"Бялата смърт" Симо Хаюха убива със снайпер стотици руснаци през Зимната война (архивни снимки)

Феноменалният стрелец е уцелен само веднъж - лежи в кома без половин буза, но оцелява и живее до старини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много точно е казал, че да си добър е нужна ;--ТРЕНИРОВКА.

Всеки е герой когато защитава дома си от руските фашисти! Те са го направили убиец.

Браво Симо! Мой човек.

Не е героизъм да убиеш войник, героизъм е да влезеш при брага и да убиеш генерал!

Глупости на търкалета. А генералите като нямат войници , какво ще правят бе бунак?

масов убиец

Аз мисля, че е убил малко (за всички нарекли го изрод).

Този човек е ззщитавал родината си от (руските) агресори, затова е герой.

какво хубаво виждате от убийствата на този урод, та ни го поднасяте??? То човек като го види и му се повръща!

И на нас ни се повръща от руските изроди!!

и той да е намерил смърта си!

истински патриот. така трябва да се постъпи с всеки окупатор!...а ние паметници им вдигаме, гнус!

Не е героизъм да убиваш войник, геройзъм е да пълзиш до врага и да учиеш генерал.

Общо взето-гнусно. Кое ви радва толкова-че е убил стотици руснаци !!! За която и армия да го е правил-убиец и толкова !!! Сериен убиец ! Кое ви възторгва толкова !!! Кои сте вие !!! Това ли ви е идеалът за ЧОВЕК !????? Не той е толкова отвратитерлен, а тези от ДИР, дето толкова се възхищават...

На война ако не убиеш те убиват,за едни е герой,за други враг.За нас българите ген Гурко е герой,за поляците злодей...

Всички воюващи страни си имат такива ....да ги наречем рекордъори.Руснаците имат и филм за своя,мисля че се казваше Пономаръов,украинците също.

Да съм пращал руснаците да нападат мирна Финландия???? Руснаците са го направили убиец!! Той е герой, изпълнил е дълга си.

Махаме паметника на ''Цар Освободител '' и слагаме Симо Хаюха с пушката , и всички ставаме лютеранци !!! Щом е успял да убие 542 Руснаци - занчи е НАШ човек - Така ли ?! Още НЕ сте пребоядисали петната по стените от потретите на Сталин и Ленин , но вече имаме нови ГЕРОИ - ВРАВО на Бай Ганьо !!!!!!!

Петната на сталин и ленин са в празните ви селски тикви които цял живот са тъпкани с лозунги и лъжи но и времето ви свърши дебилни зомбита

Защо никой НИЩО не писа за този ГЕРОЙ преди 40-50г. ?! ЗАЩО СЕГА - Или сега си търсим нови ''герои '' и ''идоли'' , само защото е убил над 500 Руснака , трябва ли да му вдигнем и ние паметник в Южния парк до този на Рейгън ?! Дайте да му намерим булевард в София , за да докажем че сме'' ДЕМОКРАТИ'' и да се подмажем на когото трябва - ДОКОГА ??? Ние сме е...и и боклуците - Собственната си история НЕ познаваме и не почитаме , а сме тръгнали да се кланяме на някакви си само защото убил Руснаци по време на война , с която ние нямаме НИЩО общо !!!

Така се постъпва със Съветските окупатори

Изтрепал сумати хора. Живял до старини! Като нашите комуняги!

Еми то това е работата на снайпериста. Да отстрелва нашествениците в родината си

на война като на война. Преди пет години гледах един филм - ВРАГ НА ПОРТАТА. Беше посветен на борбата между руските и германските снайперисти....много добър филм, но войната е лошо нещо. Добре, че нашия цар, бог да го прости не ни замеси във войната и с живота си спаси много млади българи....

Безмислена статия, кому е нужна...света простотия. Тази статия показва колко струва живота на руския, в случая съветски войник. За руското- съветско командване - НИЩО. Погледнете Плевенската епопея и още и още...А финландецът е защитвал страната си от агресор, в случая СССР.

Ние пък си имаме дебили с шофЕорси книжки, дето трепят по трима с един изстрел/удар. Насрали сте се да коментирате случки от преди 80 години, които ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НИ ЗАСЯГАТ. А си траете, когато овластени дебили избиват нас и децата ни и остават ненаказани. Шубе ви е, че може да ви резнат нета ли, що ли?

Крайно време е да започнете да пишете за издевателствата на комунистическите ни фашисти през годините на Съветската окупация. И не говоря само за убийствата на политически неудобните, а да пишете за своеволията и диващините извършвани над цивилни да кефа на някой милиционер, за интригите на разни доносници. За изнасилвания и свинщини извършвани от партийни другари.

Масов убиец ли е бил Симо? Когато в родните му места са нахлуват от ордите на най-големия масов убиец в историята на човечеството Йосиф Васирионович Джугашвили - Сталин.

Незнам защо е тая безсмислена статия. За хвалба ли що ли. От къде ги изсмукват тези неща.

Мими, една статийка за 13-тия конгрес на БКП, дали би Ви повдигнала духовното състояние?

Ватенките вече и на улицата не трябва да излизат сами. Цял свят ги мрази, менгемето се стяга около врата на Раша. Ватенките са като вирус, вредни за целия свят. Колкото по-малко останат, толкова по-спокоен ще бъде светът.

Явно общата им граница с Империята ги е научила добре как се посрещат окупатори,за разлика от нас по девети септември.Били ,,братушки'' разбираш ли.От тая братска либоф се простихме с всичкото злато в трезорите на БНБ след Девети.Преди това Стамболов им изпратил пак всичкото налично злато от трезоритеза да си платим ,,освобождението''.

Тъпия чалгонародец сё е рапрал да дращи тъпотии,при това не виждащ ранебитената си разпретина. Аве животни турчина вие клатил и клал 500 години, явно малко ви е било. Сега евроатлантите Ви Клатят и полщват като гурбетдобитък, пияни шведи и англичани Ви ритат вас слугите у главите като в реда на нещата. Англииски, италиянски и испански европлантатори Ви прозвали из безкрайните си плантации като безплатна робсила,па вие сте ми седнали тук да сё правите на велики експерти;!; мбууухахаха Тъп и скапан тролякопитешка народец ,п тан от "партьорите" си и експлуатиран от евросъбщниците си.хахахах

ги е яд руснаците че у нас въпреки всичко се живее по-добре отколкото у тях. Много! Живота на обикновения човек в тази джунгла никога нищо не е значил. И до днес много повече усилия се влагат да му е добре на поредния батюшка отколкото да си въведат ред в кочината и да живеят по добре като народ.

Майка ти па я клатят само от 10 години, но затва пък по цел ден :) Сутрин и вечер :) Не се спира курвата смърдлива :) Мноо носи на клатене, все не й стига :) Мноо диво курве :)

Ти турчин ли си, бря?

Както повечето такива истории и тази е украсена и раздута, за да бъде създадена легенда и да има кумири, на които да се кланят лишените от верую потребители.Подобно беше при социализма, като се разходих и при капитализма, пардон, демокрацията, видях, че е същото, даже и по-зле. Имам прилична колекция от снимки с лозунги от производствени фирми в индустрията на Щатите, доста кофти са в сравнение с лозунгите по нашите заводи навремето.Та и с този снайперист така, като нямат други герои, ще създадат легенда А в Щатите и Дебелото момче е на подобна почит като герой на Америка, нищо, че са загинали много жени и деца в силно военизираните (според американската легенда за оправдание) градчета в Япония.

Това е истинската история.Колкото и да не им харесва историята на руските фалшификатори на история и троловете им

Пишете тотални дивотии, Симо Хаюха е избил над 500 руски бандита, но не със "снайпер", както сте написали-избива ги с обикновени мерни прибори на карабината си, не е била снабдена с оптически прицел! Т.е. това не е снайперова карабина, а най-обикновена пушка! А това прави постижението му още повече уникално, защото се е приближавал на много близко разстояние до агресорите!

Колко ли му е готино да гори в ада. Може да се е покаял обачи. И тия мижитурки имат православие.

И защо да гори в ада? Идват зверове в бащината му земя, а той ги отстрелва. По цял свят за това се ходи в рая!!!

Само в една част. И в рая там пълно с девственици.

Финландия спаси Европа, след като става смешен и колосални загуби срещу този малък народ, Сталин разбира, че не е готов за окупиране на Европа, отлага плановете за настъпление на Запад, а Хитлер го изпреварва и съсипва, а мераците на Москва да стъпче Европа остават завинаги химера.След победното настъпление докопва с малки държавици в източна Европа и Балканите , което е смешно малко спрямо амбициите и възможностите, ако беше изпреварил Хитлер. Сталин вече е наясно , че с тази малка плячка е практически сам и изгубил битката със Запада. Но крахът тръгва от Финландия, където руската армия показва пълната си негодност .

Ватенките вече и на улицата не трябва да излизат сами. Цял свят ги мрази, менгемето се стяга около врата на Раша. Ватенките са като вирус, вредни за целия свят. Колкото по-малко останат, толкова по-спокоен ще бъде светът.

Тъп, че чал влъбнат расист.

Точно пък ти на какво точно се ЕЖИШ , че не се сещам ???? Теб и Рускините по морето само ще те ПРЕВЗЕМАТ ако поискат бе ЦЪРВУЛ !!!!

Ужасна работа. Войната, независимо, финландци, руснаци и т.н. е върхът на човешката глупост. Във войната няма победители, има човешко страдание. Този убил толкова хора, но другите да не са спали и те са убивали и защо?

Няма народ на хиляда километра на всяка граница , на който мижиците да не са посегнали поне десет пъти. На изток и досега тормозят народи на 10 000 километра от етническите руски граници. Н Въпреки че , ги грабят от столетия , дори и сега не са прекарали дори един път до тези източно земи, грабеж , но за разлика от западните империи без да се внесе напредък и цивилизация в тези земи. ак

Няма народ на 1000километра от границите на мижиците , на който не са посегнали? В източна посока са окупирали земи на 10000 км от етническата им територия.Разбираемо на запад нямат такива успехи , въпреки многото опити са на етничрдката граница на Московията. Над 250 народа пъшкат в тюрмата, повечето минали през геноцид, има изчезнали езици с милинно население в миналото. Всичко това , в началото за грабеж, а след като са разорени, просто , за да натресст нещастието си на други, просто да не им дават да живеят

Финландия: 25 904 загинали или изчезнали 43 557 ранени 1 000 пленени 957 цивилни 20 – 30 танка 62 самолета 70 000 общо СССР: 126 875 загинали или изчезнали 188 671 ранени 5 572 пленени 3 543 танка 261 – 515 самолета 323 000 общо На "фините" им свършват боеприпасите иначе трагедията е щяля да бъде огромна

Айде стига вече обичаме Русия, мразим Русия, обичаме САЩ, мразим ги, пък западна Еврупа така, пък иначе. Хайде да обичаме нас си, да обичаме България щото ако ние не си я обичаме няма кой. Нито Русия нито някой друг му пука за нас. Хората имат интереси тук дето са за тяхното добруване не за нашето за него ние трябва да се грижим. На обичащите други разни работи им съчувствам, сигурно гадни работи дават по огледалото и за това търсят някакви далечни работи да обичат. А обичащите срещу заплащане- те са проститутки според тълковния речник и тях съжалявам също.

Напън за новина, в която се величае убийството на повече от 500 души от някакъв войник, е меко казано просташка. Напълно приемам, че този човек е герой в родината му, защото е убивал войници на нападналата ги държава - Русия. Както напълно приемам, че подобни защитници от други държави са избивали войници на други държави, които са ги нападнали. Но е пошло това да се представя в държава като България като признак за героизъм. Много по-малко се пише за тараните на нашите летци срещу "миролюбците и демократите" от САЩ, които попиляват София и загиват повече от 4000 граждани, цивилни жители! Още по-голяма простащина е на същите тези американски лайнари да се издигне паметник, защото са загинали от защитниците на българското небе!

Но ако новината беше за Анка Картечарката - нямаше да имате възражения!

Ако беше прочел какво съм написал, нямаше да се изложиш така добре.

Да беше уцелил Сталин по простата тиква, а не неговите войници.

Показват руските танкове, разбити от оръдия от укрепления. Защо не показват съветския танк КВ1, който е унищожавал тези укрепления като сирене.

Защото не е вярно това което внушаваш.

много просто .защото го е нямало . КВ1 е бил недоразумение и не е успял да влезе в битка през финландската война. Обаче КВ 2 през 1941 е бил доста добър

на човека , добре е трепал ...браво !

Минерхайм е руски генерал.

Полковник от руската армия. След като Финландия обявява независимост е един от висшите офицери в новата финландска армия. По време на Зимната война е главнокомандващ. Идеолог на защитната линия по границата със СССР, кръстена на негово име.

Бой по руските чутури.

Виждаме на снимката масово военно престъпление. Това ли ви е идеалът и внушението. Защо съветските мъртви войници са събути и с откраднати ботуши? Със следи от гаври?

Помните ли през 2015-та как Игорь Толстой каза: - Ще купим цяла България, вече сме изкупили половината Черномория. Иначе ни се внушава, че сме били под американска окупация. Американци по улиците не срещам, но всеки ден руска реч се чува и не ходя по курортните места.

Явно живееш в някаква крайградска дупка без социални контакти. Американци има всеки ден по центъра на София, Пловдив, Варна и Бургас. Някои с униформи, даже в рейса един наглец се подпираше на пушката си, а друг си беше хвърлил снаряжението на земята.

Е, ти си супер отворко - щом живееш в София, Пловдив, Варна и Бургас едновремено всеки ден! Окупация е не, когато по центъра покрай градските забележителности се навърта някой турист, а когато в крайградските дупки, започнеш да чуваш чуждата реч!

В София беше случката в рейса. А в Пловдив ми се е случвала в една централна кръчма да нахлуят двадесетина юесей дребосъка с разпасани униформи с вид на латиноамерикански мангали и да закачат жените от мероприятието. Дойде по-късно някакъв бесен сержант да си ги търси, почервенял от срам и яд.

Можеш ли да го докажеш, това което плямпаш или само си отваряш плювалника, за да разредиш концентрацията на зловонния дъх в мутрата си.

Посмали манго! Живея във Варна и руснаците не просто ги чувам,а и виждам навсякъде,защото живеят постоянно тук. Американци тук са по-скоро екзотична рядкост.А работя на бул."Княз Борис1"!!!

И на нас ни трябва един кривондел...да погали по главата чуждопоклонниците в тази колония...

Еех, защо нямахме и ние такива момчета, когато ни налазиха азиятците през 44та година?

Имаше, но избягаха в СС дивизията в Астрия, където ги хванаха и разстреляха.

На този е трябвало да му направят паметник в Пловдив а не на Моча.

дето пишат русофилски коментари и трият...другите

Ние сме имали хайдути за борба с окупаторите. Финландците са имали снайперист майстор.

Еее руски тролове. От вашите началници чеп за зеле не става ...

Тоя тип дали е имал жена и потомство някакво? Май е умрял са като куче с тая физиономия, коя жена би се омъжила за такъв изрод.

Питам се ти дали не си един красив изрод?

Голям си простак

Няма по-голяма глупост и заблуда да мреш за така наречената родина.Тя винаги е била мащеха за обикновения наивен човек и каца с мед за бай Ганьовците,алчни,безскрупулни изедници.Примерите са навсякъде около нас. Колко военноинвалиди да умирали в мизерия.На жената и майката на Ботев например е отказана парична помощ от народното събрание,а той отишъл и умрял за род и родина.