Експерт: Зоран Заев обикаляше като цветарка да създава фронтове срещу България

"Гневен съм и едва се сдържам да не определя по-сериозни квалификации за поведението на бившия български премиер", заяви Коста Филипов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УПОРИТО се ПРЕМЪЛЧАВАТ от Политиците и от Двете страни както ДИВОТИИТЕ които Македонци са ПРАВИЛИ на Българите Така и за ДИВОТИИТЕ които Българи са ПРАВИЛИ пък на Македонците !!! ГОЛАТА ИСТИНА е и че България е подържала ОКУПАЦИОННИ Войски в Македония които са правили ИЗДЕВАТЕЛСТВА!!! НО ДНЕШНИТЕ Поколения НЕ са Отговорни за Това и НЕ ТРЯБВА да се Обраменяват с ТОВА!!! Най Добре е Българските ИБРИКЧИИ да Спрат да ОБСЛУЖВАТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ и ИЗНУДВАТ Македонските Политици и да ги ОСТАВАТ и Не се Занимават с Тях!! ТОВА БРАТОУБИЙСТВО трябва ПОКОЛЕНИЯТА да Проумеят и го ПРЕОДОЛЕЯТ, Но за това ще е нужно много време, може би не 50 а 100 Години и сега най РАЗУМНОТО е да не се Ръчкат Осите и слага Сол в Старите и Дълбоки Рани а да се ОСТАВИ Всичко за ПРЕОДОЛЯВАНЕ във Времето !!

Най-лошото е, че македоците и техните политици виждат навсякъде виновни за това положение само не и у тях. Това е недопустимо. Нека да ги пуснем, но това няма да се промени, а ще стане по-зле. Тогава надменноото отношчение към България ще се засили. А със нищо не е оправдано това отношение. Единствено това да искаме от тях - да променят отношението си към българите у тях и в България и тогава ще се озъзнаят за много неща. Ще видят, че ще имат един приятел който винаги ги е подкрепял. Това тяхно правителство не вярмам да го направи, защото то се провали в отношението си. Следващото може би. До тогава ВЕТО.

"срещата помежду им (Заев и Борисов) е била крайно непремерена стъпка" Болшевишкия "експерт" радевист е прав! Как така Заев ще си позволи да не се поклони първо на спуснатия от московските небеса Пророк-Президент, Учителя, Вождът, Румен Радев, да се свети Името Му, и да не му поднесе цветя? Това е Богохулство! Заев трябва да бъде жестоко наказан!

Това му е работата .. търси изход от ситуацията за народа си.

Необходимо ли е да се побликуват всички излияния на открояени простаци из българските медиЙ? Само защото съвпадат с пропагандата на комунистическите боклуци. Нека си припомним някой факти. Комунистическите боклуци начело с наационалния предател жоро тарабата под диктовката на станлин създадоха народността македонци.... Бог да пази България!!! От комунистически боклуци....

Бог да пази България от Тикви като ББ и теб!!!

заще се занимавате с този със заешката мутра гьонсурать когато си маханте обидите и лъжите за българия и спрат да репресират бългрите в македония ще имаме срещи до тогава трябва да прекратите всякакви диалози на всяко ниво

Язикот у Македонско единиот е бугаро-македонски другиот е албано-македонски. Американците от всички чужденци най-добре ще го разберат, моите деца както и всички други американчета казват че говорят на американски не на английски. Не съм видял някой ингилизин да протестира много силно такова твърдение. Както американците казват нация е територия която има армия, флота и авиация. Америка има такива и никой не иска да им каже че не говорят на американски. Какво има скопско? Видяхме през 90-те когато една шепа шиптери се бяха събрали около Скопие и управлявщите там обуха кафявите гащи. Да, Скопие има трудности с оцеляването икономически и е трудно да останат денаре за малка армия та камо ли за авиация. Дори мечтаят в малък мащаб, и в най-смелите им мечти те искат територия с около 3-4 милиона население да преварнат в горди македонци. Това няма да е достатъчно за съвременна икономика. Идеята в съвременният свят е да се правят по-големи общности и по-големи пазари. Това е европейския съюз, който би имал шансове да се конкурира успашно със САЩ и Китай. Трудно е да се обединят други народи зад идеята на македонизма създадена в прашен офис на комунистическия интернационал някъде в Масква. Паметника на Сашко Македонски няма да впечатли никой да се присъединява към Скопско. Просто трябва да си сменят книжките по история (букварчетата да си ги пазят) и да слушкат за да може да папкат европейски фондове. История на Македония първа страница: "В началото беше Коминтернот..." Така всички ще ги знаят кои са и какви са. Какви са тия Алексадровци, Самуиловци, Гоцета и Янета?

Какъв позор!!! Еничарите открито бойкотират работата на Смесената комисия, а отгоре на всичко не са намерили за нужно да изпратят дори посланник в София! Вече година нямат посланник! Тотална гавра и пренебрежение! Трябва напълно да спрем контактите и да ги игнорираме. Да дойдат да се молят и проявят уважение.

Защо като?!

Относно срещата с Бойко, Заев вижда, че Бойко отново ще е премиер .

много яка трева са ти пробутали брато, намали дозите

Българите винаги си патим най-много от други българи. Макетата , като бивши българи, не правят изключение от това правило.

Да си обикаля колкото си сака и където си сака. Ние няма за къде да бързаме.

Не сме чували за този експерт- журналист. Предложеният текст е една голяма боза, от която разбираме, че експертът има уличен език, подобен на този в северномакедонските медии.

Заю да не се прави на луд.Официално са признати като държава и език.Заю да каже къде отидоха българите при преброяването през 1941 година,бяха около 700 000 ,а сега официално са 1420 човека.С титовата сръбска политика-машина беше извършен гигантски геноцид над българското население-насилствено преименувани,убивани и вкарвани в затворите им,дори имат закон според който,ако някой се нарече българин е обида за Македония..Заю продължава с титовата комунистическа политика и се държи като ни лук ял нито мирисал.Трябва затова да се извини на българите и България и политиците да му напомнят за това.

Абсолютно. Отдавна трябваше да се изготви аргументирано запитване по въпроса. С ясно заявено намерение да се търси отговорност за извършения над българите във Вардарско геноцид. Много отрезвяващо на всички заинтересовани евродепутати и висши чиновници би подействала една екскурзия до столицата на РСМ. Скопската чаршия е потресаващо доказателство за душевното състояние на една пишман нация и нейния елит, потрошили половин милиард за да доказват една лъжа и помпат фалшиво самочувствие. Никой нормален и честен човек не би продължил да подкрепя кандидатурата на очевидно негодна за членство в ЕС креатура на нация и държава. За съжаление има други съображения. Е тогава Зайо и компания да си налягат парцалите и да приемат каквото им се наложи от позиция на силата.

Две съседки родили бебета. Едното бебе починало. Майка му сменила бебетата. Двете майки спорили чие е живото бебе. Всяка казвала, че е нейно. Тогава двете отишли при цар Соломон той да отсъди чие е бебето. И пред царя всяка от тях казала, че бебето е нейно. Тогава Соломон поискал да му донесат меч и казал: "Разделете бебето на две и дайте на всяка по една половина." Лъжливата майка казала: "Съгласна съм." Истинската майка казала:"Не!Дайте го на нея." Така Соломон разбрал коя е истинската майка - тази, която се отказала от детето си, за да живее. Патриоти, Разбрахте ли притчата?

От детето сме се отказали, да си живее както си иска или както му каже съседката- лъжкиня. Не възнамеряваме обаче да се самоубиваме, защото детето се е оказало дебил. Ти сега разбра ли българската позиция?

До Вето, по-гениален отговор на Соломоновата притча не бях чел. Свалям Ви шапка. Действително Северна Македония се оказа дебилно дете отгледано от Коминтерна и Югославия.

Тиквата каза една истина, която всички по света знаят , а именно , че историята е само повод за спиране на Македония. Налудно е политически стратегически решения в 21 век да се влиаят от исторически факти от 10-11век . Ясно е , че тук е дългата ръка на Москва , която винаги е използвала национализма да всява смут и раздори , оттам е основата и на македонската нация , а сега гледа сеира , като насърчава национализма и в двете страни , а глупаците "патриоти" са и верни маши. Македонците бягат от сърби и московци, патриотарските олигофрени им ги връщат . Това задминава и Георги Димитров по предателство .

Ей вие, дали македонисти, дали нпо-хрантутници, не само майка си ще продадете, а и получените 30 сребърника от това за хартиени самолети и субсидии за чужди тецове ще дарите.

ЗАЙКО Е МАТА ХАРИ!

Май е илюзия, че можем сами да се оправим двустранно. Тикат ни към арбитър- я немците, я американците, а това не е добре. Но може и да е по- добре щото сега никой от партньорите не ще да вникне в проблема и само повтарят да ги пускаме. Все пак изворите и документите са на наша страна, но джендерските интерпретации са македонски специалитет. Това е риска сега, че джендеросват и точни науки като историята...

Проблемът е друг, че историята се ползва като повод за вето! Португалският президент на срещата с Радев например спомена за тежките исторически наслагвания между Португалия и Испания, което е самата истина. И двете са били световни сили, но при една война Испания окупира Португалия. След независимоста си Португалия никога повече не успява да възвърне величието си! Едва ли в учебниците има една единствена гледна точка към историческите факти за тази война, едва ли при една обща португало испанска историческа комисия няма да има противоположно възприемане на едни и същи факти.

Проблемът е, че историята се ползва за генериране на малцинствени и териториални претенции от Македония към България.

Глупаво изказване на този експерт! Заев е избран, за да защитава интересите на Македония. А те са ясни, влизане в ЕС, без да се дебатира идентичността на нацията. Заев не може да наложи това на България и затова е принуден да търси подкрепа, точно по тази тема, от всички останали членове на ЕС, а и на САЩ! Както по историята не могат да се водят преговори, така и по идентичността на една нация не могат да се водят преговори. Идентичността на нацията включва и наименованието на официалния език, към което самата България не е наясно, дали има претенции! Захариева заяви, при това с усмивка, ние нямаме претенции как ще наричат своя език, ако искат да го наричат марсиански. Обаче след това се настоява да се ползва описателно езика на Македония като "официалният език на РСМ според конституцията на страната", с цел избягване на прилагателното македонски. Друг проблем е, че според конституцията на страната има два официални езика, които нямат общо по между си!

Няма спор по въпроса как се идентифицирате и как наричате езика си. Това си е ваше право. Ние съответно единият от официалните езици в Северна Македония можем да си го наричаме диалект на българския. Ззащото диалектите на които е базиран са говорени от бабите и дядовците на някои от нас, които са се определяли за българи когато са бягали в България. Никого не го интересува супериорния ви идентитет. Но лъжите за самоидентификацията на исторически личности предизвикват възмущение сред нас потомците на бежанците от Македония. Въпросът не може да се реши чрез компромис, а само на база на истината. Вкарайте истината в учебниците си и няма да имате проблеми с нас.

PEYTSCH

Скопие призна втори официален език - албанския. Ще признае и китайския, но никога Българския. Сега въпросче...Защо да признаем идентичността на такива българомразци? Та те дори не признават българския език за свой...След 1о години ще имат само един език - албански. Имайте си го. сами си го пожелахте...

Първо. Заев не е в позиция да НАЛОЖИ , както се изразяваш, каквото и да било на България. Защото Заев е ПРОСИТЕЛ за членство, а България е ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН на ЕС . Второ. Единият от официалните езици на РСМ НЕ Е МАКЕДОНСКИ, а СЕВЕРОМАКЕДОНСКИ. По последна редакция, която ви се наложи да приемете след като се перчехте на Гърция 30 години. Повтарям - последна редакция. Не окончателна. Така, че Захариева е била максимално точна и дипломатична. Северномакедонският език не се ползва в Пиринска и Егейска Македония. Той е създаден изкуствено след 1947 г на базата на македонския български диалект за да обслужва сърбоюгославските асимилационни програми и погроми. Понастоящем се ползва от половината от населението на РСМ.

Не става Заев за разговори. Той и сърбите, управляващи Македония искат само едно, да се случи тяхното. Така не може да се разговаря. Като не става, почват да тарикатеят. И да търсят начини за натиск върху България. Или да наобещят шедро всичко, което искаме. Изпълнението не е задължително. Заев е класически балкански тарикат. Но това в случая е неуместно като поведение и начин на действие. До момента няма и дори намек във всяко едно интервю, че ще изпълнява нещо по отношение на България. Особено по договора, дето е подписал.

Даа, а за избирането му Сергея беше в Скопие да агитира за него! Вместо Виктория Фъкланд!

PEYTSCH

Тошко - любимецът на българите !

PEYTSCH

хихихи

Мили хора, не лепете негативизма към БЮРМ на българските политици. Нещата са изтървани необратимо в миналото. Сръбските комунисти намериха вратичка към Сталин. Обясниха му, че една обединена България няма да бъде толкова послушна. Нашите войски се изтеглят по заповед на ОФ и оставят населението на произвола на сърби и гърци. Следва геноцит и заличаване на всичко българско. За вето са единодушни основните политически сили. Дано удържат фронта. Очертават се сериозни пукнатини. Не ми харесва поведението на БСП. Нинова говори едно, нейните депутати гласуват декларация в подкрепа на "македонско малцинство" у нас.

Вето без да бъде разбрано от никой? Може би е възможно, примерно ако беше дошло от Тръмп, можи би! Само че Тръмп е голямо изключение, първо не е стандартен политик, второ САЩ не е стандартна държава, т.е. имаме специален президент на специална държава!

А България, какво прави? Чака на Русия да обикаля и да й прави ПР и да лобира вместо нея?

Никой не ни е виновен за мързела и безхаберието и че са ни научили, ме някой трябва да ни оправи, щото сме малки и не можем сами. Оправят ни други, ама като Анка Картечарката, както я оправят на банкет.

Безполезно е тук да коментираме. Трябва да решим въпроса на 11.07.2021г. Не само да гласуваме, но и да гласуваме разумно.

Жан Виденов?

Тиквата е завършен националенб предател, интригант и лицемер. Ако има възможност ще продаде националния ни интерес за нов мандат ил иза по-малко.

PEYTSCH

Ти да си чул Тошко ко рече ?

Какво има да коментираме... Всички знаем, че Тиквата е готов и майка си да продаде, за шепа дивиденти!... Нещастен прост шлагаджия!

PEYTSCH

Но той не е премиер. Или не знаеш коъ е премиер сега ? И кой утре ?

До?? ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС? ТОЧНО БОРИСОВ СПРЯ ЗАЕВ КЪМ ЕВРОПА!

Колкото и да се опиваме, без съвместно решаване на проблемите ще стигнем до принудително такова. Никой няма да ни чака безкрайно дълго. Няма друг начин.

Това безспорно е така, но не сме ние, тези, които трябва да отстъпват и правят компромиси! На македонските шантажи трябва да се отговори недвусмислено. И както Заев ходи, като цветарка и гастролира, за да агитира за своята "кауза", така и ние трябва да правим дипломатически совалки, за да обясним ясно на западноевропейските и презокеанските си партньори, за какво всъщност става въпрос!

Нерегламентираната среща на двамата тиквеници - Заев и Борисов си беше поредния герберастки гаф и издънка, но това са си камъни в тяхната собствена кочина!

А при кой да отиде? Ако не беше Бойко, още щяха да чакат и за НАТО!

Подписват че до 1845 г.са българи и тогава в Нато

И каква файда бе, каун? Влезли в НАТО а българофобската им пиолитика дори се засилва. Голем тиквен успех няма що!

ТИ наистина ли си ВЪОБРАЗЯВАШ, че боко уреди македонците за НАТО???? Май си точно от простите, които боко харесва, защото лесно ги манипулира. Боко се разкарваше като международник през 2018 г. пжо време на председателството ни в ЕС, като видимо НИЩО не разбира от политика, география, икономика и т.н. Беше толкова отстъпчив към макетата, а сега си трайка. ДА СИ отстоява позицията, но това е тулупа, който прави, каквото му кажат Началниците. Гърците поддържаха с години една твърда позиция и си постегнаха целта. После се събраха двамата прамиери (без да канят тлъстия ни пожарникарски "генерал") и си подписаха договор. В най-добрия случай боко става само за майтап. Ако не беше жалко за издънената ни държава. МНОГО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕГЪРТА по нея, за да заживеем нормално и според върховенството на закона.

САУДИТСКА АРАБИЯ, ТУРЦИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, АЛБАНИЯ, КОСОВО НЕСБЪДНАТАТА МЕЧТА НА ОСМАНОФАШИСТИТЕ Е БАЛКАНИТЕ И ЕВРОПА-ХАЛИФАТ..... ...... НАШИТЕ ЕНИЧЕРИ-ЗАПТИЕТА ОТДАВНА СА СИ ПРОДАЛИ ДУШИТЕ НА РОГАТИЯ И СУЛТАНА....

Браво, г-н Филипов!

САУДИТСКА АРАБИЯ, ТУРЦИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, АЛБАНИЯ, КОСОВО НЕСБЪДНАТАТА МЕЧТА НА ОСМАНОФАШИСТИТЕ БАЛКАНИТЕ И ЕВРОПА-ХАЛИФАТ..... ...... ТА ВЪПРОСА Е ЗОРАН КУПЕНРЛИ Е ОТ ТЯХ.....ЩОТО НАШИТЕ ЕНИЧЕРИ-ЗАПТИЕТА ОТДАВНА СА СИ ПРОДАЛИ ДУШИТЕ С НА РОГАТИЯ И СУЛТАНА....

PEYTSCH

Следващият премиер на РСМ ще е аалбанец. Договорът и преговорите ще са албански.

Толупът никога не е правил нещо различно - винаги е продавал интересите на България задкулисно, а по медиите е тръбял обратното. Ако беше на власт щеше до сега 10 пъти да е подписал тайно каквото му наредят. Жалко, че има изненадани от поведението му след 12г опит от 1ва ръка. А ВМРО ... няма да забравим как го крепиха на власт толкова години и какво докараха на България. На бунището!

Каза на Заев че сме две нации,два народа,две държави. Така освен крадец и лъжец стана национален птедател

Супата

Аз съм трол, трол съм

Заевски няма работа в България. Да си дири северномакедонскиот идентитет другаде.

......заю наистина обикаля като цветарка, от друга страна Бокич му го каза в прав текст, че нищо няма да излезе от тези които сега са на власт и товаа е ИСТИНА, колкото и едноклетъчните мутрочалгарски мозъчета да не го приемат,..., така де то с какъв мозък трябва да си за да гласуваш за плешивият мутрочалгарски изрод дето се движи с охрана по-голяма от тази на Байдън и Путин!...абе мани,мани 80% дебили сър!!!

само не си разбрал, кои всъщност СТЕ дебилите...

Снимката на бою все повече избледнява, нека спре с изявите че става все по-жалък!

Борисов, просто се възползва от случая да се нахвърли върху политическите си противници, със изтърканата приказка, че ги познава добре и знае че са неадекватни. Според него.

И според нас!

Кои сте пък ВИЕ?!

прост български комунист

Кой, БорисOFF ли?... Да, прав си!

Македония е с население два милиона, от които 700хил. са албанци. Пънат се все едно са великани, а са някаква квази държава. И главния шут на държавата, Буци-палячото свалил гащите, очакващ подкрепа от запада, щял да оправи работата, само да го подкрепят за 11.07.

PEYTSCH

Преброяването ще покаже истината през септемвмври...Заев затова бърза. Албанците са половината...

Аууу, колко е възмутен тоя Фильо. Аа, по къв повод Радев Клишето покани Заека? Нещо евала да му правим или? Лаф да става или? Тая визита излишно открили Македония..

Борисов е просто продажник

И абсолютен прост индивид, който няма дори чувство какво политическо поведение да има, нито разбира значението на дипломацията и само резили на принципа " Я не сакам да ми е зле, я сакам на Вуте да му е зле"! . Такива простотии само вредят при следването на политиката, самата РСМ да си изпълни условията по Договора, и подобно поведение е абсолютно недопустимо, още повече след като ИМА ЛИЧНА И ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ КАТО МИНИСТЪР (СЕГА БИВШ) ПОЕЛ, АНГАЖИМЕНТА ДА ПИДПИСВА С РАМ ТОЗИ ДОГОВОР! Сега потриват доволно ръчички външните сили, заради подобни безотговорници и продажни неадекватници, изказващи се като човек на мегдана.

Редактора на телефона направи едни грешки и ми изписа някои думи не на място - долното изречение в горния ми пост да се чете:" ...С ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА С РСМ"

Верно ли тва :) И нов мандат, оле, оле, оле :)

И какъв е този световно неизвестен журналист??????

Любчо Нешков, българин роден в Скопие.

Все пак е доста по-известен от теб...

Едва ли днешната пропадаща в морално и всякакво друго отношение България, може да бъде притегателна сила за македонските граждани.

Затоа што тука е многу убаво

Няма лошо да си македонист, не разбирам защо се криеш под името санданист. Вероятно защото вие си припознавате Сандански, като голям македонист. Забравяйки че за времето на Хуриета (1908) в Османската империя участва в създаването Народно федеративната партия - Българска секция. Българска не македонска. Не виждам защо трябва да ни е грижа дали сме притегателен център за някого или не. Само да ти припомня че македонски граждани с години чакат за да получат български паспорт.

От умрял писмо!

Какво се възмущава този никому известен журналист, че Баце казал, че служебното правителство ще дезертира и нищо няма да излезе от разговорите.... Ами, то точно така стана! Янев заяви, че следващия парламент ще взема решението. И срещата приключи без някакви особени резултати... Какво има да се възмущава от Баце. Доста прозорливо изказване от негова страна! И както Заев се срещна с ББ, така се срещна и с Корнелия. Явно е било предвидено да се среща с политически лидери. Със Славка що не се е видял

PEYTSCH

180 хиляди са с български паспорти и могат и трябва да бъдат накарани да гласуват в РСМ ако искат да бъде избрано удобно за тях НС и правителство. Хайде Заев !

Зоране, Зоране, колкото по навреме се осъзнаеш и си седнеш на насрания гъз, толкова ще е по голям шанса ти да се добереш до заветното ДА. Ориентирай се ! Срещата ти с Б Борисов е Пълна глупост. Той пет пари не дава нито за Македония нито за България. Единствено важно е за него да отърве кожата.Той вече не струва и цент. Празна работа е да му се оказва внимание. От него вече нищо полезно няма да излезе. Запомни го

Зорът на Зоран е да прилапа Солунската митница и това мазно говорене за българите в конституцията, младите на морето, не е обръщане на палачинката, еврофондове сънува. А пурите за Дон Толупич говорят, че са от една вълчица, с удобна фамилия Заеф.