Коментари - България сериозно изостава в иновациите | Днес.dir.bg

България сериозно изостава в иновациите

България, заедно с Румъния, Литва и Латвия, е в групата на държавите в ЕС "със скромни резултати" в областта на иновациите и чиито постижения са значително под средното равнище за общността.

Обратно в новината

Коментари - България сериозно изостава в иновациите | Днес.dir.bg

Коментари

това е много изненадваста новина! просто никога не бих се досетил сам ако някои не го беше написал! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпреки изтреблението, на който сегашните управляващи талибани подлагат българската наука, включително НИМХ, ние все още даваме качествени метеорологични прогнози. Талибаните обаче не си правят труда да погледнат дори тях, с което осъдиха на смърт осем човека в село Бисер.

Мило, мое, заблудено момиченце. Казвам ти го, като човек защитил докторска дисертация и изкарал 6 години в БАН. Аа малко да не защитя, защото сферата ми на работа била повече приложна, отколкото научна. И знам как се 'скапват' от работа. Сега се скапвам от работа, само че за ден изкарвам месечната си заплата в БАН. Със здраве! И да знаеш, че нашият БАН не е това, което си го представяш!

Проблем не са иновациите, а хората. Няма какво да се лъжем. Всички кадърни инженери отдавна не са в България. С кого да правим иновации? С мангали? Иновации в областта на краденето? Там сме на светлинни години напред с иновациите. Чак цяла западна Европа се чудят как да реагират на нашите "иновации"!

А кой изгони тези къдърни инжинери (и не само...) ??? А кой ДНЕС не създава нови ??? А кой ДНЕС води война с интелигенцията на страната ??? А кой ДНЕС мисли (извинете, не знам това днес не е ли мръсна дума...) за бъдещето на страната ???

деер

Колко фирми правят бизнес без мушенгии?- под1%,дори още не съм чувал за такава. И за какво тогава да се интересуват от нововъведенията, като изключим нова кола, нов телефон, лаптоп и прочие електроника? Дори химията в хранителната промишленост е на принципа " най-евтината химия и по много", отколкото "по-качествената" и ако може в чужбина да са примесени нещата , за да не плащат допълнително на "лобистите" им в министерството. Знаете ли , че има програма, която може да се приложи , за сателитно наблядение на всички язовири? Но пак ще се появи някой псевдо патриот, който ще се изцепи след 100 години , че и в това има българска следа! И каква файда, че другите оценят интелекта на малцина българи, а ние се прекланяме 22 години на проститутки.

.."изостава най-много в иновациите в частния сектор." Па големо важно, муайте там с чуковете в юзината дарена ни от ДС още от съветско време!!! "иновации" търсят, мързеливци с мързеливци, негодници! Знам аз как се прави бизнес и изкарват пари! Къртовско бачкане с ниски заплати, без оигурувки, по 20 часа и събота и неделя!! И трайте, че безработни колкото щете! Пък вредните газове държавата ще ни ги плаща, т.е. пак вие, мързели с мързели нещастни и държавата това сме ние!!!

Не гледай иновацийте, а слушай овацийте!

Ако погледнеш назад в историята, точно така е било в последните години на повечето изчезнали империи и държави. Точно в десетката, макар и доста мрачна да е аналогията!

За иновации пари нема както и за "синоидалните старци"!- така каза Флик и си раздаде бонуси за Коледа!

Извинявай много, ама в БАН иновации отдавна не се правят. Там държат да правят "наука". При това държат на "неприложна" наука! Вярвай ми. В БАН ако кажеш "приложна наука" ще бъдеш заклеймен завинаги!

Е, последни по иновации, но първи по наливане на милиарди за СРС-та.

Бойко Борисов ще пребие иновациите и вече няма да има проблем!

Той ще ги реновира чрез смяна на дограмата и саниране.

"България сериозно изостава в иновациите" Иновации глупости, Пари ще даваме за глупости! Важното е бизнесът да върви на партийните обръчи от фирми ! Ще консултираме водни огледала, ще сечем горите, писти, хотели, магистралки... после бедствия, свлачища, калища, наводнения, суши, пожари

Сит търбух - за наука глух!

Какви иновации бе! Казвам го като човек, работещ в компания, която се опитва да използва нови технологии. Казвам го - опитва. Първото, с което се сблъскваш са родните митници и стоките с т.нар. "двойна употреба" - простотия, за кято трябва да благодарим на дедо Цар. Цените на иновативните материали и оборудване от Китай и САЩ са доста по-ниски от европейските и при всеки внос трябва да се обясняваш с митниците и с хрантутниците от икономическото министерство, че не купуваш материали, за ядрена бомба, която ще продадеш на Иран или ще трепеш хамериканци. С износа нещата са подобни. Само това е напълно достатъчно да скапе цялото ти желание да правиш нещо по-високотехнологично. Да не говорим за липсата на обучени хора, които могат да работят с тези технологии. Затова - с мотиката на къра ....

Проблемът на България е в липсата на стратегия! А стратегията изисква първо, ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕ и второ, ДА НЕ СЕ КРАДЕ. И това ще стане някога, ... МНОГО СКОРО.

Как да нямат стратегия?! Не виждаш ли, че от 89 г. натирват всичко живо и годно за нещо в емиграция! Те си дигат цени и такси, глоби, отменят соц. придобивки, здравеопазване, пенсиониране....та емигрантите да бичат яко на запад за да си издържат родителите!!! Е скоро и те ще си отидат по един или друг начин от БГ-то, пък тогава ще ви видим великите управляващи и бизнесмени..

Проблемът на България не е на първо място в липсата на иновации, а в липсата на технологии използвани от индустрията й, които да предполагат и иновации. Дори това не е разбрано в нашето зряло и мъдро гражданско общество. Нито от любимия Пожарникар, иначе щеше да ни поучи до сега. Но къде ни е данъчнатата и индустриална държавна политика за внос на технологии и притискане на бананите да инвестират в тях? Да се сети всеки сам.

Позор е това! Магистралостриотели смотани!

По времето на комунизма... Тогава никак не ми харесваше положението но пък бъзикахме яко запада във всяко едно направление на науката и техниката.Не напразно първата работа на запада и сдс през 90-та година беше най-напред да унищожат родната ни електроника.Много се бъркахме в западните шашми с електрониката и ни недолюбваха.Мразеха ни много.Също моментално престанаха да идват на пловдивския панаира след90-та година,сакън да не напреднем още.След това лекото и тежкото машиностроене беше дадено на спортисти-ченгета и спортисти-военни да го нарежат за скраб и да забогатеят бързо.... за да стане кефа на сдс и запада!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добър анализ. И верен.

съгласен 100%

Да бе, много добре бяхе. Крадяхме технологии от Запада, промишлиният шпионаж беше добре развит, японците купуваха великите ни мотокаре заради оловото в тях, останалото изхвърляха, а всичките ни заводи бяха на дотации от държавата, поради което взимахме непрекъснато заеми. И когато вече нямаше кой да ни отпуска такива, дори и "братушките" ни отказваха, защото, както се разбира, не можехме да ги връщаме, съответно държавата фалира. Това се знаеше от ЦК на БКП, обраха държавния резерв, изнесоха ппарите, за да ди върнат скед време и от заклети антикапиталисти, да станат крупни такива. Не ми хвалете онова време. Лошото е, че за 50 години успяха да всеят страх сред хората, който ги дърржи и до сега и народа не смее да се опълчи, поради същият този страх. Гърците скачат за щяло и нещяло, но никога не са били под комунистически и руски ботуш. Има достатъчно литература, може и малко да попрочитате, независимо, че ще ви представлява усилие и тогава да пишете.

На "синоидалните старци" и това 0,1 на сто от БВП е много. Добре е, че Грузия не е в ЕС, та да видим колко е и нейният процент. А нашата наука дава тласък на света, там където няма интелект - ЗАПАДАЩИЯТ ЗАПАД.

Грузия я убиха в интелектуално и научно отношение и главен виновник за това е Дчнков той им беше съветник. Унищожаващите "реформатори" първо се отървават от мислещите хора, затова СД скочи първо на БАН

Много прости хора ни управляват. Иновациите се правят с много, ама много пари. Правят го САЩ, Япония, Западна Европа, Русия, където е научно-техническия ресурс. Който няма пари - краде, т.н. промишлен шпионаж. Ние заради това през комунизма имахме НТР, който главоците закриха. И сега големите постижения се правят в повечето случаи с шпионаж. Едно време Япония крадеше от САЩ и я настигна. Сега Китай са най-големият крадец. Израел пък си краде от САЩ, като у тях си, почти не им обръщат внимание. Руснаците не са спирали и те да крадат. Само ние се правим на праведни, а резултата от това е ясен, дори вече ни критикуват че сме на това дередже, след като Европа и САЩ сами ни докараха до него. Е, другари-господа главоци, какво се чудите? Докато най-оплюваната служба ДС едно време печелеше до 1 млрд. долара и залагаше на шпиони тип Дж. Бонд, сега нашите демократи залагат на Трактори, комбайни и ритнитопковци от СИК, ВИС и ТИМ.Та ние залади едни ръждясали болтова на шлюзове по дигите страдаме от потопи, а сега се вайкаме за толкова чужди вече нам неща.

Нема такова нещо, шампиони сме по иновации в краденето, само боко изостава, щото знае да краде само от пътища.

"Израел пък си краде от САЩ"-откъде ти хрумна тази тъпотия? По-скоро е обратното.Израел е на първо място в света по броя на иновациите. не точно че американците крадат от Израел ама веднага купуват всеки от патентите на израелските start up фирми.

България давала 0.16 от БВП през 2009. Хайде да видим колко процента са давали "отличниците" Швеция, Германия и др. Никоя страна в ЕС не отделя толкова малко от БВП за наука и иновации както ние!

За сметка на това за МВР, МО и сигурност даваме 4,6% срещу 1-1,5% в Германия и другите "слабо" развити държави на запад,

За къде сме без власт? Бай Ганьо не може да бъде в опозиция, не е добре за бизнесът. Нищо лично.

Коментари - България сериозно изостава в иновациите | Днес.dir.bg

България сериозно изостава в иновациите

България, заедно с Румъния, Литва и Латвия, е в групата на държавите в ЕС "със скромни резултати" в областта на иновациите и чиито постижения са значително под средното равнище за общността.

Обратно в новината

Коментари - България сериозно изостава в иновациите | Днес.dir.bg

Коментари

това е много изненадваста новина! просто никога не бих се досетил сам ако някои не го беше написал! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпреки изтреблението, на който сегашните управляващи талибани подлагат българската наука, включително НИМХ, ние все още даваме качествени метеорологични прогнози. Талибаните обаче не си правят труда да погледнат дори тях, с което осъдиха на смърт осем човека в село Бисер.

Мило, мое, заблудено момиченце. Казвам ти го, като човек защитил докторска дисертация и изкарал 6 години в БАН. Аа малко да не защитя, защото сферата ми на работа била повече приложна, отколкото научна. И знам как се 'скапват' от работа. Сега се скапвам от работа, само че за ден изкарвам месечната си заплата в БАН. Със здраве! И да знаеш, че нашият БАН не е това, което си го представяш!

Проблем не са иновациите, а хората. Няма какво да се лъжем. Всички кадърни инженери отдавна не са в България. С кого да правим иновации? С мангали? Иновации в областта на краденето? Там сме на светлинни години напред с иновациите. Чак цяла западна Европа се чудят как да реагират на нашите "иновации"!

А кой изгони тези къдърни инжинери (и не само...) ??? А кой ДНЕС не създава нови ??? А кой ДНЕС води война с интелигенцията на страната ??? А кой ДНЕС мисли (извинете, не знам това днес не е ли мръсна дума...) за бъдещето на страната ???

деер

Колко фирми правят бизнес без мушенгии?- под1%,дори още не съм чувал за такава. И за какво тогава да се интересуват от нововъведенията, като изключим нова кола, нов телефон, лаптоп и прочие електроника? Дори химията в хранителната промишленост е на принципа " най-евтината химия и по много", отколкото "по-качествената" и ако може в чужбина да са примесени нещата , за да не плащат допълнително на "лобистите" им в министерството. Знаете ли , че има програма, която може да се приложи , за сателитно наблядение на всички язовири? Но пак ще се появи някой псевдо патриот, който ще се изцепи след 100 години , че и в това има българска следа! И каква файда, че другите оценят интелекта на малцина българи, а ние се прекланяме 22 години на проститутки.

.."изостава най-много в иновациите в частния сектор." Па големо важно, муайте там с чуковете в юзината дарена ни от ДС още от съветско време!!! "иновации" търсят, мързеливци с мързеливци, негодници! Знам аз как се прави бизнес и изкарват пари! Къртовско бачкане с ниски заплати, без оигурувки, по 20 часа и събота и неделя!! И трайте, че безработни колкото щете! Пък вредните газове държавата ще ни ги плаща, т.е. пак вие, мързели с мързели нещастни и държавата това сме ние!!!

Не гледай иновацийте, а слушай овацийте!

Ако погледнеш назад в историята, точно така е било в последните години на повечето изчезнали империи и държави. Точно в десетката, макар и доста мрачна да е аналогията!

За иновации пари нема както и за "синоидалните старци"!- така каза Флик и си раздаде бонуси за Коледа!

Извинявай много, ама в БАН иновации отдавна не се правят. Там държат да правят "наука". При това държат на "неприложна" наука! Вярвай ми. В БАН ако кажеш "приложна наука" ще бъдеш заклеймен завинаги!

Е, последни по иновации, но първи по наливане на милиарди за СРС-та.

Бойко Борисов ще пребие иновациите и вече няма да има проблем!

Той ще ги реновира чрез смяна на дограмата и саниране.

"България сериозно изостава в иновациите" Иновации глупости, Пари ще даваме за глупости! Важното е бизнесът да върви на партийните обръчи от фирми ! Ще консултираме водни огледала, ще сечем горите, писти, хотели, магистралки... после бедствия, свлачища, калища, наводнения, суши, пожари

Сит търбух - за наука глух!

Какви иновации бе! Казвам го като човек, работещ в компания, която се опитва да използва нови технологии. Казвам го - опитва. Първото, с което се сблъскваш са родните митници и стоките с т.нар. "двойна употреба" - простотия, за кято трябва да благодарим на дедо Цар. Цените на иновативните материали и оборудване от Китай и САЩ са доста по-ниски от европейските и при всеки внос трябва да се обясняваш с митниците и с хрантутниците от икономическото министерство, че не купуваш материали, за ядрена бомба, която ще продадеш на Иран или ще трепеш хамериканци. С износа нещата са подобни. Само това е напълно достатъчно да скапе цялото ти желание да правиш нещо по-високотехнологично. Да не говорим за липсата на обучени хора, които могат да работят с тези технологии. Затова - с мотиката на къра ....

Проблемът на България е в липсата на стратегия! А стратегията изисква първо, ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕ и второ, ДА НЕ СЕ КРАДЕ. И това ще стане някога, ... МНОГО СКОРО.

Как да нямат стратегия?! Не виждаш ли, че от 89 г. натирват всичко живо и годно за нещо в емиграция! Те си дигат цени и такси, глоби, отменят соц. придобивки, здравеопазване, пенсиониране....та емигрантите да бичат яко на запад за да си издържат родителите!!! Е скоро и те ще си отидат по един или друг начин от БГ-то, пък тогава ще ви видим великите управляващи и бизнесмени..

Проблемът на България не е на първо място в липсата на иновации, а в липсата на технологии използвани от индустрията й, които да предполагат и иновации. Дори това не е разбрано в нашето зряло и мъдро гражданско общество. Нито от любимия Пожарникар, иначе щеше да ни поучи до сега. Но къде ни е данъчнатата и индустриална държавна политика за внос на технологии и притискане на бананите да инвестират в тях? Да се сети всеки сам.

Позор е това! Магистралостриотели смотани!

По времето на комунизма... Тогава никак не ми харесваше положението но пък бъзикахме яко запада във всяко едно направление на науката и техниката.Не напразно първата работа на запада и сдс през 90-та година беше най-напред да унищожат родната ни електроника.Много се бъркахме в западните шашми с електрониката и ни недолюбваха.Мразеха ни много.Също моментално престанаха да идват на пловдивския панаира след90-та година,сакън да не напреднем още.След това лекото и тежкото машиностроене беше дадено на спортисти-ченгета и спортисти-военни да го нарежат за скраб и да забогатеят бързо.... за да стане кефа на сдс и запада!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добър анализ. И верен.

съгласен 100%

Да бе, много добре бяхе. Крадяхме технологии от Запада, промишлиният шпионаж беше добре развит, японците купуваха великите ни мотокаре заради оловото в тях, останалото изхвърляха, а всичките ни заводи бяха на дотации от държавата, поради което взимахме непрекъснато заеми. И когато вече нямаше кой да ни отпуска такива, дори и "братушките" ни отказваха, защото, както се разбира, не можехме да ги връщаме, съответно държавата фалира. Това се знаеше от ЦК на БКП, обраха държавния резерв, изнесоха ппарите, за да ди върнат скед време и от заклети антикапиталисти, да станат крупни такива. Не ми хвалете онова време. Лошото е, че за 50 години успяха да всеят страх сред хората, който ги дърржи и до сега и народа не смее да се опълчи, поради същият този страх. Гърците скачат за щяло и нещяло, но никога не са били под комунистически и руски ботуш. Има достатъчно литература, може и малко да попрочитате, независимо, че ще ви представлява усилие и тогава да пишете.

На "синоидалните старци" и това 0,1 на сто от БВП е много. Добре е, че Грузия не е в ЕС, та да видим колко е и нейният процент. А нашата наука дава тласък на света, там където няма интелект - ЗАПАДАЩИЯТ ЗАПАД.

Грузия я убиха в интелектуално и научно отношение и главен виновник за това е Дчнков той им беше съветник. Унищожаващите "реформатори" първо се отървават от мислещите хора, затова СД скочи първо на БАН

Много прости хора ни управляват. Иновациите се правят с много, ама много пари. Правят го САЩ, Япония, Западна Европа, Русия, където е научно-техническия ресурс. Който няма пари - краде, т.н. промишлен шпионаж. Ние заради това през комунизма имахме НТР, който главоците закриха. И сега големите постижения се правят в повечето случаи с шпионаж. Едно време Япония крадеше от САЩ и я настигна. Сега Китай са най-големият крадец. Израел пък си краде от САЩ, като у тях си, почти не им обръщат внимание. Руснаците не са спирали и те да крадат. Само ние се правим на праведни, а резултата от това е ясен, дори вече ни критикуват че сме на това дередже, след като Европа и САЩ сами ни докараха до него. Е, другари-господа главоци, какво се чудите? Докато най-оплюваната служба ДС едно време печелеше до 1 млрд. долара и залагаше на шпиони тип Дж. Бонд, сега нашите демократи залагат на Трактори, комбайни и ритнитопковци от СИК, ВИС и ТИМ.Та ние залади едни ръждясали болтова на шлюзове по дигите страдаме от потопи, а сега се вайкаме за толкова чужди вече нам неща.

Нема такова нещо, шампиони сме по иновации в краденето, само боко изостава, щото знае да краде само от пътища.

"Израел пък си краде от САЩ"-откъде ти хрумна тази тъпотия? По-скоро е обратното.Израел е на първо място в света по броя на иновациите. не точно че американците крадат от Израел ама веднага купуват всеки от патентите на израелските start up фирми.

България давала 0.16 от БВП през 2009. Хайде да видим колко процента са давали "отличниците" Швеция, Германия и др. Никоя страна в ЕС не отделя толкова малко от БВП за наука и иновации както ние!

За сметка на това за МВР, МО и сигурност даваме 4,6% срещу 1-1,5% в Германия и другите "слабо" развити държави на запад,

За къде сме без власт? Бай Ганьо не може да бъде в опозиция, не е добре за бизнесът. Нищо лично.