Коментари - ДБГ: Здравеопазването има спешна нужда от ефективен контрол, а не от рязане на разходи на око | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то навсякъде управлението се състои от запушване на дупки. Само тук - там останали пред пенсия експерти се борят да остане някаква система след тях, която да обслужва населението. Сегашните управляващи на всички нива не ги интересуват хората. Накова нещо не е било никога.

Гроб загробиха държавата с яловите си крадливи калинки.

Калина, може ли да избълваш две хиляди думи в една статия без да поясниш най-важното-какво е това ДБГ, с което почваш почти всяко едно изречение. Каква е тази журналистическа късогледост и невменяемост.

частните болници да се самофинансират от такси на клиентите си -не може в София да има над 50 болници и в Пекин няма толкова много болници и поликлиники

А може би някой трябва да определи че в София има нужда от 250 кафенета и 10 супер маркета, защото е решил че така ще е по-добре за потребителите.

Изключително се дават парите за обществените болници.Тук обратно, печелившите пътеки отиват в частните болници, до тук добре.А частните болници имат ли капацитет да приемат всички видове спешност.Парите от здравната каса трябва да се пренасочат към българските обществени болници.

Консумативите в болниците трябва да се купуват директно от производителите , а не от посредническите фирми на роднините на директорите на болниците със 100%надценки

Здравна карта не трябва да определя легла, а лечебни заведения /болници/. Да се посочат колко болници са нужни на Благоевградска област например, с какви отделения и колко легла и да им се осигури издръжка за съществуването им, а каквото си изработят от дейността - да е в пхлюс.

И като определи, че са нужни 4 болници и нито една от тях не е в Благоевград доволен ли ще си?