60 години от създаването на НАСА и как тя стана зависима

Агенцията не може сама да изпраща астронавти в космоса от 2011-а

Обратно в новината

Коментари - 60 години от създаването на НАСА и как тя стана зависима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нищо не е открито

Че на кого плащат великите НАСА да ги транспортира до международната станция?

сори

Абе кой к'вото и да ми приказва, всеки път когато си пусна филмчето за Аполо виждам как на Луната се вее хамериканското, а не руското знаме, така че кацането на хамериканците на Луната е неоспорим факт!

Човек трябва да е изключително тъп, за да приеме, че американците нямат собствен космически транспорт, ако им е спешно. Ама наистина много тъп.

Колко прост и ограничен трябва да е един човек за да продължава да вярва че НАСА не е била до Луната а всичко е Холивудска постановка! Това е на ниво "Земята е плоска или Управлявани сме от извънземни гущери в облик на хора". То бива да си прост и лесно манипулируем ама това вече е болест! Проблема на НАСА е това което което българските работници искат - да им се заплаща толкова колкото те искат и смятат за правилно...това фалира НАСА!!! Всичко им излезе много скъпо щото на всеки трябваше да плаща толкова колкото иска и смята че заслужава. Едно 90% от работниците на НАСА НЕ РАБОТЯТ вече по такива проекти защото никой от частниците неще да им плаща парите дето искат. Частниците наемат най добрите 10% и на тях им дават добри пари...останалото бута на среден доход за региона.

и кат са ходили до луната кво? вече не ходят и ко знаем за луната същото от времето на галилей

Тука се пишат някакви фантасмагории, че немски инженери били правили руските ракети. Всъщност американците отнасят инженерния екип, а за руснаците остава обслужващият персонал - стругари, шлосери и чистачки. Американците отнасят не само всички чертежи, но и всички готови и полуготови ракети, натоварени на влакова композиция. Останалото взривяват. След тях руснаците възстановяват заготовките парченце по парченце. В НАСА до края на 60те години ключовият инженерен персонал е немски - от първия, Вернер фон Браун, до последния, който затваря люка на кораба - Гюнтер Вендт. След пенсионирането им нещата логично тръгват надолу.

Миналата година руски спускаем апарат се разхерметизира. Космонавтите и спасява само факта, че са били със скафандри. На 10.04.2017. Но не е нужно да ви се каже това, нали?

Предварително благодаря.

Аман от некадърници. Ами намерете си го бе! spacenews com / soyuz-capsule-suffered-partial-depressurization-during-april-landing/

НАСА създаде совалки, летя с тях стотици пъти. Пенсионира проекта и продължи напред. Руснака още лети на ракети, създадени преди 60 години.

НАСА след като била пенсионирала проекта как продължила напред, че ми стана интересно?

Falcon Heavy

Кът мен.

Умник Гюро, става дума за това, че от 11 г. НАСА няма собствени пилотирани кораби. И с какви ракети лети до МКС мислиш - в статията услужливо е премълчано. С какви двигатели си изстрелва ракетите, с руски, от 60-те години. Но върви напред и всичко е точно.

пълни глупости

Летя стотиНА пъти, угроби половината машини, затри 14 човека, едва не фалира поради колосалния разход (1.5 милиарда на полет), разбра че не става, и като не намери нови немски инженери с това се приключи.

Защо Москва НИКОГА не казва планирания запуск на своите ракети? Съобщенията започват с "бе изведен спътник" или "руския товарен кораб се скачи.." но никога няма прессъобщение, в други ден ще бъде изстрелян кораб. Защото са си научили урока, загубвайки цяла рота космонавти.

Не е вярно. Руснака също създаде совалката Буран. Обиколи Земята. Веднъж.

защо не летят с нея?

и като ви е толкова любима наса ,да попитам нещо, плащат ли ви? и второ - какво ново научихме след времето на галилей, били на луната ,не били, първото съмнение беше на американци, и сега кво стана с луната какво знаем за нея-нищо ново, вече не кацат там или някой си мисли ,че тайно ходят амерканците там да пият кафе с извънземните, хилчди спътници , мисии до марс до венера до до къде ли не, телескопи летят снимат, е и до къде сме със новостите-до никъде, почвата мила не знам си каква, бактерии открили някакви почват едни хипотези и космоса продължава да се изследва и изследва, и всичко това довежда до някои логични заключения, който може ще си ги направи сам!

..в който появилите се частни компании на малоумните милиардери провалят работата на доказалите се национални институти....Това се превърна в чума, милиардерските компании, отмъкват кадровия потенциал на държавните структури, като в същото време продуктът от частните компании, освен че е ненормално скъп и неприложим за масовата част от населението на земята, но често е и опасен, непроверен по качество и съмнителен ...Подводницата на Мъск колко момчета успя да извади в Тайланд!?

Тролска статия за НАСА, която изпрати хора на Луната и има апарати из цялата Слънчева системаи една сонда, извън системата!!! НАСА имала проблеми, щото руснаците и китайците си бръмчат из Млечния път на летящи чинии и проблеми нямат?! Руснаците имат много повече аварии, много от тях прикривани с години.

Разликата е че Американците примъкнаха къде що имаше мозъци и технологии /например Вернер фон Браун/ и пари ограбени от целия свят !!! Докато Руснаците с беднотията/разрушена държава от войната/ и налични мозъци сътвориха чудеса !!!Ако не беше колхозното управление на СССР и Русия, сега руснаците щяха да са водещи в света !!!

Почти всички технологии на руснаците са крадени. Ракетите бяха крадени от германците, както и открадната много техни учени в тайните градчета. Руснаците тръгнаха по-бързо, защото имаха немските ракети и учени, а и рискуваха доста повече с живота на космонавти и персонал в много скрити провали, но с времето, когато трябва да разработват собствени технологии, изостанаха много. Де факто руснаците са мястото, на което бяха преди много години, докато НАСА: изпрати хора на Луната; има роботи на Марс; има орбитални телескопи и още много много неща!

Разликата е че Американците примъкнаха къде що имаше мозъци и технологии /например Вернер фон Браун/ и пари ограбени от целия свят !!! Докато Руснаците с беднотията/разрушена държава от войната/ и налични мозъци сътвориха чудеса !!!Ако не беше колхозното управление на СССР и Русия, сега руснаците щяха да са водещи в света !!!

ако запуска е във вторник, датат е 22ри и навън е не повече от 19 градуса, всичко ще мине ОК. Освен това и жената на началника на космодрума, трябва да му е дала поне два пъти предишната вечер.

пише нищо различно от "правоверните" линии е трол. Ти си готов за боец на исляма, бе момче. Жалко, че тъпите рашки разсипаха ИДИЛ, щеше да си си съвсем на място.

Всичко било постигнато вследствие на надпреварата между САЩ и Русия, а ЗАЩО най-цивилизования континент Европа /сега ЕС/ не участва активно а може би трябва да са водещи !!!

Ракетите Носители представляват едва 4% от космическия пазар. Губейки договора с НАСА, Роскосмос може да се съсредоточи в създаването на полезен космически товар.

И какво? Картофи ли ще отглеждат? Космическа храна?

Искат да кажат, че са станали зависими от Холиводското филмово студио или...?

целия Мосфильм се изнесе в Холивуд. Руския е втория език в Лос Анжелис, измествайки испанския.

Дали в Холивут втори език е ,,Руския,, не знам, но в Ню Йорк и Лондон почти:)))

защо се обаждаш

Ясно, държавната НАСА е станала нещо като нашия БАН. Колкото за повторното пращане на хора на Луната - това няма повече смисъл отколкото изкачването на Еверест. Колкото полза от едното, толкова и от другото. Начесване на егото, хвалби и малко адреналинец. И двете места са крайно враждебни към живота и там хора могат да изкарат силно ограничено време и то само с помощта на технически средства. Разбира се, на Луната условията са далеч по враждебни от тези на Еверест. От -120 до +160С, радиация, вакуум, без вода, ниска гравитация, неспирани от нищо метеорити. Това си е направо открит космос с малко твърда земя под краката. Съществуването на човек на такова място е доста скъпо заради техническата поддръжка и строгите изисквания към качеството и надеждността на използваната техника. А полза, както казах - никаква.

Мисля че задачата на човечеството е: или да създаде безопасни космически кораби или нова биологична единица която да издържа на открития космос и други планети !!! За тази цел е необходимо всички държави да участват, а не както досега...надпревара между САЩ и Русия !!! Дали 21 век е началото на космически пътувания, предстои да разберем:)))

Космосът е стратегическа сфера и който желае да постига успехи там трябва да го прави, като използва за това целия държавен ресурс. Частните компании в Космоса са гаранция за провал и изоставане! Защото за тях основната цел е реализацията на приходи, а не постигането на резултати....

шибания частник има повече успешни изстрелвания за последната година, от държавно дотираната фирма. Егати!

И в НАСА до голяма степен разчитат на частници...

Шибаният е толкова "частник" колкото Валентин Златев, примерно.

!

Който е кадърен ще си го прочете цялото. НАСА подписа споразумение с корпорацията "Боинг", което ще позволи да бъдат получени още пет места за американски астронавти на борда на руския космически кораб "Союз" за полет до Международната космическа станция през 2017-2019 г., съобщи сп. "Спейс нюз", цитирано от ТАСС и БТА. Според условията на споразумението космическата агенция на САЩ ще получи за свои астронавти едно допълнително място на "Союз" в края на 2017 г., още едно - през 2018 г., и при необходимост - три места през 2019 г. "Общата стойност на договора между НАСА и "Боинг" възлиза на 373,5 милиона долара или средно по 74,7 милиона долара за едно място" на руския кораб, пише изданието.

За къв чеп е посредничеството на Боинг, освен да налапа едни държавни пари?

Boeing не е посредник. Местата са си негови. Руснака само кара таксито.

Ами го и проектира и произвежда. Американски а само насраният гъз дето се вози наготово.

Не ги е срам. Нали!

Шефа на Роскосмос рапортува в Москва, че поверената му организация може да бъде достоен съперник на американската Спейс Х на космическия пазар!

Май за всички най-добре ще е да се закрива вече НАСА официално . Да се прекратяват вече няколко десетки години на агония.Ще се спре с изфабрикуването на нови и нови клипчета.

една друга ирма обаче закриха. в една друга държава. претопиха я и я набутаха в консорциум с военните, за да има някоя универсална единица и за нея.

Американците отново да извикат таксито.

Мъ не бе. Ще отидат пеша. Горди и независими.

че през 1990те години NASA спасява руската космическа програма от фалит, като я взема под аренда за десет години? Това е времето когато задължително във всеки пилотиран полет на руските ракети имаше американски астронавт в екипажа.

Американците са прочути филантропи, сред соросоидиотите.

обори ме с факти

Преди петдесет години, времето на най-ускорено развитие на науката, техниката, технологиите... НАСА направи пътека до Луната на 300 000км и назад. Роувър закараха, снимаха се, хоро играха ли, не играха ли... Обаче, днес, не може да качи хора на МКС. Що тъй!?

Написана е като помощно помагало на пропутинските тролове да сипят лъжи и пропаганда. Ако не беше NASA да инвестира милиарди в съветската и впоследствие руска космическа програма то сега нямаше да съществува Роскосмос!

Реалността е тенденциозна, в услуга на пропутинските тролове...

седя си аз в кенефа и чета номерата на педалите да им се обадя

Филмът Кеприкорн, така хубаво показва "стъпването на Луната", та ак се заплеснах. Като истински!

Наскоро, НАСА се обърна за помощ към руснаците, да им направят космическа тоалетна за МКС. Предполагам, че на "лунната" мисия, са ползвали лунните храсти за целта.

Майтапа настрана, но доколкото съм чел в Аполото, в музея, няма тоалетна. Може да са таковали във вестник и да са го изхвърляли през илюминатора.

Когато радио BBC се слушаше трудно в Бг в едно от предаванията засегнаха неволите на руснаците и американците относно тоаетите в космоса. Та накратко при американците лайната се изсушават в стандартна домашна микровълнова фурна и после "питките" се вакуумират в найлонови торбички и се слагат на етажи в шкафчета. Един прекрасен ден в космическия кораб почнал да се стели сив прах в безтегловност които ги озадачил. При претършуването на целия кораб установили, че едно от пакетчето бомбирало. При руснаците всичкия боклук се слага в мини контейнери и се изхвърля зад борда както торпедо от торпеден апарат. Сещате се че има два люка и всички опасности за разхерметизиране на кораба. Обаче най голямата издънка била, че всички изхвърлени капсули пътували заедно с кораба около илюминатора, а доста научни експерименти тогава бяха наблюдение на звездите и земята, а то ко илюминатора зает с лайна.

И да добавя: Тея руснаци, крайно изостаналите, си пъхат гагата навсякъде. Даже и в космоческите програми на НАСА, като транспортират американски космонавти. Гадове!

Това за Луната е най големият цирк! Честито годишнина на НАСА и Холивуд!

Калин се чудил как да го напише, само и само да не спомене, че ако не е РФ, от 2011г. американците щяха да гледат космоса само през телескопа.... Честит празник на ВМФ на РФ!

Ако съществува някой, който си мисли, че Мъск не е просто поставено лице, което да обира смрадта при провалите, значи живее на луната. Дадоха му пари, технологии и специалисти, само и само да не им намалят бюджета, ако гръмне някоя тяхна совалка. Преди няколко месеца, Мъскчо загуби военен сателит за 1 милиард долара, а НАСА излязоха чисти като сълзи от цялото фиаско.

Ей, тези руснаци!!!!!За никаде НЕможе без тях!!!!! Нали са "изостанали" в технологично отношение???? Да, да-ама НЕ!!!!

Разбира се, че са изостанали. Разчитат на анимации предимно.

а нали точно наса ме изпусна в гаровия кенеф след като веех флага при снимките за луната

НАСА нали знаете, че си е загубила чертежите за Луната. Като капак на всичко обаче не могат да посочат нито един завод където биха открили чертеж.

"Това е началото на космическо пътешествие, отвело американци на Луната." А бе дир вие наистина ли вярвате в това? Щото Никсън са е ръкувал с тях 1 час след приводняването, а те са били на парад прави и бодри 30 часа след това. Дори денс виждаме, че след престой две седмици в космоса ги вадят на носилки и то при положение, че днес те разполагат с фитнес уреди на борда и специални облекла с пружини и ластици, за да си развиват мускулатурата тогава с нямали нищо. Още един факт който излезе е че направената скоро снимка о спътник зад Луната, Земята заема 2/3 от хоризонта на Луната защото е 13 пъти по голяма, а в тогавашните снимки на НАСА големината на Земята е колкото на Луната гледана от тук. Ония изобщо са нямали хал хабер колко би трябвало да изглежда Земята гледана от Луната и не са знаели какво да филмират в студиото.

Аз пък не вярвам, че Гагарин е летял в космоса.

Да те питам: А кучето Лайка , летяло ли е?

Хамериканец, още не е стъпвал на Луната, само върху ''лунните декори'' в Холивуд.

била зависима, то от военните, ту от ЦРУ, ту от някой друг!

Абсолютно некадърно написана статия.