Ергодан с нова приумица - женски университети

Президент е завладян от идеята да се въведе разделение по полов признак. Мнозина в Турция са възмутени, според тях това е абсурдна отживелица, която ще върне страната назад

Обратно в новината

Коментари - Ергодан с нова приумица - женски университети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този му дойде времето да се оттегля или да го оттеглят. Видно и собственият му народ не го харесва.

да направи две турции : една женска и една мъжка......и колко мног пари ще спечели от визите

Аби а джендърите къде ще ги пращаш да учат бе ?

ЕДИН УМЕСТЕН ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ: МА НАЛИ ТУРЦИЯ Е АЗИАТСКА СТРАНА ? МА НАЛИ Е ОРИЕНТАЛСКА ? МА НАЛИ Е МЮСУЛМАНСКА ДА НЕ КАЗВАМ ИСЛЯМСКА, КАКТО Я НАРИЧАТЕ ?! АМА Я ВИЖТЕ ВСИЧКИ АЗИАТСКИ СТРАНИ БЕ !!! КЪДЕ ВЪРЛУВА ТАЗИ КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ ??? И ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА РАВНИ ПРАВА НА ПОЛОВЕТЕ : МОЖЕ ЛИ ЕДНА БРЕМЕННА ЖЕНА , ДА РАБОТИ РАМО ДО РАМО С ЕДИН КУФРАЖИСТ ? ИМАЙТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ, ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ МЯСТОТО И СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ ДА ПРЕТЕНДИРА !!!

Не зная защо журналистите наричат това приумица, след като е тенденциозно и съзнателно налагане на Шериат. Той не иска Турция да продължава да е светската държава, създадена от Ататюрк.

А защо жените не щат да са миньорки, хамалки, зидаро-мазачки, арматуристки и т.н. ??? Защо се пенсионират по рано ?? Че това не е ли разделение по полов признак ??!

Ердо явно е решил с тия университети да произвежда ударно количество забрадени лесбиики .

ЕРДО И ПУТИН - ДВАМАТА ШОУМНЕИ НА ПОЛИТИКАТА, А ВЕЧЕ И ПЪРВИ ДРУЖКИ

Колко е тежко да си сърбин! Да ти се е разпаднала империйката Югославия, да са ти отмъкнали Косово, да нямаш излаз на море, да съдят бившите ти ръководители като престъпници против човечеството и най-накрая - столицата ти да е стар български град... Тежко е да си сърбин, който иска да влезе в ЕС и му забраняват да псува...

аницо, объркала си статията, ма

Ами уважаеми турци, вие си го избрахте, сега ще ви завлече културата в средните векове. Кефете се на опресията си, ENJOY!

Ердоган щял да прави женски университети; Европа прави тоалетни за джендъри в училищата... От луди по-луди...

Колкото няколко работи ама по малки и сгрешени!

Сега разбрах, защо Господ е направил човешкия живот кратък... След 10 г. ДРУГ, друго ще ни говори...

Хмм (нерегистриран) ""Ако искате да прецените до колко развито е едно общество, просто трябва да видите как се отнасят към жените в него."" По принтцип постовете показват колко са далече от истината хората не познаващи туркините. Винаги когато се запознавам с някоя българка започват така " унизени , неграмотни робини на мажете си". Като им расказвам как всъщност стоят нещата , едно далбоко " Ох, ние можем само да мечтаем за такъв живот ". Всъщност всичко това е измислено от мажете на западната култура за да не търсят същите свободи с каквито разполагат туркините. Накратко , ние наричаме йените си " Министри на ватрешните работи" , не им се бъркаме в реда на къщата, иначе горко ни . Длажни сме да им осигурим всякакви материални условия, не можем ги накара да работят ако те самите не искат.

Едно общество се познава по тоалетната и банята!

Точно така , по тоалетните се познава . В Тр даже в обществените тоалетни има вода , тоалетна хартия и прочее. Не ползваме вестник или треви . А в някои страни съм виждал да ползват пръстите си , след което се подписват по вратите . Напълно сам съгласен с Вас.

Ас този веки си го намерих, ама признавам, че е искулчение. Голема късметлийка съм ас. ПС; ристиенин е. А е е истински верващ, си гледа и жената, и къщата, и е сичко което си трее. Мали, кфа съм къслемлийка.

Е защо тея минуси. Истина е, мъЖо прави сичкото и бес да го питъм. Човеко просто е свестен. И е верващ ристиенин кату мени, от което ми е страшно драго. На, и текиви има, и сме щсливи веки 10 години като в първия ден в който се видехме. Вместо да ни напишете картичка с убаи пожелания, хехе, завиЗниците минуси слагът, че двама РИСТИЕНИ флубени са щесливи.

Първо се ограмоти, защото пишеш като невеж ром от гетото а тогава говори за общество от което ти явно не си и няма да станеш малоумник...

В началното и средното образование момичетата изпреварват в израстването и съзряването си момчетата и в училищата където учат разделено момичета и момчета усвояването на материала на разделените класове е много по-добро защото в смесените класове момчетата и момичетата на една възраст са на различно ниво. За съжаление мотивите на Ердоган вероятно нямат нищо с това а са религиозни и морални произтичащи от религията му.

Мама ти да ева грузински циганин да ева...а бе тоя как го търят комшийте...

Тая година женски, а догодина джендарски университети. А ЧЕСТИТО КОМШИИ.

не виждам нищо лошо в това да са разделени университетите - жените се справят перфектно сами. Наличието на мъже само разсейва научната атмосфера - аз лично, ако имам избор, бих предпочела дамски университет. Мъжете са досадни с претенциите и величието си, а и нямат чувство за хумор - вижте ББ, ЦвЦв, ами Ердоган, а корееца, че и Путин, да не говорим за Тръмп. О, не!

Ти си обратна за това, сигурно навремето само в дупката кафето слънцето не изгрява са те лашкали заради това!!! Заради такива като тебе българския род ше изчезне :)))

уважаеми уса, при вас са много повече обратните, размножила съм се достатъчно, на никого не съм разрешила да ме лашка, просто такива като тебе имах предвид като досадници, навлеци, грубияни и фалшиви величия. Имам 4-ма внука и всички са в България, така, че по-полека USA.

Скоро и в Раша.

Luna0102

Университети, глупости. По един бърз курс как се раждат по много деца и се върти домакинство докато раждаш поредното чаве, как не се гледа в очите свекъра, свекървата щото може да не оживееш до изгрева, на око да премериш 2 метра с точност- толкова ще трябва да вървиш след господаря си и т.н.

Просто не мога да повярвам...този връща страната с векове назад, Ататюрк сигурно се върти кто пумпал в гроба си... Няма да изкара още дълго, султана... ако не умре от диабета, ще умре от удар... на въжето между 2я и 3-я прешлен, увиснал на някой мегдан...

Основателят на държавата Кемал Мустафа Ататюрк вижда отделянето на държавата от религията като един от шестте стълба на турската държава. Сигурен съм,че Кемал Ататюрк се обръща в гроба,че един амбициозен , но "неграмотен" човек се опитва да я върне в ерата на феодализма.

Точно така, няма нужда от образование за жените за да раждат по много. Ето и пример, мангалките са необразовани, неграмотни и започват да ги снасят от 11 г. възраст. И то по много бройки. Е, вярно, че не говорят по човешки, а мучат нечленоразделно, но какво от това. Важното е да се ражда по много. Нищо, че сега и със свещ не можеш да намериш българин, който да иска да поеме отговорност за жена и деца. Те по повече от едно не искат, ако жената не работи значи е алчна интересчийка, която само му яде парите, но карай. Необразованата жена ще ражда на конвейер по много, но затова пък прости, като нея. И няма начин децата да са умни като бащите си, нали и те ще бъдат родени от необразовани и прости жени.

''''''ЕРГОДАН''''' '''ПРЕЗИДЕНТ Е ЗАВЛАДЯН ОТ ИДЕЯТА .... '''' По-нататък не четах, на сека дума грешка! РЕДАКТОРИТЕ ИЗВОЛНЕНИ, ПРЕВОДАЧИТЕ ИЗВОЛНЕНИ, МОДЕРАТОРИТЕ ИЗВОЛНЕНИ., СОПСТВЕНИКА ИЗВОЛНЕН, НЕМА НИКОЙ ТУКА ДА НЕ ПЪРДИ ВОНЕЩО И НЕГРАМОТНО! ОСРАХТЕ И ЛУННИЯ ПЕЙЗАШ!

Баси неграмотниците, да слагът минуси на литературен балХар.

Ако искате да прецените до колко развито е едно общество, просто трябва да видите как се отнасят към жените в него.

Той и Путин скоро беше заявил същото, че в Колхозия трябва да има полово разделение, но в Раша има и друг проблем - там мъжете им са евнуси и затова рускините търсят по другите държави кой да има "начеше калинките"

Жената трбва да стои в къщи и да ражда деца. За това я е зъздала природата. Никакво образование не и трябва. Поради купища образовани жени в България има не демографска криза а демографска катасрофа.

А маШо трее да й плаща масрафа и да плаща и секо начукано дИте. Ама де са тея. Толко колко вие плащате, толко и ние ше раждъме.

Комунистическата партия се командва от жена и вижте до къде я докараха...

щото вдигна турците на крак,а боцко и нинова ни закопаха

Прав е Султана. Жените не бива и да гласуват. Нямат толкова ум, че да направят правилен избор.

им ли бе копировача

Колкото повече се образова една жена, толкова по-малко деца ражда.

Толко колко ппо куманиЗко е, толко повеки мещанки и po-малко съпруги и майки. КъШ да гледъш ко е Мещанка.