Гери, която САЩ искаха: Филмът на ужасите започва за Желяз

Заплашената от екстрадиция в САЩ Гергана Червенкова още преодолява шока от случая, макар оттогава да са минали 6 години.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще плати обезщетение на тази жена за разбитата психика и за тормоза над семейството и децата и. Значи ей така могат да си те обвиняват в някакви тъпизми, да лежиш в ареста, да те тормозят и накрая няма дори и извинявайте - о ама ние нещо сме се объркали...

Нашите управници подписват всичко, което братските САЩ ни дават. Цветанов каквоще каже по случая? не съм чула да се е произнесъл.

Ние не сме колония на САЩ. Финансирането на частните затвори в Америка не е наш проблем и не трябва наши граждани да ги запълват. Не сме длъжни да знаем законите в САЩ. Безплатните екскурзии и молитвени закуски също не би трябвало да са наш проблем. Ние сме суверенна държава по конституция и нашите управници са длъжни да защитават всеки един български гражданин, независимо от пол, религия, социална принадлежност. Да, дори здрав, интелигентен български мъж трябва да бъде защитен.

само аз ли прочетох изречението, цитирам: спасението обаче дойде, след като сащ откриха доказателства, че тя няма вина , и се отказаха от искането си да бъде екстрадирана???

Когато ядохте яките заплати не ревахте, а сега реват като магарета. А заплатата която е получавал не е ли от контрабанда със забранени за износ стоки. А защо за същата работа не е нает американец. Но понеже нашите са свикнали закона да е врата в полето, а в САЩ не е така. Защо като си откриваш банкова сметка декларираш, че няма да наруваш, законите за пране на пари в САЩ. Я един да каже дали не е подписвал такава декларация. А тоя убавец е получавал пари по банковата си сметка, точно след като е подписал тая декларация. Да отиде в САЩ да си изчака там присъдата и ако е невинен ще осъди държавата САЩ и България, да му плати всички вреди които са му причинени. Тамошния съд не е като нашия

Той е работил в България! Правиш сделка с арабите по указания на шефа си и след 5 години американците искат да те затворят защото си нарушил техен закон!!!

Като работи в България, защо БЪЛГАРСКА банка го кара да подпише декларация че ще спазвазаконите за пране на пари в САЩ? И ще му открие ли сметка банката,ако откаже да я подпише тази декларация.Защо никой който ми набива минуси не плюе по банките и всички които са ми набили минуси и ако имат банкова сметка са подписали тази декларация?

Абе той Пасков от колко време повтаря че БГ е колония без суверените управлявана от предатели на конци...

оня джендър на поредния си министерски пост във външното - екатерина захариева (по прякор цру-то) пише туитове само като трябва да защитава английски шпиони, за български граждани не се обажда

Каква е тази наша държава, която не може да защити поданиците си?! Продажници!!! С какво право американците искат екстрадиция, като още не е доказана вината и още, да предположим, че се докаже някакво нарушение - да бъде съден в България.

С правото на подписано едностранно споразумение за екстрадация само от наша страна. Само няколко месеца след като бат бойко постъпи на власт. Ама стадото блее..

Стадото не чете такива документи. Блеял си и ти заедно с колегите си.

Прочети в интернет,момчето е невинно -сиpийcките авиолинии са били включени в списъка от клиенти на АW Troning на които Андреев е длъжен да предостави услуги.Работел на ниска позиция отдел "Продажби"Фирмата ,седалището и било в САЩ,но имала клон и в България.Андреев не е напускал страната,живее си в България ,на кои клиенти да се предоставят услуги не e по желание на Андреев и на продавачите.Той не е имал свободата да избира клиенти.Работа си е намерил от джобс бг.

Кой малоумник подписа такова едностранно споразумение с щатите?! Бахти колонията дето сме.. ужасТ.. Сега трябва и американското законодателство да учим.. Като обикновен служител, това момче няма никаква вина, защото вината е на работодателя!

Ами май ББ го подписа тихомълком.

свазмущение и погнуса прочетож тази новина.ако някои трябва да баде в чермя списак ма уса,то това е самата американска компаня,наи-вече неинят директор.освен това,след като няма изваршено престапление спрямо балгарските закони,то никои няма право да ехтрадира този младеж.господа управляващи,ако сте наистина патриоти,за каквитп се обявявате,чратете протестна нота до американскотоправителство,както ви портапила всяка нормабна и уваявастасебе ст дарява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да е железен,защто си представям маладо бяло момче в щатски затвор обграден от чернокожи здравеняци....майко мила.

Аман от тъпи коментари тук. Спрете да говорите, че човекът трябвало да лежи в САЩ, ако е виновен, и да доказва там пред техния съд нещо си. Той е в България, български гражданин под бълг.юрисдикция. 1. Ако в САЩ има закон забраняващ да се пие боза, това значи ли, че всички българи тук, които пият боза, трябва да са подсъдни в САЩ и да ги предадем там, при положение че у нас това е законно!!!!? 2. Ако той е нарушил бълг.забрана, ТРЯБВА да бъде съден тук и да лежи тук. 3.- Ако е нарушил Щатски закон, САЩ трябва да пратят материалите тук, да ги разгледа български съд и ако реши, че ще бъде съден справедливо, МОЖЕ да го екстрадира, но не е задължително. От доказателствата трябва да е видно, че ТОЙ Е ВИНОВЕН, а не шефа му, че наистина престъплението е сериозно, а не някоя дреболия и т.н. Анадъмо?

4. това няма нищо общо с избягали престъпници-българи, отишли в САЩ, или обратно, българи извършили престъпление там и върнали се у нас. Този не е извършил нищо в САЩ.

Паисий Х

5. юрисдикцията на САЩ свършва на границата им. Ако българин убие американец у нас, и САЩ го иска да го съди там - той не трябва да се предава. Трябва да бъде съден тук по бълг. закон и да лежи у нас. В САЩ практиката е, дори американец да убие някого в чужбина, те го предават обратно на страната да го съди.

ЦАЧЕВА НЯМА КАКВО ДА НАПРАВИМ!?!? Ама нали Цецо подписва споразумението....къде гледахте? Какво четохте като договаряхте тази спогодба?

Ако си невинен отиваш пред съда и го доказваш. Това е. Ако не отидеш цял живот ще трепериш. Преди години един футболист така го хванаха при влизане в Англия, че преди години не платил ГЛОБА ЗА ПАРКИРАНЕ и напуснал страната. Мисля че цялата работа с лихвите и съдебните разноски му излезе към две хиляди паунда. По света има закони и се спазват...

Ти въобще ходил ли си в съда, знаеш ли как работи, как се доказва и колко време могат да те разтакават. И за сведение основният принцип е - невинен до доказване на противното, т.е. те трябва да докажат, че е виновен. Аман от многознайковци.

Какви сме подлоги, не може да си защитим гражданите .

Утре ако има едни други братя Галеви, и избягат в САЩ, ще мрънкаш, що американците не ни ги предават. А ако ни ги предадат - подлоги ли са ни,или съюзници? Затова имаме договор. Аре вижте се най-накрая накъде сте с главата си проста, тъпите тролове! Аман от тъпоъгълници с трипубуна!!

Аман от тъпоъгълници с трибуна!!

Паисий Х

ама братя Галеви американци ли са? Не знаех!

Само дето договорът е само ние да предаваме наши граждани, обратното не важи, та затова галеви спокойно могат да си живеят в америката , стига да им снасят парички

Да го съдят. Ако е виновен - да лежи. Ако не е виновен - да го пускат. Какъв е зора ?

Проблемът е, че докато изяснят виновен или не, ще лежи в техен затвор, а ние трябва да го пратим без да са ни предоставили каквито и да било доказателства за вина

Напротив. Има изпратени доказателства и в момента се разглеждат от съда.

Сега разбрах,че за Българите има смъртни присъди които може да се изпълняват в САЩ със смъртоносна инжекция!Благодарете на фондация "Америка за България" които пращат БГ магистрати на безплатни екскурзии в САЩ !

ако ще и марсианец да си - отиди в САЩ, избий 30 човека на публично място и ще има и за теб смъртоносна инжекция. Нещо друго ли очакваш?

няма да има смъртоносна инжекция, ако си американец и отидеш и избиеш цяла държава сирийци

Българската държава е външната страна на българския народ. Тя съдържа всичките възможности, в които той може да се прояви. Държавата е един институт, който би трябвало да спомага за повдигане на тоя народ ,за външните и вътрешните условия на българския народ,за неговите условия на живот . Българската държава би трябвало да е благо благо за народа. И всички ония, които служат на нея, за да поставят ред и порядък, за да извоюват свободата на този народ, вършат една благородна работа.-така казват мъдреците.В действителност не е така.А влучая какво правят разни съдилища ,правосъдие ,че съсипват живота на млад и невинен човек вкарват го във филм на ужасите.Зависело било от добришкият съд ,да но точно тоя съд си служи с лъжи ,извикали го били в полицията уж за ПТС ,бил свидетел ,а се оказва ,че искат да го вкарат в капан.Зависело и от варненският съд ,да но той също не работи,преди време са екстрадирали невинен.Цачева -Нямало какво да се направи,имали договор със САЩ в рамките на 60 дни по искане на САЩ да екстрадирали ,без да се интересуват ,че съсипват съдбата на невинен човек и неговите близки.Пита се ,за кого работят разни институции и политици,за чии интереси?.Работят за всякакви интереси ,но не и за интересите на невинни българи.Значи няма държава и няма справедливост.Една държава може да е малка по територия,но да е духовно повдигната и такива абсурди да не се допускат.

а сега,се дерете,нали?

Цачева: Няма какво да направим Като няма какво да направиш, подавай си оставката и се махай ! На министеркия пост се назначават хора, които могат да направят нещо !

Абе, какво да очакваш от партиен секретар!

САЩ са го измислили. Да гонят конкретния индивид. Ако ви досаждат от колекторски фирми записвайте името на служителя и после пускайте жалби за тормоз срещу него. И срещу следвашия и т.н. Върши работа.

Не е наше "момче", а е момче на мафията. Като си е пълнил гушата с мафиотски пари му е било добре. Или както се казваше в един стар виц: Га яди кибапити не рива, а?

кви кебапи, кви мафиотски пари бе боклук,момчето е било на заплата за да се издържа !

e да де...радвало се е на хубава заплатка в София, ама това че е вършело престъпления, се прави че не знае. Келешче. Да лежи 20 години в американски затвор, да му дойде акъла.

ако ти е изобщо възможно мисли с горния си израстък. Човека е работил във официална фирма регистрирана по българското законодателство, имал е официален трудов договор един обикновен човек ли ще знае кой е "мафиот" и кой не или е трябвало Агенция по вписванията НАП, МАП ДАП и прочие държавни "институции" да го разберат и да ги затворят? Освен това самолетни части на официална цивилна авиокомпания са продавани, не дула за оръдия или РПГ-та за да се усъмни, че има нещо нередно. А да те питам мафиот ли е Лукарски, като с негово знание ВМЗ продаваше РПГ-та и боеприпаси за тях за "сирийската опозиция", та им гръмнаха зарядите на полигона в Сопот? Юда майцепродавна си ти, да не си на Цецка племениче?

да предаваш СВОИ граждани на ЧУЖДА държава да ги съди по нейните закони, си е типичен пример за ЛИПСА НА СУВЕРЕНИТЕТ. САЩ не екстрадира свои граждани НИКОГА! Но България е колония и на нея й заповядват както си искат господарите отвън!ТОВА Е ПОЗОР за Герб и останалите партии! Дори при соца не сме предавали наши граждани на СССР, да ги сядат там!

Ами то, ако се започне така, доста народ ще изгори. Ама май не е едно и също да продаваш стоки с двойно предназначение и БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ!!!, което откриха няколко пъти в бандюгите от ДАЕШ. То май беше внесено чрез USA фирми. Това не е престъпление, нали!

написала жената - четири години са я съдили в САЩ, и то пак защото българския съд и българското правителство е нямало какво да направи. И то пак при същата НЕЛЕПОСТ - обикновена аптекарка е обивнина за крупен трафикант и измамник. Някой плоти ли на тази жена за съсипания и живот, за нервите на близките и? Защо ни е държава след като тя не иска и не можела да ни защитатва? За да храним хрантутници ли?

Цачевааа, абе как няма какво да се направи! А вие за какво сте се наредили на хранилката? Каква ви е работата, ако не да работите за гражданите на България и да ги защитавате? Значи сте готови да хвърлите човека на хиените, без да ви е грижа виновен ли е, или не! Щото американците са го нарочили! Така ли правят в другите държави?Я си припомнете колко чуждестранни доказани престъпници ни върнаха, за да ги съдим. Вземете се в ръце и започнете да служите на народа си, а не само на банковите си сметки!

...ти каза: той е прост и тия около него са прости, затова не очаквай нищо от тях, освен да ти изядат и изсерат данъците

цецка юдовска искариотска внучка на поп кръстьо

В една държава където има една Гинка която я пишат като Рокфелер, защото да няма и една Гери дето я пишат като Осама Бин Ладен?

От САЩ ми заповядаха да не прибързваме със случая с Желяз. Американския съд ще реши! Ухили се Цвечка Цачева.

Не виждам какво толкова се палите. Човекът ви го каза: ако е извършил престъпление според щатските закони, което е престъпление и по българските закони, ще има екстрадиция, ако се докаже вина. Тепърва съдът ще проучва документацията и ще се решава делото. Всички говорят, без да са запознати с подробностите.

Защо си позволяват за задържат някого, да му объркват живота без да са си направили труда да проверят дали и в какво е "виновен"?

Защото си има процесуални действия, които трябва да се изпълнят. А не после да ревете, ми що не го прибрахте в затвора, а го пуснахте да избяга.

изказване от страна на български министър "Ми ние няма кво да направим" е жалко и позорно. Тази жена вероятно не може да осъзнае това, значи редно е да бъде отстранена, тя самата не би си подала оставката.

Ами да, няма какво да направи, защото си има съд, който решава тези неща. По конституция съдебната и изпълнителната власт, към която принадлежи Цачева, са независими.

и кой е тоя съд, и той трябва да си има име - някоя друга цецка ще да е и тоя съд...така че тия цецки тука не решават, те се подчиняват като кучета, те са подритвани и дресирани кучета и изпълняват заповедите на задокеанския си господар

Цецка и министерство на правосъдието са просто нипричом, щом може един обикновен служител в кол център да бъде обвинен, че е терорист едва ли не от друга страна и ние да им го дадем като овца за Гергьовден за да не си разваляме "отношенията". Щом става дума за български гражданин и то за такава ОЧЕВАДНА НЕЛОПОСТ ще провери какво е искано, ще провери в какво е обвинен, ако е обвинен несправедливо както казва Марковски ще събере ВВС-то и ще поиска отговорност от прокурора.

Разбрахте ли сега "подтекста" от речта на Тукс на откриването на Българското Европредседателство : "Вие сте наследниците на Спартак!"...в прав текст ни го казаха : "РОБИ бяхте в римската империя, РОБИ бяхте в османската империя, РОБИ сте и сега в еврогейската империя-собственост на корпоративната мафията на УСА! Робът няма права, има само задължения! Робът съществува само ако "господаря" му е благоволил това! Робът може да бъде неправомерно унижен, обвинен, осъден, измъчван или екзекутиран когато "господаря" му иска това! P.S. Искаме УСА да представи като доказателства за задържане и екстрадиране на Българина Желяз : - документ доказващ, че ФИРМАТА извършвала търговия със Сирия е СОБСТВЕНОСТ на Българина Желяз и че той е взимал РЕШЕНИЯ, ПОДПИСВАЛ е договори и т.н. и не е бил просто служител изпълняващ йерархични искания, с което е изпълнявал СЛУЖЕБНИТЕ си ЗАДЪЛЖЕНИЯ на подчинен!!! - документ лигитимиращ поставянето на ЕМБАРГО върху Сирия, одобрен, приет и подписан от ООН и МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ за налалагане на това ЕМБАРГО!!! Защото НИЕ знаем, че тази забрана за търговия със Сирия е решена едностранно от УСА, от което следва, че няма нужната ЛЕГИТИМНОСТ!!!

Абе ти самия си роб, и си търсиш другарчета. Ми не - само ти си си, хората не са роби, като тебе. Такъв си ти е гена.

Значи - ако поискат Цецка Цачева, министър председателя и президента - казваме им "няма как" и ги пращаме опаковани за САЩ ? Хайде де !

А дано, а дано!

В края на краищата никой не е длъжен д апознава законодателството на чужда държава, докато си стои в собствената. Ако е вършил незаконна дейност - трябва да си понесе наказанието. Не може да правиш пари продавайки нещо на терористи. А после да обясняваш, че не си знаел, че нарушаваш закона. Обаче, ако не е нарушил бълграски закон - за каква екстрадация може да става дума?

Ти може да стоиш в собствената, ама щом работиш за чуждестранна фирма и с действията си засягаш и други страни, вече носиш отговорност. Има международни правила със силата на закон, който е по-силен от националния. Това се учи още в Основи на правото....

Желяз е работил в БЪЛГАРСКА фирма. Регистрирана в България. Плащаща осигуровки в България. Договорът на Желяз е според БЪЛГАРСКИЯ кодекс на труда. Изобщо ли не четете?

Цецка Цачева казала че ще Правителството остави Съда да реши да ли да екстрадира българина в САЩ. Ами защо са избрани тия депутати и министри ?? Нали за да решават за доброто на България ?? Б. Борисов нека си подада ОСТАВКАТА. Явно не може и не знае да управлява държавата. А сегашните Съдии са Мошеници станали съдии с плащане на Подкупи.

За това са тези споразумения за екстрадация! Това е върховенството на закона! По-този начин се ловят престъпници по света!

Няма никакво върховенство на закона и никаква равнопоставеност в това споразумение. Васалът е длъжен да предава гражданите си на господаря без всякакво обяснение. Обратното, разбира се е невъзможно. Какво и престъпление да са извършили гражданите на господаря, дори убийства у нас, васалът няма право да ги изисква.

Българският Съд е"независим", сиреч-от него нищо не зависи. Първо -Темида четвърт век е болна,че и кьорава.Второ-всичко зависи от задокеанските господа ри на родните ни крадливи и ко румпирани политици. Истината е,че Желаз ще бъде предаден или по-почно - продаден! Дай Боже и децата на Предате лите да ги сполети същата участ!Амин!

на закон когато можеш да предадеш невинен твой гражданин на чужда държава, без дори да се напънеш да провериш той виновен ли е, в какво е виновен и според кой закон е виновен?

според мен не е нормално трета държава да може да иска екстрадирането на други освен собствените си граждани - в този смисъл ако американската прокуратура има обвинения срещу бг гражданин, те трябва да бъдат повдигнати по юресдикцията на бг съдебна система и процес трябва да бъде воден в бг. Този договор спешно трябва да се промени.

Според теб, но не и според американските закони. Според тях, могат да арестуват, екстрадират и затворят в затвор/лагер всеки землянин, който евентуално може да предизвика съмнение, че може би, потенциално и хипотетично би представлявал заплаха за националната, финансовата или каквато и да е друга сигурност на САЩ.

Срещу човека има повдигнати обвинения. Ако е невинен ще го пуснат, ако не - ще си понесе последиците. Баси цирка, по същата логика, всеки който го затворят в следствения трябва да изкара родата си на "протест".

Ало смешник с усмивка! Пожелавам ти да почнеш да работиш за краварите и след някое време да те експедират за Гуантанамо. Нищо, че не си извършил нещо незаконно.

вие ненормален ли сте? по тази логика Уса може да иска ексрадиция на всеки българин който не им харесва

Това не са заплахи, а информация! Има я и в нета! Разследването за намесата в изборите е глобално и мащабно! Ще има хиляди обвинени и още санкции срещу осрганизации! България има споразумение за екстарадация със САЩ така, че не знам с какъв акъл пишете срещу тях! Ама всеки сам си носи кръста! Нали знаете!

Майор, от кои служби си? Явно не от български, щом си позволяваш да заплашваш български граждани, които не са съгласни с васалното положение на страната си и от наглостта и безочието на световния господар. Засрами се! Ама такива като теб не познават това чувство. Не е присъщо на г*золизците.

И какво, ако пишем срещу САЩ, значи сме се месили в изборите им и ще ни арестуват, така ли? Какъв майор си ти,бе? Майори са били тези, които са водили смело войската ни на позициите пред Сливница, а ти си просто мекере и срам за пагона.

Ако зависеше от фатмака отгоре, пишейки срещу САЩ, заслужаваш посипване с напалм.

Абе, майор ли си, старшина ли си, не знам, НО се пише екстрадИция, не екстрадАция. Както се казва, екстрадИрам, а не екстрадАрам!

цеца от провинцията нищо не може да направи, може само до банкомата до отиде да си изтегли заплата

Цачева, като няма какво да направиш, махни се оттам, за да сложат някой, който може да нещо да направи, а пък ти поне не пречи отстрани