”Галъп”: 3,2 млн. българи вярват в Бог

Близо 3.2 милиона пълнолетни българи твърдят, че вярват в Бог, а 2.8 милиона се самоопределят като истински религиозни.

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: 3,2 млн. българи вярват в Бог | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лично шефа на галъп не вярва -беше член на полит буро др андреи раичев има диплома по атеизъм дано му помогнат вярващите дето е изброила шпионската му русска агенция

Ако имаше Господ, щеше да има справедливост. Според "Галъп" 3,2 млн. българи вярват в Бог. 3.2 млн. българи вярват в справедливостта :) Блажени са вярващите...

Има Господ и Той Казва:"НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ, ИМА ЙЕРАРХИЯ". Във връзка с тази логика относно боговете и фактите, Той Казва: "КОГАТО АЗ ГОВОРЯ, ФАКТИТЕ МЪЛЧАТ!". Ето защо, сега се извършва процес "За разслоението на енергията и хората" започнал от февруари 2011 година, който ще стане още по-явен след 19-20 декември 2017 година, когато се извърши дългоочаквания (от мене) КВАНТОВ СКОК в елементарните частици и започна преход от четвърто космическо измерение в пето. Тези неща за човек с атеистичен мироглед са невзрачни, нереални, обаче не би следвало напълно да се игнорират поради отсъствие на поне малко любопитство или любознателност.

Вервам в Господ, вервам ми!

нормално. те всички които живеят тук не остана на какво да вярват освен на Бог.

А в какво да вярват? В заплатата от 2-3 000 евро ли? Всичко е до време 20-30-50 че и 90 и 100 години да са, а след това? Това за тези, които вярват в безсмъртието на душата, за другите няма смисъл да говорим, те си вярват, че всичко е тук, в земния живот, а като умрат изчезват като добитък. Яж, пий и си носи най-новите дрехи, това го знаем от "проповедите" на партийните секретари още. Атеизмът на "либералите" явно е същият, но повече или в последно време все по-малко прикрит.

е ти нали верваш у путин нас ни не мисли

Това с двата милиона силно религиозни е най големия виц, който изобщо е излизал по тези ширини. За 99% от българите религиозността се изразява в блъскането около църквите на Великден.

смърт на Cорос!!!!!!!!!!!!

БаааГу ! Как успяха на база 772 анкетирани да определят предпочитанията на 5.5 милиона ? Направо "звездите" царевичка да рупат !

Е кък така бе чадо, чак 3 милиона и кусур верващи... и то у Бог... у Оня дето речено е, че Той е "Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало". Това нема как да е верно! Я ги виж тез мискини, по цел ден търкат некви лотарийни билети, а речено е - "да немаш друг Бог освен мен", а пък ако въобще се молят, то е на некакви календарчето и афиши, а пък то речено е: "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (туй е тя Втората Божия заповед). Я ги накарай тез мискини да изрекат Символ верую, та да ти обяснат у кво точно верват... Накарай ги ако щеш, чадо, да изрекат 10-те Божи заповеди. 5 поне да кажат, една само да спазват, ама и това не щат... Вервали били те... у Моллоха, у Боко и Цвъко и у Джони Уолкер...ведно и на никого по-конкретно! Анатема!!! И 10 пъти да изречете "Отче наш". Веднага!!

Познайте какво си мисли сега Паси.

То и Тиквата се има за добър християнин, кръсти се пали свещи, но това не му пречи да нарича възрастните и бедните хора материал. И ние нищо хубаво не видехме от него и "управлението му тия 10 години вече.

Видя ли , христянин е , щом на вас атеистите не ви бута гювеч

БОЛШЕВИК

А на вас, какво ви набута, и къде ви го набута?

Може би тези са го видели пипнали ели вечеряли с него заблуда -о свещена простота.

е, то ти и електричеството не си виждал и пипал, и въздуха също, ама си убеден , че съществуват! аа, и има едно място дето всички са вярващи! 100% изключително силно вярващи!

Ей че не е пипал въздуха! Пипаш го всеки ден, ако не си разбрал още! А по повод пипането на електричеството, хвани два оголени проводника и много бързо ще се ориентираш какво е да пипнеш истинска сила, вместо митологични измислици!

УХА, ЧЕ ТО СМЕ ОСТАНАЛИ ПОЧТИ ТОЛКОВА БЪЛГАРИ В ДЪРЖАВАТА? НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТОЛКОВА ВЯРВАЩИ. ПЪЛЕН АБСУРД! ТОВА ЩЕ СА ХОРА, КОИТО НЕ ЧЕТАТ, КОИТО НЕ ПОСЕЩАВАТ ЮТЮБ. Това ще са просто бедни хора както духом, така и реално.

Какво добро има в религията, мюсюлмани и християни се ненавиждат едни други и воюват. Евреите пък мразят всички и също воюват. Само традициите и празниците остават, кой живее по божите закони и ги спазва?

Доброто е, че на простоватите душици религията им предлага лесен и готов отговор за всичко и не им се налага нито да разсъждават, нито да се борят за промяна на нещата. Българите масово не знаят, че изконната българска религия е езическа и защо славяните се наричат така, а православното християнсто е внос от Византия, заличило оригиналните български традиции. Все още имаме куп езически ритуали, останали от онези времена, които искрено се смятат за "православни ценности". Затова и имаме предавания по телевизиите с "екстрасенси" и "лечители", които по телефона ти предричат бъдещето и знаят две и двесте какво да направиш сживота си - готови лесни отговорчета, спуснати "свише". Подобна лековерност и отказ да действаш със собствената си воля, ум и морал е една от причините тая държава да е на това дередже, както и другите теоцентрични общества, както правилно си отбелязал.

Тия са преписали бройката от избирателните списъци. Гласувалите са вярващите и т.н.

Не е доказано че 2.8 милиона вярват в бога, но със сигурност 6.8 милиона вярват в парите. Не разбрах тези 2.8 вярващи дали поне по един път са влизали в църква. Хубаво е човек да вярва. Вярването е безплатно.

Ако една десета бяха истински вярващи, нямаше да сме на този хал.

а в какво вярва галъп -в чичко сорос ли ?

Те в България и поповете не са религиозни, а те ми говорят за хората. Нали Патриарх Максим и стария Мюфтия бяха от държавна сигурност.

Атеистите обикновено обръщат резбата, когато те или децата им, недай боже, се разболеят сериозно. Тогава едни ми ти молби падат, и цялата им арогантност се стопява: Кво пък, нека се помоли попа...

е, то българино се сеща за Господ, и за приятелите си, само когато е на зор!

По-безмислено и глупаво изследване, нямащо никаква връзка с действителността не бях виждал скоро. За моите 60 години не мога да се похваля че познавам и 5 човека, български граждани, които да са религиозни и да вярват в бог. А доста съм попътувал из цялата страна. Този резултат може да бъде единствено възможен ако въпроса е бил ще почивате/празнувате ли за Великден? Но това в никакъв случай не кореспондира с вярата, а традициите. Българинът по принцип е нерелигиозен и атеист и всички тези писания предизвикват само смях.

На 60 ?! Имаш още малко време за да повярваш !

Малко - малко. Ама колко да е малко?

Я по-смирено! Обичай ближния си заедно с всичките му недостатъци, обърни другата буза и се дръж библейски!

"Религията, това е опиум за народа" казал някога Карл Маркс. Колко години по-късно, думите му са все още валидни. Това го казвам не защото имам леви или десни идеи в политиката, а просто защото си се оказа пълната истина.Заради религиозни причини колко хора са умряли по света... никой и не знае бройката. Не, благодаря, няма нужда да вярвам и следвам нещо, което е разделяло човечеството много повече от колкото го е обединявало. Тази статистика е измислена според мен. Аз на 100 човека я намеря някой религиозен, я не.

"Релегията е въздишка на угнетената твар, сърце в безсърдечния свят, както и дух в бездушните порядки. Това е опиумът на народа." - Карл Маркс "Религията... това е опиумът на народа." - Вл. Ленин т една страна, не само цитатът е неточен, но и общият му смисъл се възприема невярно. Първоначално смисълът е, че религията не е отрова (някога опиумът не е смятан за наркотик, а е бил популярно обезболяващо, което се продавало в аптеките без рецепта), а отдушник, терапия, която облекчава страданието. Това, че Лелин е перефразирал фразата по такъв безскрупулен начин, не означава че Маркс го е казал.

Да, бе! И около 6.4 млн вярват в ракийката!

Това с ДДС или без? Или сте броили всички, които празнуват Великден и Рождество Христово? Истината е че Партията ни отучи от тези неща. Ах, да. И пишете глупости.

Едно време религията е създадена за да подчини простолюдието за да имат страх от нещо и да ги озаптяват. След това обаче религията е в основата на много войни и избити хора и омраза.

На работното място сме 10 човека, от тях 7 умерени безбожници и 3-ма твърдолинейни богохулници. Инче казано 70% атеисти и 30% антитеисти. Къде намерихте тези 3 млн. вярващи???

даже и тия, дето ходят на църква, болшинството и те са атеисти. моя стара роднина на 80 изпълнява всички православни ритуали, но твърди, че като умреш нямало нищо, като и говоря за бог почва да се смее.

ChatGPT

И аз съм вярващ... вярвам, че някой ден "Галъп" ще направят смислено проучване

Блажени са верующите....

Веднъж зададох няколко въпроса на един евангелист преди време. Цитирах му библията. Бог на 1-ия ден създаде еди какво си и т.н и на 7-ия си починал. Питам го преди да сътвори света и вселената къде е бил, Бог в нищото? Зададох му втори въпрос, Бог сътворил, Адам, после Ева, родили им се двама сина Каин и Авел и после Каин убива Авел. Питам го откъде сме произлезли после и продължили, излиза че всички сме копелета, сношение смаика си или сестри с братя, а не пише библията нищо за сестри. Накрая го попитах не е ли жалко за тази огромна материята и пространство във Вселената и да създаде само нас, кому е нужна. Като му зададох въпросите и взе да шикалкави.

Един ден Бог ще ти зададе един единствен въпрос - "Какво направи ти за Мене(Този Който те създадох)? " Дано тогава не шикалкавиш и да знаеш какво да отговориш.

Бог е в човека Самуиле, в сърцето, мисленето и душата с постъпките в ежедневието ти добри или лоши.

Не знам... нали Господ е един такъв, всемогъщ, та какво да направя за него, което той вече да не е направил. По-принцип правя много добри свински ребра на скара, та ако има път към мен, може да го поканя да ги опита. Сигурен съм, че в рая няма праведник ,който да може да ги направи като мен.

Така е. Който не знае нищо, може да вярва на всичко. Глобалната идиотизация и зомбирането на масите, много отдавна са факт. Резултатите също са очеизвадни. Просто, отсъстват в полезрението на безмозъчния пролетариат. Тоест, на полудобичетата им се казва накъде, защо и какво да гледат. Те нямат работещ инструмент в главата, който да произведе нужната мисъл. Колко му е, да "обясниш" на такова, че две и две е двадесет и две..!? Разбира се, че вярват на всяка лъжа.

ХА-ХА-ХА! На това кой ще повярва? Българите са атеисти до дъното на душата си. Те не вярват в Бог. Тук са дали някакви си мижави 3% за атеисти. Като общност и мен сигурно ме броят православен хрисянин, но това не променя, че съм атеист. Вярващите са много малко. Истенски вярващите пък съвсем малко. Старите хора се прявят на вярващи, когато почват да усещат, че края им наближава. Ако се провикнеш в аудитория от 100 човека, да кажем в университет, вярващите да вдигнат ръка. Ако има дори и 3 вяращи, ще е чудо, но най-вероятно ще ги е срам да вдигнат ръка. ;)

Тези над 3 милиона да не са от тези, които вярват само в четиридневката около великден, а през останалото време не знаят къде е входа на черквата и нямат една икона вкъщи.

ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ ЧЕЛ. И ЗА КАКВО Е ТОВА ИЗСЛАДВАНЕ. КАКВО ЦЕЛИ. И ТЕЗИ ДЕТО СА ГО ПРАВИЛИ ТОВА ПРОУЧВАНЕ СИГУРНО ДЪЛБОКО В СЕБЕСИ ВЯРВАТ В НЕЩО, АМА НАЙСЕ.

важното е да се разпределят пари, за имитация на дейност.

Един циганин умрял и свети Петър го посреща: - Къде искаш да отидеш, бе? В рая или в ада? - Аку можи в Германия, ве батко??

И защо винаги в такива проучвания крият юдейте, колко %-та са или ги слагат в графа други?! Та ние сма сега под толкова тежко масоно-юдейско иго, че няма как да са толкова малко!

Българският народ е смазан, беден, ограбван от наши и чужди. Затова много хора не виждат друо упование, освен в бога. Добре го е казал дядо Маркс: Религията е въздишката на потиснато същество, сърцето на безсърдечен свят, душата на бездушни условия. Тя е опиум за народа.

Чиста стъкмистика. Атеистите били само 3% - айде сектир, бе! Затова на последното преброяване като ме питаха за религия и казх да ме пише атеист, преброителката не знае каво да пише или така са и наредили.

Религията е опиум за масите. Над 3 млн. вярват в Бог, няма лошо, обаче колко от тези 3 млн живеят по божите закони и ги спазват. Над 2.2 милиона у нас пък имат доверие в Църквата. Точно пък в поповете разбойници да вярват, дето не си знаят парите и имат по 5 имота.

Българите си забравиха ценностната система и морала, а ходят на църква само най-възрастните. По-младите ходят защото така е модерно.

Този, който не вярва в собствените си сили, вярва в бог и се надява, че някой друг ще му помогне. Безобидно е, но и малко дразнещо. На мен лично не ми пречи, да си вярват в каквото искат.

истинската вяра, е вяра в доброто и отричане на злото! Тези които вярват че Бог ще им даде шестица от тотото или нещо на готово...вярват в дядо Коледа ,а не в Бог!

Леле , леле!, колко вЕЕрващи кретени има по широкий Свет!

ужаст- това са цигани и турци..явно от 6 милиона половината дебилни...по религиозни причини.

пълни глупости. с изключение на една шепа евангелисти българите са атеисти.

евангелистите -"вярващи" !??? това са секта-сатанисти !

По време на светлият социализъм Православната вяра беше притворена в реалния живот на българите, но българите не са народ, а стадо овце и предадоха всичко!? Стадото сега страда и не вярва в нищо, а по чист животински инстинкт се опитва да оцелее всяка овца по отделно!? Разбира се при нужда се обръща за "помощ" към някоя врачка да им вземе и последното което имат!?

Такава ли е новата опорна точка? Че българите са виновни за сгромолясването на руския светъл социализъм?

Как пък за 29 години демокрация веднъж не ме допитаха...

Горе-долу толкова и търкат редовно лотарийни билети, че то знае ли се: "Цар далеко, Бог високо".

куца. Числа, а зад тях какво.Вярата в Бог е по самоопределение. Щом казва, че вярва в Бог, вярва в Бог. И няма общо с църквата и институциите.

Близо 17 млн. българи твърдят, че "гладът е по-силен от тока". От 972 интервюирани млади хора от Факултето, Столипиново, Максуда 50% се определят като цигани, 50% като роми и 100% като българи когато са в чужбина. 100% твърдят, че желязото ги привлича много. Изобщо ... българска му работа.

А като ги питаш кога за последен път са били на църква, едва ли ще кажат, че е било в неделя

Това е много добре. Вярата е успяла да ни запази като народност толкова години. Без вярата просто ще изчезнем.