Китайците откриха нов начин за достъп до интернет

Учени от Китайската академия на науките успяха да осъществят интернет достъп с помощта на сини светодиоди.

Обратно в новината

Коментари - Китайците откриха нов начин за достъп до интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предаването на данни с модулация на светлината е известно от десетки години. Припомнете си само от кога имате телевизор с дистанционно. В допълнение, трябва винаги приемника да е в директен оптически контакт с предавателя. Накратко, супер метода им ми прилича на разработка от някакъв кръжок от ерата преди ТНТМ.

той и Тесла има разни изобретения от началото на миналия век ама му се живеело та много не се натискал да ги прилага))))

За мобилните и Wi-Fi комуникации за които съществуват големи опасения за човешкото здраве не е необходима видима връзка, каквато е нужна на светлината с която ще могат да се осветяват и помещенията в сградите, които от своя страна ще трябва да бъдат екранирани от външния свят, който без съмнение ще иска да продължи да използва своите радиовълнови комуникации. Така показаната скорост на предаване на данните не може да спре дъха на човек, но може пък точно този напълно нов начин за връзка с интернет да пробие светлинен отвор в китайската стена, след като дори и прогресивният Гугъл не успя да го направи.

Японците големи скръндзи били, я как само са опитали да прекарат човека.

Тъпият комунистически Китай не може да създаде нова висока технология, която при това е по-добра от тези на капиталистическия Запад! Но за всеки случай Сергей Игнатов да поиска закриването на КАН, не само на БАН. Знаеш ли ги гадовете какво може да измислят все пак.

Прав си, къде по удачно е изобретението да е вредно като тези измислени на запад (wi fi) и да се продава без да е изследвано достатъчно, защото на това все пак се крепи капитализма :P

Каква е темата, а какви са коментарите..... нещо за времето няма ли да напишете :)

какво прави?

... или имаш нещо смислено за казване?

четат вестници по цял ден и нищо не правят. Доста често ходя в академията и чесно казано ме съмнява тези хора да измислят каквото и да е ... е го даже в Биг Брадър имаше човек дето беше направил кола на ток и т.н. и беше разрешил доста въпроси. Ама не му признават от академията малумна страна сме и тва си е.

искат по високи заплати за нищо