ЕС се бори за суровините на Южна Америка, но войната в Украйна е крайъгълен камък

Брюксел смята, че регионът е от решаващо значение за намаляване на зависимостта му от Китай

Обратно в новината

Коментари - ЕС се бори за суровините на Южна Америка, но войната в Украйна е крайъгълен камък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами рашките си окупира районите със суровините. Факт. Така, че борбата е за суровини. Измислени поводи колкото искаш иначе. Всеки си гони интереса. Всеки може да разиграва картите на фашизма и прочие сценарии. Само дето лъсна голия задник на могучая. И го защото се краде като за световно.

Урсулето ,и ЕК заедно с ЕП може да организират бригада за банани,заедно с нашите евролакеи които постоянно ревят че банани е нямало на времето,а сега банани и нищо друго!

Време е украинският народ да разбере че го използват,че е заложник на чужди интереси,както и ние,а че ек е фашистка диктатура вече е очевадно!

Хем се бори ,хем иска да се налага, на тези използвачи нищо не трябва да им се дава!

ЕС се бори за суровините от Южна Америка, ама иска да им наложи своята резолюция срещу Русия! Това диалог ли е или диктат?

на снимката: ОПГ

Не мога да разбера евродебилите на какво толкова са радостни! Когато се срещат, едни прегръдки, едни целувки! Льонката Брежнев ряпа да яде! Вечно ухилени, сякаш всичкото им върви по мед и масло! А като гледам ситуацията е "Майка плачи, грамофон свири". Губят пазари от краварите, губят войната от рашките, населението намалява и застарява, а арабеските и други ман-гали се множат като зайци. И кой ще ги храни? Беззаконието и диктатурата стават обичайни за т.нар. демокрация. Липса на плурализъм, на правото на собствено мнение, на многообразие и свобода на словото!

Изказването ти не е про-европейско не е в тона на евро-атлантическите ценности.....

Абсолютно си прав, но фактически отразява реалността. Това е и проблема с евроатлантическите ценности, някак заобикалят реалността и се нагасят спрямо нуждите на Министерството на истината :)

Не видях нито един коментар на любителите на НАТО и Европейските демократични ценности.

Сакън,сега Моника Станишева ще те трича...!

Сега разбраха и балъците за какво им е усрайна не че толкова ги обичат

Изнудването на новоизпечените Евроконкистадори не мина. Само че латиносите са е яли вече тъхната попара... Щели да инвестират милиарди, за да могат да грабят, така както у нас Дънди Прешъс граби.

Къв ЕС и за кво се "бори"? За тоя циган.ьоар дето сами си го натресоха и сега трябва да го хранят?

Как за какво се бори? За да спре бойната!

Управниците на нашата стара и бедна Европа виждат,че сме едно нищо,без "изостаналите"държави . Скараха се с богата на суровини Русия,страхуват се от Китай,загубиха позициите си в Африка,разбъркаха лайната в близкия изток и т.н.Сега се мазнят на латинска Америка,но без успех .Ето защо не ни остава нищо друго,освен да лижем задните части на великите американски щати.

Като оставим настрана кухите фрази за "ценностите" ЕС като конструкт си е нищо повече от опит за нова форма на колониализъм. Латиносите знаят това добре, защото и те на определен етап от развитието си са вкусили от тези западни "свободи". Само дето не са ги включвали в "съюзи" тогава, а направо са си ги управлявали, тормозили и грабили.

Тея пък... Суровини има навсякъде, само трябва да ги изкопаш. Все едно да кажеш, че камъни има само в Африка или Русия...

да беше се научил и да четеш,тогава нямаше да пишеш такива идиотщини...Поне щеше да разбереш защо се наричат "редки метали" и още по темата....

ЕС ще види суровини през крив макарон. С ЕС е свършено , и колкото по-бързо го разберем , толкова по-лесно ще приемем края му.

ЕС се опитва да съживи връзките със Латинска Америка, като се държат за ръчички ли? И да попитам и родните псевдо-демократи, не се спомням да бяхте осъдили войните в Ирак, а?

Изнудването не мина. Латинска Америка не желае да се включи в маниакалната война на ЕС срещу Русия. Държавите там добре знаят, че утре тази западна маниакалност може да се обърне срещу всяка от тях.

Идеологията на Запада е тотална доминация. Това са практикували от столетия, това продължават да опитват да правят и днес, прикривайки стремежа си да доминират зад кухи фрази като "евроатлантически ценности". Обаче светът все по-малко им вярва. И този процес е необратим.

Боклуци! Изпуснахте питомното, сега ще ходите да гоните дивото... За кефа на ФАЩ...

"Няколко латиноамерикански държави, сред които Никарагуа, Куба и Венецуела, се противопоставиха на постигането на съгласие по текст". Изкуството да излъжеш, казвайки истината! Споменаха малките южноамерикански държави, пропуснаха големите. Същата позиция като Куба имаха Бразилия и Аржентина и дори Колумбия. Всъщност, само Суринам беше на друга.

Нормално е за колонизаторите. Като изсмучат всичко ще ги оставят на мира.

изявлението им било проблем. ес имат много по-големи проблеми, а по тази тема са доста закъснели. Понеже са по говоренето и опаковката, докато други държави вече изграждат научни центрове и се договарят за съвместни проекти (подписаният наскоро от Росатом договор за разработване, добив и преработка на литий с Боливия).

шь купуват от БРИКС иначе нема да ги огрей.

500+

Биха ли им шута на брюкселските клоуни, известни също като глобохомо агенти-неоколониалисти на Шваб/Давос и глобо-олигарсите на Блек Рок и др.

Еуропа се " бори" за суровините на Южна Америка . Неоколониализьм . Това новина ли е ??? Южна Америка трябва да подьяви на Еуропа Биллионно-Трилионни суми за компенсации на ограбеното от нея . И да постави Еуропа в любимата и поза на ниськ старт

Тексас е анексиран от САЩ през 1836 година, с военна интервенция. Само защото в Мексико по това време робовладелчеството вече е било забранено, а на демократично настроените американци още им се е търгувало с роби. Ей така, за кеф.

Уршула разстреляна ,клана и драна !

Да ама Южна Америка помни историята и вече не е колония

Всичкият театър е плосък та дрънка. Да, спектакълът е кървав, явно част от сделките със "строителите" на Соломоновото царство, които от векове са обхванали народите и планетата с пипалата си. Реално тече преразпределение на света. Америка прогресивно губи позиции и то не заради нещо уникално като конкуренция. Просто корупцията и модела на управление през война и кражба стигна лимита си. Човечеството му писна да го мачкат банда Ционистки слуги с фашистки идеологии. За съжаление идеята, че светът има суверенитет е илюзия. Добре режисирана и представена на масите под лозунги и псевдо-идеология без значение на локацията. Отзад едни олигарси с изключително богоизбран произход просто си преразпределят територии с ресурси. Един вид семеен скандал начертаващ гранични зони на влияние. За обикновеният индивид това, което следва ще е отново с глобален характер. Климатичен терор, карбонови данъци, пълен контрол на плащанията през дигитални валути, следене и профилиране през ИИ системи, сваляне на стандарта на живот през данъчна тежест и ниско-качествени хранителни продукти (хлебарки, насекоми), задължителни ваксинации (генни експерименти) и контрол на движението. Нищо ново под Слънцето. Просто поредната част от 3000 годишният план за Соломоново царство. Може да се смеете колкото искате, Идея си нямате индивидите които ви управляват в какви идиотизми и малоумия вярват. И на тях им се дават приказки от хиляда и една нощ за да ги направят част от структура на подчинение и контрол. Как мислите едни и същи родове управляват планетата? През свободни пазари и демокрация ли? А ЕС е просто консолидация на власт и система за премахване на суверенитет на държавите участнички с идеята парите да седят в определени кръгове. В случая с Украйна директно показаха, че самите те са подчинени на ложите и глобалният им план по зануляване. Какво значение има театралният спектакъл. Следвайте парите и ще ви стане ясно.

Не го крият въобще това. Просто пропагандата им е супер ефективна. Убедили са света, че му мислят доброто и че няма други пътища за човечеството от тези, които те са предначертали. Това стана видно в Китай на срещата на Давос на която Шваб (Черният интернационал/ масонски орден на розенкройцерите) заяви на учителят си (33+ степен) Кисинджър: Никога не е имало по-добри условия за налагане на Новият Световен Ред. Китай беше вдигнат от пепелта с цел да се тестват новите фараонски модели на управление и почти всичко приложено като технология на властта там ще бъде наложено световно. Те ще са новият икономически лидер а Америка ще играе ролята на застарялата имперска царица пътуваща към позиция на оцеляване. Базичките лека по лека ще намалеят като количество, ще си свият парцаляците обратно за да оставят територия за Пътят на Коприната 2. Управляван естествено от същите кланове, които години наред ползваха Америка за знаме.

Отърваха се от Русия, сега ще се отърват и от Китай. А от САЩ кога? Ама латинитата знаят и още помнят как се отърваха от адашите на север.

Нещо четеш текста като дявола евангелието. „латинитата„ дето се отърваха са Куба, Никарагуа и Венецуела.... Венецияла са световен шампион по дисциплината „опропастяване на бъдещето на еденица налични природни дадености от ресурси„, бие ги може би само рашка.за Куба и Никарагуа, ти коментирай, аз не ща. Та това е „отъ рававането„, което ни хвалиш. Не мерси по добре ти се отърви към някоя от тези дестинации да ти дойде акъла.

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Ако не бяха хората в Кремъл да си заровен в ковид чувал, набосен от 7 дози отрови специално от мъжа на тая психопата урсула лайяна и заводите на кил гейноцидис...за мен 24 февруари 2022 е национален празник благодарение на Путин, който ни спаси за един ден само от тия медицински фашисти и ковид терористи и им прати пландемията на майната им

Точно така едно голямо ЕВАЛА.

Копи и пейст и прибира центаците. Другите се потят като алтави. Човека си е измислил идиотията и си се отчита, че върши нещо. Те го лъжат че му плащат, той ги лъже, че работи. Класика.

Много си осведомен за члена му, може би тайно зад гърбът на ПП,ДБ имаш някакви отношения!

тази снимка е още едно доказателство за пълното безсилие на народните маси, които ги карат като стадо на избори, а когато все пак гласуват неправилно им поправят резултатитре и им обясняват че така е правилно!

Другарката фон Г@внен ДГД

Така наречените европейски лидери са много жалки същества. Никакъв авторитет нямат в света. В развитите държави ги посрещат с подигравки. А такива държави като Русия, Китай, Турция, Индия ги имат за шутове. Клоуни. Външния министър на велика някога Германия Бербок беше посрещната на летището в Китай от градинаря на летището който коси тревата. Урсила се редеше на опашката за паспортна проверка. Шутове. Как може да се подлагаш на такова унижение. И даже поставят условия. Тези живеят в някакъв друг свят не в този нашия. Истинския

Да еи еба майката престъпници

От години си изнесал производството си в омразния Котай, съботираш си младите хората за да нямат сигурна работа, оттам самочувствие и истински изисквания към живота. Измисляш си финансови и зелени кризи, правиш пЛандемии, договаряш се с Русия и си играете на война., и след всичко това имаш претенциите да бъдеш наричан добър оправник, водач и прочие

джурналята трябва да бъдат осъдени защото пропагандират тези човекоядци и човекоядството.... ама като няма правосъдие!

ЕС е изпята песен!Те са били зависими от един или дръг в различна степен винаги.Но имаха глупоста да се държат лицемерно и власничесно към всички свой донори.Е6ан е тоз съюз вече,посленни дихания!

Ти се моли ако се разпадне да няма пак мита между европейските държави. Ама вероятно ще има, както има за и от Англия след брекзит.

Май сте забравили колко струваше една кола втора употреба преди да влезем в ЕС.

една кола втора употреба,преди да влезем в ЕС???

Дано по-скоро братска Русия да освободи Европа, но този път цялата.

Страна която не е свободна, а е диктатура, не може никого да освободи. Може само да поробва. На собствен гръб сме го изпитали.

Може,може!И теб ще освободи!

Прочети отново за ,, диктатура" и тури снимката на фром лайнен .

Вие чувате ли се,бре фашаги???? Вижте в какво се превърнахте! В шепа попикани,извратени старчоци,безполови ,безкрайно отдалечени от народите си,сеещи глупост след глупост! Смешни,слаби,неадекватни! Срам,смрад и позор!

тия изядоха 50 милиона източно европейци и в момемнта пият лакомо кръвта на украйна! и се усмихват щастливо и ненаситно... що така, а?

сър!

тия изядоха 3 милиона българи и се усмихват щастливо и сито.

Сегашното правителство е антибългарско, все от хора продали си душите на сатаните. Много лесно могат да бъдат свалени от власт и прогонени от страната, ако от "Възраждане" организират, изкарат и поведат поне 50 хиляди българи.

Защо прогонени, а не избесени?

Защото няма да е демократично.

Трудно е да изкараш 50 000 хора от кръчмите, където всички го признаваме "Израждане" сте много силни. Псевдопатриоти, комунистически утрепки, Путински подлоги. Това сте вие.

Възраждане мухъл не е партия ,,а народно движение което нищо общо няма с Русия,добре са те обработели!

Ми ЕС като изпусна питомното Ще гони дивото обаче и там не се знае...

Идва зима и еврогейците го обърнаха на просия.

1. САЩ 2. ЕС 3. Австралия 4. Китай 5. Япония Кой проси и кой плаща?

Южна Америща как кой плаща. Да не си мислиш, че нас ни издържа Еврогейския съюз, напротив, ние сме донорите, ние ги издържаме.

Кои помощи точно, бе лъжецо ? Тези при които англичани и испанци избиха милиони от коренното население ли ? Или помощите за десетките кървави военни преварти организирани от САЩ в Латинска Америка ? Или помощите за тоталнот заграбване - концесиониране, източване и след това изоставяне на природните ресурси на тези страни на произвола на съдбата ?

знаем ги тея "помощи", я вземете тея тоалетни хартийки долари пък ни дайте злато, диаманти, петрол кой каквото има, нали?

Фактите са прости. Русия почна война и заграби територии с размер по-голям от някои латиноамерикански държави. Не може да има страни неутрални и още по-малко подкрепящи подобно нещо. Това значи, че или вече са завладени или си го просят да се случи и на тях. Ако света позволи това да се случи и безнаказано, това ще продължи кой знае докога и докъде. И ще е знак и други да действат така, щом на един се е разминало. И света няма да бъде същия и мир и спокойствие няма да има скоро и за никой.

Прости са фактите разбира се, но за умни хора. Русия започна специална военна операция по всички правила на американското международно право( за справка Косово).

Как се казва щата? На Май.. та?

Дали го е анексирала или не, няма значение. Факт е , че САЩ нападнаха агресивно Сърбия и откраднаха част от територията и.

Далеч не съм съгласен с много неща във външната политика на САЩ и не ги харесвам особено като цяло. Но Косово не е анексирано от никоя държава, а геноцида започнат там и в други съседни на Сърбия държави беше спрян. С усилията на множество държава освен САЩ. Интересно ми е да предложиш друг начин, по който можеше това да стане- да спрат войните на Балканите и да спре етническото прочистване.

А защо по същи начин не спряха и геноцида в Украйна а напротив, разпалват го вместо да застанат на страната на хората в Украйна а не на страната на укронацистката хунта.

Защото Русия вкара свои войски в Украйна три дни след майдана и трябваше да започнат война с нея и да стане по-голяма война.

Това е модерният начин на колонизиране на държави Обаче изглежда латиноамериканските държави няма да им се хванат на въдицата както ни е българите

Пишеш някакви глупости за въдици и колонизация. По навик от комунистическото минало. Свърши се другарю.

Колонизирана държава е например България, всичко се съгласува с посолството на ул. Козяк.

ЕС не се бори, греша в заглавието, ЕС го е обърнало на просия. Четете интервюто със швейцареца Жак Бо, човекът казва цялата истина.

Овцата е някой друг.

Скоро пак ще са при Путин, аман заман, съгрешихме, не знаехме, излъгаха ни хамериканците.

Южноамериканските държави ли? Аман заман ,купете ни суровините товарищ...Денги нет, пък и суровините им не стават за направата на водка.

и тея мошеници искат да прилапат ресурсите на Южна Америка