Деветгодишно българче влезе в клуба на най-умните 1% в света на "Менса"

Момчето говори свободно руски и английски език, програмира в PYTHON. Интересува се от всичко, споделят неговите преподаватели

Обратно в новината

Коментари - Деветгодишно българче влезе в клуба на най-умните 1% в света на "Менса" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Персентила ме плени с интелигентността си.

Браво на момчето, дано има късмет да се реализира. А статията е под всякаква критика и списвача изглежда е доста надолу в "персентилите".

Боко и той е в 99-тия пърсънтайл, ама отзад напред...

Браво на Сава!

Слагам 5 лева че до 40тата си годишнина мидичка няма да види

мачкай, машино

Браво на момчето! Иначе, интелигентност е да нарежеш кръгла пица на триъглни парчета и да я сложиш в квадратна кутия.

Майка Анна и момчето знае перфектно руски? Хм...

"най-умните" решавал съм ги тези нищо особено номера е да ти вземат парите... за една титла дето можеш само да си изтриеш гъза с нея като оня велик таксиджия дето го даваха 160 IQ решава кръстословици не може да върже 2-та края да те еба в най-умния... заучил некви глупости решил

И е полуграмотен!

"Интелигентен" и "умен" са доста различни неща.

Спомням си една жена с невероятен Менса коефициент как в Минута е много не отговори дори на елементарни въпроси.

За съжаление, е възможно скоро да не е българче, а да мигрира към "персентилните".

Браво на детето!... Жалко, че ще му се наложи да живее в сват на тъпаци и в условия на очертаваща се световна Идиотокрация...

Ева ли , ще се изнесе на запад ние ще останем да живеем. в истозните селения на Путя безподобнии

Така е, защото има огромна разлика между това, да си надарен с интелект по рождение и това да си образован и с широка обща култура. Изразено е ясно в математиката: всяко число умножено по 0, дава 0...

Ами виж какво прави България каква среда застава дори генетика му да е сбуркана с малко кисело мляко става гениийче . Ама и майка му явно е умна щом е избягала от Русия чак в България

Спивачът направи ли си трудът да провери КОЙ, КОГА, И ЗАЩО създава този IQ тест?

Слагам още пет че твоето мандръсане на Мара общата на село ти е вдигнало капацитета поне до 8

Си доказателство, че чевека е прав.

Що не отиде при Путя да се бие Какво ще отива да става милионер.По добре по 5к рубли на месец и да се стреля

Е, и?... Аз, например владея свободно, освен български език, и руски, и английски и френски. Проблем ли е за теб, че знам руски?

ами, да го духат тия, дето не знаят...

Дебил ли си, тъп ли си или си просто поредния простак?

Най вероятно там където са създали електричеството , самолетите , ядрената енергия , най съвременната медицина , компютър , нанотехнологиите и са изпратили космическа сонда извън слънчевата система . Дори интернета които така грозно си използвал за да се опиташ да принизиш успеха на едно българче

Да ти кажа тоя си е най обикновена ватенка те не знаят руски , дори книга на български не са прочели

"на 5 години научи перфектно руски и английски."... Алоооооооооооо?! Журналистчетата! Знаете ли какво означава да владееш перфектно даден език?! Не знаете!

Има време да го "смажат" горкото дете... И аз четвърти клас бях в една група с надарени математици и ни юркаха да решаваме задачи за седми и осми клас. Обаче в гимназията преподавателката по математика отказа и мен и други от групата ни въобще от тоя предмет. Тая жена мразеше всички и намираше начин да унижава деца, на които завиждаше ли, какво... или ги сравняваше с глупавата си дъщеря по някаква причина. Та все ще намери едни такива пречки, които да го повалят, защото е малко по-умен или малко по-добре се справя от дебилчетата на някой "преподавател".

В наше село аналогичен случай. Едно момче опъна коча и му изправи рогата.

Дядо Сорос го чака

Преди години в Пакистан се беше родило детето-чудо. На 5 години - математика, физика, астрономия, няколко езика. И...не живя дълго.

Браво на детето, ама друго си е да тича със зачервени бузки зад една топка и да вкара един гол! Децата са си деца и не трябва да им се набива от ранна възраст, че са по-различни или по-умни от другите.

В Русия заплатите са средно двойно по високи от България, тъпунгер. Какви 2 долара, тъпунгер?

Футболистите се ценят, математиците - не....

глупости...

НАД 50% функционално НЕГРАМОТНИ и в ТОП 1%. БРА-ВО! "Какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка юнашка" :)

Да е живо и здраво детето! Такива хора са необходими не само на БГ но и на Света! Това са личностите благодарение на които научния прогрес не е престанал да се развива. За съжаление не малко научни постижения се използват с лоши, користни цели! Но това е един от фундаменталните проблеми на Планетата-благата се създават от умните а се разпределят от търговците съобразно техния личен интерес! Не е необходимо негативно отношение към едно дете на девет години! Трябва да се приемем такива каквито Природата ни е създала, да помагаме на тези на които можем и да се учим от по- умните!

Може да иде във великата русия да смуче лосион или в комунистическа Венецуела за 2$ на месец? Що си ме репортнал предния път да ме изтрият?

Да си се ориентирал навреме.

Името Анна е много разпространено женско име в България и изобщо не е задължително жената да е рускиня. Толкова си тъп, че дори сам не осъзнаваш колко си тъп.

Браво, жалкото е че няма да работи за България, а за чужда държава. Да е живо и здраво и успехи!!!

Така казали комплексарите. Ето затова България е кочина. Срам за такива като вас. Детето очевидно е гений. Историята познава малцина такива. То сам определя.

Ами в Пакистан не е рай. Що за комплексирани дебили комвтират под тази положителна статия. Браво на детето. Гадове

Явно изобщо не знаеш за какво става дума. Впрочем, платените тролове подлагат ли ги на някакъв тест?

Дебил си ти. Забранено е да се коментира ли?

Страхотно дете, но като стане голям ще го лапне я Мъск, я НАСА и някой като тях.

Може пък в БАН да отиде. И вечно да дудне, колко е велик, ама не го ценели.

Толкова много българчета менсаджии, медалисти от олимпиади по физика, математика, информатика..., а накрая, нито един научен пробив, нито един нобелов лауреат, или основател на компания "еднорог". По някое време просто се хващат на работа на заплата, или стават даскали на държавна издръжка. Има нещо сбъркано в тая работа.

За да си основател на еднорог, трябва да си измамник, не учен. Междувпрочем Ружа има някаква научна титла. И то от Германия.

Сигурно има и изключения де. Не подценявсм също така ДАРБАТА да си убедителен измамник. Иска ми се да съм такъв, но не ми се получава.