Да оцелееш след гигантски тумор в мозъка: Говори живеещият втори живот Божидар

"Любовта ме спаси. Благодарение на любовта ми към близките и детето, това е най-голямото лекарство, което съм изпил", разказва спасеният мъж

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да е жив и здрав Божидар!

Той още не знае че има

Без лекарите човека щеше да си замине. Да благодари на екипа от лекари че са се борили за него. Любовта към близките крепи духовно и физически в такива моменти, специалистите лекуват. Ако медицината в България е на толкова ниско ниво, ходете в чужбина, кой ви спира. Плюем по всичко Българско докато не видим чуждото и тогава разбираме с какви критерии оценяваме.

Операция за отстраняване на тумор в мозъкът не е уникална операция.Такива операции се извършват еври Божий дей.Но виж за безхаберието и състоянието на здравеопазването не мога да споря че се стига до уникалност.Човекът явно е бил изоставен на произволът,и само слъчайната среща със съвестен лекар го е спасила.Близките му отдавна са имали подозрения относно заболяването му,но никой не се е наел да поеме отговорност за поставянето на диагноза.Ето това е уникалното и особеното в случаят.

Съгласен съм! Но моля, научи се кога се пише пълен и кратък член. Когато можеш да заместиш думата с ТОЙ е пълен член, а когато можеш да я заместиш с НЕГО, е кратък член.

Пълен член е ББ, а кратък член е Чехъла

Ако еври божий дей беше чел книга и писал домашно, можеше и да си понаучил нещо…

Зад всеки подобен случай на уникална, първа по рода си и т. н. операция по принцип стоят години на неглижиране на проблема, липса на профилактика, лекарска некомпетентност на много други лекари, към които този човек се е обърнал преди това. Като се започне от джи пи то, което по закон уж трябва да го преглежда периодично, та до много други. Видях снимки на този човек преди операцията, има огромна издатина на челото и е било очевадно, че има сериозен проблем. Не знам защо не са го видели години по рано. Дано всичко с него е Ок сега, но не е въпросът да опериране при 50% шанс, а много по рано

Оказва се гигантски тумор в мозъка, който вече е заел половината от черепното пространство

Като убият в ТЪМНОТО някой Директор на турско- негърските фирми- А1( ЕМтел) и ВИиваком, хем ВЗИМАТ пари, хем СПАСЯВАТ БЪлгария и хиляди българи. Турско- негърските фирми- А1( Емтел ) и Вииваком РАЗБОЛЯВАТ с РАК и Левкемия хората в България. Някои дори Ослепяват. Да се махат от България тия фирми !!! Преди да се появат тия, БЪлгария бееш с 1 милион души ПОВЕЧЕ... Дори и един от собствениците на ЕМтел- Владимир Грашнов умря от собсвтвената си отровна фирма, от РАК... Трябвало е да го ЗАСТРЕЛЯТ и да изгоним тия масови убийци !!!

Да е жив и здрав, но чудеса не очаквайте. Имах братовчед, който му правиха операция за изваждане на тумор от мозъка. Живя няколко години, и от веднъж . На 36 години.

Зависи какъв е бил тумора. Дали добре е изчистен. Доброкачествен или злокачествен. Зависи и къде е бил локализиран. Зависи и дали ще има рецидив. Всичко е много относително. Вашият братовчед не е критерий.

Не съм лекар, но доколкото съм чувал, не повече от 5 години.

ако няма може да живее и 100 години като ББ.

Много хубаво, чудесно! Обаче, защо се отразява след 2 години? Да не би да искат да кажат, че освен доктори-герберасти има и нормални - негерберасти!?

В тази болница са уникални специалисти, вечно сме признателни на професор Бусарски, бог да го прости и доктор Минев, сега доцент.

Моля да се чете д-р Минкин /автокорелацията го е променила/.

и д-р Сурчев да не зажбравим от тази болница. Уникален. Завинаги съм му благодарен

В България всички операции са уникални и първи по рода си в страната. В същото време подобни операции са рутинна практика в градски болници в държави като Франция и Германия. Разбира се, такива запуснати случаи там няма. Поздравления за колегите, да са живи и здрави, но нивото на медицината в България е покъртително ниско.

С такъв синтаскис не може да си лекар. Ти си професор!!!

То пък ти си кралица на синтакса. Много важно, правописни адепти! Човекът е лекар, не доктор по синтакс. Освен това, много е прав.

тове че е "доктор Мотев " не значи че е лекар може да е доктор по граматика хем.

Да е жив и здрав ! Явно туморът е бил доброкачествен.

За да стане толкова голям - да.

И колко пари получиха тези уникални неврохирурзи?? Я кажете бе!! И колко получава Директорът- администратор на болницата???!!

Лекарите са наместници на Бога на земята. А всички трябва да ходим на профилактични прегледи!

Ха ха хааааа!

Цени всеки ден пич. Не го запълвай с дребнотемие и завист. И помагай на другите. От един прескочил трапа два пъти.

Ако питате комунистическите боклуци, хирурзите са врагове на народа, но.... Браво на Лекарите!

И тук ли намеси комунистите ве слабоумен ?)))

Браво Божидаре, Да си жив и здрав поне до 120 години. А на лекарите пожелавам да са безсмъртни и да помагат на нас простосмъртните!!!

Прочетете си статията отново и попитайте редактроа, който е позволил на тази 'статия' да бъде публикувана, на какви наркотици е бил. Правописа и граматиката са изчезваш вид тук.

Дир.бг доста често позволяват на чистачките да пишат статии. Явно и с тази се е случило това.

И твоят правопис не е добър

Имаме уникални здравни специалисти и толкова калпави администратори! Медицинските ни университети са признати в по- голямата част от света , лекарите също, а здравната ни система е в окаяно състояние, е те това ако не парадокс, не зная кое! Да знаеш и да можеш, а да няма как!!

Амиии така става когато 20г.инвестираш само в асфалт...не инвестираш в университети, в образование, в медицина...инвестираш в долнопробен асфалт и в корупция...и в чекмеджета разбира се...но затова трябва да си с IQ 60 за да не ти пука и да се кефиш когато те псуват над 6млн.души

Ти май не си взимаш редовно хапчетата. Кажи добра дума за човека и лекарите, които са рискували и са го спасили, а не да ръсиш предизборни тъпотии. Само и за всичко Борисов ви е виновен, вече не сте интересни.

Късмет и здраве занапред, Божидаре!!!

Респект към лекарите, Бог да ги благослови! Живот и здраве на пациента и семейството му!

Много хубаво, поздравления. Само че, защо трябва винаги да обявявате рутинни операции за "уникални"? "За първи път в света, едва за втори път у нас", почти. Подобни операции се правят в България от поне 25 години, със сигурност си спомням във ВМА, Сашо Петков и Миро Лилов правеха такъв "хибрид". Ама, все да сме първи, а тези преди нас да си стоят в миналото. Хич да не говорим за световната медицина и неврохирургия, която основно разчита на българския принос. Айде, по-кротко.

Същото се канех и аз да напиша. Живея в Германия и тук медицината е на светлинни години напред, но никой не ни занимава с безспорно сложни операции, които всекидневно се правят. Само в България все са уникални и за пръв път, само там, ако някой си свърши работата или Бог го спаси, са голямата работа...И почват да ни описват подробно операцията, сякаш висша саможертва са направили нашенските все професори и доценти, а не са си свършили просто работата. И все не се наемали, все им било сложно, опасно, трудно. Все късно бил дошъл пациента, все едно има профилактика и някой го е грижа за здравето му. А в случая го е спасило и това, че туморът е бил доброкачествен. Да е жив и здрав Божидар ! И Бог да е все така с него по пътя му ! Браво и на докторите, че са се престрашили да поемат риска, че то в нашенското здравеопазване всичко им е рисково. Останалите са му отказали. Отвратително.

Хем масово му отказвали, хем му вменяват вина, че късно дошъл... Нашенски абсурд. Иначе имаме най много професори и доценти на глава от населението... Получават допълнително пари за научните си титли, та куцо и сакато е вече професор. Познавам една такава тъпа професорка, алчна и много проста жена.

Работил съм с д-р Найденов отличен неврохирург, мислещ, креативен и всеотдаен за пациентите си. Не познавам лично доц.Сираков, но следя неговите професионални успехи.С баща му д-р Сираков сме колеги от Кърджали. Уникален подход при този пациент и разбира се впечатляващ резултат. Поздравления и от мен колеги!

Браво на двамата доктори, че не са върнали човека и не са го оставили на произвола, както често се случва у нас. И както останалите им "колеги" са постъпили. Поели са риска. Макар това да е част от лекарската професия.

Да си жив и здрав още дълги години, така ти е било писано..от сърце ти желая щастие...я на лекарите Респект и здраве!

поздравления!