Деветгодишно българче влезе в клуба на най-умните 1% в света на "Менса"

Момчето говори свободно руски и английски език, програмира в PYTHON. Интересува се от всичко, споделят неговите преподаватели

Обратно в новината

Коментари - Деветгодишно българче влезе в клуба на най-умните 1% в света на "Менса" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що не си ходят в московията тия?? там ценят високо подобни таланти!

Дететето със сигурност умно. Но класациите на МЕНСА са пълкна уйдурма.

Що за човек е ? Не мечтае да има шкафче с кюлчета и да е каратист-пожарникар-премиер .

Имах шастието да претегля знания и интелект на прехвалени младежи - 20-25г , сертифицирани като нешо много спец от МЕНСА. Ти ще кажеш ,че нямам капацитвта да ги оценявам. И няма да ти се разсърдя. ЕВсе па кне се познаваме. Ако имаш възможност, сам прецени. Не приемай всичко за чиста монета.

И аз бях гений и високи коефициентий ама сега мятам щайгий в склада за 4 хиляди лева заплата. Та толкова за високите интелектий и айкута.

ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА С Е ЗАСИЛИ КЪМ МАСКВА...

А момчето е 100% бъдещ емигрант, щом има мозък в главата.

Запленен съм от статията, надявам се не е писана от член на МЕНСА. Интелигентността се мерела в персентили… Простият математик в мен реве.

99 percentile = 135 IQ scores

Верно ли, а 100 перцентила = безкрайна интелигентност? Плача.

Вместо да плачеш погледни статистика, кумулативна функция на разпределението и инверсия на кумулативна функция на разпределението!

Python не знам, макар май да съм попадал. Ама няма защо да знаеш сумати езици, а само където ти трябват. Само на уеб са много за различни елементи и базови са поне 6. Когато ти дотрябва, научаваш и после забравяш - обикновено за дребни неща. А и всякакви измислици за приложения. По-скоро е въпрос на мислене, че разни дали нещо е X или Y като изписване, няма особено значение, а други не могат да схванат и една година. Това какво е интелигентност и доколко може да се измери, е спорно. По-скоро някаква област. Не бих правил такъв, защото няма да ми допадне какъвто и да е резултат. Предпочитам да е неограничено 8като представа. ;) Макар да е на моменти и понякога просто да не загряваш, а друг път си като гений и набързо решаваш всичко.

Айде, ще го изгледаме до 18 и ще го дадем дар на краварите.

Браво на детето! п.п. не е задължително да работи в чужбина. Ако е решил да става програмист, то в България е по-добре от повечето държави. п.п.п. много от по-интелигентните хора не са безкрайни кариеристи, не търсят много пари, а оценяват сравнително спокойния живот. Високият интелект и многото пари не са в причинно-следствена връзка ;)

Един процент от населението на Земята всъщност не е толкова малко число хора. Моят коефициент също е горе-долу толкова. Важното е да се ориентираш добре, да намериш подходяща почва и да се трудиш в една посока цял живот и да се развиваш. Иначе ефектът се губи. И в пещерите, в зората на човечеството, е имало хора с висок коефициент на интелигентност, но са живели в пещери, мучали са и нищо не са измисляли и никой не ги помни. Още по-важното е, да замине в нормална държава, защото в България ще му се наложи да спре да мисли, за да не се побърка...

От всичките тези членове на Менса България, има ли поне един, който да е направил нещо значимо за човечеството? И като са толкова умни, къде са им парите?

Парите не са мерило за ум, а за полезност. Това, в идеалния случай. Трябва да направиш нещо полезно, от което се нуждаят хората и да им го продадеш. Или да крадеш де. :) :) Айнщайн, да кажем, може да не е бил направил нито лев цял живот и пак да е бил най-умния на света. А пък той дори не е бил с чак толкова висок на интелигентност де. Нещата са относителни.

Значи парите не са мерило, а членството в някакво НПО е, така ли?

"И като са толкова умни, къде са им парите?" Това е припевът на Международния Химн на Простака.

"Абе" тиквеник!!! Само за пари мислят тъпите глупаци, като вас с краварите

питам само.... на тулупа кюлчетата от интелектуален труд ли са?

Бедното дете, дано не го психясат до 15 годишна възраст..

Такива не се психясват, те сами си тръсят информация и знания. За тях това е хлябът на живота. Но го чака епична битка с МОН-ската простотия , наречена образователна система. Супер остаряла, догматична и осакатяваща за такива деца.

Толкова много българчета менсаджии, медалисти от олимпиади по физика, математика, информатика..., а накрая, нито един научен пробив, нито един нобелов лауреат, или основател на компания "еднорог". По някое време просто се хващат на работа на заплата, или стават даскали на държавна издръжка. Има нещо сбъркано в тая работа.

За да си основател на еднорог, трябва да си измамник, не учен. Междувпрочем Ружа има някаква научна титла. И то от Германия.

Сигурно има и изключения де. Не подценявсм също така ДАРБАТА да си убедителен измамник. Иска ми се да съм такъв, но не ми се получава.

Ами едното са качествата, другото е средата. Тук липсва каквато и да е среда, която да облече качествата във възможности и да изстреля подходящия човек нагоре. Юсеин Болт е най-бързият спринтьор на планетата, но и най-посредственият шофьор ще "пробяга" 100 метра по-бързо, яхнал съвременен автомобил.

Страхотно дете, но като стане голям ще го лапне я Мъск, я НАСА и някой като тях.

Може пък в БАН да отиде. И вечно да дудне, колко е велик, ама не го ценели.

Никой няма да го лапне, като стане голям, защото такива като него никой не ги иска. Сега се котират глупаци, ходещи наляво-надясно по проекти Еразъм, плетящи ръкавички за бедните дечица и т.н. "социални" дейности, с изяви в тубата и подобни. Не искат мислещи и можещи, а дрънкащи глупости, с особено големи "изяви". Това е положението по прехвалените университети навън. Джендъризъм и простотия цари навсякъде.

Браво, жалкото е че няма да работи за България, а за чужда държава. Да е живо и здраво и успехи!!!

Да е живо и здраво детето! Такива хора са необходими не само на БГ но и на Света! Това са личностите благодарение на които научния прогрес не е престанал да се развива. За съжаление не малко научни постижения се използват с лоши, користни цели! Но това е един от фундаменталните проблеми на Планетата-благата се създават от умните а се разпределят от търговците съобразно техния личен интерес! Не е необходимо негативно отношение към едно дете на девет години! Трябва да се приемем такива каквито Природата ни е създала, да помагаме на тези на които можем и да се учим от по- умните!

НАД 50% функционално НЕГРАМОТНИ и в ТОП 1%. БРА-ВО! "Какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка юнашка" :)

Браво на детето, ама друго си е да тича със зачервени бузки зад една топка и да вкара един гол! Децата са си деца и не трябва да им се набива от ранна възраст, че са по-различни или по-умни от другите.

Футболистите се ценят, математиците - не....

Да си се ориентирал навреме.

Така казали комплексарите. Ето затова България е кочина. Срам за такива като вас. Детето очевидно е гений. Историята познава малцина такива. То сам определя.

Преди години в Пакистан се беше родило детето-чудо. На 5 години - математика, физика, астрономия, няколко езика. И...не живя дълго.

глупости...

Ами в Пакистан не е рай. Що за комплексирани дебили комвтират под тази положителна статия. Браво на детето. Гадове

Дебил си ти. Забранено е да се коментира ли?

Дядо Сорос го чака

Може да иде във великата русия да смуче лосион или в комунистическа Венецуела за 2$ на месец? Що си ме репортнал предния път да ме изтрият?

В наше село аналогичен случай. Едно момче опъна коча и му изправи рогата.

Има време да го "смажат" горкото дете... И аз четвърти клас бях в една група с надарени математици и ни юркаха да решаваме задачи за седми и осми клас. Обаче в гимназията преподавателката по математика отказа и мен и други от групата ни въобще от тоя предмет. Тая жена мразеше всички и намираше начин да унижава деца, на които завиждаше ли, какво... или ги сравняваше с глупавата си дъщеря по някаква причина. Та все ще намери едни такива пречки, които да го повалят, защото е малко по-умен или малко по-добре се справя от дебилчетата на някой "преподавател".

"на 5 години научи перфектно руски и английски."... Алоооооооооооо?! Журналистчетата! Знаете ли какво означава да владееш перфектно даден език?! Не знаете!

Спивачът направи ли си трудът да провери КОЙ, КОГА, И ЗАЩО създава този IQ тест?

Най вероятно там където са създали електричеството , самолетите , ядрената енергия , най съвременната медицина , компютър , нанотехнологиите и са изпратили космическа сонда извън слънчевата система . Дори интернета които така грозно си използвал за да се опиташ да принизиш успеха на едно българче

Явно изобщо не знаеш за какво става дума. Впрочем, платените тролове подлагат ли ги на някакъв тест?

Още един дето НЕ ЗНАЕ.

Браво на детето!... Жалко, че ще му се наложи да живее в сват на тъпаци и в условия на очертаваща се световна Идиотокрация...

Ева ли , ще се изнесе на запад ние ще останем да живеем. в истозните селения на Путя безподобнии

Си доказателство, че чевека е прав.

Що не отиде при Путя да се бие Какво ще отива да става милионер.По добре по 5к рубли на месец и да се стреля

Дебил ли си, тъп ли си или си просто поредния простак?

За съжаление, е възможно скоро да не е българче, а да мигрира към "персентилните".

Спомням си една жена с невероятен Менса коефициент как в Минута е много не отговори дори на елементарни въпроси.

Така е, защото има огромна разлика между това, да си надарен с интелект по рождение и това да си образован и с широка обща култура. Изразено е ясно в математиката: всяко число умножено по 0, дава 0...

В "Минута е много", както и в "Стани богат" се нуждаеш от енциклопедични знания, не от интелигентност. Моля информирайте се за разликата между двете :)

"най-умните" решавал съм ги тези нищо особено номера е да ти вземат парите... за една титла дето можеш само да си изтриеш гъза с нея като оня велик таксиджия дето го даваха 160 IQ решава кръстословици не може да върже 2-та края да те еба в най-умния... заучил некви глупости решил

"Интелигентен" и "умен" са доста различни неща.

Майка Анна и момчето знае перфектно руски? Хм...

Ами виж какво прави България каква среда застава дори генетика му да е сбуркана с малко кисело мляко става гениийче . Ама и майка му явно е умна щом е избягала от Русия чак в България

Името Анна е много разпространено женско име в България и изобщо не е задължително жената да е рускиня. Толкова си тъп, че дори сам не осъзнаваш колко си тъп.

Е, и?... Аз, например владея свободно, освен български език, и руски, и английски и френски. Проблем ли е за теб, че знам руски?

Да ти кажа тоя си е най обикновена ватенка те не знаят руски , дори книга на български не са прочели

ами, да го духат тия, дето не знаят...

Браво на момчето! Иначе, интелигентност е да нарежеш кръгла пица на триъглни парчета и да я сложиш в квадратна кутия.

мачкай, машино

Слагам 5 лева че до 40тата си годишнина мидичка няма да види

Слагам още пет че твоето мандръсане на Мара общата на село ти е вдигнало капацитета поне до 8

Браво на Сава!

Боко и той е в 99-тия пърсънтайл, ама отзад напред...

Браво на момчето, дано има късмет да се реализира. А статията е под всякаква критика и списвача изглежда е доста надолу в "персентилите".

И е полуграмотен!

Персентила ме плени с интелигентността си.