Коментари - ДБГ: Здравеопазването има спешна нужда от ефективен контрол, а не от рязане на разходи на око | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравна карта не трябва да определя легла, а лечебни заведения /болници/. Да се посочат колко болници са нужни на Благоевградска област например, с какви отделения и колко легла и да им се осигури издръжка за съществуването им, а каквото си изработят от дейността - да е в пхлюс.

Консумативите в болниците трябва да се купуват директно от производителите , а не от посредническите фирми на роднините на директорите на болниците със 100%надценки

частните болници да се самофинансират от такси на клиентите си -не може в София да има над 50 болници и в Пекин няма толкова много болници и поликлиники

Калина, може ли да избълваш две хиляди думи в една статия без да поясниш най-важното-какво е това ДБГ, с което почваш почти всяко едно изречение. Каква е тази журналистическа късогледост и невменяемост.

И като определи, че са нужни 4 болници и нито една от тях не е в Благоевград доволен ли ще си?

А може би някой трябва да определи че в София има нужда от 250 кафенета и 10 супер маркета, защото е решил че така ще е по-добре за потребителите.

Изключително се дават парите за обществените болници.Тук обратно, печелившите пътеки отиват в частните болници, до тук добре.А частните болници имат ли капацитет да приемат всички видове спешност.Парите от здравната каса трябва да се пренасочат към българските обществени болници.

Ами то навсякъде управлението се състои от запушване на дупки. Само тук - там останали пред пенсия експерти се борят да остане някаква система след тях, която да обслужва населението. Сегашните управляващи на всички нива не ги интересуват хората. Накова нещо не е било никога.

Гроб загробиха държавата с яловите си крадливи калинки.