Коментари - БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно | Днес.dir.bg

БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно

Българският лекарски съюз постави ултиматум на държавата. Лекарите ще протестират ефективно, ако до 8 ноември не бъдат гарантирани плащанията за болниците и бюджетът на касата не бъде увеличен.

Обратно в новината

Коментари - БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно | Днес.dir.bg

Коментари

Няма държава от Европейския съюз, която да подлага на такъв геноцид народа си, който и без това е болен и изтерзан от живота, който му осигуряват некадърните управници. Къде в света има болници търговски дружества и частни болници вече повече от държавните да черпат пали от държавата. Частните болници да си остойностят услугите и там да се лекуват най-богатите, но как нали са болници на забогатели лекари търговци. Това е най-голямата грешка на държавата. Здравеопазването ще се съживи , ако държавните болниците от търговски дружества минат на бюджет и ги финансира Министерството на здравеопазването. Да се закрие НЗОК и нейният бъджет и издръжка на хилядите чиновници и луксозни сгради да се пехвърлят на Министерството на здравеопазването. Какво е толкова сложно, но нали ще се нарушат интересите на тези които са разрешили откриватено на частните болници скритите милионери и крадци на здравето на народа. Народа не е прост, но е много търпелив! Управниците да спрат и закона за избор на екип с което е ограбва допълнително болния българин, а това го прави държавата за да затвори устите на лекарите. Да не се говори, че здравеопазването работята само лекари. Зад тях стоят хиляди медицински сестри и обслужващ персонал. Вън на некадърните управници. Как ще оставят хората без заплати на най-светлите празници. Спокойно ли ще надигат чашите за наздравица на празниците, като знаят, че със своята некадария хиляди хора няма да могат да си го позволят. Некадърници!

ЗДРАВНИТЕ ТЪРГОВЦИ ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ХРАМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Болниците не могат и не трябва да бъдат търговски дружества и да търгуват със здравето ни.Таня Любомирова Андреева-Райнова, щом има "прибрани" средства от обществения ресурс за здравеопазване, защо няма "прибрани" бивши министри и бивш шеф на здравната каса в изпълнение на задължението на държавата да закриля здравето на гражданите, създадено с чл. 52, ал. 3 от Конституцията? Член 52, ал. 1 от Конституцията е част от глава втора Основни права и задължения на гражданите и е със съдържание: Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. Конституционна гаранция за реализиране на това право на гражданите е задължението на държавата да закриля здравето им и да осъществява контрол върху обществения ресурс за здравеопазване, а не да прибра 1.5 млрд. лв. обществен ресурс за здравеопазване в държавния бюджет за попълване на дефицити.

В България само храмове. Съдилищата храмове на закоността, училищата и университетите храмове на науката, болниците храмове на здравеопазването... Някаква религиозна реторика стана модна сред упраляващите и техните подръжници, може би, за да събуди чувството за подчинение и примиреност у разбунтувалите се "енориаши". В храмовете трябва да се пази тишина и да се слуша проповедника, а накрая на службата всяка добра овца в божието стадо трябва да остриже собствената си вълна и да я предаде на храма.

Този набеден за доктор Цветан Райчинов, този измислен председател на БЛС къде беше когато Симеон Дянков не виждаше нищо нередно пари от здравни вноски да остават неизползвани и в края на годината да отиват във фискалния резерв, вместо да се използват за лечението на хората, от чийто джоб са платени. Именно той и правителството на ГЕРБ направи резервът на НЗОК част от общия фискален резерв на държавата. Преди той стоеше по сметки на касата в БНБ, но през 2010 година беше преместен по сметки на републиканския бюджет. Освен това преди време Дянков вече беше разсъждавал по темата, че резервът от здравни вноски може да бъде похарчен за нещо друго. Предишните управляващи с поправка в Закона за бюджета записаха, че парите на касата са част от консолидирания бюджет.

И тогава имаше възражения и дискусии и протести на медици, но Дянков си е Дянков, зад широкия гръб на Борисов , той си направи далаверата от нашите пари за здраве.

Леко уточнение: подписа на Райчинов , като председател на БЛС, стои под искането на Дянков - т.е. Райчинов, като председател на БЛС, СЕ Е СЪГЛАСИЛ с Дянков вноските ни за здраве да се ползват от бюджета за неясни цели!!! И затова сега воплите на Райчонов са ми лицемерни!

Тъпо и упорито ГЕРБерастията и невежеството продължава да дежури по форумите.

А само преди няколко месеца сегашните управляващи ронеха крокодилски сълзи за пациентите и лекарите. Възмущаваха се как няма направления в края на месеца, как болни били връщани, как българските пациенти и лекари заслужават качествено лечение и заплащане на висококвалифицирания си труд. КАк трябвало да се спре изтичането на кадри и т.н. Вижте и чуйте ги сега. съответно и форумните червени тролове много бързо обърнаха палачинката - сега яростно се плюят алчните лекари, как работели на частно, как били некадърни, подкупни, как пациентите трябва да си плащат, щото по света нямало безплатен обяд. Студентите също са нагл и и виновни, въобще всеки, който се осмели да надигне глас бива дамгосан като империалистически агент и враг на народа. На мен това ми напомня за едни други времена. А на вас?

А кога Българският народ единодушно ще поставим ултиматум на политиците ни???

Докато всеки смята, че проблемът не е негов и не го касае - НИКОГА!

Dobromir Dimitrow

Ами тогава все ще сме зле и простаците ще завиждат на другите колко били добре!!!

Уважаеми лекари, отстоявайте справедливите си искания до край! Само гледайте комунистите да не ви залъжат с обещания или да не ви изнудят с компромати. Те са царе на тия похвати. Поставете им конкретни искания със ясни срокове. Ако не ги изпълнят - стачка!

Здравеопазването е каца без дъно. Сто пъти да увеличат средствата, пак няма да сигат.Някъде между държавата, която налива в кацата и пациентите парите изтичат и не стигат до тях. Няма никакъв контрол над болници и др. как харчат парите.Надписвания,фалшиви изписвания на какво ли не, цели фалшиви пътеки, хиляди несъществуващи пациенти и още какво ли не източва ли, източва касата. И когато някой реши да въведе ред всички лекари скачат, защото щели да загубят пациентите. Те и сега са си губещи, но май е лошо да се спре безотчетното кранче.А още по-лошо е някой да спекулира със здравето на хората и така да иска да му се създават комфортни условия за безконтролно присвояване. ТОВА Е ИСТИНАТА!!

Колко пъти ще пуснеш един и същ коментар? Мисля, че те разбрахме още първия път.

...НЕЩО МАЙ НЕ СТЕ В ЧАС !!

Всичко се пука по шевовете! Баланса между даващи, вземащи и крадящи е ТОТАЛНО нарушен! Сладките приказки за "солидарност" не могат да скрият голата истина - количеството на хората , които наистина пълнят хазната, работят, развиват и дърпат обществото напред е пренебрежимо малък! Множат се некадърните и крадливи чиновници, псевдо "бизнесмените", партийките се роят, мат'ряла непрекъснато се влошава и чалгализира! И на фона на това, "родолюбци" ни съветват от медиите да се спасяваме чрез бежанците!!!!

Здравеопазването е каца без дъно. Сто пъти да увеличат средствата, пак няма да сигат.Някъде между държавата, която налива в кацата и пациентите парите изтичат и не стигат до тях. Няма никакъв контрол над болници и др. как харчат парите.Надписвания,фалшиви изписвания на какво ли не, цели фалшиви пътеки, хиляди несъществуващи пациенти и още какво ли не източва ли, източва касата. И когато някой реши да въведе ред всички лекари скачат, защото щели да загубят пациентите. Те и сега са си губещи, но май е лошо да се спре безотчетното кранче.А още по-лошо е някой да спекулира със здравето на хората и така да иска да му се създават комфортни условия за безконтролно присвояване.

Здравната каса контролира нещата в болниците. Това с надписването на клиничните пътеки го има, но случаите са единици. Плюс това някои клинични пътеки са от по 80-100 лева, така че файда йок и да надписваш. Здравната каса проверява всеки месец - при нарушения глобява и то много солено - от по 20 хиляди нагоре. Не е вярно, че няма контрол.

Този проблем не е от вчера, но БЛС открай време има ярко изразени политически предпочитания и затова се вдига на протести избирателно само срещу определени правителства. И точно затова проблемите в здравеопазването няма да бъдат решени, но в тези случай лекарите винаги успяват да отвоюват по нещичко за себе си...

Българският лекарски съюз постави ултиматум на държавата? Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Пръв понятието за държава (Stato) въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение Владетелят. Един от малкото документи, който дефинира държава в международното право е Конвенцията от Монтевидео, подписана през 1933 г. от само няколко американски страни. Държавата това е специализирана и концентрирана сила за поддържане на правовия ред. Държавата това е институция или съвкупност от институции, чиято основна задача (независимо от всички други задачи) е охраняване на правовия ред. Необходимо е да се уточни, че нито в науката, нито в международното право, не съществува единно и общоприето определение на понятието държава.

Вече не са ми интересни протестите. Всеки решава, че има нещо, за което да протестира и се изтъпанчва с трибагреник в ръка. Защо протестърите не помислят първо за собствените си кривици: студентите за неграмотността си, лекарите за изпуснатите животи, другите за менте продуктите и прочее некачествените храни, за които им плащаме. Моята учителка по химия (светла й памет!) казваше, че празните чайници най-много шумят.

Ами правилно - най-напред започни от СЕБЕ СИ!

Плащам на протестиращите, плащам на студентите, плащам на майки, плащам на бащи, плащам на цели семейства, плащам на пощите, плащам на лекарите, плащам на миньорите, плащам на полицаите, плащам на животновъдите, плащам на земеделците, плащам на горските работници, плащам на затворническите служители. Подготвил съм плащане на учителите, таксиджиите, военните, социалните работници. Отделил съм няколко милиарда ако се наложи ощ да плащам. Ризата от гърба си свалям, за да видя как пада руско-турското управление в България. Ако ме питате защо? Не знам. Не знам за кво ми е тая държава, ама аз така за кеф и забавление си избирам по някоя мижитуреста държавица и сменям управлението вместо да си играя на пасианс. Обаче България много костелив Орех, явно много си обичат управляващите тук, явно много са доволни, но аз не се отказвам и ще дам последния си цент, за да видя мечтата си сбъдната. Интересно е, че някой плаща срещу мен и то доста добре. Казаха ми, че бил някакъв Цветан Мустака, обаче не съм го срещал досега на годишните срещи на милиардерите. Почвам да се плаша, че може би има повече милиарди и от мен.

Е ТО САМО МЕТАЧИТЕ И БОКЛУКЧИЙТЕ МАЙ НЕ ПРОТЕСТИРАТ

Щот са сиган, сичкото сиган е доволно от Сорос и не стачкува, бате!

Държавата няма интерес нещата в здравеопазването да са прозрачни. Цялата ни здравна система е сбъркана. Няма как една шепа работещи и осигуряващи се на реален доход да издържат на натиска. Няма логика един осигуряващ се на максимален доход да получава същото обслужване като този който се осигурява на минимума. Няма как осигуряващи се да се лекуват в същата болница с тези, които не са платили и лев за това. Социализмът остана в миналото. Не е нужно да откриваме топлата вода-други са го направмили преди нас. Да се въведат индивидуални здравно-осигурителни партиди и всеки да получава това за което си плаща. Държавните служители да започнат най-сетне да си плащат здравно-осигурителните вноски и да спрат да хвърлят прах в очите на народа колко зле платени са /визирам ДМА-тата/. За неосигуряващите се - да се определи една общинска болница и там да се оказва неотложна помощ. И т.н, и т.н... Много неща могат да се направят, ама на никой не му стиска. Да живее популизма!

Най-странното в случая е поведението на здравния министър. Таня Андреева обещаваше падане на лимита за направления, засилено финансиране на болниците...нищо от казаното и обещаното не е направила. А вече 4-5 месеца е на власт и чак сега се сети да сезира прокуратурата за изчезналите от ЗК 1 милиарт и половина лева за здраве. До сега къде е спала не знам.

Господа от БЛС, айде всеки бюджетен хрантутник да си заплаща ОСИГУРОВКИТЕ и да не ги госим на гърба си. Включително и дупетатите. И ако при соца пагонлиите пенсионирани по на 45 години получаваха по 12 заплата то днес при кризата получават по 20. Срам. Болен здрав носи !!!!!!

Това не е проблем на БЛС. Това е решено със закон, за да се промени закона за осигуряването на държавните служители, точно пък БЛС нямат права нищо да направят.

Pesh0

Да ама така ще лъсне колко не е внасяла държавата . Отделно знаеш ли каква обърквация може да стане с изборните списъци . Мани мани...

Всички българи имат удръжки от заплатите си за лични осигуровки, а докога държавните служители няма да имат и сумите им ще се плащат от държавата. Нима в частния сектор се вземат по-големи заплати.

В частния сектор може някъде и да има по-големи заплати, но социалните придобивки, които ги имат държавните ни служители никъде ги няма - облекло, храна, 30 дни отпуск платен, почивка на море в държавни станции, профилактични прегледи. Кажи ми една фирма частна, която осигурява на работниците поне 5% от социалните придобивки на държавните служители - няма такава.

...И НА ТЯХ СЕ УДЪРЖА !!! ПРОСТО НЕ ГО ПОЛУЧАВАТ КАТО ЗАПЛАТА КАТО ПРИ ТРУДОВИЯ ДОХОД...ПРОБЛЕМА Е В МАЛКОТО НА БРОЙ ОСИГУРЕНИ ...СЪБИРАТ СЕ МАЛКО ПАРИ КОИТО ПОТЪВАТ БЪРЗО В ДЖОБА НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ...Е ..НЕ ВЪВ ВСИЧКИ ДЕ ..ИМА И ЧЕСТНИ МЕДИЦИ КОИТО НЕ СПЕКУЛИРАТ С ФАЛШИВА ДЕЙНОСТ !!

Подкрепям - стачка, докато не се изпълнят исканията. Нека финансирането на болниците бъде на 100% и държавата най-накрая да почне да осигурява подопечните и мангали. Писна ми да плащам за циганите, а за нас да няма. Държавата я няма никъде и сега е момента да се покаже, че нещо в тая система е грешно и трябва да се промени.

По-голяма глупост не бях чел скоро. "Държавата да осигурява подопечните й мангали". Пич данъците ги плащаме ние работещите. Дали парите ще се извадят от левия или десния джоб все тая. Политиците ни да вземат да помислят как да накарат тия паразити да работят и те, че иначе накрая няма да остане кой да дерат. Циганите не са само гласоподаватели.

Абе, пич, чети моля ти се преди да пишеш. Да, държавата трябва да плати на НЗОК осигуровките на циганите. Да, те идват от нашите данъци. Супер, само дето държавата ти прибира данъците, ама не плаща на циганите здравните осигуровки и ощетява бюджета на НЗОК. Така като иде на преглед с Спешна помощ един циганин - един път сме му платили здравните от данъците, втори път пак ги плащаме, защото държавата не ги превежда на здравната каса. Къде отиват парите - лява ръка, десен джоб. Сега разбра ли?

Колебаех се дали да напусна тази територия и докторите ми помогнаха за бързото решение. 20 г. само внасям яки вноски и някой друг ги ползва и сега за капак ще трябва да се бръкна още по дълбоко за да лекуват някой, който не е плащал никога. Има лесни решения, но нито едно не се приложи от никой управляващ защото няма да има какво да краде. Като изченеме всички работещи да ви видя от къде и кой ще пълни касата и от кой ще крадете. Сбогом.

Не се връщай, моля те! Писна ми да слушам мрънкалки, дето само реват, че се махат от тук. Пълно е по форумите с такива, ако си мислиш, че си единствен - лъжеш се. И като се размисли, че си внасял 20 години, пък не си ползвал, да не би да предпочиташ да ти се беше наложило да ползваш? Ами ако на 20-тата година ти се наложи лечение за по 200-300 хиляди, нали и ние ще плащаме за теб. Тъпанар, махай се и не се връщай, те в чужбина боб хвърлят за тебе точно. И ще те лекуват за без пари със сигурност.

12, ти си от тия дето само ползват, а никога не плащат. Ти си от тези, които гонят младите, кадърните, успелите, за да си останете тук само свои хора - тъпи, неграмотни, мързеливи, чакащи на държавата да им подхвърли 5 лв. помощи. За разлика от теб аз ще призова българите да останат в Родината и да се обединим, да изметем шайката престъпници, които ни лъжат, мамят и крадат вече десетилетия! Тия като 12 само това чакат, да се обезкръви България окончателно и да останем нация от малограмотни слуги, без собствено мнение и на пълно подчинение.

Не ме познаваш за да ми даваш квалификации.Нито съм мрънкало, нито тъпанар. Но ми писна всеки месец да внасям осигуровки, с които се изхранва една фамилия правилен електорат и все да не стигат парите в бездънната каса. Предпочитам това, което съм внесъл да знам колко е като натрупана сума и да реша дали да иде за възрастната ми майка, за детето или за приятели. Аз да определя, ако не ги ползвам, кой да ги ползва. Ако не дай си боже ми се наложи сега колкото и да съм внесъл пак ще кажат НЯМА и какъв е смисъла на тази система? Ако ми се наложи ще си платя от джоба. Сигурен, че заплатата ти е по малка от моите осигуровки, плащачо. Не боб, а кинти дават на такива като мен на всякъде по света, защото на времето съм учил правилните неща . Затова и още не съм се махнал. Стандарта ми тук е като стандарта на средностатичтически западно европеец. Но простотиите тук станаха прекалено много вече.

Браво Д-р Райчинов! Ти нито за ден не измени на принципите си. И не може да е иначе. Ти, като гинеколог помагаш появата на нов човешки живот. Да си жив и здрав, а ние приятелите ще помагаме1

Къде бяха лекарите, когато Дянков открадна над 1 000 000 000 и не протестираха, на думи да, но на практика не направиха нищо! Ако тогава бяха протестирали ефективно, както заплашват , нямаше да сме в тази ситуация сега! Докторите да поискат Дянков да бъде осъден като криминален престъпник и крадец, заедно с ментора си ББ, а аз ще им подаря една колода карти, за да си играят в пандиза!

Стачка до оставка! Сега е моментът да им се извиват ръцете на тия и да се поставят искания, защото така са се вкопчили във властта, че са готови на всичко.

Правителството на Орешарски е пълен провал. За 6 месеца откакто е на власт гражданските протести не са спряли, лекари стачкуват, полицаите стачкуват, студентите стачкуват и държавата се напълни с нелегални емигранти, а лидера на пратията, която го състави в момента е разследван за престъпление по служба и се укрива в Израел. ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТВКАТА !

Протестите са от месец ФЕВРУАРИ! а нито тогава, нито предишните 4 години е бил на власт Ореха... Губят ти се поне половината причини и поне половината провалили се правителства. Не ни трябват правителства дето да си подават оставките, а такива които ще работят и няма да крадат!!!

БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ !!! ПОНЕ ТЕ ДА ИЗМИЯТ ДОНЯКЪДЕ СРАМА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ ГАНЬОВЦИ, КОИТО ХЕМ НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ БИТИЕТО СИ, ХЕМ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ДА СЕ ПРЕБОРЯТ ЗА НЕЩО ПО-ДОБРО !!! ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! ТО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!

Предно правителство подаде оставка, няма го. Тия след него според теб не са ли знаели с какво се захващат ? Въпроса е много елементарен. Как е положението в България ? Протести, стачки, нелегални емигранти, политици разследвани за престъпления...И кой е отговорен в момента ? АМИ ТЕЗИ, КОИТО СА НА ВЛАСТ ! Кой е на власт ? БСП, ДПС и АТАКА ! Това са отговорните в момента !

Ще стачкуват сега, защото цели четири години бяха стиснати за гушите и не смееха да гъкнат. Я си гъкнал, я си се простил с поста си. Сега вече, само за три-четири месеца разбраха, че не са получили "ПОЛАГАЕМИТЕ" им се пари. Цяла България говори за тези 1.5 милиарда изчезнали пари от здравните вноски, само докторите не са разбрали и не са ги потърсили.

Да дойде и да обясни къде са изчезнали 2 000 000 000 лв. от парите на Здравна каса, заедно с Боряна Пенчева и другият зам. министър Вл. Горанов. Лъсна една от големите далавери на ония разбирачи. Впрочем, в момента Боряна Пенчева е подуправител на БНБ! Кой знае какви ще ги надроби и там!!!!

Защо държавата не се вземе в ръце и не забрани работата на докторите едновременно в държавната болница и в частния им кабинет. Гати алчната работа. Нямали пари докторите.

И на тях им плаща Сорос,за да пречат на горките комунисти..Мъка.Абе,да вземат да го направят министър на финансите тоя Сорос.И без това плаща на всички...

А бе по - важно е да се отмени забраната за пушене, другото - квото стане.

Да си махнат партийните субсидии. Да крадат по-малко, като цените за обществените поръчките да са реални, а не надути с проценти за рушвети. Да не сключват измислени договори пак свързани с облаги. Да си търси Националната агенция по приходите вземанията, да прави качествени проверки, а не да си затваря очите срещу рушвети.

Кой да те чуе.За безотчетните пари за въшливите партийки никой не писка,ама срещу лекарите всеки е скочил.Онзи ден слушах един лекар,койте е бил накакъв началник в здравеопазването.На всеки въпрос отговаряше компетентно и аргументирано.Всичко идва от този бацил НЗОК.Един допълнителен тумор,който служи за буфер и за замитане на кражбите.Пмним как Ма Дянков прехвърли парите за здравеопазване.Ако сме хора,сега ще застанем за лекарите,пук после,ако имаме основание,ще сме срещу тях.НЗОК трябва да се ликвидира и държавата пряко да финасира здравеопазването.Образование и здравеопазване са едни от най важните фактори за просперитет на една нация.Прости и болни хора са обречени на гибел.

По форума можеш да видиш много работещи идеи, стига да има кой да ги приложи. Преди всичко на цялото население е ясно, че има огромни течове в системата на здравната каса. Самата администрация на касата е силно раздута, при тези информационни технологии администрацията трябва да е много малка. Безконтролното точене на касата с фиктивни хоспитализации в основата на които стоят джипитата е взела страшни размери. Тук се крадат не по малко от 30-50 % от парите за болнична помощ. При тези условия да искаш още пари за мен означава опит да се прикрива източването и насочване на общественото мнение в грешна посока. Колкото и пари да се дадат на касата при тази система на харчене никога няма да им стигнат на тези с бели престилки ,винаги ще има дефицит и искания за още и още пари. Така ,че задача номер едно е бързо въвеждане на онлайн отчети и движение по цялата здравна верига, супер контрол при харченето на парите и ще се убедите ,че още до средата на годината в касата ще има огромни финансови ресурси.

КЪМ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ И ПОЛАГАЩАТА СЕ СУМА ПО КАПИТАЦИЯ КОЯТО СЕ ДАВА НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОТ 2000Г. ПО ПРАВО ...БЕЗ ТРУД ..БЕЗ ДА СА Я ЗАРАБОТИЛИ ...ОКОЛО 1500-2000ЛВ СРЕДНО ...НА НАС ЗАЩО НЕ НИ ДАВАТ ЕЙ ТАКА ПАРИ ..БЕЗ РАБОТА ...ДА НИ СУБСИДИРАТ ...

...ДА УТОЧНЯ : КАПИТАЦИЯТА СЕ ДАВА ВСЕКИ МЕСЕЦ !!!! 13Г ПО 12МЕСЕЦА ПО 1500ЛВ ..= ДАР !!

Ми вземи поучи 10-15 години,стани лекар и на теб ще ти дават......отворко?

За производители на тютюн ДПС отпусна 100 милиона, но за лекари пари няма. Няма и за учени. Няма и за учители. Само за електората на БСП-то (роми и пенсионери) и ДПС-то (турци). Хубав парламент и правителство си избра българинът :)

Няма угода на българчето,и туй то.Лекарите се вдигат срещу държавата-българчето я подкрепя.Утре ще вика пак ууууууу на държавата,но сега е с нея.А бе аланколоууу,нека първо се намерят пари,защото утре лекари няма да има и тези неккадърните даже.Нека видим как така милиард го няма в НЗОК,пък после ще се занимаваме с лекарите,ако трябва.Ама нали акъл български,дай сега да ги нагъчкаме докторята.А сестра Галева,Бойко и Ореха не ги мислете,за тях в Правителствена има всичко.

изчегъртаните от червена пропаганда тикви не могат да мислят дотолкова!

Плащам си - лекуват ме!И не си губя времето да търся"безплатен обяд" - той съществува само в капана за мишки ... и в празните кратуни на лапни - шараните.

КАКВО ЗНАЧИ БЕЗПЛАТЕН? НАЛИ МИ УДЪРЖАТ ОСИГУРОВКИ.

"Здравните осигуровки" които по - малката част от населението все пак плащат се разпиляват за лечението и на мързели, неграмотни и хитри наше сънародници които въобще не внасят осигуровки. Освен това съвременната медицинска техника, обучение и т.н. са много скъпи.И докато в напредналите страни здравните вноски са съизмерими с тяхната себестойност, то в България осигуровките като абсолютна стойност са смешни.

Тези не можаха ли да изчакат малко. Веднага с частните си искания.....

като имам предвид как се погрижихте за баща ми, не виждам защо да ви плащат изобщо

на половината университети, цоцащи субсидии и произвеждащи брак, т.е. непригодни за работа специалисти. И без друго има свръхпроизводство на кадри по специалности, за които пазарът на труда е заситен с деситилетия напред. Пренасочване на същите средства за здраве и социални дейности, а не увеличаване на бюджет за образование.

Забрана на дейността на всички партии, отнемане на всичките им имущества и банкови сметки, пълна декомунизацияически и лустрация, съд за всички политически и олигархични отрепки!

Проблемът със здравната каса ще се реши, ако се ликвидира касата и на нейно място да се създаде ЗДРАВНО-ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО. В него партидите по вноските да са индивидуални с натрупване. За застрахователно събитие да се счита заполяване и посещение на лекар. Естествено да се запази солидарността във фонда за лечението на болести които са непосилни финансово като рак, диабет, социалнозначими болести, като от всяка вноска се отделя за него разумен процент (примерно 35-40%), но останалото да се начислява в ЛИЧНА ПАРТИДА НА ВНОСИТЕЛЯ. Така ще се знае кой с колко бюджет разполага. Като се осигурява на малко, ще има и малък бюджет. Като го изчерпи ще си доплаща. Според закона за застрахователното дело застраховките се наследяват. Сиреч ако титуляря умре, преживелият съпруг или децата му да могат да ползват от неговата здравна застраховка, а не както сега - внасяш в общия кюп и ако се разболееш и за тебе даже няма. Естествено, че за да печели такова застрахователно дружество трябва да има стопанска дейност. Нека свобдните пари се включат в търговията с лекарства. Така застрахователнотод-во няма да може да краде, понеже парите така и така остават в нея. Най-важното: Пари от дружеството да не излизат освен за здравеопазване. И печалбата от търговията с лекарства да се акумолира в него. А като самостоятелно юридическо лице разни шушумиги с тънки пици няма да могат да отчисляват пари от него...

Звучи добре.От къде обаче ще се лекуват мързеливите, крадливите и хитрите наши "сънародници".Та те са наши "основни гласоподаватели"?

То хубаво, ама като се сетиш че това дружество много бързо ще бъде "застраховано" от мутрите в страната или от бандитите с бели якички .... дали ще работи по-добре тогава ?? Трябва да има конкуренция, в противен случай - НЕ СТАВВА

Можете ли да ми кажете за друга област от икономиката ни, където ще има вземане даване на пари , без никакво отчитане и частна фирма, каквато е една частна болница, ще се издържа от държавния бюджет?

не заведе иск срещу Симеон Дянков за откраднатите пари за здраве?! Ето Ви го милиард и половина, а предявявате претенции към правителство, което не ги е изхарчило?! Защо не заведохте иск срещу министър председателя Бойко Борисов за злоупотреба с парите за здраве?! Защо не сложихте на стената на срама всички депутати на ГЕРБ, гласували промяната в законите, които събраха в едно държавен бюджет и бюджет на НЗОК, за да превърне вноските за здраве в асфалт?! Не е почтенно такова поведение, уважаеми г-н Райчинов.

Дянков е вземал парите за да запълни многото дупки в бюджета, които му оставиха комунистите. В нашата държавна фирма, също рязко ни спаднаха доходите през първата година от управлението на ГЕРБ , точно по тази причина. После нещата се норамлизираха.

ако 8 млрд. фискален резерв /с този на НЗОК/ е дупка, дай Боже всекиму такова наследство

Партийните субсидии с колко процента ги намалиха?

Pesh0

те няма на къде повече да се намалят, само 10 ПЪТИ по големи са от тези в германия .

В момента ако недай си боже ви се наложи да посетите лекар за операция, започва едно пазарене и приказки, как здравна каса нищо не плащала за вашата операция, превеждали му някакви 200 лева - пълна мизерия и как ако искате да ви се извържи манипулацията ще трябва да се бръкнете, защото безплатен обяд няма. Съответно за парите си не получавате никакъв документ, което веднага означава, че операцията ви е за сметка на здравна каса, а вашите пари са отишли за подобряване финансовото състояние на вашият оператор. В хитрия случай ви изнудват за дарение, което не можете да оспорвате. Никой пациент в държавата не е наясно по какви пътеки се лекува и какви пари плаща здравна каса за неговото лечение. ВЪРЖЕТЕ ПОПА ЗА ДА Е МИРНО СЕЛОТО. След като в цялата държава се работи за заплати по установен стандарт, с какво тези хора са по-различни от нас, че искат да получават европейско заплащане при минималните доходи на 80% от населението ?

Добрите лекари отдавна заминаха в Западна Европа.Тук останаха възрастните и лекарите които имат ангажименти към свои близки - болни, безпомощни ит.н. Не е далеч времето когато вместо на лекар ще ходим директно при попа или при ходжата. И колкото и пари да сме готови да дадем , няма да има лекари които да ги вземат.

Я стига глупости. И ние имаме роднини лекари , при това изключително способни, които ни разказват отвътре какво представлява системата. Повечето млади дипломанти заминават на специализация в Германия, защото там вземането на специалност била безплатно,а у нас младите лекари в отделението нямат достъп до пациенти заради старите им колеги.

Тези са безумно алчни. Колко пари им наля Боко и те все недоволни. Какво е това нещо, лекар да ми води халваджийски тефтер и вместо да отговаря за голямата смъртност при децата и родилките, да ми говори за дефицит и баланс. Докато не спрете тази порочна практика, лекари да имат достъп до парите за здравеопазване, ние здравеопазване няма да имаме. Тези хора трябва да ходят на работа за каквото са учили, а именно да мислят само диагнози и лечение и да си получават заплатите за това.

Великолепно го каза! Много умно! Как не се сетих? Сега, след като си толкова акъллия яви се на кандидат студентски изпит в Медицинска академия,изкарай шест - седем години в денонощно учене, дипломирай се, започни работа като лекар и покажи на всички как трябва да стават работите в здравеопазването. А пък аз с лека ръка ще ти давам мъдри(свински)съвети от страни!

Абсолютно имам потенциал да кандидатствам , да ме приемат и да завърша с високи оценки медицинска академия. Не ни внушавайте , че там е място за вундеркинди, защото един атомен специалист учи далеч по-сложни неща от вас и взема 1/10 от това, което лапате вие. Вие гледате вече на скъпи и сложни апаратури и пак не можете да поставите вярна диагноза. Това е защото не можете да снемете една анамнеза на болния, пък камо ли да му поставите диагноза.

Значи така: Аз дето съм без работа и не съм и в бюрото по труда ще плащам като поп от нямането си колкото ми кажат, а за държавните служители държавата няма да внася според заплатите. Аз това не го знаех, но интересно колко ли дефицит е генериран по този начин? И докога така?

Не знам дали държавата внася своята вноска като работодател на държавните служители, но личната вноска за здраве се удържа от заплатата ми, така че със сигурност се внася по предназначение.

Бе тя хубаво се внася, ама не в адекватния според заплатата размер!!!

ПОМОГНЕТЕ ДА ПАДНАТ ТИЯ ОМРАЗНИ КОМУНИСТИ.ВРЕМЕ Е.

ПЕЕВСКИ МНОГО ТЕЖИ...ЗОР СЕ МЪРДА

Интересуваме с какъв бюджет е правителствена болница,и след като се лекуват тези дето ни управляват колко доплащат за лечението.

И ВСЕ ПАК АКО ТРЯБВА СЕ ИЗБИРА - ГЕРБ Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ ОТ ТИЯ ОМРАЗНИ КОМУНИСТИ ПРЕГЪРНАЛИ СЕ С ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА ДС - ДПС

Коментари - БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно | Днес.dir.bg

БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно

Българският лекарски съюз постави ултиматум на държавата. Лекарите ще протестират ефективно, ако до 8 ноември не бъдат гарантирани плащанията за болниците и бюджетът на касата не бъде увеличен.

Обратно в новината

Коментари - БЛС: Лекарите готови да протестират ефективно | Днес.dir.bg

Коментари

Няма държава от Европейския съюз, която да подлага на такъв геноцид народа си, който и без това е болен и изтерзан от живота, който му осигуряват некадърните управници. Къде в света има болници търговски дружества и частни болници вече повече от държавните да черпат пали от държавата. Частните болници да си остойностят услугите и там да се лекуват най-богатите, но как нали са болници на забогатели лекари търговци. Това е най-голямата грешка на държавата. Здравеопазването ще се съживи , ако държавните болниците от търговски дружества минат на бюджет и ги финансира Министерството на здравеопазването. Да се закрие НЗОК и нейният бъджет и издръжка на хилядите чиновници и луксозни сгради да се пехвърлят на Министерството на здравеопазването. Какво е толкова сложно, но нали ще се нарушат интересите на тези които са разрешили откриватено на частните болници скритите милионери и крадци на здравето на народа. Народа не е прост, но е много търпелив! Управниците да спрат и закона за избор на екип с което е ограбва допълнително болния българин, а това го прави държавата за да затвори устите на лекарите. Да не се говори, че здравеопазването работята само лекари. Зад тях стоят хиляди медицински сестри и обслужващ персонал. Вън на некадърните управници. Как ще оставят хората без заплати на най-светлите празници. Спокойно ли ще надигат чашите за наздравица на празниците, като знаят, че със своята некадария хиляди хора няма да могат да си го позволят. Некадърници!

ЗДРАВНИТЕ ТЪРГОВЦИ ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ХРАМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Болниците не могат и не трябва да бъдат търговски дружества и да търгуват със здравето ни.Таня Любомирова Андреева-Райнова, щом има "прибрани" средства от обществения ресурс за здравеопазване, защо няма "прибрани" бивши министри и бивш шеф на здравната каса в изпълнение на задължението на държавата да закриля здравето на гражданите, създадено с чл. 52, ал. 3 от Конституцията? Член 52, ал. 1 от Конституцията е част от глава втора Основни права и задължения на гражданите и е със съдържание: Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. Конституционна гаранция за реализиране на това право на гражданите е задължението на държавата да закриля здравето им и да осъществява контрол върху обществения ресурс за здравеопазване, а не да прибра 1.5 млрд. лв. обществен ресурс за здравеопазване в държавния бюджет за попълване на дефицити.

В България само храмове. Съдилищата храмове на закоността, училищата и университетите храмове на науката, болниците храмове на здравеопазването... Някаква религиозна реторика стана модна сред упраляващите и техните подръжници, може би, за да събуди чувството за подчинение и примиреност у разбунтувалите се "енориаши". В храмовете трябва да се пази тишина и да се слуша проповедника, а накрая на службата всяка добра овца в божието стадо трябва да остриже собствената си вълна и да я предаде на храма.

Този набеден за доктор Цветан Райчинов, този измислен председател на БЛС къде беше когато Симеон Дянков не виждаше нищо нередно пари от здравни вноски да остават неизползвани и в края на годината да отиват във фискалния резерв, вместо да се използват за лечението на хората, от чийто джоб са платени. Именно той и правителството на ГЕРБ направи резервът на НЗОК част от общия фискален резерв на държавата. Преди той стоеше по сметки на касата в БНБ, но през 2010 година беше преместен по сметки на републиканския бюджет. Освен това преди време Дянков вече беше разсъждавал по темата, че резервът от здравни вноски може да бъде похарчен за нещо друго. Предишните управляващи с поправка в Закона за бюджета записаха, че парите на касата са част от консолидирания бюджет.

И тогава имаше възражения и дискусии и протести на медици, но Дянков си е Дянков, зад широкия гръб на Борисов , той си направи далаверата от нашите пари за здраве.

Леко уточнение: подписа на Райчинов , като председател на БЛС, стои под искането на Дянков - т.е. Райчинов, като председател на БЛС, СЕ Е СЪГЛАСИЛ с Дянков вноските ни за здраве да се ползват от бюджета за неясни цели!!! И затова сега воплите на Райчонов са ми лицемерни!

Тъпо и упорито ГЕРБерастията и невежеството продължава да дежури по форумите.

А само преди няколко месеца сегашните управляващи ронеха крокодилски сълзи за пациентите и лекарите. Възмущаваха се как няма направления в края на месеца, как болни били връщани, как българските пациенти и лекари заслужават качествено лечение и заплащане на висококвалифицирания си труд. КАк трябвало да се спре изтичането на кадри и т.н. Вижте и чуйте ги сега. съответно и форумните червени тролове много бързо обърнаха палачинката - сега яростно се плюят алчните лекари, как работели на частно, как били некадърни, подкупни, как пациентите трябва да си плащат, щото по света нямало безплатен обяд. Студентите също са нагл и и виновни, въобще всеки, който се осмели да надигне глас бива дамгосан като империалистически агент и враг на народа. На мен това ми напомня за едни други времена. А на вас?

А кога Българският народ единодушно ще поставим ултиматум на политиците ни???

Докато всеки смята, че проблемът не е негов и не го касае - НИКОГА!

Dobromir Dimitrow

Ами тогава все ще сме зле и простаците ще завиждат на другите колко били добре!!!

Уважаеми лекари, отстоявайте справедливите си искания до край! Само гледайте комунистите да не ви залъжат с обещания или да не ви изнудят с компромати. Те са царе на тия похвати. Поставете им конкретни искания със ясни срокове. Ако не ги изпълнят - стачка!

Здравеопазването е каца без дъно. Сто пъти да увеличат средствата, пак няма да сигат.Някъде между държавата, която налива в кацата и пациентите парите изтичат и не стигат до тях. Няма никакъв контрол над болници и др. как харчат парите.Надписвания,фалшиви изписвания на какво ли не, цели фалшиви пътеки, хиляди несъществуващи пациенти и още какво ли не източва ли, източва касата. И когато някой реши да въведе ред всички лекари скачат, защото щели да загубят пациентите. Те и сега са си губещи, но май е лошо да се спре безотчетното кранче.А още по-лошо е някой да спекулира със здравето на хората и така да иска да му се създават комфортни условия за безконтролно присвояване. ТОВА Е ИСТИНАТА!!

Колко пъти ще пуснеш един и същ коментар? Мисля, че те разбрахме още първия път.

...НЕЩО МАЙ НЕ СТЕ В ЧАС !!

Всичко се пука по шевовете! Баланса между даващи, вземащи и крадящи е ТОТАЛНО нарушен! Сладките приказки за "солидарност" не могат да скрият голата истина - количеството на хората , които наистина пълнят хазната, работят, развиват и дърпат обществото напред е пренебрежимо малък! Множат се некадърните и крадливи чиновници, псевдо "бизнесмените", партийките се роят, мат'ряла непрекъснато се влошава и чалгализира! И на фона на това, "родолюбци" ни съветват от медиите да се спасяваме чрез бежанците!!!!

Здравеопазването е каца без дъно. Сто пъти да увеличат средствата, пак няма да сигат.Някъде между държавата, която налива в кацата и пациентите парите изтичат и не стигат до тях. Няма никакъв контрол над болници и др. как харчат парите.Надписвания,фалшиви изписвания на какво ли не, цели фалшиви пътеки, хиляди несъществуващи пациенти и още какво ли не източва ли, източва касата. И когато някой реши да въведе ред всички лекари скачат, защото щели да загубят пациентите. Те и сега са си губещи, но май е лошо да се спре безотчетното кранче.А още по-лошо е някой да спекулира със здравето на хората и така да иска да му се създават комфортни условия за безконтролно присвояване.

Здравната каса контролира нещата в болниците. Това с надписването на клиничните пътеки го има, но случаите са единици. Плюс това някои клинични пътеки са от по 80-100 лева, така че файда йок и да надписваш. Здравната каса проверява всеки месец - при нарушения глобява и то много солено - от по 20 хиляди нагоре. Не е вярно, че няма контрол.

Този проблем не е от вчера, но БЛС открай време има ярко изразени политически предпочитания и затова се вдига на протести избирателно само срещу определени правителства. И точно затова проблемите в здравеопазването няма да бъдат решени, но в тези случай лекарите винаги успяват да отвоюват по нещичко за себе си...

Българският лекарски съюз постави ултиматум на държавата? Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Пръв понятието за държава (Stato) въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение Владетелят. Един от малкото документи, който дефинира държава в международното право е Конвенцията от Монтевидео, подписана през 1933 г. от само няколко американски страни. Държавата това е специализирана и концентрирана сила за поддържане на правовия ред. Държавата това е институция или съвкупност от институции, чиято основна задача (независимо от всички други задачи) е охраняване на правовия ред. Необходимо е да се уточни, че нито в науката, нито в международното право, не съществува единно и общоприето определение на понятието държава.

Вече не са ми интересни протестите. Всеки решава, че има нещо, за което да протестира и се изтъпанчва с трибагреник в ръка. Защо протестърите не помислят първо за собствените си кривици: студентите за неграмотността си, лекарите за изпуснатите животи, другите за менте продуктите и прочее некачествените храни, за които им плащаме. Моята учителка по химия (светла й памет!) казваше, че празните чайници най-много шумят.

Ами правилно - най-напред започни от СЕБЕ СИ!

Плащам на протестиращите, плащам на студентите, плащам на майки, плащам на бащи, плащам на цели семейства, плащам на пощите, плащам на лекарите, плащам на миньорите, плащам на полицаите, плащам на животновъдите, плащам на земеделците, плащам на горските работници, плащам на затворническите служители. Подготвил съм плащане на учителите, таксиджиите, военните, социалните работници. Отделил съм няколко милиарда ако се наложи ощ да плащам. Ризата от гърба си свалям, за да видя как пада руско-турското управление в България. Ако ме питате защо? Не знам. Не знам за кво ми е тая държава, ама аз така за кеф и забавление си избирам по някоя мижитуреста държавица и сменям управлението вместо да си играя на пасианс. Обаче България много костелив Орех, явно много си обичат управляващите тук, явно много са доволни, но аз не се отказвам и ще дам последния си цент, за да видя мечтата си сбъдната. Интересно е, че някой плаща срещу мен и то доста добре. Казаха ми, че бил някакъв Цветан Мустака, обаче не съм го срещал досега на годишните срещи на милиардерите. Почвам да се плаша, че може би има повече милиарди и от мен.

Е ТО САМО МЕТАЧИТЕ И БОКЛУКЧИЙТЕ МАЙ НЕ ПРОТЕСТИРАТ

Щот са сиган, сичкото сиган е доволно от Сорос и не стачкува, бате!

Държавата няма интерес нещата в здравеопазването да са прозрачни. Цялата ни здравна система е сбъркана. Няма как една шепа работещи и осигуряващи се на реален доход да издържат на натиска. Няма логика един осигуряващ се на максимален доход да получава същото обслужване като този който се осигурява на минимума. Няма как осигуряващи се да се лекуват в същата болница с тези, които не са платили и лев за това. Социализмът остана в миналото. Не е нужно да откриваме топлата вода-други са го направмили преди нас. Да се въведат индивидуални здравно-осигурителни партиди и всеки да получава това за което си плаща. Държавните служители да започнат най-сетне да си плащат здравно-осигурителните вноски и да спрат да хвърлят прах в очите на народа колко зле платени са /визирам ДМА-тата/. За неосигуряващите се - да се определи една общинска болница и там да се оказва неотложна помощ. И т.н, и т.н... Много неща могат да се направят, ама на никой не му стиска. Да живее популизма!

Най-странното в случая е поведението на здравния министър. Таня Андреева обещаваше падане на лимита за направления, засилено финансиране на болниците...нищо от казаното и обещаното не е направила. А вече 4-5 месеца е на власт и чак сега се сети да сезира прокуратурата за изчезналите от ЗК 1 милиарт и половина лева за здраве. До сега къде е спала не знам.

Господа от БЛС, айде всеки бюджетен хрантутник да си заплаща ОСИГУРОВКИТЕ и да не ги госим на гърба си. Включително и дупетатите. И ако при соца пагонлиите пенсионирани по на 45 години получаваха по 12 заплата то днес при кризата получават по 20. Срам. Болен здрав носи !!!!!!

Това не е проблем на БЛС. Това е решено със закон, за да се промени закона за осигуряването на държавните служители, точно пък БЛС нямат права нищо да направят.

Pesh0

Да ама така ще лъсне колко не е внасяла държавата . Отделно знаеш ли каква обърквация може да стане с изборните списъци . Мани мани...

Всички българи имат удръжки от заплатите си за лични осигуровки, а докога държавните служители няма да имат и сумите им ще се плащат от държавата. Нима в частния сектор се вземат по-големи заплати.

В частния сектор може някъде и да има по-големи заплати, но социалните придобивки, които ги имат държавните ни служители никъде ги няма - облекло, храна, 30 дни отпуск платен, почивка на море в държавни станции, профилактични прегледи. Кажи ми една фирма частна, която осигурява на работниците поне 5% от социалните придобивки на държавните служители - няма такава.

...И НА ТЯХ СЕ УДЪРЖА !!! ПРОСТО НЕ ГО ПОЛУЧАВАТ КАТО ЗАПЛАТА КАТО ПРИ ТРУДОВИЯ ДОХОД...ПРОБЛЕМА Е В МАЛКОТО НА БРОЙ ОСИГУРЕНИ ...СЪБИРАТ СЕ МАЛКО ПАРИ КОИТО ПОТЪВАТ БЪРЗО В ДЖОБА НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ...Е ..НЕ ВЪВ ВСИЧКИ ДЕ ..ИМА И ЧЕСТНИ МЕДИЦИ КОИТО НЕ СПЕКУЛИРАТ С ФАЛШИВА ДЕЙНОСТ !!

Подкрепям - стачка, докато не се изпълнят исканията. Нека финансирането на болниците бъде на 100% и държавата най-накрая да почне да осигурява подопечните и мангали. Писна ми да плащам за циганите, а за нас да няма. Държавата я няма никъде и сега е момента да се покаже, че нещо в тая система е грешно и трябва да се промени.

По-голяма глупост не бях чел скоро. "Държавата да осигурява подопечните й мангали". Пич данъците ги плащаме ние работещите. Дали парите ще се извадят от левия или десния джоб все тая. Политиците ни да вземат да помислят как да накарат тия паразити да работят и те, че иначе накрая няма да остане кой да дерат. Циганите не са само гласоподаватели.

Абе, пич, чети моля ти се преди да пишеш. Да, държавата трябва да плати на НЗОК осигуровките на циганите. Да, те идват от нашите данъци. Супер, само дето държавата ти прибира данъците, ама не плаща на циганите здравните осигуровки и ощетява бюджета на НЗОК. Така като иде на преглед с Спешна помощ един циганин - един път сме му платили здравните от данъците, втори път пак ги плащаме, защото държавата не ги превежда на здравната каса. Къде отиват парите - лява ръка, десен джоб. Сега разбра ли?

Колебаех се дали да напусна тази територия и докторите ми помогнаха за бързото решение. 20 г. само внасям яки вноски и някой друг ги ползва и сега за капак ще трябва да се бръкна още по дълбоко за да лекуват някой, който не е плащал никога. Има лесни решения, но нито едно не се приложи от никой управляващ защото няма да има какво да краде. Като изченеме всички работещи да ви видя от къде и кой ще пълни касата и от кой ще крадете. Сбогом.

Не се връщай, моля те! Писна ми да слушам мрънкалки, дето само реват, че се махат от тук. Пълно е по форумите с такива, ако си мислиш, че си единствен - лъжеш се. И като се размисли, че си внасял 20 години, пък не си ползвал, да не би да предпочиташ да ти се беше наложило да ползваш? Ами ако на 20-тата година ти се наложи лечение за по 200-300 хиляди, нали и ние ще плащаме за теб. Тъпанар, махай се и не се връщай, те в чужбина боб хвърлят за тебе точно. И ще те лекуват за без пари със сигурност.

12, ти си от тия дето само ползват, а никога не плащат. Ти си от тези, които гонят младите, кадърните, успелите, за да си останете тук само свои хора - тъпи, неграмотни, мързеливи, чакащи на държавата да им подхвърли 5 лв. помощи. За разлика от теб аз ще призова българите да останат в Родината и да се обединим, да изметем шайката престъпници, които ни лъжат, мамят и крадат вече десетилетия! Тия като 12 само това чакат, да се обезкръви България окончателно и да останем нация от малограмотни слуги, без собствено мнение и на пълно подчинение.

Не ме познаваш за да ми даваш квалификации.Нито съм мрънкало, нито тъпанар. Но ми писна всеки месец да внасям осигуровки, с които се изхранва една фамилия правилен електорат и все да не стигат парите в бездънната каса. Предпочитам това, което съм внесъл да знам колко е като натрупана сума и да реша дали да иде за възрастната ми майка, за детето или за приятели. Аз да определя, ако не ги ползвам, кой да ги ползва. Ако не дай си боже ми се наложи сега колкото и да съм внесъл пак ще кажат НЯМА и какъв е смисъла на тази система? Ако ми се наложи ще си платя от джоба. Сигурен, че заплатата ти е по малка от моите осигуровки, плащачо. Не боб, а кинти дават на такива като мен на всякъде по света, защото на времето съм учил правилните неща . Затова и още не съм се махнал. Стандарта ми тук е като стандарта на средностатичтически западно европеец. Но простотиите тук станаха прекалено много вече.

Браво Д-р Райчинов! Ти нито за ден не измени на принципите си. И не може да е иначе. Ти, като гинеколог помагаш появата на нов човешки живот. Да си жив и здрав, а ние приятелите ще помагаме1

Къде бяха лекарите, когато Дянков открадна над 1 000 000 000 и не протестираха, на думи да, но на практика не направиха нищо! Ако тогава бяха протестирали ефективно, както заплашват , нямаше да сме в тази ситуация сега! Докторите да поискат Дянков да бъде осъден като криминален престъпник и крадец, заедно с ментора си ББ, а аз ще им подаря една колода карти, за да си играят в пандиза!

Стачка до оставка! Сега е моментът да им се извиват ръцете на тия и да се поставят искания, защото така са се вкопчили във властта, че са готови на всичко.

Правителството на Орешарски е пълен провал. За 6 месеца откакто е на власт гражданските протести не са спряли, лекари стачкуват, полицаите стачкуват, студентите стачкуват и държавата се напълни с нелегални емигранти, а лидера на пратията, която го състави в момента е разследван за престъпление по служба и се укрива в Израел. ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ И ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТВКАТА !

Протестите са от месец ФЕВРУАРИ! а нито тогава, нито предишните 4 години е бил на власт Ореха... Губят ти се поне половината причини и поне половината провалили се правителства. Не ни трябват правителства дето да си подават оставките, а такива които ще работят и няма да крадат!!!

БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ !!! ПОНЕ ТЕ ДА ИЗМИЯТ ДОНЯКЪДЕ СРАМА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ ГАНЬОВЦИ, КОИТО ХЕМ НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ БИТИЕТО СИ, ХЕМ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ДА СЕ ПРЕБОРЯТ ЗА НЕЩО ПО-ДОБРО !!! ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! ТО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!

Предно правителство подаде оставка, няма го. Тия след него според теб не са ли знаели с какво се захващат ? Въпроса е много елементарен. Как е положението в България ? Протести, стачки, нелегални емигранти, политици разследвани за престъпления...И кой е отговорен в момента ? АМИ ТЕЗИ, КОИТО СА НА ВЛАСТ ! Кой е на власт ? БСП, ДПС и АТАКА ! Това са отговорните в момента !

Ще стачкуват сега, защото цели четири години бяха стиснати за гушите и не смееха да гъкнат. Я си гъкнал, я си се простил с поста си. Сега вече, само за три-четири месеца разбраха, че не са получили "ПОЛАГАЕМИТЕ" им се пари. Цяла България говори за тези 1.5 милиарда изчезнали пари от здравните вноски, само докторите не са разбрали и не са ги потърсили.

Да дойде и да обясни къде са изчезнали 2 000 000 000 лв. от парите на Здравна каса, заедно с Боряна Пенчева и другият зам. министър Вл. Горанов. Лъсна една от големите далавери на ония разбирачи. Впрочем, в момента Боряна Пенчева е подуправител на БНБ! Кой знае какви ще ги надроби и там!!!!

Защо държавата не се вземе в ръце и не забрани работата на докторите едновременно в държавната болница и в частния им кабинет. Гати алчната работа. Нямали пари докторите.

И на тях им плаща Сорос,за да пречат на горките комунисти..Мъка.Абе,да вземат да го направят министър на финансите тоя Сорос.И без това плаща на всички...

А бе по - важно е да се отмени забраната за пушене, другото - квото стане.

Да си махнат партийните субсидии. Да крадат по-малко, като цените за обществените поръчките да са реални, а не надути с проценти за рушвети. Да не сключват измислени договори пак свързани с облаги. Да си търси Националната агенция по приходите вземанията, да прави качествени проверки, а не да си затваря очите срещу рушвети.

Кой да те чуе.За безотчетните пари за въшливите партийки никой не писка,ама срещу лекарите всеки е скочил.Онзи ден слушах един лекар,койте е бил накакъв началник в здравеопазването.На всеки въпрос отговаряше компетентно и аргументирано.Всичко идва от този бацил НЗОК.Един допълнителен тумор,който служи за буфер и за замитане на кражбите.Пмним как Ма Дянков прехвърли парите за здравеопазване.Ако сме хора,сега ще застанем за лекарите,пук после,ако имаме основание,ще сме срещу тях.НЗОК трябва да се ликвидира и държавата пряко да финасира здравеопазването.Образование и здравеопазване са едни от най важните фактори за просперитет на една нация.Прости и болни хора са обречени на гибел.

По форума можеш да видиш много работещи идеи, стига да има кой да ги приложи. Преди всичко на цялото население е ясно, че има огромни течове в системата на здравната каса. Самата администрация на касата е силно раздута, при тези информационни технологии администрацията трябва да е много малка. Безконтролното точене на касата с фиктивни хоспитализации в основата на които стоят джипитата е взела страшни размери. Тук се крадат не по малко от 30-50 % от парите за болнична помощ. При тези условия да искаш още пари за мен означава опит да се прикрива източването и насочване на общественото мнение в грешна посока. Колкото и пари да се дадат на касата при тази система на харчене никога няма да им стигнат на тези с бели престилки ,винаги ще има дефицит и искания за още и още пари. Така ,че задача номер едно е бързо въвеждане на онлайн отчети и движение по цялата здравна верига, супер контрол при харченето на парите и ще се убедите ,че още до средата на годината в касата ще има огромни финансови ресурси.

КЪМ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ И ПОЛАГАЩАТА СЕ СУМА ПО КАПИТАЦИЯ КОЯТО СЕ ДАВА НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОТ 2000Г. ПО ПРАВО ...БЕЗ ТРУД ..БЕЗ ДА СА Я ЗАРАБОТИЛИ ...ОКОЛО 1500-2000ЛВ СРЕДНО ...НА НАС ЗАЩО НЕ НИ ДАВАТ ЕЙ ТАКА ПАРИ ..БЕЗ РАБОТА ...ДА НИ СУБСИДИРАТ ...

...ДА УТОЧНЯ : КАПИТАЦИЯТА СЕ ДАВА ВСЕКИ МЕСЕЦ !!!! 13Г ПО 12МЕСЕЦА ПО 1500ЛВ ..= ДАР !!

Ми вземи поучи 10-15 години,стани лекар и на теб ще ти дават......отворко?

За производители на тютюн ДПС отпусна 100 милиона, но за лекари пари няма. Няма и за учени. Няма и за учители. Само за електората на БСП-то (роми и пенсионери) и ДПС-то (турци). Хубав парламент и правителство си избра българинът :)

Няма угода на българчето,и туй то.Лекарите се вдигат срещу държавата-българчето я подкрепя.Утре ще вика пак ууууууу на държавата,но сега е с нея.А бе аланколоууу,нека първо се намерят пари,защото утре лекари няма да има и тези неккадърните даже.Нека видим как така милиард го няма в НЗОК,пък после ще се занимаваме с лекарите,ако трябва.Ама нали акъл български,дай сега да ги нагъчкаме докторята.А сестра Галева,Бойко и Ореха не ги мислете,за тях в Правителствена има всичко.

изчегъртаните от червена пропаганда тикви не могат да мислят дотолкова!

Плащам си - лекуват ме!И не си губя времето да търся"безплатен обяд" - той съществува само в капана за мишки ... и в празните кратуни на лапни - шараните.

КАКВО ЗНАЧИ БЕЗПЛАТЕН? НАЛИ МИ УДЪРЖАТ ОСИГУРОВКИ.

"Здравните осигуровки" които по - малката част от населението все пак плащат се разпиляват за лечението и на мързели, неграмотни и хитри наше сънародници които въобще не внасят осигуровки. Освен това съвременната медицинска техника, обучение и т.н. са много скъпи.И докато в напредналите страни здравните вноски са съизмерими с тяхната себестойност, то в България осигуровките като абсолютна стойност са смешни.

Тези не можаха ли да изчакат малко. Веднага с частните си искания.....

като имам предвид как се погрижихте за баща ми, не виждам защо да ви плащат изобщо

на половината университети, цоцащи субсидии и произвеждащи брак, т.е. непригодни за работа специалисти. И без друго има свръхпроизводство на кадри по специалности, за които пазарът на труда е заситен с деситилетия напред. Пренасочване на същите средства за здраве и социални дейности, а не увеличаване на бюджет за образование.

Забрана на дейността на всички партии, отнемане на всичките им имущества и банкови сметки, пълна декомунизацияически и лустрация, съд за всички политически и олигархични отрепки!

Проблемът със здравната каса ще се реши, ако се ликвидира касата и на нейно място да се създаде ЗДРАВНО-ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО. В него партидите по вноските да са индивидуални с натрупване. За застрахователно събитие да се счита заполяване и посещение на лекар. Естествено да се запази солидарността във фонда за лечението на болести които са непосилни финансово като рак, диабет, социалнозначими болести, като от всяка вноска се отделя за него разумен процент (примерно 35-40%), но останалото да се начислява в ЛИЧНА ПАРТИДА НА ВНОСИТЕЛЯ. Така ще се знае кой с колко бюджет разполага. Като се осигурява на малко, ще има и малък бюджет. Като го изчерпи ще си доплаща. Според закона за застрахователното дело застраховките се наследяват. Сиреч ако титуляря умре, преживелият съпруг или децата му да могат да ползват от неговата здравна застраховка, а не както сега - внасяш в общия кюп и ако се разболееш и за тебе даже няма. Естествено, че за да печели такова застрахователно дружество трябва да има стопанска дейност. Нека свобдните пари се включат в търговията с лекарства. Така застрахователнотод-во няма да може да краде, понеже парите така и така остават в нея. Най-важното: Пари от дружеството да не излизат освен за здравеопазване. И печалбата от търговията с лекарства да се акумолира в него. А като самостоятелно юридическо лице разни шушумиги с тънки пици няма да могат да отчисляват пари от него...

Звучи добре.От къде обаче ще се лекуват мързеливите, крадливите и хитрите наши "сънародници".Та те са наши "основни гласоподаватели"?

То хубаво, ама като се сетиш че това дружество много бързо ще бъде "застраховано" от мутрите в страната или от бандитите с бели якички .... дали ще работи по-добре тогава ?? Трябва да има конкуренция, в противен случай - НЕ СТАВВА

Можете ли да ми кажете за друга област от икономиката ни, където ще има вземане даване на пари , без никакво отчитане и частна фирма, каквато е една частна болница, ще се издържа от държавния бюджет?

не заведе иск срещу Симеон Дянков за откраднатите пари за здраве?! Ето Ви го милиард и половина, а предявявате претенции към правителство, което не ги е изхарчило?! Защо не заведохте иск срещу министър председателя Бойко Борисов за злоупотреба с парите за здраве?! Защо не сложихте на стената на срама всички депутати на ГЕРБ, гласували промяната в законите, които събраха в едно държавен бюджет и бюджет на НЗОК, за да превърне вноските за здраве в асфалт?! Не е почтенно такова поведение, уважаеми г-н Райчинов.

Дянков е вземал парите за да запълни многото дупки в бюджета, които му оставиха комунистите. В нашата държавна фирма, също рязко ни спаднаха доходите през първата година от управлението на ГЕРБ , точно по тази причина. После нещата се норамлизираха.

ако 8 млрд. фискален резерв /с този на НЗОК/ е дупка, дай Боже всекиму такова наследство

Партийните субсидии с колко процента ги намалиха?

Pesh0

те няма на къде повече да се намалят, само 10 ПЪТИ по големи са от тези в германия .

В момента ако недай си боже ви се наложи да посетите лекар за операция, започва едно пазарене и приказки, как здравна каса нищо не плащала за вашата операция, превеждали му някакви 200 лева - пълна мизерия и как ако искате да ви се извържи манипулацията ще трябва да се бръкнете, защото безплатен обяд няма. Съответно за парите си не получавате никакъв документ, което веднага означава, че операцията ви е за сметка на здравна каса, а вашите пари са отишли за подобряване финансовото състояние на вашият оператор. В хитрия случай ви изнудват за дарение, което не можете да оспорвате. Никой пациент в държавата не е наясно по какви пътеки се лекува и какви пари плаща здравна каса за неговото лечение. ВЪРЖЕТЕ ПОПА ЗА ДА Е МИРНО СЕЛОТО. След като в цялата държава се работи за заплати по установен стандарт, с какво тези хора са по-различни от нас, че искат да получават европейско заплащане при минималните доходи на 80% от населението ?

Добрите лекари отдавна заминаха в Западна Европа.Тук останаха възрастните и лекарите които имат ангажименти към свои близки - болни, безпомощни ит.н. Не е далеч времето когато вместо на лекар ще ходим директно при попа или при ходжата. И колкото и пари да сме готови да дадем , няма да има лекари които да ги вземат.

Я стига глупости. И ние имаме роднини лекари , при това изключително способни, които ни разказват отвътре какво представлява системата. Повечето млади дипломанти заминават на специализация в Германия, защото там вземането на специалност била безплатно,а у нас младите лекари в отделението нямат достъп до пациенти заради старите им колеги.

Тези са безумно алчни. Колко пари им наля Боко и те все недоволни. Какво е това нещо, лекар да ми води халваджийски тефтер и вместо да отговаря за голямата смъртност при децата и родилките, да ми говори за дефицит и баланс. Докато не спрете тази порочна практика, лекари да имат достъп до парите за здравеопазване, ние здравеопазване няма да имаме. Тези хора трябва да ходят на работа за каквото са учили, а именно да мислят само диагнози и лечение и да си получават заплатите за това.

Великолепно го каза! Много умно! Как не се сетих? Сега, след като си толкова акъллия яви се на кандидат студентски изпит в Медицинска академия,изкарай шест - седем години в денонощно учене, дипломирай се, започни работа като лекар и покажи на всички как трябва да стават работите в здравеопазването. А пък аз с лека ръка ще ти давам мъдри(свински)съвети от страни!

Абсолютно имам потенциал да кандидатствам , да ме приемат и да завърша с високи оценки медицинска академия. Не ни внушавайте , че там е място за вундеркинди, защото един атомен специалист учи далеч по-сложни неща от вас и взема 1/10 от това, което лапате вие. Вие гледате вече на скъпи и сложни апаратури и пак не можете да поставите вярна диагноза. Това е защото не можете да снемете една анамнеза на болния, пък камо ли да му поставите диагноза.

Значи така: Аз дето съм без работа и не съм и в бюрото по труда ще плащам като поп от нямането си колкото ми кажат, а за държавните служители държавата няма да внася според заплатите. Аз това не го знаех, но интересно колко ли дефицит е генериран по този начин? И докога така?

Не знам дали държавата внася своята вноска като работодател на държавните служители, но личната вноска за здраве се удържа от заплатата ми, така че със сигурност се внася по предназначение.

Бе тя хубаво се внася, ама не в адекватния според заплатата размер!!!

ПОМОГНЕТЕ ДА ПАДНАТ ТИЯ ОМРАЗНИ КОМУНИСТИ.ВРЕМЕ Е.

ПЕЕВСКИ МНОГО ТЕЖИ...ЗОР СЕ МЪРДА

Интересуваме с какъв бюджет е правителствена болница,и след като се лекуват тези дето ни управляват колко доплащат за лечението.

И ВСЕ ПАК АКО ТРЯБВА СЕ ИЗБИРА - ГЕРБ Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ ОТ ТИЯ ОМРАЗНИ КОМУНИСТИ ПРЕГЪРНАЛИ СЕ С ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА ДС - ДПС