Бившият вътрешен министър: Съдът ще върне главния секретар, отстранили са го неправомерно

Христо Терзийски напомня, че "законът много ясно разграничава политическото от професионалното ръководство на министерството"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има някаква вероятност ако се разшуми около действията на полицията покрай онези протести да излезнат някои нелицеприятни неща от кухнята на МВР. Терзийски е ок, ама да видим ММ какво мисли по въпроса бившия гл. секретар да си търси правата в съда.

Не смятам, че бившият вътрешен министър разбира правото повече от Б.Рашков.

Правилно , трябва да се върне Гладния секретар! Да си дояде! Да забърка някоя нова каша, а после други да сърбат попарата.

Хайде да ги изринем. Ето го единственният читав и предлагащ нещо смисленно и приложимо в тези времена. "Разкрития от кухнята. Зависимостите на службите и схемите на задкулисието - интервю с бившия агент на ДНАС - Росен Миланов http://bit.ly/Zavisimostite-na-slujbite http://bit.ly/NacionalnaSigurnost1

Президентът се показа като злобно,отмъстително човече,което си прави пиар днес на висилката,но утре ще виси на бесилката.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Указите на президента не подлежат на съдебен контрол, т.е на административното правораздаване. Бивши простовати, високопоставени милиционери бойковисти, започват да стават реална заплаха за националната ни сигурност и правовия ред в Р България. Необходима е незабавна, силова реакция от новото правителство, действията на същите лица поставени под наблюдение от съответните служби.

Тотален непрофесионализъ, тотално непознаване на закони, тотална липса на достойнство все гербераски таланти които не спират да доказват.....

Коя от бившите мутри - министър на МВР казва това? Онзи, шофьора на Мето Илиенски или кой???? На троловете им да кажа - колкото и да се стараете, няма да ви заплатят. Най-много да ви дадат да им подържите ПИШКИТЕ! Но за вас е това.

Ще ти напълнят устата с тиквено семе, троле отчаян

Форума пращи от чалгопитеци с по два пръста чело. Но мисля, че реално са няколко бройки от типа радомирски клавиатури , денонощно бълващи жаби, гущери и змии по нареждане на новите управляващи. Няма да ни уплашите и няма да ни откажете да ви изчегъртаме на 11.07. другари!!! Стягайте грипните и белите автобуси. Ще ви трябват...

Gugnelid

Първо изчегъртай семето от мустаците на жена си.

Много са смешни някои кръгли идиоти и посерковци като онова убитото стъки като се заканват да правят протести срещу г-н Президента. Ами добре бе, хайде направете го най-сетне, стига само сте ревали. Пък да видим колко трима човека ще се съберете. Плюс един автобус мурджовци и тинейджъри за по 15 лева "за биричка" както беше сниман един да казва миналото лято на т.нар. "контрапротест" в защита на тиквата. Жалкарчета и смешници, само пищите като онодени булки из форумите, ама май нещо не ви стиска да се изправите срещу Президента и 1.8 млн подкрепящи го българи.

Не е ли пределно ясно, че служебното правителство не е гербаджийско. Тия , които 15-на години са се разпищолили да дерибействат, просто в момента биват изхвърляни като мръсни котета. Не е ли нормално това? Наесен, ако вземат да яхнат пак вълната - може да си дойдат пак и да се разпореждат отново както им е кеф. Ама сега могат само да джавкат и да преминат през съдебната система та да се види какви са ги вършили безконтролно толкова години. Не е ли това, което населението иска да види?

На тоя що му викаха носа, заради афинитет към белото ли? Бил известенс това, като митничарско куче бил.

И как Съдът ще отмени акт на Президента, м?! Че нали той назначава и освобождава споменатото лице?! Това да не е трудови взаимоотношения в ОП "Чистота"?? Така, че радвайте се на опорките и партенките, ма времето вече мина...

Г-н пРезидент, чагъртате ли? И вашият ред ще дойде. Ще се снишиме, ще се изчакаме,ще видиме. Така ни учеше другаря Живков.

Ще има много да чакате,защото народа го обича.

Народът обичал пРезилдента. Най-краткият виц. Червените кхмери пак си помислиха, че ще въртят чакръка. Само два месеца и гемиите им ще потънат. Водят България към нова катастрофа, но народът този път ще ги погребе завинаги.

Ох, разчувствах се направо. Довечера ще пусна сълза под юргана за пинокио-дългоноско-лъжеца и неговото протеже мутрата с отрицателното IQ детебияча

Незаконосъобразните действия толерират беззаконието в България От толкоз правни съветници около Радев, Той не можа да намери правилната правна форма за извършване на отстраняването. Сега съдът ще им наложи ВЕТО на решенията

Ами няма за какво да го отстраняват! Тяхното е стани, за да седна и крада! Комунистическа му работа!

Поредното доказателство че една надупена калинка е заемала и този пост и от изпълнение на поръчки не му е останало време да се запознае как се назначава и освобождава някоя негова подлога.

Ицо Носа пак е карал по магистралата.

Като типични гербераски подлоги няма как да не ревете че нещо авантата изчезва.. Само човек БЕЗ достойнство може да тръгне да съди някой че го е освободил когато е трябвало сам да си подаде оставката след като кабинета се сменя.. Дали ще я приемат или не е друга работа ама то таквиз ''юристи'' като герберасите от къде да знаят законовите и морални задължения.

Разграничаваш ли политически от професионален пост? При смяна на кабинета автоматично си отиват политическите лица, експертите не

Хахаха ти на това дебилното с гладкия мозък "експерт" ли му казваш? Тоя беше там само да изпълнява командите на шофьора на наркодилърите Маринов. Даже и тях не изпълняваше както му бяха наредени. Не ставай смешен, и поне ти не се излагай :)

Де да беше само желание за реваншизъм, а то всичко е яко финансирано от външни сили с определени интереси, които не успяха да реализират при ББ и сега действат за неговата подмяна с някой алчен и безскрупулен продажник. Веднъж вече успяха с февруарските протести, оставката на ББ и назначаването на правителството на БСП, чийто премиер Орешков изпълни разпореждането на отвъдокеанските си наставници и спря ЮП, с което лиши България с $2-3 млрд. ежегоден приход. Сега следва спирането на изграждания при ББ Балкански поток, но все още не се знае кой ще е спирачът. Предстоят и други действия против националните ни интереси, разбира се, от които засега е ясно само, че с измъкването на Божковци от наказателно преследване и ратифицирането на Истанбулската конвенция ще се заеме сестра Галева, а за останалото предстои да видим.

Бившиат министър нещо пак се е объркал, което пък показва и нивото му на компетентност. Съгласно Закона за МВР главният секретар се назначава и освобождава с Указ на Пезидента, а съгласно чл. 2 от АПК указите на Президента НЕ ПОДЛЕЖАТ на обжалване пред съд и слава Богу! Имало е малко разум при разписването на текстовете от Закона за МВР.

Бившият министър е умен като настоящия каскет! Те затова го сложиха за министър и то точно след протестите. и боя на протестиращи. Точно той ги ръководеше...

Да, само че указите на Президента не подлежат на обжалване, „освен ако с тях се засягат права, свободи или законни интереси на граждани или юридически лица”, какъвто е този случай.

а кой изобщо беше бившия вътрешен министър да ви е м

С уволнението на министъра и гл. секретар, МВР-то стана с няколко процента по-умно !

и по -красиво.....

Жални вопли се носят при смяната на всеки некадърник, назначен по политическа принадлежност да лъска пожарникарския шланг....

като в стария филм: калинка, милиционер, калинка, милиционер...

Най ми хареса "Бившият вътрешен министър ......" Между другото, какво става с бившия Министър-председател, къде се загуби тоя човек, скучно ми е някак си!

Какво да правиш с живата си и се чудиш, какво да правиш, изчакай! Той Бойко ще ти го оправи :-))))))

12 години го чакахме да ни оправи! Ами оправи ни, с 200! А очевАдно на някои много им е харесало, и искат още!

ще те оправят прозрачно с 300

Вече е свободен гражданин и се радва на живота!

скоро ше спре да е свободен и ше се радва на бай Ставри

Червените кхмери пак воюват срещу собствения си народ, както навремето го правеха при ОФ, и това се прави само в интерес на господарите им от Сибир! Но българите са жилава нация и пак ще оцелеят!

Циганите на ГЕРБ НЕ СА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ

Циганите са от БСП!

Затова ли циганите гласуват за ГЕРБ

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ мутрокомунисти са в ОПГ ГЕР(БКП) начело с лоената топка, която не може да прави дори коремното и затова МРАЗИ президента. ТЪПИ ТРОЛОВЕ на ГЕП, запомнете, че нямате сметка да правите други комунисти, след като те са в ОПГ ГЕР(БКП).

Алоууу герберчета...Има решение на КС в което се казва, че Президента не административен орган и не действа, като такъв...Президентските укази не подлежат на съдебен контрол..Та кой съд ще отмени уволнението. ???

Виж, какво означава президентски указ! Виж и кой е уволнил главния секретар! Толкова сте вдлъбнати, че не е истина.....

Герберите сте много остри а? От нищо не разбирате ама лаете като курви....затова народа вече не понася герберите...писна им от простите ви налидничеви лъжи

Комундетата колкото пъти и да се докопат до властта, все ще доказват некадърността си, па макар и до има десни министри! Пример, Орешарски! Десните министри не могат да компенсират общата некадърност и алчност!

Кажи за 12 години ВИЕ ГЕРБЕРСКИТЕ КОМУНИСТИ КАКВО СТЕ СВЪРШИЛИ

ЗЛОБАТА, ОМРАЗАТА,РАВАНШИЗМА И МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ ПРИТЕЖАВАТ ГОЛЯМА ЕНЕРГИЯ ТАЗИ ЕНЕРГИЯ ОБИКНОВЕННО УНИЩОЖАВА ХОРАТА ПОДВЛАСТНИ НА ТЕЗИ ЧУВСТВА

Това им е капацитета на комундетата, имат желание, ама с моженето все са се излагали! Въпросът е да имаме бързо правораздаване и съдът бързо да го възстанови на длъжността му!

Комундетата на ГЕРБ ли???

Не е като срещу Иванчева,Танов или Мишо Бирата нали?

И пак ще си отиде защото заповяда да жият хората по площадите. Некадърници

...че те си бяха за бой

Майка ти е за бой...че те е родила такъв прост циганин

ще върне и боци ,и цялата му шайка.

са червения номенклатурчик Рашков и комплексарчето Руменчо Радев. Резилдента не успя да преглътне истините, които му каза в лицето Иваило Иванов, когато ги беше привикал да му се отчитат, по време на "стачките". Днес пък, в сутрешния блок на БТВ, Рашков така се оплете и изложи, че сега ще има един месец да му замитат фъшкиите )))). Не отговори на нито един въпрос на журналистите, а от злоба и безпомощност, потъна целия в пот...Не знаел, че уволненият от него на 16-та минута от стъпването му в длъжност, административен секретар е свидетел по делото на ОЛАФ и Европол срещу Пламен Узунов,. Бил го освободил, защото бил навършил годни за пенсиониране ))) Трябвало да си отиде с уважение на заслужен отдих. като го попитаха, как е връчена заповедта, за да видят, с какво уважение са се отнесли към него, Рашков започна да срича и каза, че не знаел ))) Хората на всички високи ръководни позиции в МВР били излезли в болнични или в неплатен отпуск. Били абдикирали отговорност и обезглавили МВР. Като го питаха, колко много са тези хора, не казва ))= Други се били разболели. като го питаха те с фалшиви болнични ли са, пак не казва , а само се поти... Не бил знаел, че е назначил за шеф на кабинета си човек на, който е сред учредителите на партията на Божков :-))))))))). После бил разбрал...........Ама той ЦИК я бил заличил! Тя имала високи професионални качества и за него, това било достатъчно.!!! Питат го, как е преценил качествата и`, НЕ казва. Питат го той откъде я познава, пак увърта и не казва. Питат го, дали някой му я е предложил, не казва )))) Смях и излагации!!! Поти се, гледа лошо и ръси глупости . Понеже никой не иска да заем мястото на уволнения главен секретар, най-малкото, защото е незаконно уволнен, и съдът ще го възстанови, го питат, кой ще заеме мястото му. нашето комунистче се поти, върти и сучи, че длъжността не била без човек, защото заместникът на главния секретар бил временно изпълняващ длъжността.... ХОРА!!! Ето това е лицето на хунтата, която стои зад Радев и утре ще потропат и на вашата врата! Не го забравяйте на 11.07=21, ако въобще тези избори са поне малко, от малко чести!!!!!

Бойчето на колко въпроса е отговорил, отвори си клипове в интернет има как журналисти му задават въпроси а той мълчи като гъз, да видите с вашите камъни по вашата глава, за мунчо не ми пука не той управлява държавата, не той приема закони, не той тегли кредити които после хората плащат, много ви дразни ама е факт, положението в което е държавата е заради бойко, заради не го сме най-бедни в Европейския съюз, 112 място по свобода на словото. И още и още. България е парламентарна република не президентска така че какво ми пука Мунчо, ама и да Управлява той пак ще е по-добре от тиквата. По-добре Божков отколкото Пеевски.

Аз със свиня не се боря, защото знам, че само ще се окалям, а на свинята ще и хареса )))))

А последните 12 години на ГЕРБ??? Да ги забравим ли??? Много ви се иска ама ще духате супата

Защо беше уволнен, а защо въобще беше назначен, като IQ му е отрицателно,а видът му е на селски бек.

Действията на служебното правителство са най добрата предизборна кампания за ГЕРБ. Още първите дни стана ясно кой дърпа конците на Радев, един човек се прибра след 5 години от близкия изток и стана шеф на НАП. Едни хора дето много пречеха и едни ключови свидетели бяха уволнени. Ако някой от Герб беше ви го казал щяхте да викате "лъжец" ми селувайте сега предателския задник на разединителя на нацията!

Вмомента войната е между БЪЛГАРИТЕ НА РАДЕВ И ЦИГАНИТЕ НА ГЕРБ

Българи ама с циганско мислене и отношение

Намерете бившия вътрешен министър и бившия главен секретар на МВР - преди да са избягали в чужбина, арестувайте ги, с употреба на силови средства - ако е необходимо, бърз съд и в затвора!

Който няма парички за Дубайско гражданство, да чака честитка за Централния

Да не са го убили само е уволнен

Комунягите са настъпили яко форума. Искат, но без да знаят какво е Виденова и Луканова зима. Но сега ще бъде придружена и с ковид. Комунизъм в действие! Дано да ви се случи в живота, но жалкото е, че заради вас ще страдат много хора ,без да са заслужили тази гадост-комунизма!

Този бивш поставеник на Толупий някои защо не му е обяснил, че вече са никои. След уволненията ще започнат арестите. Хитрата мутра, защо се е спотайл не се ли чудят слугите му? Глупави калинки и това си е!

Тези две НЕОДУХОТВОРЕНИ муцуни ли искат отново да управляват МВр, що за кретенски физиономии, които отгоре на всичко са лице и пред цивилизована ЕВропа? Това е недопустимо, да не говорим за тоталните им зависимости и бияческите пр ояви по време на протести. А Ивайло Иванов живее точно до "Осемте джуджета", е как да няма чадър над Пепи Еврото, а? Вън от властта, пълно разчистване на Авгиевите обори и търсене на отговорностх със съответни последствия.

Гепаджийската наглост няма край. Тези хора имам сериозна нужда от лекар, точно най-големите крадци в държавата да говорят за закони и кое било незаконно, точно те които те които потъпкват законите ежедневно, за които закон и конституция не значат нищо. Точно те слугите на Пеевски, Доган,САЩ,ЕС. Ходиха по гетата да купуват гласове ама нищо, няма хванати, на последните избори се видя за кого са гласували циганските квартали а те няма да отидат да гласуват без някой да им даде нещо. Това са престъпна групировка която е опасна за здравето на хората, колкото по-далеч от властта толкова по-добре. Скандал след скандал и продължава да има гласуващи за тях иначе националисти, нали ги виждам гербаджийчетата само обиждат и ругаят, супер незвъпитани, най-големи бандити и схемаджии са за тях, но спокойно има наченки че на българския народ му е дошъл акъла, остана само юли да ги изметем окончателно, борбата е дълга но славна, дано да махнем пипалата на октопода.

За мутрите от ГРОБ -мощен ритник по задника и топор по тиквата.И липса на достъп до всякаква добре платена служба.Тогава да видиш каква песен ще запеят-как тиквата е най големия престъпник, как са били принудени и накрая собственоръчно ще му откъснат главата.Нашенец разбира най добре като му бръкнеш яко в джоба.

Терзийски, в сравнение с Бойко Рашков си кръгла нула за закони и разпоредби! да знаеш това, така че не си прави да коментираш трудни за мозъчето ти казуси... министъра за това е такъв, да си подбира хора за управление на службите надолу...

НО Г-Н МИНИСТЪР ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ЗАРАЗЕНИ С ВСЕЗНАНИЕТО НА ВАШИЯТ ГУРО ББ И КАКТО ВИЖДАТЕ ДО КЪДЕ ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ. БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ ВСЕ ПАК СЪДЪТ Е ТОЗИ КОЙТО ЩЕ КАЖЕ НЕ ВИЕ.

Хм! Филмът "Шменти-капели" вариант 2021 година! И Рашо си е с буквичката в президентството, и "борците" против Борисов са налице облечени във власт, и Янчо си е на мястото в полицията! А за българския народ остава ролята на останалия жив и разбира се последната му реплика: "Еба си майката"!!!

Съдът щял да отменя президентски указ?Току виж някой може да си представи,че може и законите на парламента да отменя и накрая сам да ги издава както и указ за обнародването им.Колко му е.

Ици ти вече си обикновен гражданин и ако утре докато си караш колата те спрат за проверка за алкохол и наркотици ще минеш ли проверката? А аз зная, че няма да я минеш, ах ти Носленце бяло палаво.