Куба иска да върне дълга си към Чехия с ром

Куба иска да изплати дълга си към Чехия от ерата на Студената война в кубински ром.

Обратно в новината

Коментари - Куба иска да върне дълга си към Чехия с ром | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Налага ми се командировка в Чехия. Дано Кубинците да почнат да карат вече рома!?

Ти ще поискаш и кубинки ..да го разтоварват?!

А на нас като ни върнаха дълга с ром, може ли да попитам КЪДЕ Е РОМА ,че не го виждам

А ние можем да опростим дълга на Куба ако приютят нашите роми!

с кубински пури и ром, прекрасен начин да се плати държавен дълг. имам предложение. ако бразилците имат дълг към нас, да пращат танцьорките на самба, няма да ги върнем. . леле, ще падне голяма пачанга. готов съм даже подобавъщо да ги топля....щот тук е студено за тях.

Браво!! И жертвоготовен!?!?

Ами че ние да вземем да ди върнем дълговете в Роми??

Абе хора, ние сме най-богатата държава! Ако един ром струва 276 млн. долара представяте ли си нашите роми накуп колко струват!

Ние нямаме роми, а цигани които не струват нищо.

Те че не струват е ясно. Лошото е, че на всички нас ни струват много скъпо!

Ми това е супер , ако имат предложение такова и за България , подкрепям с две ръце и три крака! Че то сега бутилка ориг. куб.ром е по скъпа от бутилка уиски ! А в златните ми студентски години - Havana club(original) - маааалко по скъпа от слънчев бряг - беше си абсолютно комунизъм в действие !

Комунизмът връща държавите в стари времена, когато разплатат е била в натура. Рускините също най-добре заработват в натура, търсенето на западни мъже е поголовно, сайтовете за запознаанства кипят от руски красавици. Изобщо дали някога някой комунист се е замислил какво произвежда като резултат комунизмът? Ако имаха капацитет да го разберат, щяха да бягат от кмунизма като дявол от тамян. Но простотията си е простотия.

Хората у нас, а и не само у нас...на практика видяха гадното лице на капитализма! Комунизъм, никога и никъде все още не е имало! Но, ти явно си Тъпичък, за да го знаеш! А относно Социализма, хората бързо осъзнаха, че той е по-добър и по-справедлив като система:осигурява ред, сигурност и спокойствие, спазване на Правила, Закони..., няма Безработица, Бедни, Гладни, всеки има достъп до здравеопазване, образование и пр. И не намесвай русначките в темата, само защото Сорос/НПО ти плаща за оплюване! А относно "разплащането в натура", което е от дълбоки времена, защо да е толкова лошо, ако хората го смятат за по разумно?... Защо да робуват на евреите, измислили лесен начин за печелене чрез книжа, лихварство: фактури, пари, банки...Престани да манипулираш! Не подценявай умишлено капацитета на българите! Не всички са тъпи, алчни и продажни предатели, като теб. Безродник смотан!

Извод-давайте пари назаем.а България не взе нищо от Либия и Ирак.близо милиард долара!

В Чехия, 6 месеца на семЕДари, семедарител бях! Остана ми Чешко самосъзнание, дали Гражданство ще ми дадат, както Бойко даде на Спаска, съдена в Македония, че изгонила мъжа си на улицата, на студа посред зима, Тая кучка !

Към България дълг няма ли? Или и там сме опростили? Аз съм за рома, но да ги връщат директно на глава от населението. Искам си дела в натура!

Браво! Чиста работа!!

Абе ром...Куба е известна не само с ром и пури, но и с качествените си проститутки. Да поканят чешките другари на дегустация, ако им хареса, ще им изплатят дълга с 20 години безплатно чукане.

Жените не са предмети, ако мислиш така, ходи го кажи на майка си и баба си.

чудесно, сексистка свиня грозна. Как може да принизяваш жените със стока? Абе такива гнусари като теб са същите като арабите, даже и по-зле. Мърша долна.

Егати !

Чехите са отвратителни и по-големи скрънзи и от евреите. Вместо да проявят солидарност с братския кубински народ от "Острова на свободата" и опростят мижавия дълг от някакви си милиони долари или да се съгласят на "бартера", те се пазарят и ще са напрегнати. Ето, ние сме спокойни - опростихме милиарди без никой да ни предложи нищо и се гордеем с това (нищо, че сме зле). Относно ром-а - вместо да се наливат само с бирата си, могат да и да ударят по едно две питиета "твърдо". Значи те не могат и да пият като нас.

Ми какъв дс да съм - дс с малки букви. Онези дето са хора са с големи букви.

Ами, че при нас роми бол! Айде и ние да си върнем дълговете не с ром ами с роми....

НАШИЯ ДЪЛГ НА КУБА ,ОНИЯ ПИКОЧНИЦИ,ПСЕВДОДЕМОКРАТИТЕ ГО ОПРОСТИХА,ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...

тоооо и дълга на Ирак и Либия го опростихме, вместо да си вземеме петрол..... абееее, богати сме си и това е! Нека американците да лапат....те горките умират от глад!

Нормална операция. Всяка страна го иска, дори най-развитите - вместо в пари, да върне дълга в стоки. Така си стимулира производството.

Братята чехи да не се услушват , а да прибират рома, щото и него може да не видят!? Лошото е, че пак има санкции и няма да могат да го реекспортират към Русия!?

дедоооо Паткооо, руснаците пият водка, а не ром..... Рома си е чиста далавера - цяла Европа ще си пие коктейлите с оригинален ром от Чехия

Основната съставка е една и съща!! Само да добарам ромчето..?! Мужиците не ги мислете!

Даа, ама откъм Мексиканския ... идват доста ментета!?

Предлагам България да предостави безвъзмездно неограничено количество РОМи на Куба. Породи начин ще се икономисат много транспортни и митнически мита и средства на Куба, а и България ще увеличи интеграционния принос към Европа.

Да се намесим в сделката и да пратим нашего брата ром директно в Чехия, те и без това жулят бира :))) А кубинците на нас пиячката.

Може ли ние да си връщаме дългът в множествено число? Тоест с роми. Интересно спел чекърът ми подчерта последната дума като грешна. Като напиша една друга дума, започваща с "Ц" не ми я подчертава.

Ние понеже сме баро опростихме дълговете на всички, които имаха да ни дават, а сумата не беше малка.

Само един не е достатъчен

И ние можем да си върнем дълга с ром. Много ром и то.... няколко катуна роми

To в Чехия има достатъчно ром и без да идват още кубинци.

Баце, като виден любител на кубинските пури, излязал с предложение част от дълга на Куба към БГ да се изплати в кубински пури, а останалата - в ром! Като в знак на симпатия към островната държава им предложил и бартер - за всяка бутилка кубински ром, получават даром по един български ром!;) Пито - платено!

Добро предложение - това, за пурите и РОМ-а. Ром-ът ще има и бонус: държавата няма да му плаща енергийните добавки за зимните месеци, няма да се включват не"законно" в Енерго-то и ще падне голяма веселбаПито-платено: пури, лайф, доволни управленци, доволно енерго, ча-ча-ча...

оня лаф, дето уж идвал от Куба - пачанга си, травахо - но! Техният ром с нашия веднага ще намери общ език и ще ни покаже на нас, простите данъкоплатци, смисъла на живота!

аз мисля един добър варянт е - опрощаваме дълга на куба и в замяна на това, че прибират всички роми от европа.

Какъв им е проблема на чехите? Досега пиеха основно бира, а сега ще преминат на ром. Държавата винаги ще си събере дълга от продажбата му, че даже и за износ ще имат :).

Абе, и ние искаме да си връщаме дълга с ром, дори с много роми, ама нещо не приемат предложението ни.

Чехите са пияници, но чак толкова много- ще залеят ЕС с ром

ако имат дълг към нас, ние сме готови да им го опростим с няколко стотин хиляди ром-и!