Коментари - Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки | Днес.dir.bg

Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за пътищата, с които се въвеждат дневна и 3-месечна винетки за всички превозни средства.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки | Днес.dir.bg

Коментари

Сега лъсна работата,че гастарбайтерите не плащали, а те генерират най-голям трафик + турските камиони. И какво пречи на границата да се проверява имат ли винетка и ако нямат изобщо да не ги пускат да влизат?!?! Тази такса - глоба е много тъпа ,защотоняма кой да ги проверява. Порсто трябва на границата да ги задължават да купуват винетка и да не продължават,ако нямат - толкова е просто!

На границата проверяват за винетки. Тази година няколко пъти излизах/влизах към/от Македония и Сърбия и винаги са ми искали винетката. Аз не е лепя, защото в България сме като в Судан - чупят и режат стъкла за да се докопат до винетката. Даже един сърбин на 5 метра от сръбската граница не го пуснаха докато не си купи винетка, защото неговата беше изтекла предния ден. Респективно за камионите важи следното - явно ги проверяват, констатират, че нямат винетки, шофьорите кихат накоя и друга суха пара на митничаря и минават в чуждоземско без да са купили винетки. Ощетена е държавата, ощетени са нормалните българи.

ЗАЩО не искат да въведат електронната винетна система? - Това е въпросът!!! За сведение в съседна Румъния с която се "сравняваме" имат от 2010г. електронна винетна система с покупка онлайн на "roviniete.ro" и може да си купиш предварително от дата до дата. В момента се предлагат следните варианти: 7дни - 3 евро, 30дни - 7 евро, 90дни - 13евро, 1год. - 28евро. Сравнявайки главните пътища и таксите на двете страни коментарите ги оставям на вас. Весели празници и спестявайте за винетка.

Ако въведат електронни винетки няма да има далавера за печатницата и разпространителите. Покрай тях ще "пострадат" и над 50000 служители на МВР, които никога досега не са си купували винетки. А за румънците няма какво да говорим, те вече във всяко едно отношение са напред. При пътна мрежа над 2 пъти по-дълга от тази в България, румънците плащат наполовина на нашите годишни винетки. За сметка на това пък строежа нашите пътища излиза 2-3 пъти по скъп от румънските, може би защото сме високопланинска страна и терените ни са ужасно трудни.

ли нещо ми говори, че широко рекламираното "безплатно" саниране 1 (+1)28 млд. лв сме си го платили НИЕ, леваците !!?? Как ли се чувстват тези наши граждани, които не искат саниране, но си плащат за непоискана услуга ??

Е ти да не мислиш, че за всичко "безплатно", което предлага държавата, се плаща от заплатите на Бойко, Цацаров, Свинетката, Цачева и т.н. светила? Не го слушай бае ти Бойко как за всичко построено говори в първо лице...

скандални трикове да пълнят бюджета за сметка на бедния данъкоплатец. Преди 2 години си гласуваха промяна за винетките, събраха си парите и сега правят промяна. Свършиха си работата. Някой може ли да изчисли какви суми е дебитирал бюджета за това време ? От вашите пари недостригани български овци !!! Мат'ряла лоооош !!

Това го кажи на баща си и на майка си ... за недостриганите български овци, де ...

Лили ще отслабваш няма как!Ще връщате комисионни за лотовете!На калкулаторите има и -,не е само+!!!

Пич, в тоя град градски транспорт нема ли ве?? Банево нали е квартал на Бургас вече? Що требова с колата??

и кат решиха, колко ще струва, че от статията нищо не разбрах

място е проблема.. АМА ЗА ТЕБ - видно от горното ти писание са ти по-голям проблем.. Карам с годишна винетка, за разлика от теб и ми е през оная работа.. А сега си виж си промените в ЗДвП.. КАК ТЕ СЕ ИЗБРОЯВАТ НА ПОВЕЧЕ СТРАНИЦИ, отколкото вече е самия закон.. Да ти светне в павето за какво пиша..

Към редакторите на Дира...Заглавието на тази статия е крайно подвеждащо и супер некоректно!Всичко което пишете е минало на първо четене,т.е.нищо не е прието от депутатите!Така се създават недоразумения и напрежение в определни слоеве на Бългаското общество.Стремглаво журналистиката в България пада на нивото на чалготията и яките дупари и на всичкото отгоре с яка корупция!

Най-сигурният начин да създадеш недоволство сред българите е да им дадеш каквото поискат. До вчера ревахте, че нямало дневна винетка, днес ревете, че има дневна винетка. Не ми се мисли какъв рев ще е, ако я направят безплатна! Веднага ще ревнете защо не ви плащат.

Проблемът е , че може да ревне някой , че и малко му плащат.

Герберски келеш, ако не ти идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвай ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да отидеш на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Прави махове и с краката. Избий си една. Или отиди при кмета на Симитли да те успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи.

Sm3hurk0

Да припомня на всички, ако сте забравили: Преди да се въведе винетката, казаха, че цената на горивото ще бъде повишена и час от парите щяли да отиват за поддръжка на пътищата... После въведоха винетка, но цената на горивото не намаля. После увеличиха винетката.... За мен това си жив държавен рекет ! ... както и ограничаване на свободното предвижване на хора и товари. Един вид закрепостяване.... (закотвяне)

ДДС ли са вдигнали или акциз? ;)) Откъде ги измисляте тези дивотии.. с това въображение пишете книги - Тери Пратчет пасти да яде ;))

на законотворческа дейност от парламента.. А мече цяла седмица мина, как не са обсъждали поредните промени в ЗДвП-то.. Но с минетките - компенсирахме.. Тъй де, от утре си бием камшика за 20 дневна коледна ваканция. Догодина почваме с приемането на ПОЧАСОВИ, МИНУТНИ и СЕКУНДНИ МИНЕТКИ.. И хоп - окще един месец в празнословие сме утепали..

Nai posle tezi glupaci izmisliha neshto smisleno.Ne mojeh da proumeia kak moje da plashtash za godishna vinetka,a realno da ia polzvash niakolko meseca ako ne si ia zakupil Ianuari.

Лили, зимата трае шест месеца и много пенсионери нямат пари за зимни гуми и не си карат колите. Като не им давате шестмесечни винетки, не стимулирате хората в София да ползват обществен транспорт, а ги принуждавате да се движат в трафика. Същото трябва да важи и за гражданската, който зимата не си кара колата няма да плаща винетка и гражданска, това е стимул хората да не ползват колите и да се намали трафика в София и другите градове.

В София с винетка ли караш?

Акой 10 лв дневна? Е ли правят добро на бедните хора, или пак за ненаситните си джобове първо мислят?

И колко ще струва дневната винетка? Предполагам не по-малко от 5лв.

Да, личи си че идат избори, даже може за 4 месеца съвсем да отменят винетките.

В "Кугера", прегърнати, със Зор, един към друг, Летим над "магистралите" двулентови и двупосочни А матрияла*, кой в удари Челни, от мостове паднали Гине и мре, а Отличниците, със зъби касат ластиците на Едни журналиЗки и кележки, с микрофони, или с ножички

Месечна винетка 30лв. годишна 97лв. 97 делено на 12=8,08лв. Останалите 21,92лв. къде отиват? Не вярвам самия стикер да струва толкова.

Кво питаш? Остатъка е за мен. Или може би искаш да отслабна?

....докато не стане 99.99 евро няма да мирясат.....

1.60лв x 365 дни = 584лв годишна карта за градския транспорт 365лв. Отстъпка за количество има винаги, мислете малко стига грухтели ...

Отиди при кмета на Симитли да те успокои!

Все пак се вижда, че при желание на депутатите може да се постигне нещо по добро за хората, и държавата, а не само да сътворявате закони, които траят ден до пладне. Следващото, което е най правилно да узаконите плащане ГО и винетки, чрез SMS, но да може и разделно!!! Нищо не Ви пречи да приемете такъв закон и да решите окончателно проблема за години напред, а не да си губите времето изразходвайки време и ресурси. Както се плаща за паркиране така да може винетката, и ГО да се плащат по GSMа, както е с други такси, глоби, и данъци с тая разлика, че трябва да се вкарва регистрационния номер на МПС и името на водача, независимо дали е мотопед, мотор, кола или камион, даже и друг вид МПС. Съвсем нормално е, и ГО да има възможност да се плаща заедно с винетката, а не тя да е строго определена от сегашния закон. Правилно е да има винетки и ГО за 1, 3, 7 дни, както и за 1, 3 , 6 и 12месеца. При положение, че някои нарушат закона глобата да е солена и на проверочен изпит, а номерата на МПС се свалят, докато не се издържи изпита и се плати глобата.... Когато започне да се плащат ТОЛ такси, ще се наложи съвсем малка корекция в закона и нищо повече. Направи и забрави...., че има, и ще има тепърва, къде по важни неща за решаване.....

Напълно споделям мнението Ви. Винетката не трябва да е ДАНЪК, а такса, когато ползваш републиканската пътна мрежа. Всичко друго е далавера.

Във веки литър гориво поне половината цена са данъци и акцизи. Ясно е, че винетките са дреболия, усложняваща живота на хората, но пък пълнеща джобовете на техни мафиотски фирми. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

TIREX

а какво пречи да се въведе висока такса за товарни и транзитни коли директно на границата ? в сърбия Гърция и ред други държави Нямат винетки и пак са по добре!

Винетката я приемам по принцип. НО защо даваме пари да печатат тройни и четворни защити, които само амбицират населението да ги разбива. Защо не е със СМС като в изостаналата Румъния. Защо трябва да се дават пари за печатници, комисионни, транспорти и накрая да ти разбият стъклото? Как ще се гарантира наличието на целия асортимент, дето го измислихте, на всякъде в България по всяко време? Както досега - никак. Дай ми дневна - нямам, вземи седмична. Дай ми месечна - нямам, вземи си 3. А от май месец нататък имаме само годишни щото годината "свършва" пък те са напечатани. До кога ще я чакаме електронната система за данъци, застраховки и винетки с номера на автомобила направо, и шапкарите ще си проверят с таблета и няма и да те спрат даже.

но нали знаеш кой печата винетките. Тиквата няма да остави Цветелина без Коледен подарък.

Со жиланието си да угоди на сичките плебей!!!!! Веки и дневнъ винятка ке има!!!! Ай сектир бе!!!! Што не напрайте и за полвин час винятка бе????? Требе си годишна полвин годишна и месец!!!! Сичку устанало е прустотия глупостий и неакъф камара со лайна!!!!!! Требе кат срешнуват кулъ без винятка да я конфискуат на моменто без ниакви възражиения!!!! Шъ видите подир как плебейте ке се научат как се карува!!!!

Ти па ... да остаат само годишната и да а напраат 500лв, така ше спасиме природата щото никои нема да си купи винетка и нема да си кара колата ... а въздуха един чист ...

Сега остава да видим цените? Иначе идеята е много добра и се мисли в правилната посока. Ако и цените са разумни, ще си помисля,че миналата година приходите от винетки са били много по-малко и за това се минава на вариант. По-малко е по-добре от нищо. Това не са хора които ще помислят за народеца!!! Има нещо гнило!

На населението се дължи компенсаторна такса от тези крадци, за това, че си трошим колите по разбитите им пътища. Отидете към Русе или Северна България или където и да е навътре от главните пътища да видите за какви ''пътища''става въпрос,КРАДЦИ!!!

Кога точно, ще въведат електронна винетка? - Стига с тези разходи за стикери, те са излишни.

и защо точно ти е електронна винетка?? и тя, според тебе ще е безплатна?ей тъй, от въздуха се получава , поддържа и обслужва?? най добре за всички беше, когато се пращаше в данъчно пътен данък! отиваш, плащаш взимаш си белешчицата, и караш! всички постъпления в държавният бюджет! и никой не умуваше! винетки единствено за влизащите чужди автомобили!

Дане би СМС системата за платено паркиране да е много скъпа, че са я въвели в София. 1. Електронната винетка не може да се отлепи и залепи на друг автомобил..... = Електронната винетка, много по-лесно се контролира

Нека да видим цената. Съмнявам се, да е под 6-5 лв....

Тримесечната ще е с 5 лв по-евтина от годишната.

повече от лев за дневна винетка има да чакат

е свинята да обясни за кои пътища вече няма да се изискват винетки? Нали обещаваше как от 2017 много 2-ро и 3-то класни пътища ще могат да се ползват без винетка.

нали съда каза че са НЕЗАКОННИ бре

то и ти си незаконен, но не са те удушили !

не, другаря Радев е незaконен син на сатрапа Живков, а нaй вероятно и ти

Хайде да направим едно сравнение. Днес Българската държава печели по 20% от всяка сделка. 60% от литър гориво. Един бог знае колко от цигари и алкохол. Това държавата го печели от всеки един от нас, от самото съществуване. От пеленачето което трябва да му се купят храна и памперси. Да сравним "Комунистическият Концлагер" в миналото. Някой имал ли е представа от кой колко е печелила държавата и колко е давала? Аз лично нямам но много ми се иска да видя такова сравнение. Не заради носталгия към миналото а заради качеството на държавната админиастрация. И като заговорихме за концлагер. Значи лични карти, градска винетка, камери, пръстови отпечатъци,бариери по паркинги, чипове по входове. Не смятате ли, че нещо бъркате? Не смятате ли, че просто трябва да обявите че държавен/ общински служител който не си върши работата за крадец. Ние гражданите плащаме данъци не за да могат обрачите на фирми около държавния/ общинският апарат да печелят. Държавата трябва да бъде натисната с вилата по врата да работи за данъкоплатците, не обратното. Ако някой не е съгласен с това то тогава той няма място в управлението.

на годишната винетка се увеличава. Вече ще бъде валидна до 31.12, а не до края на Януари.

Стига глупости. И какво - като си купиш годишната винетка в края на януари, нали пак 1 година караш с нея. Т.е. от края на януари до края на следващия януари. Това, че важеше до 31.01 беше едно улеснение, да не се юркаме всички да търсим винетки в края на годината.

не са глупости, а увеличение с 8%. Като желаеш можеш да станеш дарител на АПИ.

Защо не казвате нищо за промените за тъмните стъкла и измисленото Правило 43/15.02.88год. ? С какви уреди ще мерите фолиата и как ще махате фабрично затъмнените стъкла ? Простотия след простотия....

Не купувайте НАГЛО ПРеСТЪПНИ ТеЖКО ТерорисТИЧНИ ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ КАКВИТО са тн"винетки".Ползват ги като скенери за декодиране и трайно повреждане н а огромни региони.

Какво им пречи по същия начин и Гражданската да може да се плаща само когато ползваш колата........навярно стимулиране от застрахователите??

може и с гумите да е тъй, андрешко! стоят два комплекта гуми на двора, и който от вас ще се ходи до село ги монтира,купува си дневна винетка, отива, връща се, и ги демонтира! сваля и винетката, и я продава на половин цена! евтино и удобно!!

Ако искаш тарифиране на данъци, винетки и застраховки да е всяка секунда, в която шофираш, като при телефоните?

тъп..чото се кръстил лео!?лъв ще рече! а бе мишко, що не идеш при застрахователят си, и да ти прави ако искаш и почасова застраховка?? там ще ти обяснят колко ще ти струва!

Който кара в държавата на върховенство на законите и образцов социален ред без стикер и без гражданска отговорност, да се счита осъден на смърт и присъдата да се изпълнява на място с изстрел в тила. Егаси и демокрацията !

Можело значи. Само трябвало да загубят едни избори, да се разлетят едни оставки и започват да се изпълняват желанията на суверена. Както се казва: преди избори стават чудеса! Все пак да питам защо няма 6 месечна?!

kirchevo

М'да дневната ще е 10лв.Устойва те нали.

Дневна минетка - 20лв

Сега остава да приемат мажоритарния вот и субсидията! А догодина да се намалят на 120 хрантутника

При годишна почти 100лв и седмична 15лв.Много е интересно олко ще струва дневната, а до кога годишната ще бъде календарна, а не годишна, кога ще ги стигнем румънците. Да се премахнат стикерите. Въвеждане на електронна система. НИкогиш както е тръгнало.

Дневната винетка е от полза предимно на чуждите граждани, които преминават транзитно през страната ни. Ако досега са плащали две двуседмични на отиване и на връщане сега ще плащат по две еднодневни. Много румънци пътуват за Гърция, много турци от Европа за турция. Защо се правят отстъпки за тях не знам. Нищо против, но все пак нашия интерес е приоритетен.

Габровския плъх-човекомразец, отново бърчи чипия си нос, без да проговори за мизерни пенсии само цвъркаше, за успехите, а за отказа да влизат в Плевнелийско служебно правителство, заяви че: "Не сме трансферни футболисти", и щрак в Капана! Да, мишоци, вие сте едни ТРАНФЕРНИ КУМОНИСТИ! Кото се почне от Бойко Банкянски, Цецка-плевенска партисеклецарка, Карацвета, кърджалийската такава, и Цветко Ушев- шесте апартамента! Стига толкос, н Народа не пасе трева, и Генерал Радев за Президент избра! Не ни увеличихне пенсийте а сега да плащаме на дебело Лиле разходките с Шеф Бойко, да си режат ластиците

Спокойно селски,сега ще спрат дотациите на пенсии от бюджета и пенсиите ви ще станат реални....тогава ще те питам КОЙ ви открадна пенсиония фонд и защо ще сте бедни като църковни мишки а отговора е толкова проЗД.....ЗАЩОТО СТЕ ЗОМБИРАНИ ЛУМПЕНИ и до тогава ще сте бедни!!!!

Бояришник се продава на повече от 100 места в Иркутск. Много от натровилите се злоупотребяват редовно с него. Лосионът за вана е истински хит. Той е широко рекламиран, има и специални автомати, от които може да си го купи дори дете. Смесваш го с нещо и аперитивът е готов. Наздраве, приятели! Този път в коктейла вместо етилов, спиртът е бил метилов. Намерили са и антифриз, в който има етиленгликол. Направо коктейл "Молотов". Пострадалите не са само алкохолици и отрепки. Те са на възраст между 35 и 50 години, много от тях работещи хора. Има и жени - медицинска сестра и възпитателка в детска градина.

най-после нещо умно да измислят!

Гадни герберастки крадци,сетиха се.

Това е добре или най-малкото е логично, но ми се струва, че депутатите много ударно взеха да коват закони. На всичко отгоре тези "закони" са приемани с мнозинства от 70-80 човека, което си е подигравка към населението.

Гербаджииte се подготвят за предстоящите избори :D

ама чакайте бе хора. съдът каза че винетките са НЕЗАКОННИ. Какво е това народно събрание което приема промени на незаконни решения. Значи никой не ебава българския съд а искат хората да спазват закона.как да стане това.

Българските съдилища масово отсъждат обратно едни на други, смятате ли, че това повишава уважението към тях?

Да, ама свинкЯта Лилянка, каза, че няма значение КАКВО постановява Съда!! Цената на вЕнетките остава НЕпроменена... ЛилиТО е над закона - ти не знаеше ли?! Е, аре честито и Весела Коледа! "Сурвакането" от страна на Държавата-мащеха по гърба на Народа, продължава... Та, Ч.Н.Г., така да се каже... ;-)

Законите, с които се съобразява съда, се изготвят и приемат от Народното събрание! Следователно, щом е гласувано и прието от Народното събрание, това е закона!

Според написаното излиза, че ВЕЧЕ ще има: годишна, три-месечна, месечна, седмична и дневна винетка?... Остава да се публикува все пак цената на новите три-месечни и дневни винетки. А КОГА това ще мине на второ четене и след това обнародването в ДВ, само можем да гадаем... Отново всичко се прави в последния момент...

Всичко ще бъде прието, преди да се разпусне това Народно събрание. Според мен най-доброто от цялата работа е дневната винетка и срока на действие на годишната винетка!

Идват избори и това обяснява всичко. Няма да забравя, как преди предишните избори Пиги обещаваше, че винетките няма да поскъпват, а след известно време (когато взеха властта) най-безцеремонно ги направиха почти 100 лв. за година. За билета в градския транспорт в София важи същото! Така, че мислете за кого ще гласувате на предстоящите избори.

Поредния закон легитимиращ кражби и грабежи! Акциза на горивата трябва да отива за ремонт на пътища и винетните такси не са нужни, но парите от акциза се крадат и не отиват по предназначение и никой не казва къде отиват. Акциза и на много други стоки и неща не отива по предназначение, а влиза в общия бюджет и с разни машинации се краде и източва. Време е за сериозна ревизия на тези вземания и политици и управляващи в затворите където им е мястото.

Да не говорим и за това: Помогнете с СМС на.. Цена САМО 1 лв БЕЗ ддс! Е на кого помагам? На човек в нужда или на айдуците ,които ще "усвоят" ДДС-то !

Отделно част от тези пари (обикновено половината) се "увояват" от мобилния оператор

Коментари - Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки | Днес.dir.bg

Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за пътищата, с които се въвеждат дневна и 3-месечна винетки за всички превозни средства.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите решиха да има дневна и 3-месечна винетки | Днес.dir.bg

Коментари

Сега лъсна работата,че гастарбайтерите не плащали, а те генерират най-голям трафик + турските камиони. И какво пречи на границата да се проверява имат ли винетка и ако нямат изобщо да не ги пускат да влизат?!?! Тази такса - глоба е много тъпа ,защотоняма кой да ги проверява. Порсто трябва на границата да ги задължават да купуват винетка и да не продължават,ако нямат - толкова е просто!

На границата проверяват за винетки. Тази година няколко пъти излизах/влизах към/от Македония и Сърбия и винаги са ми искали винетката. Аз не е лепя, защото в България сме като в Судан - чупят и режат стъкла за да се докопат до винетката. Даже един сърбин на 5 метра от сръбската граница не го пуснаха докато не си купи винетка, защото неговата беше изтекла предния ден. Респективно за камионите важи следното - явно ги проверяват, констатират, че нямат винетки, шофьорите кихат накоя и друга суха пара на митничаря и минават в чуждоземско без да са купили винетки. Ощетена е държавата, ощетени са нормалните българи.

ЗАЩО не искат да въведат електронната винетна система? - Това е въпросът!!! За сведение в съседна Румъния с която се "сравняваме" имат от 2010г. електронна винетна система с покупка онлайн на "roviniete.ro" и може да си купиш предварително от дата до дата. В момента се предлагат следните варианти: 7дни - 3 евро, 30дни - 7 евро, 90дни - 13евро, 1год. - 28евро. Сравнявайки главните пътища и таксите на двете страни коментарите ги оставям на вас. Весели празници и спестявайте за винетка.

Ако въведат електронни винетки няма да има далавера за печатницата и разпространителите. Покрай тях ще "пострадат" и над 50000 служители на МВР, които никога досега не са си купували винетки. А за румънците няма какво да говорим, те вече във всяко едно отношение са напред. При пътна мрежа над 2 пъти по-дълга от тази в България, румънците плащат наполовина на нашите годишни винетки. За сметка на това пък строежа нашите пътища излиза 2-3 пъти по скъп от румънските, може би защото сме високопланинска страна и терените ни са ужасно трудни.

ли нещо ми говори, че широко рекламираното "безплатно" саниране 1 (+1)28 млд. лв сме си го платили НИЕ, леваците !!?? Как ли се чувстват тези наши граждани, които не искат саниране, но си плащат за непоискана услуга ??

Е ти да не мислиш, че за всичко "безплатно", което предлага държавата, се плаща от заплатите на Бойко, Цацаров, Свинетката, Цачева и т.н. светила? Не го слушай бае ти Бойко как за всичко построено говори в първо лице...

скандални трикове да пълнят бюджета за сметка на бедния данъкоплатец. Преди 2 години си гласуваха промяна за винетките, събраха си парите и сега правят промяна. Свършиха си работата. Някой може ли да изчисли какви суми е дебитирал бюджета за това време ? От вашите пари недостригани български овци !!! Мат'ряла лоооош !!

Това го кажи на баща си и на майка си ... за недостриганите български овци, де ...

Лили ще отслабваш няма как!Ще връщате комисионни за лотовете!На калкулаторите има и -,не е само+!!!

Пич, в тоя град градски транспорт нема ли ве?? Банево нали е квартал на Бургас вече? Що требова с колата??

и кат решиха, колко ще струва, че от статията нищо не разбрах

място е проблема.. АМА ЗА ТЕБ - видно от горното ти писание са ти по-голям проблем.. Карам с годишна винетка, за разлика от теб и ми е през оная работа.. А сега си виж си промените в ЗДвП.. КАК ТЕ СЕ ИЗБРОЯВАТ НА ПОВЕЧЕ СТРАНИЦИ, отколкото вече е самия закон.. Да ти светне в павето за какво пиша..

Към редакторите на Дира...Заглавието на тази статия е крайно подвеждащо и супер некоректно!Всичко което пишете е минало на първо четене,т.е.нищо не е прието от депутатите!Така се създават недоразумения и напрежение в определни слоеве на Бългаското общество.Стремглаво журналистиката в България пада на нивото на чалготията и яките дупари и на всичкото отгоре с яка корупция!

Най-сигурният начин да създадеш недоволство сред българите е да им дадеш каквото поискат. До вчера ревахте, че нямало дневна винетка, днес ревете, че има дневна винетка. Не ми се мисли какъв рев ще е, ако я направят безплатна! Веднага ще ревнете защо не ви плащат.

Проблемът е , че може да ревне някой , че и малко му плащат.

Герберски келеш, ако не ти идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвай ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да отидеш на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Прави махове и с краката. Избий си една. Или отиди при кмета на Симитли да те успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи.

Sm3hurk0

Да припомня на всички, ако сте забравили: Преди да се въведе винетката, казаха, че цената на горивото ще бъде повишена и час от парите щяли да отиват за поддръжка на пътищата... После въведоха винетка, но цената на горивото не намаля. После увеличиха винетката.... За мен това си жив държавен рекет ! ... както и ограничаване на свободното предвижване на хора и товари. Един вид закрепостяване.... (закотвяне)

ДДС ли са вдигнали или акциз? ;)) Откъде ги измисляте тези дивотии.. с това въображение пишете книги - Тери Пратчет пасти да яде ;))

на законотворческа дейност от парламента.. А мече цяла седмица мина, как не са обсъждали поредните промени в ЗДвП-то.. Но с минетките - компенсирахме.. Тъй де, от утре си бием камшика за 20 дневна коледна ваканция. Догодина почваме с приемането на ПОЧАСОВИ, МИНУТНИ и СЕКУНДНИ МИНЕТКИ.. И хоп - окще един месец в празнословие сме утепали..

Nai posle tezi glupaci izmisliha neshto smisleno.Ne mojeh da proumeia kak moje da plashtash za godishna vinetka,a realno da ia polzvash niakolko meseca ako ne si ia zakupil Ianuari.

Лили, зимата трае шест месеца и много пенсионери нямат пари за зимни гуми и не си карат колите. Като не им давате шестмесечни винетки, не стимулирате хората в София да ползват обществен транспорт, а ги принуждавате да се движат в трафика. Същото трябва да важи и за гражданската, който зимата не си кара колата няма да плаща винетка и гражданска, това е стимул хората да не ползват колите и да се намали трафика в София и другите градове.

В София с винетка ли караш?

Акой 10 лв дневна? Е ли правят добро на бедните хора, или пак за ненаситните си джобове първо мислят?

И колко ще струва дневната винетка? Предполагам не по-малко от 5лв.

Да, личи си че идат избори, даже може за 4 месеца съвсем да отменят винетките.

В "Кугера", прегърнати, със Зор, един към друг, Летим над "магистралите" двулентови и двупосочни А матрияла*, кой в удари Челни, от мостове паднали Гине и мре, а Отличниците, със зъби касат ластиците на Едни журналиЗки и кележки, с микрофони, или с ножички

Месечна винетка 30лв. годишна 97лв. 97 делено на 12=8,08лв. Останалите 21,92лв. къде отиват? Не вярвам самия стикер да струва толкова.

Кво питаш? Остатъка е за мен. Или може би искаш да отслабна?

....докато не стане 99.99 евро няма да мирясат.....

1.60лв x 365 дни = 584лв годишна карта за градския транспорт 365лв. Отстъпка за количество има винаги, мислете малко стига грухтели ...

Отиди при кмета на Симитли да те успокои!

Все пак се вижда, че при желание на депутатите може да се постигне нещо по добро за хората, и държавата, а не само да сътворявате закони, които траят ден до пладне. Следващото, което е най правилно да узаконите плащане ГО и винетки, чрез SMS, но да може и разделно!!! Нищо не Ви пречи да приемете такъв закон и да решите окончателно проблема за години напред, а не да си губите времето изразходвайки време и ресурси. Както се плаща за паркиране така да може винетката, и ГО да се плащат по GSMа, както е с други такси, глоби, и данъци с тая разлика, че трябва да се вкарва регистрационния номер на МПС и името на водача, независимо дали е мотопед, мотор, кола или камион, даже и друг вид МПС. Съвсем нормално е, и ГО да има възможност да се плаща заедно с винетката, а не тя да е строго определена от сегашния закон. Правилно е да има винетки и ГО за 1, 3, 7 дни, както и за 1, 3 , 6 и 12месеца. При положение, че някои нарушат закона глобата да е солена и на проверочен изпит, а номерата на МПС се свалят, докато не се издържи изпита и се плати глобата.... Когато започне да се плащат ТОЛ такси, ще се наложи съвсем малка корекция в закона и нищо повече. Направи и забрави...., че има, и ще има тепърва, къде по важни неща за решаване.....

Напълно споделям мнението Ви. Винетката не трябва да е ДАНЪК, а такса, когато ползваш републиканската пътна мрежа. Всичко друго е далавера.

Във веки литър гориво поне половината цена са данъци и акцизи. Ясно е, че винетките са дреболия, усложняваща живота на хората, но пък пълнеща джобовете на техни мафиотски фирми. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

TIREX

а какво пречи да се въведе висока такса за товарни и транзитни коли директно на границата ? в сърбия Гърция и ред други държави Нямат винетки и пак са по добре!

Винетката я приемам по принцип. НО защо даваме пари да печатат тройни и четворни защити, които само амбицират населението да ги разбива. Защо не е със СМС като в изостаналата Румъния. Защо трябва да се дават пари за печатници, комисионни, транспорти и накрая да ти разбият стъклото? Как ще се гарантира наличието на целия асортимент, дето го измислихте, на всякъде в България по всяко време? Както досега - никак. Дай ми дневна - нямам, вземи седмична. Дай ми месечна - нямам, вземи си 3. А от май месец нататък имаме само годишни щото годината "свършва" пък те са напечатани. До кога ще я чакаме електронната система за данъци, застраховки и винетки с номера на автомобила направо, и шапкарите ще си проверят с таблета и няма и да те спрат даже.

но нали знаеш кой печата винетките. Тиквата няма да остави Цветелина без Коледен подарък.

Со жиланието си да угоди на сичките плебей!!!!! Веки и дневнъ винятка ке има!!!! Ай сектир бе!!!! Што не напрайте и за полвин час винятка бе????? Требе си годишна полвин годишна и месец!!!! Сичку устанало е прустотия глупостий и неакъф камара со лайна!!!!!! Требе кат срешнуват кулъ без винятка да я конфискуат на моменто без ниакви възражиения!!!! Шъ видите подир как плебейте ке се научат как се карува!!!!

Ти па ... да остаат само годишната и да а напраат 500лв, така ше спасиме природата щото никои нема да си купи винетка и нема да си кара колата ... а въздуха един чист ...

Сега остава да видим цените? Иначе идеята е много добра и се мисли в правилната посока. Ако и цените са разумни, ще си помисля,че миналата година приходите от винетки са били много по-малко и за това се минава на вариант. По-малко е по-добре от нищо. Това не са хора които ще помислят за народеца!!! Има нещо гнило!

На населението се дължи компенсаторна такса от тези крадци, за това, че си трошим колите по разбитите им пътища. Отидете към Русе или Северна България или където и да е навътре от главните пътища да видите за какви ''пътища''става въпрос,КРАДЦИ!!!

Кога точно, ще въведат електронна винетка? - Стига с тези разходи за стикери, те са излишни.

и защо точно ти е електронна винетка?? и тя, според тебе ще е безплатна?ей тъй, от въздуха се получава , поддържа и обслужва?? най добре за всички беше, когато се пращаше в данъчно пътен данък! отиваш, плащаш взимаш си белешчицата, и караш! всички постъпления в държавният бюджет! и никой не умуваше! винетки единствено за влизащите чужди автомобили!

Дане би СМС системата за платено паркиране да е много скъпа, че са я въвели в София. 1. Електронната винетка не може да се отлепи и залепи на друг автомобил..... = Електронната винетка, много по-лесно се контролира

Нека да видим цената. Съмнявам се, да е под 6-5 лв....

Тримесечната ще е с 5 лв по-евтина от годишната.

повече от лев за дневна винетка има да чакат

е свинята да обясни за кои пътища вече няма да се изискват винетки? Нали обещаваше как от 2017 много 2-ро и 3-то класни пътища ще могат да се ползват без винетка.

нали съда каза че са НЕЗАКОННИ бре

то и ти си незаконен, но не са те удушили !

не, другаря Радев е незaконен син на сатрапа Живков, а нaй вероятно и ти

Хайде да направим едно сравнение. Днес Българската държава печели по 20% от всяка сделка. 60% от литър гориво. Един бог знае колко от цигари и алкохол. Това държавата го печели от всеки един от нас, от самото съществуване. От пеленачето което трябва да му се купят храна и памперси. Да сравним "Комунистическият Концлагер" в миналото. Някой имал ли е представа от кой колко е печелила държавата и колко е давала? Аз лично нямам но много ми се иска да видя такова сравнение. Не заради носталгия към миналото а заради качеството на държавната админиастрация. И като заговорихме за концлагер. Значи лични карти, градска винетка, камери, пръстови отпечатъци,бариери по паркинги, чипове по входове. Не смятате ли, че нещо бъркате? Не смятате ли, че просто трябва да обявите че държавен/ общински служител който не си върши работата за крадец. Ние гражданите плащаме данъци не за да могат обрачите на фирми около държавния/ общинският апарат да печелят. Държавата трябва да бъде натисната с вилата по врата да работи за данъкоплатците, не обратното. Ако някой не е съгласен с това то тогава той няма място в управлението.

на годишната винетка се увеличава. Вече ще бъде валидна до 31.12, а не до края на Януари.

Стига глупости. И какво - като си купиш годишната винетка в края на януари, нали пак 1 година караш с нея. Т.е. от края на януари до края на следващия януари. Това, че важеше до 31.01 беше едно улеснение, да не се юркаме всички да търсим винетки в края на годината.

не са глупости, а увеличение с 8%. Като желаеш можеш да станеш дарител на АПИ.

Защо не казвате нищо за промените за тъмните стъкла и измисленото Правило 43/15.02.88год. ? С какви уреди ще мерите фолиата и как ще махате фабрично затъмнените стъкла ? Простотия след простотия....

Не купувайте НАГЛО ПРеСТЪПНИ ТеЖКО ТерорисТИЧНИ ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ КАКВИТО са тн"винетки".Ползват ги като скенери за декодиране и трайно повреждане н а огромни региони.

Какво им пречи по същия начин и Гражданската да може да се плаща само когато ползваш колата........навярно стимулиране от застрахователите??

може и с гумите да е тъй, андрешко! стоят два комплекта гуми на двора, и който от вас ще се ходи до село ги монтира,купува си дневна винетка, отива, връща се, и ги демонтира! сваля и винетката, и я продава на половин цена! евтино и удобно!!

Ако искаш тарифиране на данъци, винетки и застраховки да е всяка секунда, в която шофираш, като при телефоните?

тъп..чото се кръстил лео!?лъв ще рече! а бе мишко, що не идеш при застрахователят си, и да ти прави ако искаш и почасова застраховка?? там ще ти обяснят колко ще ти струва!

Който кара в държавата на върховенство на законите и образцов социален ред без стикер и без гражданска отговорност, да се счита осъден на смърт и присъдата да се изпълнява на място с изстрел в тила. Егаси и демокрацията !

Можело значи. Само трябвало да загубят едни избори, да се разлетят едни оставки и започват да се изпълняват желанията на суверена. Както се казва: преди избори стават чудеса! Все пак да питам защо няма 6 месечна?!

kirchevo

М'да дневната ще е 10лв.Устойва те нали.

Дневна минетка - 20лв

Сега остава да приемат мажоритарния вот и субсидията! А догодина да се намалят на 120 хрантутника

При годишна почти 100лв и седмична 15лв.Много е интересно олко ще струва дневната, а до кога годишната ще бъде календарна, а не годишна, кога ще ги стигнем румънците. Да се премахнат стикерите. Въвеждане на електронна система. НИкогиш както е тръгнало.

Дневната винетка е от полза предимно на чуждите граждани, които преминават транзитно през страната ни. Ако досега са плащали две двуседмични на отиване и на връщане сега ще плащат по две еднодневни. Много румънци пътуват за Гърция, много турци от Европа за турция. Защо се правят отстъпки за тях не знам. Нищо против, но все пак нашия интерес е приоритетен.

Габровския плъх-човекомразец, отново бърчи чипия си нос, без да проговори за мизерни пенсии само цвъркаше, за успехите, а за отказа да влизат в Плевнелийско служебно правителство, заяви че: "Не сме трансферни футболисти", и щрак в Капана! Да, мишоци, вие сте едни ТРАНФЕРНИ КУМОНИСТИ! Кото се почне от Бойко Банкянски, Цецка-плевенска партисеклецарка, Карацвета, кърджалийската такава, и Цветко Ушев- шесте апартамента! Стига толкос, н Народа не пасе трева, и Генерал Радев за Президент избра! Не ни увеличихне пенсийте а сега да плащаме на дебело Лиле разходките с Шеф Бойко, да си режат ластиците

Спокойно селски,сега ще спрат дотациите на пенсии от бюджета и пенсиите ви ще станат реални....тогава ще те питам КОЙ ви открадна пенсиония фонд и защо ще сте бедни като църковни мишки а отговора е толкова проЗД.....ЗАЩОТО СТЕ ЗОМБИРАНИ ЛУМПЕНИ и до тогава ще сте бедни!!!!

Бояришник се продава на повече от 100 места в Иркутск. Много от натровилите се злоупотребяват редовно с него. Лосионът за вана е истински хит. Той е широко рекламиран, има и специални автомати, от които може да си го купи дори дете. Смесваш го с нещо и аперитивът е готов. Наздраве, приятели! Този път в коктейла вместо етилов, спиртът е бил метилов. Намерили са и антифриз, в който има етиленгликол. Направо коктейл "Молотов". Пострадалите не са само алкохолици и отрепки. Те са на възраст между 35 и 50 години, много от тях работещи хора. Има и жени - медицинска сестра и възпитателка в детска градина.

най-после нещо умно да измислят!

Гадни герберастки крадци,сетиха се.

Това е добре или най-малкото е логично, но ми се струва, че депутатите много ударно взеха да коват закони. На всичко отгоре тези "закони" са приемани с мнозинства от 70-80 човека, което си е подигравка към населението.

Гербаджииte се подготвят за предстоящите избори :D

ама чакайте бе хора. съдът каза че винетките са НЕЗАКОННИ. Какво е това народно събрание което приема промени на незаконни решения. Значи никой не ебава българския съд а искат хората да спазват закона.как да стане това.

Българските съдилища масово отсъждат обратно едни на други, смятате ли, че това повишава уважението към тях?

Да, ама свинкЯта Лилянка, каза, че няма значение КАКВО постановява Съда!! Цената на вЕнетките остава НЕпроменена... ЛилиТО е над закона - ти не знаеше ли?! Е, аре честито и Весела Коледа! "Сурвакането" от страна на Държавата-мащеха по гърба на Народа, продължава... Та, Ч.Н.Г., така да се каже... ;-)

Законите, с които се съобразява съда, се изготвят и приемат от Народното събрание! Следователно, щом е гласувано и прието от Народното събрание, това е закона!

Според написаното излиза, че ВЕЧЕ ще има: годишна, три-месечна, месечна, седмична и дневна винетка?... Остава да се публикува все пак цената на новите три-месечни и дневни винетки. А КОГА това ще мине на второ четене и след това обнародването в ДВ, само можем да гадаем... Отново всичко се прави в последния момент...

Всичко ще бъде прието, преди да се разпусне това Народно събрание. Според мен най-доброто от цялата работа е дневната винетка и срока на действие на годишната винетка!

Идват избори и това обяснява всичко. Няма да забравя, как преди предишните избори Пиги обещаваше, че винетките няма да поскъпват, а след известно време (когато взеха властта) най-безцеремонно ги направиха почти 100 лв. за година. За билета в градския транспорт в София важи същото! Така, че мислете за кого ще гласувате на предстоящите избори.

Поредния закон легитимиращ кражби и грабежи! Акциза на горивата трябва да отива за ремонт на пътища и винетните такси не са нужни, но парите от акциза се крадат и не отиват по предназначение и никой не казва къде отиват. Акциза и на много други стоки и неща не отива по предназначение, а влиза в общия бюджет и с разни машинации се краде и източва. Време е за сериозна ревизия на тези вземания и политици и управляващи в затворите където им е мястото.

Да не говорим и за това: Помогнете с СМС на.. Цена САМО 1 лв БЕЗ ддс! Е на кого помагам? На човек в нужда или на айдуците ,които ще "усвоят" ДДС-то !

Отделно част от тези пари (обикновено половината) се "увояват" от мобилния оператор