100 години от смъртта на Ленин – как се променяха мненията в Кремъл за погребението му

Администрацията на Путин първоначално е била против вождът на пролетариата да остане в мавзолея, но след това е решила да го използва за свои цели

Обратно в новината

Коментари - 100 години от смъртта на Ленин – как се променяха мненията в Кремъл за погребението му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя трябваше да го убият още в утробата на майка му.

КОРОБКО ЛИ?:)))))

Ленин, както и всички болшевики, на първо място е национален предател. Агент на германското разузнаване.Германия финансира болшевишкия проект за преврат, за да ликвидира Източния фронт. И успява. Самата Русия изпада в една 5 годишна гражданска война с над 20 млн жертви.Но това не е всичко. Болшевишките репресии водят до над 30 млн жертви. Но и това не е всичко. Поради идиотската си политика, по време на ВСВ СССР дава още над 30 млн жертви. И в крайна сметка след още 45 години СССР престава да съществува. Разпадна се. Разкапа се като лайно на дъжд. Днешна Русия е една карикатура на СССР. А Путьо е една карикатура на Сталин. Всъщност Русия на Путьо и путьовците около него я чака съдбата на СССР. Фалит и разпад. С Ленин или без него. А Путьо и путьовците около него ще бъдат съдени като военнопрестъпници.

Е, гаа ти полюцията! Олекна ли ти?@?

Не проектирай менталните и сексуалните си проблеми, отклонения и влечения върху останалите читатели..........

Оказва се че жертвите на Болшевикопсихопатите и Комуношизофрениците са съизмерими на първо място с империалистическият монархчески фашистки колонизъм и на второ място съизмерими с жертвите на нацизма и демокрацията ПО СЕМПЛО КАЗАНО ЕДИН МНОГОЛИК ДЕМОН.........

Проверете ! Гермаския кайзер заповядва Ленин и 34 човека покрай него да бъдат докарани от Австрия в Берлин и от там с поръчение за революция (разбирай гражданска война) на влака за Русия ! Целта е Русия да бъде отслабена отвътре и лесна плячка за запада !

Какъв влак бе. С влака Ленин и 5 товара злато от швейцарската банка къв крайцера Аврора и от там към царска Русия.

И братята като нас ,бутат си мумийте и паметниците. Трябва да бъдат предупредени ,че с този ход ще вземем ответни мерки

В Московия почитат мумията на Ленин, който е сред най-големите гонители на християните в новата история, и в същото време се провъзгласяват за бастион на Православието с месианско самочувствие. Държат балсамираната мърша на един антихрист в едно езическо капище на метри от катедралните си храмове в столицата. Нация от дегенерати. Империя от дебили с император лилипут. Карикатура на света...

Россия са 150 милиона души и има на 200 етнически групи там. Който иска посещава мавзолея, който иска ходи в Черква. В София в центъра има джамия, христянска църква както източо православна така и католическа, а и синагога. Всеки ходи където иска. Някой не стъпват никога в тях.

Па, тебе ко та бърка, бе? Мадурите ли ти отекоха?

каквито и да са били комунистите направиха този прекрасен съвременен облик на Русия. Прекрасна, културна, цивилизована и развита технологично и индустриално страна. Ленин както и Сталин и каквито и да са били са видни исторически фигури от съвременната история на Русия.

ти ли приемаш за статистика милионите човешки животи, на сметката на тези нищожества, особено второто? Русия, съвременна страна ... Божкееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее

Русия 1917 година е 4 % главно военни и интелигенция и 96 % крепостни селяни. Сега в много отрасли им дишат прахта. Именно това беше проблемът на Запад. Че Русия не станата пост-социалистическа страна тип бивши соц-страни. Русия просто премина от един период на развитие в друг. Руснаците сменят няколко политически системи в развитието им официално от 839. И къде сме ние България? И какво е маде ин БГ? П.С. Сталин е дълбоко противоречива личност. Имало е етнически чистки; не моzе да ги отречем. И немците са правили етнически чиствки и геноцид но има неща които не могат да се отречат. Например аутомбан А 1 го е строил Хитлер. Минавам поне веднъж на ден по него. Направено веднуж за 100 години. Сега ням атакива неща.

Сифилистичен чифут!

Събарям мавзолеи всякакви и ... заравям мумии всякакви! Цени - народни.

тези заитници на православието как си кътат мумията до Кремъл в пирамидата. Че и на точно тази мумия. А РПЦ под вещото ръководство на офицерът Гундяев тактично мълчи по въпроса. Много е сладко и това с правото да се засягат разни теми в тази „свободна“ „демокрация“. Въобще пълен майтап.

Ролята на Ленин е долу горе като ролята на Елцин. Чуждите сили довели го до властта искат да разбие империята, но по някое време той решава да спре и оставя да вземат властта, тези които я запазват. Поради това и към двамата отношението е неясно

Първо Рашка да погребе. После и Ленин.

КОмунистите от КПСС вземат властта с Революция през 1917 г, ОБАЧЕ, руснаците правят ГРЕШКА и дават РАВНИ права на всякакви араби в Русия ( СССР).. Така през 1991 г, тия араби се отделиха в ОТДЕЛНИ държави !!! Араби и негри ВИНАГИ трябвада са РОБИ в нащите държави !!! Ако искат да имат права, нека бягат към Тихия океан или Индийския Океан.

По данни на печата, мавзолеят на Ленин носи печалба от туристи , повечето от които са чужденци и европейци. Нормално той е история.

Ами чужденците плашат да гледат цирк

Искаме си мумията, то друго не остана освен нея...

Цял ден виси на първа страница. Сякаш малко злини е причинил на Русия и на света. Дир са гадняри.

В библиотеките на големите световни университета стоят пълните съчинения на Ленин. Преведени.

Злото трябва да се изучава, за да не се повтори.

Точно до тези на Тери Пратчет

Ко стана с " Натуту за 3 дена до Москва"?

преди време решили да продадат тялото на Ленин. Евреите дали най-висока оферта. Обаче руснаците казали - На вас не продаваме. Там имаше един прецедент с едно възкръснало момче от Назарет. Да не се повтори.

Путин когато умре до Ленин ли ще го сложим в Мавзолея или отделна пирамида ще построим ?

.Разгледал всички забележителности и както си му е редът - решил да посети и мавзолея на Ленин Оказало се, обаче, че въпросното място не работело в момента. Тогава, туристът отишъл при началника на караула и му казал: - Другарю лейтенант, може ли да направите едно изключение? Много искам да видя нашия пролетарски вожд! Оня му се троснал: - Кое не ти е ясно, бе! Мавзолеят е затворен! Ела утре! - Ама, аз утре си пътувам за Тбилиси! - Твой проблем! Не ме занимавай с глупости! Тогава, гостът на Москва извадил бутилка отлежал грузински коняк и го подал на военния: - Заповядайте, другарю лейтенант! Това е за Вас, да се почерпите! Очите на офицера светнали: - Вижте другарю турист... Мисля, че въпросът може да се уреди. Ама, как ще Ви е по-удобно? Вие ли да влезете при Ленин или ние да Ви го изнесем отвънка?

Ще се наложи,да погребем и Русия.

Zомбитата кланят на балсамирана мумия в центъра на столицата им. Некроправославен комунизъм, блядь.

Самите талибани призлизат са ученици на руските комунисти начело с ленин.

Бунджорно бе, модератора, коме стай? Има ли рокфор сирене? Ако има да го туриш у на баба си путката...

Всеки ден поне по 5 статии за роSSиа. Като че ли България не е в ЕС и НАТО а 16-надцатая республика, блядь.

Искаме по 10 статии за Русия, миризливи, неблагодарни българи. Ще се кланяте на руснаците до земи, ако не бяхме ние щяха още да ви колят и ебът турците!

Хахах руски трол се появи веднага - отивай при препарирания, че да натрупаш точки. Друго на света не си дал.

Лумпен , болшевиките избиха рода на Александър 2ри

В часовете по история най-велик беше Сталин и Димитров, после се оказа, че е бил Ленин, после беше бай Тошо и Брежнев....сега е ред на Путлер...ха-ха-ха.

Пише се съратници,а не саратници.

не е майчин на словоблудстващите в ДИР.РУ.

Проба... проба

Спомням се как една много малка статия в 24 часа преди време писаха, че Ленин Е изнесен от мавзолея и погребението присъствал Горбачов. Така са подходили скришом ,иначе всички членове на КПСС щяха да ревнат и падне КПСС за винаги. Тихомълком го изнесоха. За сведение ленин не би трябвало да носи рожденната фамилия Илич Улянов - вижте брат му носи фамилията арманд, като ни будалкат, че взел фамилията на жена си . Той пръв се отказва от фамилията на съпруга на майката поради хорските клюки Инеса Арманд носи неговата фамилия, по рождение има друго име и фамилия, французойка. А защо французойка-тук вече опираме до другата истина за кардинал Ришельо-АРМАН Жак дьо Плеси, изпратил племеника си в Одеса да разучи столицата на България коя е била, не е Плиска. Самият той е пълен с тайните на света! Та „Ленин“ е потомък на този кардинал. Владимир е крайно опасен за монархиите, поради което е следвало да го премахнат. На 12 април 1912 пътува към САЩ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА АГИТКА НА Уилсън.И…както споделя КРУПСКАЯ В ЕДНО ПИСМО, ЛЕКАРИТЕ НЕ ДАВАТ ГАРАНЦИЯ ЗА ПОВИШАВАЩАТА МУ СЕ ТЕППЕРАТУРА-ПОЧИВА ОТ ПНЕМОНИЯ -веднага е заменен с двойник подготвен в затвор, вероятно парадас. На Надежда и на Инес затварят устите със заплаха-да продължат така, сякаш нищо не се е случило. Сталин не е знаел, не подозира, взема го за истинския и тръгва срещу него а го мори с отрова от индийско дърво; през 1933 година излиза името на отровата-ленинакризаробин в Ларус. Тоест кризата на Ленин от къде идва. СССР имах цял институт по марксизъм-ленинизъм, преместиха го в Пхенян. Получава заплати за нищо…Няма ВОСР, има бизнес план-сталин.

Спомням се как една много малка статия в 24 часа преди време писаха, че Ленин Е изнесен от мавзолея и погребението присъствал Горбачов. Така са подходили скришом ,иначе всички членове на КПСС щяха да ревнат и падне КПСС за винаги. Тихомълком го изнесоха. За сведение ленин не би трябвало да носи рожденната фамилия Илич Улянов - вижте брат му носи фамилията арманд, като ни будалкат, че взел фамилията на жена си . Той пръв се отказва от фамилията на съпруга на майката поради хорските клюки Инеса Арманд носи неговата фамилия, по рождение има друго име и фамилия, французойка. А защо французойка-тук вече опираме до другата истина за кардинал Ришельо-АРМАН Жак дьо Плеси, изпратил племеника си в Одеса да разучи столицата на България коя е била, не е Плиска. Самият той е пълен с тайните на света! Та „Ленин“ е потомък на този кардинал. Владимир е крайно опасен за монархиите, поради което е следвало да го премахнат. На 12 април 1912 пътува към САЩ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА АГИТКА НА Уилсън.И…както споделя КРУПСКАЯ В ЕДНО ПИСМО, ЛЕКАРИТЕ НЕ ДАВАТ ГАРАНЦИЯ ЗА ПОВИШАВАЩАТА МУ СЕ ТЕППЕРАТУРА-ПОЧИВА ОТ ПНЕМОНИЯ -веднага е заменен с двойник подготвен в затвор, вероятно парадас. На Надежда и на Инес затварят устите със заплаха-да продължат така, сякаш нищо не се е случило. Сталин не е знаел, не подозира, взема го за истинския и тръгва срещу него а го мори с отрова от индийско дърво; през 1933 година излиза името на отровата-ленинакризаробин в Ларус. Тоест кризата на Ленин от къде идва. СССР имах цял институт по марксизъм-ленинизъм, преместиха го в Пхенян. Получава заплати за нищо…Няма ВОСР, има бизнес план-сталин.

За тези 100 години,загниващият запад на три пъти им спасява миризливите жопи да не изпукат от глад, скоро ще има и четвърти

Тук като погребваха Г.Димитров ако помните плакаха след ковчега .....побъркани и най-вече СБЪРКАНИ хора ( ако въобще са хора) .

Когато извадят мумията на Ленин и я кремират, в България заедно с пиндосите ще си отиде и мизерията. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

На колко трябва да съм та да помня това? Вярно тук са или безработни дъртаци или пратени сополи, ама чак такива столетници.

Маркс, Енгелс и Ленин-тримата големи.

Големи малоумници.....

октомврийска революция е като идването на сглобката у нас . Народите от бъдещия есесер се подвеждат по акъла на хиляда еврея -опитни манипулатори . Подобен паралел но век по-късно се наблюдава и у нас .

Лошо няма. Във всеки град да направят по един мавзолей с отговорна мумия вътре. Така целия руски народ ще може свободно да ходи "на мумия" в неделя и от там във водочния любим магазин.

Докато се кланят на мумията на първата Орка, все ще са на тоя хал!

Примитивните ушанки така силно са зомбирани,че ще чакат с часове пред мавзолея,за да видят мумията на сифилистика Ленин.Дори и да умират от глад. И така ще бъде даже и след като Руската федерация се разпадне подобно на СССР. Впрочем Путлер,въпреки че обвинява Ленин за създаването на Украинската съветска социалистическа република,не смее да го изкара от мавзолея,защото се опасява от загуба на рейтинг и от бунтове.

Четете история,бе,другарки и другари!И то от много източници,за да придобиете реална представа! Ленин е идеолог.Но Октомврийската революция е извършена под ръководството на Троцки.Именно той! И не само това.Под негово ръководство се създава Червената армия.Той е нарком по отбраната и ръководи Червената армия през Гражданската война.И я печели.След това Сталин ще пренапише историята в негова полза.Това е истината.

Писна ни на тия от историята, и в даскало я учехме. Да си четем нашата.

Нека а повторя шот ма изтриха. Путинофилите Ленинофили ли са, фенове на царска Раша ли са? Дира ги побърка с тоя матерял. ХАХАХА

Няма тоя оня. Разни фигури са без значение. Да живее братска Русия, нашата освободителка от 5 вековно турско робство!

Пълен идиот си "вечни руслямецо "

NATO ще загуби. като гледам какви вперени в партийното знаме активисти имаме. а война не се печели с розови сънища, лозунги в цвят на дъгата и wishful thinking. който разбрал-разбрал. другите марш за центове, щото вече е два следобед.

Дълго време не могат да обяснят здравословното състояние на Владимир Илич, поставят неправилни диагнози, вкл и сифилис, а той не е бил женкар.В крайна сметка последните изследвания доказват, че един от трите куршума при атентата срещу него засяга артерия, която снабдява мозъка с кръв,другото е дълга агония и борба за живот.

Дааааааа, как да не. И Гошо Тарабата и той умря щастлив и спокоен в съня си, изобщо не го утрепа Сталин с живак!

има само в СССРе-то, Виетнам, Северна Корея, Китай и я имаше в България. Това е върхът на извращението. В Интернет има руски филм от 90-те за мумията, заедно с кадри от балсамацията. Направо отвратително, все едно дават кожарска фабрика...

забрави, наистина, по-древните фараони :) ПС според мен ще го погребат, но ще оставят мавзолея - както трябваше да направим и ние. не за друго, а народ без памет е не народ, а парцал.

За един пияница и курвар дето искаше да даде Благоевград и Сандански на сърбите? Моча, Мавзолея всички комунистически тъпизми си отиват! Ще си иде и Альоша

Да се кланяш на мумията на най-масовият убиец в света... Що за ненормална нация!

Байдън и той не изостава. Най-масовият убиец - не се знае. Йосив Байдън, Йосив Сталин - ще кажеш че има нещо еврейско в тях.

Мао бре , Мао

Добре че дойде Сталин да изчисти цялата сган от глобалисти евреи ленинисти в ЦК на ВКП - Троцки, Зиновиев, Каменев, Каганович и все осталная. От първите 1000 комунисти във ВКП 968 са евреи. Ако Троцки беше взел властта щеше да е още по-голямо чудо.

По-добре щеше да бъде това иззчадие на ада да не се беше раздало. Щеше да се спестят мииони руски и не руски жертви от целия свят.

Заминавайте в Москва да се поклоните на мумията на сифилистика Ленин.

Няма как да не ни направи впечатление, че дълбоко и искрено православните са почитатели на мавзолеите. Точно както е описано в единство и борбата на противоположностите, според комунистическата диалектика!

Руската православна църква е за погребение на Ленин,но малоумниците като тебе твърдят че православните християни били почитатели на мавзолеите.

се опитва да внуши, че лелин бил "комунист" ! . "комунизъм" е демокрацията ...а не тоталитаризма ! . европа 80 години живее в "комунизим" който сега блядавете искат да ликвидарт !

и двете - комунизма и това, което ни пробутват за демокрация - са френско изделие.

Ленин е известен русофоб. Когато Артьом, човекът организирал руската Донецко-Криворожка република, днешната югоизточна Украйна, го помолил да се присъединят като отделен субект в РСФСР, оня го отрязъл. Казал му какви са тия контрареволюционни руско империалистически желания? Я марш в Украинската ССР.

Трябва да се освободи място в Мавзолея, че не се знае, кога може да потрябва! Нашия хубаво че го събориха, иначе Бойко щеше да се нанесе в него. Когато му дойде времето!

забавни факти (проверете преди да ми броите копейките) 1)в Русия КП е опозиция на Путин и отдавна не е на власт. 2)групи като Пъси Райът идентифицират себе си като леви ('червени') 3)Киев, Крим и Одеса никога не са били в 'украина' преди Ленин. 4)украина като дъраваТакава държава е имало и преди. забележете, обачи - на два пъти за по 1 година - в периода - забележете - 1913-1916 година. 5)няма начин да убедите никого - освен украински историк, разбира се, че Рус и Русь не са едно и също. айде и ходете в някое училище да лъжете. това ви се отдава, отворени общественици.. а СССР е поздрав от Коминтерна, който, познайте, дали е или не е френски по произход и немски по парички. Още го има.

начин да отбележите 100 години от смъртта на ненадминатия ленин. Слава леніну .

блядавете нямат излаз на море бе ... . балтийско море е вътрешно за нато ...лесно могатд затворят тесният коридор между норвагия и дания ...и целит "мелик" блядскки флот в лелинград - умира прав ! . в черно море вснички страни като им скочим и турция затвори босфора - и тука умират прави !. . море- горе през белите мечки над норвегия - там ше обикалят - половината земя за да стигнат ...до света ! . . затова тази мръсна сган има апетит към балканите ...заради босфора ! какво ще правят блядавете ако света ги хване в клещи : от запад и северозапад - нато ....от юг - китай и юж. корея ...от изток - япания ....а отгоре - B-21 !

комедиант.

мое затвориш еа машка си раздраната минджа та дан се точат в нея турските тираддии... ББААХАХА