Андромеда се образувала от ”неотдавнашен” сблъсък

Галактиката Андромеда се е образувала от сблъсък между два звездни купа преди по-малко от три милиарда години, съобщи АФП.

Обратно в новината

Коментари - Андромеда се образувала от ”неотдавнашен” сблъсък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като заработят бъдещите квантови компютри , какво ли бъдеще ни очаква ?

Аз пък колко снимки и клипчета имам, не тераоктет, ми не знам какво. Всеки ден ги обработвам!

Спомням си като писаха по вестниците когато се образуваше. Действително не беше много отдавна!

Има хубава българска дума - терабайт. Аман от преписвачи...

Това сблъскване няма ли първо да го видим и после да стане ...или беше обратното - първо ще стане и после ще го видим.

Ще поживеем, и ще видим какво ще стане!

Верно, скоро беше....Я помним ка се сблъскаа, оти не спазваа правилка за движението!!!

Ахахаха, кви са тия октети бе? :D

Не знам какво е писал Паоло Мафей, но в КОСМОСА понятия ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО не съществуват. Те са създадени само за нас хората за да объркат и без това неясните ни представи ОТКЪДЕ ЗАПОЧВА И ДОКЪДЕ СТИГА В РАЗМЕРИТЕ СИ МАТЕРИЯТА. Едно само е сигурно - МИКРО И МАКРО КОСМОСА СА ПОДЧИНЕНИ НА ЕДНИ И СЪЩИ ЗАКОНИ.

'Вселената във времето' на Паоло Мафей - уникална книга за процесите във Вселената.

ххх

При сблъсък на галактики... - във филмите: гигантски експлозии и огнени катаклизми. - в реалността: абсолютно по нищо не се разбира че галактиките се пресичат една с друга заради огромните разстояния между звездите. Само е възможно една част от звездите да си сменят местообитаването от едната гарактика в другата под действие на гравитацията. Или да се образува нова галактика от двете. Но без специалните хоривудски ефекти.

И в кой филм е имало сцена със сблъсък на галактики, тъпанарино? Когато калактики се сблъскат има и хиляди сблъсъци на звезди, а там експлозиите са гарантирани в зависимост от скоростта на сблъсък. Това че милиарди други се разминават не значи, че при тези които се нацелят няма да има взpивове

1024 gigabytes = 1.02400 terabytes

Ти да не продаваш харддискове???

Не разбирам защо приемат МЛЕЧНИЯ ПЪТ за галактика , а не за МЪГЛЯВИНА чиито център се намира в съзвездие Дева! Какво има в това съзвездие и защо е кръстена една от звездичките му ПУРИМА? НЕ Е ЛИ ЗАРАДИ ЕДНА КРАСИВА ГАЛАКТИКА НОСЕЩА ИМЕТО "СОМБРЕРО", КОЯТО СПОКОЙНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЦЕНТЪРА НА МЪГЛЯВИНАТА "МЛЕЧЕНИЯ ПЪТ? ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНО НА СОМБРЕРО НА ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ Е ГАЛАКТИКАТА "АНВРОМЕДА" Каква е връзката между "СОМБРЕРО" и "АНДРОМЕДА"? Тези от АГАРТА знаят , но не и ние простосмъртните.

казвай директно за какво става реч, "те", че ни промиват съзнанието го разбираме, достоверни източници на информация не останаха!

Чиста и свята ЗВЕЗДИЧКА нямаща нищо общо с еврейския празник ПУРИМ. СЪЗВЕЗДИЕТО ДЕВА нямащо нищо общо с ДЕВА МАРИЯ и непорочното й зачатие. Истината за звездното небе е скрита в ЕГИПЕТСКАТА МИТОЛОГИЯ, в тази на нашите ТРАКИЙСКИ БОГОВЕ които са там горе на НЕБЕТО. КОЙ Е ХЕРОС , КОЙ Е ПЕРСЕЙ, езическите символи като ФАЛУСА и ВАГИНАТА , са неща които еврейската ерес ХРИСТИЯНСТВОТО е изчистила от познанието и вярванията. Те /ХРИСТИЯНИТЕ/ дори не знаят коя е ВИТЛИЕМСКАТА ЗВЕЗДА и от кое съзвездие е! Мислиш ли, че евреите пък занаят коя е ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА, която присъства на откритите у нас РИМСКИ МОЗАЙКИ? ВЯРВАЙ МИ - нищо не знаят !! Обладани от злоба знаят да тракат НИНУСЧЕТА. Тракайте си ги. От това няма да станете по умни и по посветени.

Октет? Килооктет, Тераоктет? Или може би квартет? Хайде стига, не сме на концерт. Има байт, килобайт, мегабайт, гигабайт, терабайт. Нагоре няма нужда да изброявам, схващате идеята.

байт на франкофонски. Не стреляйте по преводача, той толкова си може.