Коментари - Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ | Днес.dir.bg

Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ

Русия ще се стреми към по-тесни връзки със САЩ, но няма да търпи намеса в своите дела и иска твърди гаранции, че американският противоракетен щит в Европа не е насочен срещу нея.

Обратно в новината

Коментари - Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ | Днес.dir.bg

Коментари

Към кого друг, ако не към Русия е насочен противоракетния щит в Чехия , Полша и Румъния, а може би и у нас? За да осъзнаеш това не е нужно да си военен стратег. Ако ракетно - ядрената програма на Иран е действителната опасност, САЩ имат достатъчно много марионетки в Близкия изток, където могат да разположат елементи от този така наречен щит. Но истинската цел е да се рекетира Русия, и да се демонстрира заплаха от териториите на бившите съветски същюзници.Всичко друго е пропагандна материя за наивници, типично в стила на янките.

Колко ли комплексирана " велика и силна " трябва да е една страна , коята чества 67 гонини подред " победа " над една трета от ГЕРМАНСКАТА армия , Германия , страна по-малка от московска област !

По - точно, е побдила коалиция нацистки и марионетни държави, разполагаща с човешки ресурси близо до тези на СССР и с икономиката на цялата контитентална Европа.

ТАК ДЕРЖАТь ТОВАРИШ ПУТИН -САМАЯ СИЛЬНАЯ СТРАННА РОССИЯ С ПРАЗНИКОМ

Противоракетният щит е отбранително съоръжение , то не може да бъде насочено срещу никой . Само комплексирания рашки диктатор Влудимир Лилипуткин може да се страхува от отбранително съоръжение !

А бе, умник, ако руснаците дойдат в твоя двор в селото ти, и сложат противоракетен щит, може би ще почнеш малко да вдяваш какво заначи "отбранително съоръжение".

в политиката едно се твърди, друго се върши, но плитките мозъци виждат само повърхността на нещата, моето момче; руската сигурност и тежест в световните дела се основава на ядрения арсенал; ако не бяха ракетите, студената война нямаше да е студена и това е неоспоримо; посланието е "не ни пипайте и ни уважавайте, защото можем да ги използваме"; изграждането на ракетен щит не около сащ, а около русия е доста подъл акт на агресия, защото ако руският ядрен арсенал стане неизползваем, в резултат на противоракетния щит (подводниците няма да им помогнат особено), то тогава русия може де бъде нападната от сащ без да има възможност за отговор; разбира се, сащ по-скоро няма да изпепели най-голямата държава в света, а целта е най-вече да бъде поставена на колене (като влияние, пазари, ресурси), но ти това не го долавяш; спри да ядеш макдоналдс и може да поумнееш; и накрая, аз също ненавиждам болшевизма за това което причини на българите и на много други, но зомбиран "фен" на всичко що е америкаско няма как да бъда; не съм толкова елементарен

Интересно, дали по руска история включва и въпроси относно историята на Чечения.

Един от вас тук пише,че не сме имали палмолив тоест -. палмово масло. Да ама тогава това палмово масло не го слагаха в сиренето, което беше истинско, не правеха кисело мляко с не го, а беше вкусно , а сега ядем боклуци,защото сме поамериканчени.

Пълен боклук беше едно време храната. Хлебарки и мухи в хляба, киселото мляко прокиснало... Луканките ако ги имаше, се чакаше по 3 часа на опашка. Банани имаше за Нова година.... и т.н. Първото качество плодове и зеленчуци ги изнасяха по някво направление, а в магазините имаше само гнили, набити боклуци.... Стига сте лъгали! Въобще не беше хубаво едно време!

Стой на сянка,човече.Слънцето явно не ти понася !

Луканките си ги правехме домашни и бяха много вкусни. В магазините имаше и също бяха от месо.

"Палмолив" е марка сапун. Прочети внимателно поста на Nephryte.

по точно би било иб, списвана от наследници на комунистически барони, да се вазприема не като "идея за балгаря", а като "идея за балациите", за каквито те считат балгарите> *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дzhудзето е направило фал. ако товариш путкин се беше консултирал с маршалите си, преди да плеще глупости, щеше да разбере, че противоракетния щит не е нападателно а отбранително оражие и никого не заплашва, а само сдаржа. от какво се страхуват мужиците? че ще им прихващат боините ракети, насочени срещу европа и сащ?

Восток дело тонькое....

- прозрачное...

СЪВЕТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКА ВЗАИМОПОМОЩ!

ЕДНА СИЛНА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА Е ВЪВ ПРАВОТО СИ ДА ОСТОЯВА ПОЗИЦИИТЕ СИ И ДА ИЗИСКВА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ СЪС НЕЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ САЩ ПОСТИГНА СРИВАНЕТО НА ВАРШАВСКИЯ СЪЮЗ ВСЕ ОЩЕ НЕ УСПЯВА ДА СРИНЕ РУСИЯ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ТЪРСИ НАЧИН ДА ГИ СРИНЕ И УНИЩОЖИ.

Бабини дрънканици! Абе не живееш отдавна в Брежнево време?! САЩ отдавна е сринал Русия и се е добрал до нейните източници, като я направи свое подобие, след като внесе своя неолиберален обществен модел като подкупи последния елит на КПСС около Горабчов и Елцин. Цялата олигархия на Русия е родена по подобие на американската олигархия и продава Русия като носни кърпички- това е новата стратегия на САЩ, като си вкарва обществения и икономически модел НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ в една страна, лесно тя става играчка в ръцете и. Русия при Путин е отдавна ПЪТНИК!

Братле, ти придоби условен рефлекс да пишеш глупости. Това изглежда е смисълът на живота ти. От начало бе донякъде интересно, ама стана уморително скучно. Пък и необходимо е малко да поразнообразиш лексиката. Сега все едно, че си на деветосептемврийска манифестация и размахваш родния байрак.

искаш да се съобразяваме и с братската цена на руския газ..И да поскъпва всичко според руската доставка на каквото и да било, а не според световните борсови цени.

А замислял ли си се защо внасяме оттам? Защото ни е най-изгодно бре :)

САЩ нямат техническата възможност да направят противоракетен щит. Това го признават всички експерти от НАТО и РФ.Американците ще жертват Европа, и по-скоро гъзодавците от централна и източна Европа, в игра, която цели да демонизира Русия. Позицията на Русия говори за подбуждане на размисъл, дали си струва заради една измислица , каквато е ПРО, Европа отново да се раздели. Това ще развали пазара и икономиката на континента от което ще загубят всички тук, но не и САЩ. Част от коментарите тук ясно проличава действието на пропагандата , която е заразила новите демокрации. САЩ добре знаят за дребнодушието и колаборационизъм властващо в тази част на света и го ползват по предназначение. Добре ли ще им е на Румъния, като знаят , че към страната им са насочени Ескандер М с квазибалистична траектория, за която няма измислено ПРО? Или на инвестирорите в Румъния ?

Морски, стига глупости. Ние критикуваме Русия не защото сме заразени от САЩ пропаганда, а защото сме против АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ, прихванат от Русия. Да си чувал за животното "американски неолиберализъм"? Иди си опресни знанията в нашия сайт.

Не съм визирал Вас, но е притеснително че се самонабедихте:)

Иначе щеше да забележиш, че в началото на либийската криза в Средиземно море беше влязъл испански кораб със системите "Иджис". А това може да се вижда и с невъоръжено око.

БаФ аз това твое око, което от българско море вижда в Средиземно...

Иван Павлов

Май напоследък не си чел дебели книжки. Системата Иджис е най-обикновенна корабна система за бойно управление на информационни потоци( откриване, съпровождане , прехващане и унищожаване на цели ), която ползва различни видове средства за откриване и въздействие, върха на последните е СМ3. Има я на крайцерите Тикондерога , на разрушители, на половината УС флот. Така че, разбираш ли, някакъв испански кораб в Средиземно море не е никаква ПРО. Ако малко се зачетеш , ще научиш , че съвременните медуконтинентални ракети не могат да бъдат спрени с подобни неща, поради това , че бойните глави се разделят малко след излитането и маневрират на огромни скорости, на недостижими височини, а в последната част на падането , скоростта им прави противодействието невъзможно, дори за руската система А135. Затова се казва: В момента никой няма техническата възможност да направи работеща ПРО. Защо тогава УСА настоява? Отговор: Защото има глупаци , дето вярват.

Първият указ на Путин не е за ултиматум към САЩ, а е указ за подобряване социалното положение (увеличаване на заплатите) на учители, университетски преподаватели, работещи в детските заведения и в сферата на културата.

Кольо, Отново популистки ход с маниера на "бащицата" от брежневската епоха. С укази да увеличава заплати и пенсии? В същото време произвежда серийно нови олигарси, а заплатите и пенсиите в Русия стоят едни от най-ниски в Европа, в страна с най-големите природни богатства, а на политическия елит на Русия -гони върхове. За последните 25 години, когато върви руската "перестройка" има страни в западна Европа, които 12 пъти си вдигнаха БВП и заплатите без да имат едно от природните богатства на Русия. Ама го направиха с МНОГО ДЕМОКРАЦИЯ, докато в Русия дори няма наченки на такива, продължава да бъде с авторитарна власт и мисленето на тоталитарната държава.

Пълен популистки ход за замазване очите на редовия човек. САЩ и Русия са еднакви по обществен модел-неолиберални държави. Впрочем, Русия прихвана неолиберализма от САЩ, внесе го последния комунистически елит на КПСС около Горбачов/Елцин, чийто представител е самият Путин. Сега препирнята и противопоставянето между САЩ и Русия е само за бизнес интереси и пазари. Те продължават да бъдат най- големите производители на конвенционално оръжие в света, в САЩ олигархичните корпорации от оръжейния бизнес заедно с банките управляватдържавата, в Русия оръжейния бизнес , чийто маркетинг и износ е попаднал също в ръцете на олихарси, владее външната и вътрешна политика. Оказва се, че Обама и Путин никого не управляват, а управляват техните олигарси. Сега боят между двете страни става за бизнес пазари на оръжие- нищо повече.

Че ти що си мислиш, че в САЩ, примерно, не управляват олигарсите? От 100 години там властта се препредава само между 2 партии. В общи линии съществена промяна в линията на американската политика не се забелязва, когато се сменят управляващите там, което навежда на мисълта, че зад тях стоят едни и същи спонсори - олигарси. Навсякъде е едно и също. Просто на Запад и в САЩ поради по-високите доходи на населението по-малко се обръща внимание на кукловодите.

АБЕ КЪДЕ СЪМ КАЗАЛ ТОВА, че няма олигарск в САЩ? Що четеш моите думи като дявола евангелието? Знания ти липсват, застинал си в средата на 80-те години, в главата ти циклят стари и вече отдавна неактуални знания за света и Европа!

Откога казват ултиматум на молбата за по-тясно сътрудничество на една разнебитена икономика с напредналия в научно и технологично отношение свят?! Той търси сътрудничество, не поставя ултиматуми, защото само с износ на суровини не се живее.

В Русия, Путин води най-жестока неолиберална политика и приватизира държавната собственост като я хвърля в ръцете на олигарси, подбрани от него лично. Почти същото е в САЩ, но с други правила при създаване на олигархия.

Може би 4-тия указ трябва да бъде за смяна на руския герб с амурче - голи, ама въоръжени.

Ставаш за съветник и модел на Путин. Сигурно добре изглеждаш като голо амурче ... с пърхащи крилца.

500 милиарда долари най-вече в ценни книжа държи Русия.

Защото разчитат само на износ на суровини. Нямат никаква промишленост. И не са ДОРИ в челната 50-ица на света по пром. развитие...

Да се чудиш и да се маеш! Не бях чувал "защитен" щит да е насочен срещу някого! Думата "шит' значи ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ"! Да не бида има "НАПАДАТЕЛЕН ЩИТ", "НАПАДАТЕЛНО ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ" и т.н. Болни мозъци навсякъде!

Това, че не си чувал за нещо, не значи че то не съществува.

Oбнадеждаващо е това, което се случва в Русия. Създава нови надежди и благоприятни за РБ переспективи. Независимо от немощните действия на руската опозиция, подкрепяна от вън, руснаците си казаха думата. Хамериканският световен пъзел едва ли ще се получи. Дано нашите управляващи го разберат, колкото се може, по - бързо. А те сигурно го разбират, само да не стане късно за решенията.

хванат първия удобен за тях самолет и отидат на поклонение в Кремъл.

Някога може и това да стане. Но за сега ориентирите са Брюксел, Вашингтон и ... Катар.

Аз ли криво чета, вие ли криво пишете? Не видях ултиматом? Ултиматом щеше да е: Или спирате работа по-противоракетния щит или пускаме ракетите

Прав си. Няма "ултиматом", но има "ултиматум".

Какъв ултиматум?Руснаците са националисти !Това е защита на националните интереси на Русия!Не са гъзелизци,като нашите политици-идиоти,които за стотинки ще продадат и родителите си!

а ако САЩ им поставят ултиматум, какво ще стане? :))))

надбЕгване, от което руската икономика ще изпадне в положение отново да прати преговарящи на нЕкой крайцер около Малта.

САЩ ще загубят повече , отколкото Русия, ако нещата се стигнат до патаклама. Едната държава не е воювала на своя територия от 200 години и населението не е подготвено морално да се раздели с ипотекираното жилище и лизинговата кола, докато другите са израснали с приказки за лишенията и тегобите на войната. Не е важно кой кога ще падне , важното е кой първи ще се изправи. Щатите добре знаят , че точно в този тип война (на оцеляване) ще загубят много бързо, докато Русия е печелила доста войни по този начин.

"Кому война, а кому мать родна!" (руска народна поговорка)

Аляска ще стане руска

любимо питие на американците.

За какъв ултиматум става дума?!Съвсем нормално обръщение за един държавен глава.Защо журналистите винаги търсят под вола теле?Специално тук няма никаква сензация.Русия е първостепенна военна сила и само глупак може да твърди противното!

В мокрите сънища на САЩ Русия е раздробена на много малки и зависими държави с ресурси контролирани от силните на деня. Обаче за тяхно съжаление вече е късно. Ако са толкова загрижени за демокрацията и свободите американците трябва първо да разфасоват своя любим партньор Турция под управлението на ислямския фашизъм на Ердоган.

държави е Аляска. Но тя не напира да се връща в СССР.

Можем да се делим на русофили и русофоби, но как ще коментираме факта, че и много малки градове заплати от 1500 долара са нещо естествено. Пък и виждаме как бедните руснаци (богатите не си и помислят за България)харчат по нашите курорти. Дай боже всекиму такава бедност

Не сме в 1956-та. Знаем се с братушките отдавна, знаем колко са добре, моля не ни се подигравйте!!! Или ни се подигравйте, но не искайте да ви вярваме, че и да ръкопляскаме.

Другарю Глупи, влез в руските сайтове за работа и им виж обявите - средно се предлагат позиции по 400 - 500 български лева. Къде ги видя тези 1500$, направо ме разби. Те в половин западна Европа не взимат толкова бе

Другарю Умник, навсякъде, и в Бг, има заплати по 150 лева, и по 2000. Ако твоята единствена и последна истина са сайтовете, си доста ограничен. Аз имам личен приятел руснак, който работи на държавна служба на Камчатка - заплатата му е 125000 рубли. За да не се потиш да пресмяташ, това са 6250 лева. Неподготвен не се изказвай !

Според изследване на РАН (Руската академия на науките) повече от половината държавообразуващи родове на Русия са с БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД. Като Достоевски, Романови, Толстой, Кутузов и т.н. Поинтересувайте се какво каза патриарх КИРИЛ? Невежите нека си плюят. Кръвта вода не става!

Вярно е, че кръвта вода не става! И че от древността в пределите на Русия са останали наши прадеди. Дай някакво заглавие, което гугъла ще ми намери, за да прочета официални заключения на РАН по този въпрос! Защото това, което намерих за патриарх Кирил е твърдение за духовно ни братство, понеже "първите мисионери в Русия, носители на новите християнски ценности, са българските духовници", а не за кръвното. Дружбата е хубаво нещо, но кръвната връзка е нещо различно. Ако ще говорим за такава, тя трябва да бъде призната от двете страни и в случая, не може да се претендира за това, кой е по-големият брат.

е поставена под въпрос относно произхода ни на Балканите. И дори периодът преди 681 година.

С една обаче важна условностност. Истинските БГари никога не са приели еврейското учение християнство( нито модификацията му ислям).Старата БГ мъдрост векове се подменя или унищожава от книжници.....

Излизаме от темата за руския президент. Но, християнството не е еврейско. Факт е, че до ден днешен евреите го отричат!

Винаги ме е разсмивало когато прочета "Соцлагера загуби икономическата битката със запада"и други подобни. Хамериканците винаги са разчитали на заблудените, но това ги обреча на провал (че има заблудени) Затова се радвам когато чета заблудените слова. Невежеството ще погуби САЩ.

Най-важният пункт в изказването ти е частицата "ЩЕ". ДАли ЩЕ стане това обаче което пишеш е под въпрос. Виж, БЕЗСПОРЕН ФАКТ обаче е, че СИВ и Варшавския договор се разпадна. Ако невежеството ЩЕ погуби САЩ, то тогава кое погуби СИВ и Варшавския договор бе другарю?

СИВ и Варшавския договор не се разпаднаха заради икономическа несъстоятелност, а в следствие на политическо решение. Стига ви толкова, че ще вземете да прогледнете и тогава САЩ няма да се разпаднат.

Руснаците се шегуват много точно като казват: Когато в Русия се учеше най-много френски език армията ни стигна до Париж, после най- популярен стана немския и стигнахме до Берлин. А сега най масово се учи английски-преставяте ли си какви простори се откриват пред нас?

наскоро съкратиха 200 000 офицери.

Хахахах... като чета такива глупости ми става смешно! Едно време руснаците са имали огромна ражадаемост и са се плодяли като зайци и затова са можели да си позволяват огромни загуби. Сега обаче населението им и то точно руснаците от него намаляват. До 2050-та броят им ще падне от 140 на 100 милиона (същевременно мюсюлманите в Русия се увеличават), а Турция например ще бъде много повече населене по това време, при много по-малка територия. Русия е просто балон или както ги наричат "туземци с ракети". Или ще им дойде акъла в главата и ще си седнат на задниците и ще станат Европейска страна или ще се самоунищожат от глупост и лакомия. Само високите цени на газ и петрол ги крепят тия години.

Дребничкият и зъл комплексар, еманация на гадняра човекоубиец Сталин демонстрира малко зъби. Жалък е, дори и на бюрото за управление на най-голямата и силна страна в света.

За тези които бъркат старата политика с новата политика на Русия. Бих искал да напомня, че от 1989 г. всички страни от СИФ поеха по нов път и Русия също. Американците са безпорно окопатори, но го правят уж от милосърдие, интереси и... Помислете? Браво на Г- н Путин и страните от Латинска Америка затова че се опалчват на белият дом

СИФ казваш.. мхм, добре.

Името е СИВ!

Абривиатурата е СИВ н СИФ ...!

Путин си мисли, че Русия е първостепенна световна сила... за негова сметка си е и за сметка на руснаците, заблудите се плащат скъпо.

Aбе сила си е ... световна. Който допуска обратното - страда. Историята е пълна с примери. От 10 века насам ....

Има една стара мисъл, изказана за Руската империя: Русия винаги е по-силна от това, за което я мислят и винаги е по-слаба от това, за което се представя.

Хахахаахаххахаха благодаря ти ! разсмя ме ! явно много тука ентусиасти пишат некви недомислици !Ако поне малко разбираше от въоръжение ! Щеше да знаеш , че и преди и сега всичко което е направено от руската военна машина няма аналог ! и айде да престанете да ръсите глупости !

Хахаха, а да не би само оръжията да правят една държава първостепенна световна сила??? То примерно и Швеция произвежда изтребители на световно ниво.

от напъна и да изследва Марс. нЕма аналог.

хайде малко да прочетеш за втората световна война например. И може би ще ти стане ясно каква точно е "военната машина" на русия. В днешни дни все още има промишлен шпионаж, разузнаване, вербуване и кражби. Сталин-путин, все тая. Жалко, че не е успял заговора срещу сталин в деня на нападението на германия и когато 3 милиона съветски войници хвърлят оръжието и минават на страната на немците.

Откога защитата на собствената страна означава ултиматум към друга държава. Ебаси некадърното заглавие.

е проблем на друга страна ?

Русия се нуждае от силен президент като Путин.Видяхме до къде я докараха ,,умници" като Гобачов и неадекватни пияници като Елцин.С руснаците винаги можем да се разберем много по-лесно отколкото с амеританците(уважавам ги за това което са постигнали но с чии ресурси и най-вече за чия сметка)Американците никога не ни приемат на сериозно а само като още една страна с която могат да се разпореждат някъде на опашката на Европа.Турците са им хиляди пъти по-полезни.

Браво, Коко, много точно казано!

Ако пренебрегнем обществената заблуда в България, можем да размислим че Турция би била също много полезна и за България!

Да Турция е много полезна за България.Откакто започнаха да дават тъпите им сериали -жена ми не ми се мотае в краката по цял ден.ама само до толкова .

На Щатитте не им е до България. Алтернативата ни е Русия или Турция - исторически най-близките и "духовно" най-сродните ни регионални сили. Избирайте, братя българи! Бойко вече избра, а вие пък избрахте него!

е Армения. И знаме метър на метър с изобразена лъвска уста два на два.

не разбраха от какво се нуждае.

Много лесно се разбираме, особено Путин, като врътне кранчето с газта, много разбрани ставаме... На елементарен език, това си е живо изнудване.

Браво Г Путин, с Америка само с тварда ръка в противен случай ще контролират света

Те го конролират човече! което е жалкото ! неколко човека от край време си правят каквото си искат ! но природата си знае работата ! а иначе не знам трезво мислещ човек който да не отчита приноса на Русия за нас ! също и проблемите от комунистите ...но основното е помощ ! за което съм им признателен

Не го контролират. Те манипулират света за своя изгода. Контрол подразбира да се наблюдава процеса да не излезе в хаотичност, подразбира се баланс. Това за Америка не важи абсолютно. Те са като раков тумор - пускат метастази, които убиват и другите и тях самите.Това не е контрол, а експлоатация и манипулация.

БРАВО Г-Н ПУТИН! На всички руснаци здраве и успехи. В много трудно време живеем, но Русия е една и велика, и ще успее.

само не знам изпита по кой дял от историята ще бъде- от 1917 до 1989 или други години и трактовки! Аз като българин имам мнение за приноса на България към Киев и Москва, но дали поклонниците на Альоша мислят така??? стига чуждопоклонничество!!!

Истината е, че Русия се изправя и руснаците възвръщат самочувствието си. Опитите да бъде разкъсана тази огромна страна не успяха. А всяка криза има край и следва възход/това едва ли се отнася за нас, българите/. Но Русия е ярък пример. И ето , Путин не се колебае да поставя ултиматуми на САЩ, когато прецени за това. И със сигурност тези ултиматуми са основателни и покрити с възможности. Да му мислят хам...те.

Очевидно е от името, под което пиша какво ми е мнението за Русия. Сигурно е неприятно за русофобите. Искам да подчертая, че не съм американофоб! Напротив, силно ги подкрепям. НО правя разлика между любов, чувства, емоции, религия и бизнес, наука, прагматизъм, деловитост, политика. Ако не само тук пишещшите, ами и т.нар. ни политици го правеха, разбира се в МНОГО по-голяма степен, то и резултатите за малката ни държава (сравнена с Русия и/или САЩ) ще са доста по-благоприяти за народа в нея. Няма нужда да се ДЕМОНСТРИРА омраза или любов към когото и да е. При всеки индивид има приятно и неприятно! Но умения човек не се оставя на настроението, а мисли и тогава говори и/или действа. Правете го и вие! Всеки път когато може. Тогава ще видите резултата. :)

Определено ставаме двама! едно искам да подчертая ... обикновено коментарите които са гневни по повод Русия са писани от хора на които им се плаща да пишат глупости ! В пространството те са много ! А иначе които не си знае история пише квот се сети !

и ти знаеш ли си историята? щото ми звучи като да са ти промили мозъка с глупостите за това колко много са ни дали руснаците - аман от изтъркани клишета. аз пък твърдя обратното. Грабили са оттук с пълни шепи. и са ни смазвали винаги когато могат. справка - Захари Стоянов, Стефан Стамболов

В руски интернет-форум руснак, по повод демонстративния ни отказ от Белене, с тъга пише: българите в две световни войни са воювали срещу нас, ще воюват срещу нас и в третата ...

По-долу някой си "До Джейми Гарлика с любофф" дава нелош съвет който е валиден за всеки тук. И аз се възползвах и намерих съответните укази. Амиии не са точно така нещата както са написани в ДИР-а. Само отбележете коректния начин на изразяване : последовательно отстаивать российские подходы в связи с созданием глобальной системы противоракетной обороны Соединнных Штатов Америки, добиваясь предоставления твердых гарантий е ненаправленности против российских сил ядерного сдерживания;

Не се хабете да плюете по Путин и Русия - безмислено е! Още когато американци и разни други мекерета се радваха на пияния Елцин и разпада на Русия, баба Ванга каза, че "ще дойде Владимир и ще оправи Русия и тя пак ще бъде силна държава". Така се получава - тя винаги познава. И каза също, че нашия път е заедно с Русия, а не против нея г-н Костов! Така че надежда има и тя е в Русия! Поздрави и успехи на братския руски народ!

Правилно мислиш, но защо никой не търси сметка на делата на Костов и сие? Не е ли време да си ходи у дома и да не се мотае из парламента и разни важни комисии? По време на соца този научен сътрудник пишеше колко е велико социалистическото планово стопанство, при това на руски език? Сп. Икономика. Пък сега се пише капиталист? Костов - до хоум!

Отвори си очите - отвори на ст. сталин и прочети писмото на г. димитров до сталин от 22 септември 1944 г. итогава говори.

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!... З. Стоянов [3]

Вероятно цитираш едного умрял от преяждане с развалена луканка. Същия който се води хроникьор на борбата за освобождение от любимите ти турски поробители

От милото ти изказване си личи че си чалма.

това са думи на Захари Стоянов,но ти не си чувал за него нали .....

Когато Владимир Путин показва кой командва парада, някои русофобчета и хамериканофилчета получават уртикария.

Така се държи един истински президент. А не като един Пинокио дето обяснява че в президентството най-много харесва коридора

Който има зъб на Русия - тя му го избива! Ето ви доказателствата: 19-ти век - Наполеон; 20-ти век - Хитлер 21-ви век - ... ами то е ясно! Не предизвиквайте и не се хващайте да се борите с руската Мечка - тя мачка и троши!

Забрави да споменеш: 20 - век - Финландия(Опит на д-р Сталин да анексира Финландия завършва трагично за червената армия) 20 - век - Афганистан :))) 20 - век - Студената война, надпреварата във въоръжаването завършила с тоталният разпад на СССР (Империята на Злото) !!!

В Афганистан и други се на..ха, а да не говорим за Виетнам :)

В зимната война победител е СССР,макар и да е пирова победа От Афганистан войските се изтеглиха под строй с развети знамена и според плана ,след като си изпълниха задачата.А не панически с хеликоптери от покрива на посолството както в Сайгон. След края на студената война видяхме кой взе да си разиграва безпрепятствено коня (опс..мустанга )

Заради такива като тебе с мозък на паток през втора световна загиваха хора - руснаци, американци, французи, поляци. Но пък какво да искаме от една патка - зоби и крякай доволно.

Оценка за работата на Путин дадоха руснаците на изборите, щом почти 70 % са гласували за него значи си го искат за президент. Ние да си оправим нашите упраавници, да оставим другите народи да си решават за тях си. Стига сме давали оценки и "компетентно" мнение за другите, а в същото време сме до гуша в л... Пък и не може само САЩ да определя световните съдбини, има и други народи освен американците, нали!

Скъпи Джейми, ама не ни подценявайте така Българите - ние все още разбираме руски, а пък сега и с нет-а е необходимо само да отвориш Известия или да речем Комсомолская правда, за да видиш какво е подписал Путин :)

На американските посерковци не им харесва ,че Путин ги работи със здрава ръка но такъв е животът. За всеки бандюга има илач да го укротят.Една американска телевизия в БГ колонията реве че стотина в Русия не харесвали Путин и все това повтаря ,като че ли у нас всички харесват бат Бойко ама за близачите това е кощунсство.На всички врагове на Русия им липсва пияндето Елцин и гробокопача и Горбачов.ама нека си реват Русия е велика и калпаците не могат да и навредят.

велик човек. велик президент на велика дарjava рysia честито президенте ти знаеш, ти можеш, ти ше го направиш. касмет и yspex

От изявленията ви разбрах, че всички сте глупаци. Може ли такова отношение един към друг? Просто нещата се нареждат. Медведев може като премиер да реализира идеите си в областа на икономиката. Путин е силен във външната политика.И децата знаят целите на САЩ в района.Тяхната маша Турция изпреварващо дранка оръжие.Ще в идим?!

Коментари - Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ | Днес.dir.bg

Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ

Русия ще се стреми към по-тесни връзки със САЩ, но няма да търпи намеса в своите дела и иска твърди гаранции, че американският противоракетен щит в Европа не е насочен срещу нея.

Обратно в новината

Коментари - Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ | Днес.dir.bg

Коментари

Към кого друг, ако не към Русия е насочен противоракетния щит в Чехия , Полша и Румъния, а може би и у нас? За да осъзнаеш това не е нужно да си военен стратег. Ако ракетно - ядрената програма на Иран е действителната опасност, САЩ имат достатъчно много марионетки в Близкия изток, където могат да разположат елементи от този така наречен щит. Но истинската цел е да се рекетира Русия, и да се демонстрира заплаха от териториите на бившите съветски същюзници.Всичко друго е пропагандна материя за наивници, типично в стила на янките.

Колко ли комплексирана " велика и силна " трябва да е една страна , коята чества 67 гонини подред " победа " над една трета от ГЕРМАНСКАТА армия , Германия , страна по-малка от московска област !

По - точно, е побдила коалиция нацистки и марионетни държави, разполагаща с човешки ресурси близо до тези на СССР и с икономиката на цялата контитентална Европа.

ТАК ДЕРЖАТь ТОВАРИШ ПУТИН -САМАЯ СИЛЬНАЯ СТРАННА РОССИЯ С ПРАЗНИКОМ

Противоракетният щит е отбранително съоръжение , то не може да бъде насочено срещу никой . Само комплексирания рашки диктатор Влудимир Лилипуткин може да се страхува от отбранително съоръжение !

А бе, умник, ако руснаците дойдат в твоя двор в селото ти, и сложат противоракетен щит, може би ще почнеш малко да вдяваш какво заначи "отбранително съоръжение".

в политиката едно се твърди, друго се върши, но плитките мозъци виждат само повърхността на нещата, моето момче; руската сигурност и тежест в световните дела се основава на ядрения арсенал; ако не бяха ракетите, студената война нямаше да е студена и това е неоспоримо; посланието е "не ни пипайте и ни уважавайте, защото можем да ги използваме"; изграждането на ракетен щит не около сащ, а около русия е доста подъл акт на агресия, защото ако руският ядрен арсенал стане неизползваем, в резултат на противоракетния щит (подводниците няма да им помогнат особено), то тогава русия може де бъде нападната от сащ без да има възможност за отговор; разбира се, сащ по-скоро няма да изпепели най-голямата държава в света, а целта е най-вече да бъде поставена на колене (като влияние, пазари, ресурси), но ти това не го долавяш; спри да ядеш макдоналдс и може да поумнееш; и накрая, аз също ненавиждам болшевизма за това което причини на българите и на много други, но зомбиран "фен" на всичко що е америкаско няма как да бъда; не съм толкова елементарен

Интересно, дали по руска история включва и въпроси относно историята на Чечения.

Един от вас тук пише,че не сме имали палмолив тоест -. палмово масло. Да ама тогава това палмово масло не го слагаха в сиренето, което беше истинско, не правеха кисело мляко с не го, а беше вкусно , а сега ядем боклуци,защото сме поамериканчени.

Пълен боклук беше едно време храната. Хлебарки и мухи в хляба, киселото мляко прокиснало... Луканките ако ги имаше, се чакаше по 3 часа на опашка. Банани имаше за Нова година.... и т.н. Първото качество плодове и зеленчуци ги изнасяха по някво направление, а в магазините имаше само гнили, набити боклуци.... Стига сте лъгали! Въобще не беше хубаво едно време!

Стой на сянка,човече.Слънцето явно не ти понася !

Луканките си ги правехме домашни и бяха много вкусни. В магазините имаше и също бяха от месо.

"Палмолив" е марка сапун. Прочети внимателно поста на Nephryte.

по точно би било иб, списвана от наследници на комунистически барони, да се вазприема не като "идея за балгаря", а като "идея за балациите", за каквито те считат балгарите> *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дzhудзето е направило фал. ако товариш путкин се беше консултирал с маршалите си, преди да плеще глупости, щеше да разбере, че противоракетния щит не е нападателно а отбранително оражие и никого не заплашва, а само сдаржа. от какво се страхуват мужиците? че ще им прихващат боините ракети, насочени срещу европа и сащ?

Восток дело тонькое....

- прозрачное...

СЪВЕТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКА ВЗАИМОПОМОЩ!

ЕДНА СИЛНА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА Е ВЪВ ПРАВОТО СИ ДА ОСТОЯВА ПОЗИЦИИТЕ СИ И ДА ИЗИСКВА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ СЪС НЕЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ САЩ ПОСТИГНА СРИВАНЕТО НА ВАРШАВСКИЯ СЪЮЗ ВСЕ ОЩЕ НЕ УСПЯВА ДА СРИНЕ РУСИЯ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ТЪРСИ НАЧИН ДА ГИ СРИНЕ И УНИЩОЖИ.

Бабини дрънканици! Абе не живееш отдавна в Брежнево време?! САЩ отдавна е сринал Русия и се е добрал до нейните източници, като я направи свое подобие, след като внесе своя неолиберален обществен модел като подкупи последния елит на КПСС около Горабчов и Елцин. Цялата олигархия на Русия е родена по подобие на американската олигархия и продава Русия като носни кърпички- това е новата стратегия на САЩ, като си вкарва обществения и икономически модел НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ в една страна, лесно тя става играчка в ръцете и. Русия при Путин е отдавна ПЪТНИК!

Братле, ти придоби условен рефлекс да пишеш глупости. Това изглежда е смисълът на живота ти. От начало бе донякъде интересно, ама стана уморително скучно. Пък и необходимо е малко да поразнообразиш лексиката. Сега все едно, че си на деветосептемврийска манифестация и размахваш родния байрак.

искаш да се съобразяваме и с братската цена на руския газ..И да поскъпва всичко според руската доставка на каквото и да било, а не според световните борсови цени.

А замислял ли си се защо внасяме оттам? Защото ни е най-изгодно бре :)

САЩ нямат техническата възможност да направят противоракетен щит. Това го признават всички експерти от НАТО и РФ.Американците ще жертват Европа, и по-скоро гъзодавците от централна и източна Европа, в игра, която цели да демонизира Русия. Позицията на Русия говори за подбуждане на размисъл, дали си струва заради една измислица , каквато е ПРО, Европа отново да се раздели. Това ще развали пазара и икономиката на континента от което ще загубят всички тук, но не и САЩ. Част от коментарите тук ясно проличава действието на пропагандата , която е заразила новите демокрации. САЩ добре знаят за дребнодушието и колаборационизъм властващо в тази част на света и го ползват по предназначение. Добре ли ще им е на Румъния, като знаят , че към страната им са насочени Ескандер М с квазибалистична траектория, за която няма измислено ПРО? Или на инвестирорите в Румъния ?

Морски, стига глупости. Ние критикуваме Русия не защото сме заразени от САЩ пропаганда, а защото сме против АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ, прихванат от Русия. Да си чувал за животното "американски неолиберализъм"? Иди си опресни знанията в нашия сайт.

Не съм визирал Вас, но е притеснително че се самонабедихте:)

Иначе щеше да забележиш, че в началото на либийската криза в Средиземно море беше влязъл испански кораб със системите "Иджис". А това може да се вижда и с невъоръжено око.

БаФ аз това твое око, което от българско море вижда в Средиземно...

Иван Павлов

Май напоследък не си чел дебели книжки. Системата Иджис е най-обикновенна корабна система за бойно управление на информационни потоци( откриване, съпровождане , прехващане и унищожаване на цели ), която ползва различни видове средства за откриване и въздействие, върха на последните е СМ3. Има я на крайцерите Тикондерога , на разрушители, на половината УС флот. Така че, разбираш ли, някакъв испански кораб в Средиземно море не е никаква ПРО. Ако малко се зачетеш , ще научиш , че съвременните медуконтинентални ракети не могат да бъдат спрени с подобни неща, поради това , че бойните глави се разделят малко след излитането и маневрират на огромни скорости, на недостижими височини, а в последната част на падането , скоростта им прави противодействието невъзможно, дори за руската система А135. Затова се казва: В момента никой няма техническата възможност да направи работеща ПРО. Защо тогава УСА настоява? Отговор: Защото има глупаци , дето вярват.

Първият указ на Путин не е за ултиматум към САЩ, а е указ за подобряване социалното положение (увеличаване на заплатите) на учители, университетски преподаватели, работещи в детските заведения и в сферата на културата.

Кольо, Отново популистки ход с маниера на "бащицата" от брежневската епоха. С укази да увеличава заплати и пенсии? В същото време произвежда серийно нови олигарси, а заплатите и пенсиите в Русия стоят едни от най-ниски в Европа, в страна с най-големите природни богатства, а на политическия елит на Русия -гони върхове. За последните 25 години, когато върви руската "перестройка" има страни в западна Европа, които 12 пъти си вдигнаха БВП и заплатите без да имат едно от природните богатства на Русия. Ама го направиха с МНОГО ДЕМОКРАЦИЯ, докато в Русия дори няма наченки на такива, продължава да бъде с авторитарна власт и мисленето на тоталитарната държава.

Пълен популистки ход за замазване очите на редовия човек. САЩ и Русия са еднакви по обществен модел-неолиберални държави. Впрочем, Русия прихвана неолиберализма от САЩ, внесе го последния комунистически елит на КПСС около Горбачов/Елцин, чийто представител е самият Путин. Сега препирнята и противопоставянето между САЩ и Русия е само за бизнес интереси и пазари. Те продължават да бъдат най- големите производители на конвенционално оръжие в света, в САЩ олигархичните корпорации от оръжейния бизнес заедно с банките управляватдържавата, в Русия оръжейния бизнес , чийто маркетинг и износ е попаднал също в ръцете на олихарси, владее външната и вътрешна политика. Оказва се, че Обама и Путин никого не управляват, а управляват техните олигарси. Сега боят между двете страни става за бизнес пазари на оръжие- нищо повече.

Че ти що си мислиш, че в САЩ, примерно, не управляват олигарсите? От 100 години там властта се препредава само между 2 партии. В общи линии съществена промяна в линията на американската политика не се забелязва, когато се сменят управляващите там, което навежда на мисълта, че зад тях стоят едни и същи спонсори - олигарси. Навсякъде е едно и също. Просто на Запад и в САЩ поради по-високите доходи на населението по-малко се обръща внимание на кукловодите.

АБЕ КЪДЕ СЪМ КАЗАЛ ТОВА, че няма олигарск в САЩ? Що четеш моите думи като дявола евангелието? Знания ти липсват, застинал си в средата на 80-те години, в главата ти циклят стари и вече отдавна неактуални знания за света и Европа!

Откога казват ултиматум на молбата за по-тясно сътрудничество на една разнебитена икономика с напредналия в научно и технологично отношение свят?! Той търси сътрудничество, не поставя ултиматуми, защото само с износ на суровини не се живее.

В Русия, Путин води най-жестока неолиберална политика и приватизира държавната собственост като я хвърля в ръцете на олигарси, подбрани от него лично. Почти същото е в САЩ, но с други правила при създаване на олигархия.

Може би 4-тия указ трябва да бъде за смяна на руския герб с амурче - голи, ама въоръжени.

Ставаш за съветник и модел на Путин. Сигурно добре изглеждаш като голо амурче ... с пърхащи крилца.

500 милиарда долари най-вече в ценни книжа държи Русия.

Защото разчитат само на износ на суровини. Нямат никаква промишленост. И не са ДОРИ в челната 50-ица на света по пром. развитие...

Да се чудиш и да се маеш! Не бях чувал "защитен" щит да е насочен срещу някого! Думата "шит' значи ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ"! Да не бида има "НАПАДАТЕЛЕН ЩИТ", "НАПАДАТЕЛНО ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ" и т.н. Болни мозъци навсякъде!

Това, че не си чувал за нещо, не значи че то не съществува.

Oбнадеждаващо е това, което се случва в Русия. Създава нови надежди и благоприятни за РБ переспективи. Независимо от немощните действия на руската опозиция, подкрепяна от вън, руснаците си казаха думата. Хамериканският световен пъзел едва ли ще се получи. Дано нашите управляващи го разберат, колкото се може, по - бързо. А те сигурно го разбират, само да не стане късно за решенията.

хванат първия удобен за тях самолет и отидат на поклонение в Кремъл.

Някога може и това да стане. Но за сега ориентирите са Брюксел, Вашингтон и ... Катар.

Аз ли криво чета, вие ли криво пишете? Не видях ултиматом? Ултиматом щеше да е: Или спирате работа по-противоракетния щит или пускаме ракетите

Прав си. Няма "ултиматом", но има "ултиматум".

Какъв ултиматум?Руснаците са националисти !Това е защита на националните интереси на Русия!Не са гъзелизци,като нашите политици-идиоти,които за стотинки ще продадат и родителите си!

а ако САЩ им поставят ултиматум, какво ще стане? :))))

надбЕгване, от което руската икономика ще изпадне в положение отново да прати преговарящи на нЕкой крайцер около Малта.

САЩ ще загубят повече , отколкото Русия, ако нещата се стигнат до патаклама. Едната държава не е воювала на своя територия от 200 години и населението не е подготвено морално да се раздели с ипотекираното жилище и лизинговата кола, докато другите са израснали с приказки за лишенията и тегобите на войната. Не е важно кой кога ще падне , важното е кой първи ще се изправи. Щатите добре знаят , че точно в този тип война (на оцеляване) ще загубят много бързо, докато Русия е печелила доста войни по този начин.

"Кому война, а кому мать родна!" (руска народна поговорка)

Аляска ще стане руска

любимо питие на американците.

За какъв ултиматум става дума?!Съвсем нормално обръщение за един държавен глава.Защо журналистите винаги търсят под вола теле?Специално тук няма никаква сензация.Русия е първостепенна военна сила и само глупак може да твърди противното!

В мокрите сънища на САЩ Русия е раздробена на много малки и зависими държави с ресурси контролирани от силните на деня. Обаче за тяхно съжаление вече е късно. Ако са толкова загрижени за демокрацията и свободите американците трябва първо да разфасоват своя любим партньор Турция под управлението на ислямския фашизъм на Ердоган.

държави е Аляска. Но тя не напира да се връща в СССР.

Можем да се делим на русофили и русофоби, но как ще коментираме факта, че и много малки градове заплати от 1500 долара са нещо естествено. Пък и виждаме как бедните руснаци (богатите не си и помислят за България)харчат по нашите курорти. Дай боже всекиму такава бедност

Не сме в 1956-та. Знаем се с братушките отдавна, знаем колко са добре, моля не ни се подигравйте!!! Или ни се подигравйте, но не искайте да ви вярваме, че и да ръкопляскаме.

Другарю Глупи, влез в руските сайтове за работа и им виж обявите - средно се предлагат позиции по 400 - 500 български лева. Къде ги видя тези 1500$, направо ме разби. Те в половин западна Европа не взимат толкова бе

Другарю Умник, навсякъде, и в Бг, има заплати по 150 лева, и по 2000. Ако твоята единствена и последна истина са сайтовете, си доста ограничен. Аз имам личен приятел руснак, който работи на държавна служба на Камчатка - заплатата му е 125000 рубли. За да не се потиш да пресмяташ, това са 6250 лева. Неподготвен не се изказвай !

Според изследване на РАН (Руската академия на науките) повече от половината държавообразуващи родове на Русия са с БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД. Като Достоевски, Романови, Толстой, Кутузов и т.н. Поинтересувайте се какво каза патриарх КИРИЛ? Невежите нека си плюят. Кръвта вода не става!

Вярно е, че кръвта вода не става! И че от древността в пределите на Русия са останали наши прадеди. Дай някакво заглавие, което гугъла ще ми намери, за да прочета официални заключения на РАН по този въпрос! Защото това, което намерих за патриарх Кирил е твърдение за духовно ни братство, понеже "първите мисионери в Русия, носители на новите християнски ценности, са българските духовници", а не за кръвното. Дружбата е хубаво нещо, но кръвната връзка е нещо различно. Ако ще говорим за такава, тя трябва да бъде призната от двете страни и в случая, не може да се претендира за това, кой е по-големият брат.

е поставена под въпрос относно произхода ни на Балканите. И дори периодът преди 681 година.

С една обаче важна условностност. Истинските БГари никога не са приели еврейското учение християнство( нито модификацията му ислям).Старата БГ мъдрост векове се подменя или унищожава от книжници.....

Излизаме от темата за руския президент. Но, християнството не е еврейско. Факт е, че до ден днешен евреите го отричат!

Винаги ме е разсмивало когато прочета "Соцлагера загуби икономическата битката със запада"и други подобни. Хамериканците винаги са разчитали на заблудените, но това ги обреча на провал (че има заблудени) Затова се радвам когато чета заблудените слова. Невежеството ще погуби САЩ.

Най-важният пункт в изказването ти е частицата "ЩЕ". ДАли ЩЕ стане това обаче което пишеш е под въпрос. Виж, БЕЗСПОРЕН ФАКТ обаче е, че СИВ и Варшавския договор се разпадна. Ако невежеството ЩЕ погуби САЩ, то тогава кое погуби СИВ и Варшавския договор бе другарю?

СИВ и Варшавския договор не се разпаднаха заради икономическа несъстоятелност, а в следствие на политическо решение. Стига ви толкова, че ще вземете да прогледнете и тогава САЩ няма да се разпаднат.

Руснаците се шегуват много точно като казват: Когато в Русия се учеше най-много френски език армията ни стигна до Париж, после най- популярен стана немския и стигнахме до Берлин. А сега най масово се учи английски-преставяте ли си какви простори се откриват пред нас?

наскоро съкратиха 200 000 офицери.

Хахахах... като чета такива глупости ми става смешно! Едно време руснаците са имали огромна ражадаемост и са се плодяли като зайци и затова са можели да си позволяват огромни загуби. Сега обаче населението им и то точно руснаците от него намаляват. До 2050-та броят им ще падне от 140 на 100 милиона (същевременно мюсюлманите в Русия се увеличават), а Турция например ще бъде много повече населене по това време, при много по-малка територия. Русия е просто балон или както ги наричат "туземци с ракети". Или ще им дойде акъла в главата и ще си седнат на задниците и ще станат Европейска страна или ще се самоунищожат от глупост и лакомия. Само високите цени на газ и петрол ги крепят тия години.

Дребничкият и зъл комплексар, еманация на гадняра човекоубиец Сталин демонстрира малко зъби. Жалък е, дори и на бюрото за управление на най-голямата и силна страна в света.

За тези които бъркат старата политика с новата политика на Русия. Бих искал да напомня, че от 1989 г. всички страни от СИФ поеха по нов път и Русия също. Американците са безпорно окопатори, но го правят уж от милосърдие, интереси и... Помислете? Браво на Г- н Путин и страните от Латинска Америка затова че се опалчват на белият дом

СИФ казваш.. мхм, добре.

Името е СИВ!

Абривиатурата е СИВ н СИФ ...!

Путин си мисли, че Русия е първостепенна световна сила... за негова сметка си е и за сметка на руснаците, заблудите се плащат скъпо.

Aбе сила си е ... световна. Който допуска обратното - страда. Историята е пълна с примери. От 10 века насам ....

Има една стара мисъл, изказана за Руската империя: Русия винаги е по-силна от това, за което я мислят и винаги е по-слаба от това, за което се представя.

Хахахаахаххахаха благодаря ти ! разсмя ме ! явно много тука ентусиасти пишат некви недомислици !Ако поне малко разбираше от въоръжение ! Щеше да знаеш , че и преди и сега всичко което е направено от руската военна машина няма аналог ! и айде да престанете да ръсите глупости !

Хахаха, а да не би само оръжията да правят една държава първостепенна световна сила??? То примерно и Швеция произвежда изтребители на световно ниво.

от напъна и да изследва Марс. нЕма аналог.

хайде малко да прочетеш за втората световна война например. И може би ще ти стане ясно каква точно е "военната машина" на русия. В днешни дни все още има промишлен шпионаж, разузнаване, вербуване и кражби. Сталин-путин, все тая. Жалко, че не е успял заговора срещу сталин в деня на нападението на германия и когато 3 милиона съветски войници хвърлят оръжието и минават на страната на немците.

Откога защитата на собствената страна означава ултиматум към друга държава. Ебаси некадърното заглавие.

е проблем на друга страна ?

Русия се нуждае от силен президент като Путин.Видяхме до къде я докараха ,,умници" като Гобачов и неадекватни пияници като Елцин.С руснаците винаги можем да се разберем много по-лесно отколкото с амеританците(уважавам ги за това което са постигнали но с чии ресурси и най-вече за чия сметка)Американците никога не ни приемат на сериозно а само като още една страна с която могат да се разпореждат някъде на опашката на Европа.Турците са им хиляди пъти по-полезни.

Браво, Коко, много точно казано!

Ако пренебрегнем обществената заблуда в България, можем да размислим че Турция би била също много полезна и за България!

Да Турция е много полезна за България.Откакто започнаха да дават тъпите им сериали -жена ми не ми се мотае в краката по цял ден.ама само до толкова .

На Щатитте не им е до България. Алтернативата ни е Русия или Турция - исторически най-близките и "духовно" най-сродните ни регионални сили. Избирайте, братя българи! Бойко вече избра, а вие пък избрахте него!

е Армения. И знаме метър на метър с изобразена лъвска уста два на два.

не разбраха от какво се нуждае.

Много лесно се разбираме, особено Путин, като врътне кранчето с газта, много разбрани ставаме... На елементарен език, това си е живо изнудване.

Браво Г Путин, с Америка само с тварда ръка в противен случай ще контролират света

Те го конролират човече! което е жалкото ! неколко човека от край време си правят каквото си искат ! но природата си знае работата ! а иначе не знам трезво мислещ човек който да не отчита приноса на Русия за нас ! също и проблемите от комунистите ...но основното е помощ ! за което съм им признателен

Не го контролират. Те манипулират света за своя изгода. Контрол подразбира да се наблюдава процеса да не излезе в хаотичност, подразбира се баланс. Това за Америка не важи абсолютно. Те са като раков тумор - пускат метастази, които убиват и другите и тях самите.Това не е контрол, а експлоатация и манипулация.

БРАВО Г-Н ПУТИН! На всички руснаци здраве и успехи. В много трудно време живеем, но Русия е една и велика, и ще успее.

само не знам изпита по кой дял от историята ще бъде- от 1917 до 1989 или други години и трактовки! Аз като българин имам мнение за приноса на България към Киев и Москва, но дали поклонниците на Альоша мислят така??? стига чуждопоклонничество!!!

Истината е, че Русия се изправя и руснаците възвръщат самочувствието си. Опитите да бъде разкъсана тази огромна страна не успяха. А всяка криза има край и следва възход/това едва ли се отнася за нас, българите/. Но Русия е ярък пример. И ето , Путин не се колебае да поставя ултиматуми на САЩ, когато прецени за това. И със сигурност тези ултиматуми са основателни и покрити с възможности. Да му мислят хам...те.

Очевидно е от името, под което пиша какво ми е мнението за Русия. Сигурно е неприятно за русофобите. Искам да подчертая, че не съм американофоб! Напротив, силно ги подкрепям. НО правя разлика между любов, чувства, емоции, религия и бизнес, наука, прагматизъм, деловитост, политика. Ако не само тук пишещшите, ами и т.нар. ни политици го правеха, разбира се в МНОГО по-голяма степен, то и резултатите за малката ни държава (сравнена с Русия и/или САЩ) ще са доста по-благоприяти за народа в нея. Няма нужда да се ДЕМОНСТРИРА омраза или любов към когото и да е. При всеки индивид има приятно и неприятно! Но умения човек не се оставя на настроението, а мисли и тогава говори и/или действа. Правете го и вие! Всеки път когато може. Тогава ще видите резултата. :)

Определено ставаме двама! едно искам да подчертая ... обикновено коментарите които са гневни по повод Русия са писани от хора на които им се плаща да пишат глупости ! В пространството те са много ! А иначе които не си знае история пише квот се сети !

и ти знаеш ли си историята? щото ми звучи като да са ти промили мозъка с глупостите за това колко много са ни дали руснаците - аман от изтъркани клишета. аз пък твърдя обратното. Грабили са оттук с пълни шепи. и са ни смазвали винаги когато могат. справка - Захари Стоянов, Стефан Стамболов

В руски интернет-форум руснак, по повод демонстративния ни отказ от Белене, с тъга пише: българите в две световни войни са воювали срещу нас, ще воюват срещу нас и в третата ...

По-долу някой си "До Джейми Гарлика с любофф" дава нелош съвет който е валиден за всеки тук. И аз се възползвах и намерих съответните укази. Амиии не са точно така нещата както са написани в ДИР-а. Само отбележете коректния начин на изразяване : последовательно отстаивать российские подходы в связи с созданием глобальной системы противоракетной обороны Соединнных Штатов Америки, добиваясь предоставления твердых гарантий е ненаправленности против российских сил ядерного сдерживания;

Не се хабете да плюете по Путин и Русия - безмислено е! Още когато американци и разни други мекерета се радваха на пияния Елцин и разпада на Русия, баба Ванга каза, че "ще дойде Владимир и ще оправи Русия и тя пак ще бъде силна държава". Така се получава - тя винаги познава. И каза също, че нашия път е заедно с Русия, а не против нея г-н Костов! Така че надежда има и тя е в Русия! Поздрави и успехи на братския руски народ!

Правилно мислиш, но защо никой не търси сметка на делата на Костов и сие? Не е ли време да си ходи у дома и да не се мотае из парламента и разни важни комисии? По време на соца този научен сътрудник пишеше колко е велико социалистическото планово стопанство, при това на руски език? Сп. Икономика. Пък сега се пише капиталист? Костов - до хоум!

Отвори си очите - отвори на ст. сталин и прочети писмото на г. димитров до сталин от 22 септември 1944 г. итогава говори.

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!... З. Стоянов [3]

Вероятно цитираш едного умрял от преяждане с развалена луканка. Същия който се води хроникьор на борбата за освобождение от любимите ти турски поробители

От милото ти изказване си личи че си чалма.

това са думи на Захари Стоянов,но ти не си чувал за него нали .....

Когато Владимир Путин показва кой командва парада, някои русофобчета и хамериканофилчета получават уртикария.

Така се държи един истински президент. А не като един Пинокио дето обяснява че в президентството най-много харесва коридора

Който има зъб на Русия - тя му го избива! Ето ви доказателствата: 19-ти век - Наполеон; 20-ти век - Хитлер 21-ви век - ... ами то е ясно! Не предизвиквайте и не се хващайте да се борите с руската Мечка - тя мачка и троши!

Забрави да споменеш: 20 - век - Финландия(Опит на д-р Сталин да анексира Финландия завършва трагично за червената армия) 20 - век - Афганистан :))) 20 - век - Студената война, надпреварата във въоръжаването завършила с тоталният разпад на СССР (Империята на Злото) !!!

В Афганистан и други се на..ха, а да не говорим за Виетнам :)

В зимната война победител е СССР,макар и да е пирова победа От Афганистан войските се изтеглиха под строй с развети знамена и според плана ,след като си изпълниха задачата.А не панически с хеликоптери от покрива на посолството както в Сайгон. След края на студената война видяхме кой взе да си разиграва безпрепятствено коня (опс..мустанга )

Заради такива като тебе с мозък на паток през втора световна загиваха хора - руснаци, американци, французи, поляци. Но пък какво да искаме от една патка - зоби и крякай доволно.

Оценка за работата на Путин дадоха руснаците на изборите, щом почти 70 % са гласували за него значи си го искат за президент. Ние да си оправим нашите упраавници, да оставим другите народи да си решават за тях си. Стига сме давали оценки и "компетентно" мнение за другите, а в същото време сме до гуша в л... Пък и не може само САЩ да определя световните съдбини, има и други народи освен американците, нали!

Скъпи Джейми, ама не ни подценявайте така Българите - ние все още разбираме руски, а пък сега и с нет-а е необходимо само да отвориш Известия или да речем Комсомолская правда, за да видиш какво е подписал Путин :)

На американските посерковци не им харесва ,че Путин ги работи със здрава ръка но такъв е животът. За всеки бандюга има илач да го укротят.Една американска телевизия в БГ колонията реве че стотина в Русия не харесвали Путин и все това повтаря ,като че ли у нас всички харесват бат Бойко ама за близачите това е кощунсство.На всички врагове на Русия им липсва пияндето Елцин и гробокопача и Горбачов.ама нека си реват Русия е велика и калпаците не могат да и навредят.

велик човек. велик президент на велика дарjava рysia честито президенте ти знаеш, ти можеш, ти ше го направиш. касмет и yspex

От изявленията ви разбрах, че всички сте глупаци. Може ли такова отношение един към друг? Просто нещата се нареждат. Медведев може като премиер да реализира идеите си в областа на икономиката. Путин е силен във външната политика.И децата знаят целите на САЩ в района.Тяхната маша Турция изпреварващо дранка оръжие.Ще в идим?!