Коментари - 4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега | Днес.dir.bg

4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега

Нетният баланс между получените от България средства от Европейския съюз и изплатените вноски от страната ни от 2007 г. до септември 2011 г. е положителен и е в размер на 4,5 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - 4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега | Днес.dir.bg

Коментари

Аз съм на минус. Олигарсите са на плюс винаги. Що не се направи сметка у кого са отишли тия 4 милиарда? А колко български фирми бяха съсипани от нахлуването на еврпейските монополи? А колко струва че си подарихме пазара на европейските хиени?

8.5 млрд.лв. ( резерв оставен от Станишев)-4.5 млрд.лв.( плюс от ЕС според Дянков)=4 млрд.лв (точно толкова остана от резерва). Дали това не му е плюс-а на Дянков. Изпапка готовите парички и сега се хвали. Шменти капели са неговите сметки.

Добра препоръка до редакторката.Ако се отърси и от неграмотността си , тогава вече няма да има грешка. Още една препоръка. Не се казва на плюс , нито на 10%, нито на 100% , както е модно сега да се изразяват хунвейбините.Как е правилно , прочетете в учебниците.

Мила ми госпожице редактор от дир, като си писала заглавието и статията защо не взе под внимание и отговора на министъра на зададения му допълнителен въпрос днес в парламента? Та от него стана ясно, че той не е взел под внимание разходите по обслужването на паричните потоци от и към България и Европа, които се правят от държавните (вкл. и общинските) институции и администрации в България и по Европа. Министърът обеща да направи една допълнителна справка за това и да я огласи. Очакванията за тези разходи са, че надвишават 1,5 милиарда лева!!! Та колко ни е чистото нето от Европа? Та на въпроса - когато пишете нещо, пишете го докрай! Другото е чиста заблуда и манипулация.

СИМЕОН ДЯНКОВ И МИЛЕН ВЕЛЧЕВ СА ЗА ЗАТВОРА !!!

Докъде стигнахме! Да се радваме на трохите на "великите", дето ни набутаха БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ в "общия им дом", за да сме им кенеф, терен за логистика, пазар и ресурс (и военна база за другия им "общ дом"). А не да питаме защо го допуснахме. Защо допуснахме да ни разиграват сценката на пъпчивия тарикат Томи Сойер - каква "велика чест" било да им боядисваме оградата и да си плащаме за това:щото, за да ни набутат, условието беше първо да си събуем гащите - т.е. да си самоунищожим всичко, което вече имахме в собствената си държава. Е, сега ни потребяват по предназначение - единствено за пазар на отровите и боклуците си, за логистика и ресурс. Отделно, и досега изпълняваме ултиматумите им да продължим да се самоунищожаваме, щото все още тук-таме ни е останала държава. Колкото досамите им подаяния - то те са пари, които хем първо са взели от нас (вноските ни), хем после пак си ги вземат. Щото именно те диктуват какво да се прави с тях, как да се направи и на кого да платим с въпросните парите, за да го направи. Само комисионните при въртенето на тез "едни пари" си остават вързани.

Не стаавй излишно патриот. Тези пари са гаранция за ЕС, за да ги върне в двоен размер на България. Запитай се друго- къде ще отидат вътре в Блъгария?

Глупости!

Абе какво има да се чудим. Дянков внесъл повече в хазната на ЕС ,отколкото ЕС е дал на България? И защо го прави? Ясно като бял ден. ЕС да му ги върне обратно под форматна на еврофондове И тези еврофонодве в България отиват направо в джоба на управляващия олигархичен кръг-т.е. дават се на неговите фирми. Хитър номер на Дянков, така за пореден път показа, че е сложен да работи за бизнес интересите на олигархическия кръг на Бат Боко. -за СиБанка, нейните дъщерни банки и бизнес кръгове около нея, хранещи се от нея. Точно за това бе направено и специално министерство на еврофондовете., за да отиват точно по препоръките на премиера и свитата му от ГЕРБ. Истината е ужасна, че Дянков разполага най арогантно с парите на данъкоплатците да хрантути герберите. Освен за парите на НОИ и други каквито каза КАРС по долу престъпления-, като добавим и еврофондовете като огромна политическа корупция и кражба от данъкоплатците, Дянков трябва да бъде съден!

Браво, мноoго се радваме че сме дали повече, на любимата ти банка, отколкото сме получили! Ох, СТЕ получили исках да кажа, щото ние получихме няколко километра асфалт, а вие колко си "отклонихте" от парите за инфраструктура (понеже не сещам да сте одобрявали други проекти)?!

България е внесла не 3.3 млрд лева, а 3.3 млрд ЕВРО. Предвидените пари за България за периода 2007-2013 са 7 млрд Евро. Ако сме получили 7,7 млрд лева това значи над 50% усвояемост????????. Барозо каза, че сме усвоили до сега 1,9 млрд Евро. НЯКОЙ ЛЪЖЕ ЖЕСТОКО! Кой всеки сам да прецени. Аз съм изчислил грубо, че България внася 1 млрд лева(500 милиона Евро) повече отколкото получава. Знам го защото работя в тази сфера.

Много е неприятно да не ти вярват, каквото и да казваш...

То да беше предизборно, да ни лъже. А той си кара по инерция. Засрами се бе Дянков.

КАКВО ОЗНАЧАВА - "4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега" КАТО ЗНАМ, ЧЕ НЯМА БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ ПРИЕМАМ, ЧЕ ТЕЗИ 4,5 МЛРД. ЛВ. СА КРЕДИТ ПОЛУЧЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА!!! Само сиренето в капана за мчишки е без пари. Кой ще плаща тези 4,5 млрд.лв. бе Дянков ??? Пак тези които плащаха Миленвелчевите измами нали. Айде стига толкова и на съд ВСИЧКИ ГАДОВЕ ДОВЕЛИ ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА СЪД.

по въпроса малко преди да се изхождаш така...

В сайта на БНБ касаещ Брутния външен дълг на България откривам кои са кредиторите и какви са отпуснатите от тях средства които се по цитираните от Дянков програми. БРУТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ Е 36 МЛРД. ЕВРО !!!! Виждам и как получените средства по тези програми са ни пришите като задължение което се обслужва към ЕЦБ, ЕБВР и Световна банка. ЗА МЕН ОСТАВА ОТКРИТ ВЪПРОСА - Защо трябва в разходната част на бюджета на правителството да съществуват подобни задължения за внасяне на суми към ЕС, които впоследствие ни се връщат като задължение ??? ПОДОБНА ИДИОТСКА СХЕМА Е И С мЕЖДЕНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД. Някакви измислени взаимоспомагателни каси които ти диктуват начина за разходване на твоите средства. ПЪЛНА КОЛОНИЯЛНА ЗАВИСИМОСТ. Това представляват тези финансови пирамиди.

В бюджета има приходна част...ако прочетете ще видите изпълнението на приходите от какво е и ако го разберете може и да давате съвети на другите да четат.

"Общият размер на касовите постъпления от Европейския съюз е около 7,7 млрд. лв." - КЪДЕ СА ТОГАВА ТЕЗ ПАРИ БЕ ДЯНКОВ. Я си веж бюджета - или ЛЪЖЕШ или сте си ги ПРИБРАЛИ - кое от двете???

Ако не ти е ясно - тези пари идват за свършена работа. Не идат кеш в държавната хазна. "Прочети малко по въпроса преди да се изходиш във форума"

Преди да карате другите да четат прочетет и вие нещо???В бюджета има къде да се отбележат ама нещо липсват....или ги водят като "дарение" както се опитаха да се измъкнат от "дарените" милиони на МВР......

Не мога да избера да се претеснявам ли сега или да се пристеснявам...

При тройната коалиция им спряха парите заради кражби и корупция.Някои хора все още живеят с мисълта,че ако управляваше Станишев и компания,заплатите и пенсиите щяха да нарастват всяка година.Времето на лесните пари свърши! Или както казва народът:"Който ял,ял,който не е ял,да е ял!" Само наивници могат да вярват,че ако дойдат други на власт,ще има чувствително нарастване на доходите ни,като не се взема под внимание това,което става около България,в Европа и света. Впрочем,опозицията постепенно намали напъните си за предсрочни избори.Даже няма и вотове на доверие до дупка,както се заканваха.Те много добре знаят в какъв капан могат да влязат,ако спечелят едни предсрочни избори.Затова сега вдигат само пушилка!

Човече, за днешното ни плачевно състояние са виновни бездарните политици. И най-вече тези от ГЕРБ, които за две години усвояваха единствено средствата от ЕС по линията на инфраструктурата, като строяха с тях магистрали, заделяха по 10% за себе си и изхарчиха половината държавен бюджет за да не ги хванем за топките. И за това не е виновно международното положение, кризата или извънземните. И какво значение има, че сме усвоили от фондовете 4.5 млрд. лева, като това са само 20% от отпусканите средства. Колко сме усвоили от средствата за селското стопанство, здравеопазването или образованието? А този лалугер от снимката трябва да се махне със закон от категорията на защитените животни и да му се одере кожата!

ДЯНКОВ, Можеш да ни облъчваш с цифри и да говориш глупости от рода на тази от заглавието на статията , но истината е една - ПРЕЗ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ БЕ УНИЩОЖЕНА ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННА СИСТЕМА. Твоето правителство не само не плаща на НЗОК и НОИ , но ползва същите като донор в подкрепа на бюджета си !!! ВНОСКИТЕ НИ ЗА ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ДАНЪК ПОДКРЕПЯЩ БЮДЖЕТА НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! Тези вноски не се ползват по предназначение !!! КАКВО ПРЕДСТОИ?? Бързате да теглите кредит защото отлично знаете, че финансовия колапс на гръцките банки означава колапс на българската банкова система. Повече от 35% от банковия сектор у нас е гръцки. СЪБИТИЯТА В ГЪРЦИЯ ДИРЕКТНО РЕФЛЕКТИРАТ ВЪРХУ НАС !!! ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРЕДВИДЕНО ДА ИЗГОРИ. Подготвя се правителство на експерти които не допускам, че ще оправят сбъркания либерален модел.

На марионетните български правителства и парламент трябва да се забрани да извършват финансови операции, да сключват договори за заеми и инвестиции без референдум!!! До сега с нищо не доказват, че са загрижени за народа си! Ако искат по-богат бюджет да прекратят престъпленията срещу фиска и подобрят икономическата среда за бизнеса!

те ни дават 10 апък ние им връ6таме 15...

Господа журналисти, следващия път когато пишете статии бъдете така добри да проверите, че Структурни фондове има няколко, но има само един Кохезионен фонд, а не няколко както сте изтъкнали в статията си.

Може всякаква цифра да се изпише от Дянков, но не може да отрече, ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА! Боли ма фара за това какво Дяков казал. Джеба ми показва СТЯГАНЕ НА КОЛАНА МИ ОКОЛО ВРАТА. /Юлиус Фучик (1903 1943) - чешки писател, журналист и общественик./

Коментари - 4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега | Днес.dir.bg

4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега

Нетният баланс между получените от България средства от Европейския съюз и изплатените вноски от страната ни от 2007 г. до септември 2011 г. е положителен и е в размер на 4,5 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - 4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега | Днес.dir.bg

Коментари

Аз съм на минус. Олигарсите са на плюс винаги. Що не се направи сметка у кого са отишли тия 4 милиарда? А колко български фирми бяха съсипани от нахлуването на еврпейските монополи? А колко струва че си подарихме пазара на европейските хиени?

8.5 млрд.лв. ( резерв оставен от Станишев)-4.5 млрд.лв.( плюс от ЕС според Дянков)=4 млрд.лв (точно толкова остана от резерва). Дали това не му е плюс-а на Дянков. Изпапка готовите парички и сега се хвали. Шменти капели са неговите сметки.

Добра препоръка до редакторката.Ако се отърси и от неграмотността си , тогава вече няма да има грешка. Още една препоръка. Не се казва на плюс , нито на 10%, нито на 100% , както е модно сега да се изразяват хунвейбините.Как е правилно , прочетете в учебниците.

Мила ми госпожице редактор от дир, като си писала заглавието и статията защо не взе под внимание и отговора на министъра на зададения му допълнителен въпрос днес в парламента? Та от него стана ясно, че той не е взел под внимание разходите по обслужването на паричните потоци от и към България и Европа, които се правят от държавните (вкл. и общинските) институции и администрации в България и по Европа. Министърът обеща да направи една допълнителна справка за това и да я огласи. Очакванията за тези разходи са, че надвишават 1,5 милиарда лева!!! Та колко ни е чистото нето от Европа? Та на въпроса - когато пишете нещо, пишете го докрай! Другото е чиста заблуда и манипулация.

СИМЕОН ДЯНКОВ И МИЛЕН ВЕЛЧЕВ СА ЗА ЗАТВОРА !!!

Докъде стигнахме! Да се радваме на трохите на "великите", дето ни набутаха БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ в "общия им дом", за да сме им кенеф, терен за логистика, пазар и ресурс (и военна база за другия им "общ дом"). А не да питаме защо го допуснахме. Защо допуснахме да ни разиграват сценката на пъпчивия тарикат Томи Сойер - каква "велика чест" било да им боядисваме оградата и да си плащаме за това:щото, за да ни набутат, условието беше първо да си събуем гащите - т.е. да си самоунищожим всичко, което вече имахме в собствената си държава. Е, сега ни потребяват по предназначение - единствено за пазар на отровите и боклуците си, за логистика и ресурс. Отделно, и досега изпълняваме ултиматумите им да продължим да се самоунищожаваме, щото все още тук-таме ни е останала държава. Колкото досамите им подаяния - то те са пари, които хем първо са взели от нас (вноските ни), хем после пак си ги вземат. Щото именно те диктуват какво да се прави с тях, как да се направи и на кого да платим с въпросните парите, за да го направи. Само комисионните при въртенето на тез "едни пари" си остават вързани.

Не стаавй излишно патриот. Тези пари са гаранция за ЕС, за да ги върне в двоен размер на България. Запитай се друго- къде ще отидат вътре в Блъгария?

Глупости!

Абе какво има да се чудим. Дянков внесъл повече в хазната на ЕС ,отколкото ЕС е дал на България? И защо го прави? Ясно като бял ден. ЕС да му ги върне обратно под форматна на еврофондове И тези еврофонодве в България отиват направо в джоба на управляващия олигархичен кръг-т.е. дават се на неговите фирми. Хитър номер на Дянков, така за пореден път показа, че е сложен да работи за бизнес интересите на олигархическия кръг на Бат Боко. -за СиБанка, нейните дъщерни банки и бизнес кръгове около нея, хранещи се от нея. Точно за това бе направено и специално министерство на еврофондовете., за да отиват точно по препоръките на премиера и свитата му от ГЕРБ. Истината е ужасна, че Дянков разполага най арогантно с парите на данъкоплатците да хрантути герберите. Освен за парите на НОИ и други каквито каза КАРС по долу престъпления-, като добавим и еврофондовете като огромна политическа корупция и кражба от данъкоплатците, Дянков трябва да бъде съден!

Браво, мноoго се радваме че сме дали повече, на любимата ти банка, отколкото сме получили! Ох, СТЕ получили исках да кажа, щото ние получихме няколко километра асфалт, а вие колко си "отклонихте" от парите за инфраструктура (понеже не сещам да сте одобрявали други проекти)?!

България е внесла не 3.3 млрд лева, а 3.3 млрд ЕВРО. Предвидените пари за България за периода 2007-2013 са 7 млрд Евро. Ако сме получили 7,7 млрд лева това значи над 50% усвояемост????????. Барозо каза, че сме усвоили до сега 1,9 млрд Евро. НЯКОЙ ЛЪЖЕ ЖЕСТОКО! Кой всеки сам да прецени. Аз съм изчислил грубо, че България внася 1 млрд лева(500 милиона Евро) повече отколкото получава. Знам го защото работя в тази сфера.

Много е неприятно да не ти вярват, каквото и да казваш...

То да беше предизборно, да ни лъже. А той си кара по инерция. Засрами се бе Дянков.

КАКВО ОЗНАЧАВА - "4.5 млрд. лева сме на плюс от ЕС досега" КАТО ЗНАМ, ЧЕ НЯМА БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ ПРИЕМАМ, ЧЕ ТЕЗИ 4,5 МЛРД. ЛВ. СА КРЕДИТ ПОЛУЧЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА!!! Само сиренето в капана за мчишки е без пари. Кой ще плаща тези 4,5 млрд.лв. бе Дянков ??? Пак тези които плащаха Миленвелчевите измами нали. Айде стига толкова и на съд ВСИЧКИ ГАДОВЕ ДОВЕЛИ ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА СЪД.

по въпроса малко преди да се изхождаш така...

В сайта на БНБ касаещ Брутния външен дълг на България откривам кои са кредиторите и какви са отпуснатите от тях средства които се по цитираните от Дянков програми. БРУТНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ Е 36 МЛРД. ЕВРО !!!! Виждам и как получените средства по тези програми са ни пришите като задължение което се обслужва към ЕЦБ, ЕБВР и Световна банка. ЗА МЕН ОСТАВА ОТКРИТ ВЪПРОСА - Защо трябва в разходната част на бюджета на правителството да съществуват подобни задължения за внасяне на суми към ЕС, които впоследствие ни се връщат като задължение ??? ПОДОБНА ИДИОТСКА СХЕМА Е И С мЕЖДЕНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД. Някакви измислени взаимоспомагателни каси които ти диктуват начина за разходване на твоите средства. ПЪЛНА КОЛОНИЯЛНА ЗАВИСИМОСТ. Това представляват тези финансови пирамиди.

В бюджета има приходна част...ако прочетете ще видите изпълнението на приходите от какво е и ако го разберете може и да давате съвети на другите да четат.

"Общият размер на касовите постъпления от Европейския съюз е около 7,7 млрд. лв." - КЪДЕ СА ТОГАВА ТЕЗ ПАРИ БЕ ДЯНКОВ. Я си веж бюджета - или ЛЪЖЕШ или сте си ги ПРИБРАЛИ - кое от двете???

Ако не ти е ясно - тези пари идват за свършена работа. Не идат кеш в държавната хазна. "Прочети малко по въпроса преди да се изходиш във форума"

Преди да карате другите да четат прочетет и вие нещо???В бюджета има къде да се отбележат ама нещо липсват....или ги водят като "дарение" както се опитаха да се измъкнат от "дарените" милиони на МВР......

Не мога да избера да се претеснявам ли сега или да се пристеснявам...

При тройната коалиция им спряха парите заради кражби и корупция.Някои хора все още живеят с мисълта,че ако управляваше Станишев и компания,заплатите и пенсиите щяха да нарастват всяка година.Времето на лесните пари свърши! Или както казва народът:"Който ял,ял,който не е ял,да е ял!" Само наивници могат да вярват,че ако дойдат други на власт,ще има чувствително нарастване на доходите ни,като не се взема под внимание това,което става около България,в Европа и света. Впрочем,опозицията постепенно намали напъните си за предсрочни избори.Даже няма и вотове на доверие до дупка,както се заканваха.Те много добре знаят в какъв капан могат да влязат,ако спечелят едни предсрочни избори.Затова сега вдигат само пушилка!

Човече, за днешното ни плачевно състояние са виновни бездарните политици. И най-вече тези от ГЕРБ, които за две години усвояваха единствено средствата от ЕС по линията на инфраструктурата, като строяха с тях магистрали, заделяха по 10% за себе си и изхарчиха половината държавен бюджет за да не ги хванем за топките. И за това не е виновно международното положение, кризата или извънземните. И какво значение има, че сме усвоили от фондовете 4.5 млрд. лева, като това са само 20% от отпусканите средства. Колко сме усвоили от средствата за селското стопанство, здравеопазването или образованието? А този лалугер от снимката трябва да се махне със закон от категорията на защитените животни и да му се одере кожата!

ДЯНКОВ, Можеш да ни облъчваш с цифри и да говориш глупости от рода на тази от заглавието на статията , но истината е една - ПРЕЗ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ БЕ УНИЩОЖЕНА ЗДРАВНАТА И ПЕНСИОННА СИСТЕМА. Твоето правителство не само не плаща на НЗОК и НОИ , но ползва същите като донор в подкрепа на бюджета си !!! ВНОСКИТЕ НИ ЗА ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ДАНЪК ПОДКРЕПЯЩ БЮДЖЕТА НА ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! Тези вноски не се ползват по предназначение !!! КАКВО ПРЕДСТОИ?? Бързате да теглите кредит защото отлично знаете, че финансовия колапс на гръцките банки означава колапс на българската банкова система. Повече от 35% от банковия сектор у нас е гръцки. СЪБИТИЯТА В ГЪРЦИЯ ДИРЕКТНО РЕФЛЕКТИРАТ ВЪРХУ НАС !!! ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРЕДВИДЕНО ДА ИЗГОРИ. Подготвя се правителство на експерти които не допускам, че ще оправят сбъркания либерален модел.

На марионетните български правителства и парламент трябва да се забрани да извършват финансови операции, да сключват договори за заеми и инвестиции без референдум!!! До сега с нищо не доказват, че са загрижени за народа си! Ако искат по-богат бюджет да прекратят престъпленията срещу фиска и подобрят икономическата среда за бизнеса!

те ни дават 10 апък ние им връ6таме 15...

Господа журналисти, следващия път когато пишете статии бъдете така добри да проверите, че Структурни фондове има няколко, но има само един Кохезионен фонд, а не няколко както сте изтъкнали в статията си.

Може всякаква цифра да се изпише от Дянков, но не може да отрече, ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЯМА! Боли ма фара за това какво Дяков казал. Джеба ми показва СТЯГАНЕ НА КОЛАНА МИ ОКОЛО ВРАТА. /Юлиус Фучик (1903 1943) - чешки писател, журналист и общественик./