Климатичните аномалии продължават

Близо 30 души загинаха във Великобритания в резултат на екстремалните метеорологични условия.

Обратно в новината

Коментари - Климатичните аномалии продължават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

твойта работа е НЕ Е ТОВА КОЕТО СИ МИСЛИШ...я, замри,...

Аз ще ти обясня. Гълфстрийм не топли Германия директно. Гълфстрийм минава между Великобритания и Исландия, доста далеч от Германия бих казал. Германия /особено северозападната й част и крайбрежието/ се топли от топлите западни ветрове от Северно море. А Великобритания, освен от Гълфстрийм се топли също и от топлите ветрове от американските Скалисти планини.

Хей GodLike, не се радвай много - за нас предвиждат жеги, суша и полупустинен климат...

Ами аз като съм беден и непушач - накъде да тръгвам, да си знам де?

Хора, не мога да разбера защо не се радвате на това, че ако наистина вече сме в реалният процес на глобалното затопляне, сме на топло, а не на арктичен студ. Ние сме на златната среда ! И ако стане така, че в Англия, Германия, Франция, Белгия и въобще на север до Май месец да има сняг, тука само се сещайте какво ще е ... 9-10 месеца туристически сезон.. Аз съм от Бургас и познавам 2ма човека, които се къпаха в морето на Коледа, просто защото беше около 14 градуса :) кеф .. И стига сте мрънкали, погледнете малко по-позитивно! Ако ще мрем поне да е с усмивка, че и 2012 е скоро ..хохохо

Всяка държава е получила климат според участието си в борбата срещу глобалното затопляне. Б-я участва с малко и получава малко студ, а Англия с много и получава много студ.

Това което е написала Мари е много силно преувеличено!!! Учените отдавна са предвидили изчезването на Гълфстрийм, процесът е много дълъг и постепен, след близо 200 години сигурно ще изчезне напълно. Но те не са предвидили някакви ектремни или опсасни последствия от неговото изчезване. Малко по-сурови зими в Западна Европа, което си е нормално за зимния сезон и по-чувствителни промени на климата в Северна Америка, без да се стига до някакви ектремни аномалии. Например Ел Ниньо през 2000 година промени посоката си, това не придизвика края на света....

Напълно съм съгласен с тебе. Масово се преразказват разни чути и видяни неоспорими факти представени от безспорни експерти. Мислете и подлагайте нещата на съмнение. Черното не е бяло, само защото някой много убедително го твърди. Принципно човешкия мозък може много повече от това да контролира вегетативни и приемо-отделителни процеси и да гледа телевизия.

Тъй като си много добре осведомена по въпроса ще те помоля да ми обясниш как Гълфстрийм топли Германия например. Справка: http://en.wikipedia.

Nyama nikakvo globalno zatoplyane. Vreme e istinata da se kaje, che stava duma za globalno zabogatyavane na malko na broi svetovni tarikati!

Браво! Предоставеният от теб материал отговаря на всички въпроси и затваря устата на лаиците, които говорят колкото да не заспят.

адски готино е ,че има такива информирани хора, а не само дървени философи из форумите!!!!!

стига сте вярвали на глупости и не се поддавайте на истерии.

тепърва ще има все по-големи аномалии и тепърва ще гриземе дръвчето. то в белите държави ще го гризнат яко, ама ще се оправят криво-ляво, къде с повече ток, къде с руски газ. Ние да му мислим, след като сертифицирания идиот ББ Тиквата спря строителството на АЕЦ и отказа прекарването на газопровода през наша територия, и всичко това за да угоди на своите господари от ЦРУ

Много fun взе да става!Май че не е на добре!Снегът през зимата не е аномалия,лошото е ,че на места,където трябва да вали сняг ,градусите са 20!Ей това си е аномалия!

Вярно е това, което е написала Мари, за съжаление. Освен това в природата нещата имат навика да стават бавно и неусетно докато не се премине критичната точка, от която няма връщане назад, каквито и мерки да се взимат. Също така явленията често пъти се развиват в геометрична прогресия. Един-два нищо и никакви градуси в повече в средната температура води до колосални промени в много екосистеми. Оттам следват други промени и т.н. главоломно. Аз лично смятам, че вече е късно да се взимат кой знае какви мерки. Те биха единствено смекчили събитията, но не биха ги предотвратили. Това, което трябва да направим, е да се подготвим и да се аклиматизираме. Животът ни тепърва ще се променя, и то значително.

Глобалното затопляне всъщност означава глобални промени в климата - а именно отслабване/засилване на морски течения, климатични бедствия, наводнения, торнада, тайфуни, супер суша/повсеместни пожари.Трябва да си малаумен за да не си забелязал тенденцията на увеличаващи се амплитуди на всички климатични фактори, дори и в България.Съвсем пресен пример, отпреди седмица,две - заваля сняг, темп паднаха до -15 през нощтта и само след 3-4 дена беше +15 С.Това не е нормално! Също и да вали ДЪЖД на 1800м надморска височина през януари. И да, виновни са всички богати страни с охолия си живот и потребителката им култура - живеят в палати, карат мощни коли по 50 км на ден до работа и обратно, не мислят за спестяване на енергия защото си имат парички.Чудя се до каква ли степен трябва да станат очевидни климатичните промени, за да се предприемат по драстични мерки.Може би когато Обама разтърка очички сутрин и цопне в блатото пред белия дом предизвикано от разлива на река Потомак!

една прелюбопитна статия за измамата Глобално затопляне и кои печелят от далаверата. Статията е Земната ос промени наклона си; глобалното затопляне е неизбежно!. Търсете в рубриката Общество - Ъндерграунд. Прочетете я НЕПРЕМЕННО!

Доколкото съм запознат топлото течение Гълфстрийм при едно глобално затопляне е възможно да се отклони или да отслабне неговото влиение, което ще доведе до значително понижение на температурите в Европа.

Преди да правиш подобни некомпетентни изказвания вземи да попречетеш малко научни статии! Глобалното затопляне всъщност означава глобални промени в климата - а именно отслабване/засилване на морски течения, климатични бедствия, наводнения, торнада, тайфуни, супер суша/повсеместни пожари.Трябва да си малаумен за да не си забелязал тенденцията на увеличаващи се амплитуди на всички климатични фактори, дори и в България.Съвсем пресен пример, отпреди седмица,две - заваля сняг, темп паднаха до -15 през нощтта и само след 3-4 дена беше +15 С.Това не е нормално! Също и да вали ДЪЖД на 1800м надморска височина през януари. И да, виновни са всички богати страни с охолия си живот и потребителката им култура - живеят в палати, карат мощни коли по 50 км на ден до работа и обратно, не мислят за спестяване на енергия защото си имат парички.Чудя се до каква ли степен трябва да станат очевидни климатичните промени, за да се предприемат по драстични мерки.Може би когато Обама разтърка очички сутрин и цопне в блатото пред белия дом предизвикано от разлива на река Потомак!

Какви мерки да се вземат, какви компетентни хора бе братя и сестри и ти nigga? Кой ще е този дето ще се изправи срещу Божиите дела и природата !?! Това което става никой, никога с нищо не би могъл да предвиди, предотврати или намали! В сравнение със силата на природните стихии човешките действия са повече от смешни и трагични. Каквото е писано да става, ще става, пише го и в някои дебели стари книги. Това е, няма драми...

На Земята ще останат само смъртните - бедните и пушачите. Някъде горе на по-добро място ще са безсъмртните - богатите и непушачите. Голямото изнасяне на достойните ще започне 2012-2013.

ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ!!!

виновни за климатичните промени са алчните западни капиталисти , които от алчност и собствена изгода превърнаха природата ни в бунище . Но еден ден всичките тия алчни дебелогъзи богати задници , ще си платят скъпо за това .

аномалия е в Англия да вали и е аномалия във Булгария да е толкова топло по това време. Не ми харесва това... и не мога да си го обесня.. надявам се да няма опасност и компететните хора по този въпрос знаят какви мерки са нужни да се вземат... живи и здрави :)

Благодаря на Мари. Не бях чела за промените в Гълфстрийм и ми беше много интересно. за тези неща трябва да се пише и говори повече, а и да се прави повече, за да сме наясно и всеки да прави нещо според възможностите си поне за забавянето на климатичните аномалии.

...лято и зима, ден и нощ няма да престанат - Бог в Библията (Битие 8:22)

Споко майката природа няма да ви прости....човешката раса не заслужава да живее !

Глобалното затопляне ще доведе до глобален студ, така ли да го разбираме??? Много противоречиво звучи и страшно..... На някои хора им е смешно и весело, но нещата вървят на много зле за Земята и за по-бедните народи.

Ама много се кефя как упорито и със самочуствие се отстояват абсурдни тези, като тази че всъщност глобалното затопляне предизвиквало застудяване. Това, което става на мене ми прилича на глобално застудяване. Не сте специалисти по темата, гледали сте нещо по NatGeo, CNN, Канал1 и прочие смешни медии и авторитетно се изказвате. А не ви ли минава поне за малко мисълта, че може би в гореизбрените медии имат някакъв интерес да повтарят нон-стоп глупости за това глобално затопляне. Мислете с главите си, стига сте повтаряли каквото сте дочули или прочели някъде. То пък бива излагация, ама това на нищо не прилича. МИСЛЕТЕ.

В Маями 1.6 градуса, това не е за вярване! prostaka да си чувал че покрай острова минава Гълфстрийм и затова там зимата е много мека?

Много ме кефят еколозите, имало глобално затопляне, топят се ледените шапки и т.н. После започват такива аномалии и еколозите пак казват - Ами то до това води глобалното затопляне Ако утре пак настъпи ледников период и той ли пак ще е следствие на глобалното затопляне?!?!?!

Анормално и Аморално е това което се случи в Копенхаген! Стремежа на богатите да трупат още богатства на гърба на бедните под всякакви измислени предлози. Предлагам да се вземе Нобеловата награда от онзи мошеник Ал Гор!

Оказва се , че тези промени в климата учените са ги очаквали , но до сега техните прогнози не са вземани много насериозно . Ето какво срещнах преди време в руската преса : Трябва да се има в предвид , че Гълфсрийм това е една гигантска печка , топлеща целогодишно голяма част от територията на САЩ и цяла Западна и Северна Европа. Обемът на потока Гълфстрийм е 50 млн м.куб. в секунда , което превишава 20 пъти потоците на всички реки в света взети заедно.Топлинната му мощност е около 1.3 1.5 петавата / петават 10 на 15 степен вата / , които по мощност са равни на на един милион атомни електроцентрали. Гъ обезпечава средна годишна температура с 9 10 градуса по Целзий по-високи , отколкото в аналогични по ширина райони , например на територията на Европейската част на Русия , в Сибир и Далечния Изток . В резултат на това в Европа и в голяма част от САЩ климатът е много мек , изключително благоприятен за селско стопанство.Средно годишните добиви на зърнени култури в Германия , Франция и Великобритания на нечерноземни почви / е около 70 центнера от хектар , в Швеция 60 , в Ирландия 85 , а в Украйна върху черноземни почви - само 24 , в Русия / на нечерноземни / - около 17. В Германия , Франция , Белгия и др. Няма засушавания и замръзвания , които унищожават посевите , а в Русия и Украйна те са постоянни. Така че Гълфстрийм за САЩ и Западна Европа е дар Божий , благодарение на който топлината , еквивалентна на един милион атомни електроцентрали постояно , ден след ден топли САЩ и Западна Европа , рязко повишава ефективността на техните икономики като цяло и на селското стопанство в частност. Но през 90-те години на миналия век започнаха да се появяват съобщения на учени за това , че нещо става с Гълфстрийм.Неговата мощност започва да отслабва и в някой зони дори започва да изчезва , особенно близо до северните части. В резултат на проведените допълнителни изследвания се е изяснило , че измененията на Гълфстрийм се дължат на това , че протича интензивно топене на ледовете в Гренландия и като цяло в Арктика. Огромното количество образувала се прясна вода от ледовете усилва пресичащото Гълфстрийм Лабрадорско течение ,на което плътността на водата става все по-малка и то започва да гони по-соления и плътен Гълфстрийм на дълбоко.Опресняванет на Северния ледовит океан заради топенето на ледовете също прогонва по-соления Гълфстрийм надолу. Освен това някой учени твърдят , че заради топенето на многокилометровата ледена шапка , нейното тегло намалява и се изменя геометрията на земната кора в района на Гренландия / на това място кората се повдига / и това също препятства течението Гълфстрийм на север към бреговете на Западна и Северна Европа. След много кратко време / обикновенно учените говорят за 3 до 5 години / Гълфстрийм ще започне да се измества към Африка без да стига до бреговете на Испания и съвсем ще спре да преминава покрай Франция , Великобритания, Норвегия , Исландия и остров Шпицберген. Така без да се чакат да минат 100 години деветте градуса подарени на Европа , а така също на Източните и Централни части на САЩ ще изчезнат съвсем скоро. Най-силно от това ще пострадат именно най-развитите икономически региони в света.Рязко ще се измени климатът на голяма част от САЩ / ще започнат да се превръщат в пустиня големи територии от КАЩ и Мексико / , ще настъпи рязко застудяване / от типа на сибирският климат / във Великобритания , Норвегия, Германия , Швеция , Ьвстрия , Дания и т.н.Рязко влошаване на климата ще има във Франция , ще стане много влажен климатът в Испания. Учените предричат огромни катаклизми , заплашващи тези региони, които рязко ще изменят условията на живот на всички обитатели. Така че на Западна Европа ще й трябва много газ за отопление и нашите политици да не се помайват , ами да подписват договорите за строителство на газопроводите , защото може други да ни изпреварят.

Като имате предвид, че в Англия основна тема след футбола е времето, то представете си как се чувства средностатистическия бай сър Джак, който е чувал от дядо си, как некога на времето валяло сняг през януари! Сега обаче, чини ми се аномалията е в главите на тия дето тиражират бясно такива новини. За тях нашия Вуте е казал Е па зима е, че вали

Не е зле да се попрочете малко за глобалното затопляне. В някои части на света то ще доведе до рязко ПАДАНЕ на температурите или общо казано - до температурни аномалии - много топло и много студено. Ще го видите глобалното затопляне СПЕЦИАЛНО В БЪЛГАРИЯ през лятото. При януарски температури + 15-20 градуса, сещате ли се каква суша ни чака през лятото?... така че климатичните промени са факт - просто погледнете през прозореца.

Глупости! Няма още да се мре!

Не е лошо да четеш преди да се изхвърляш.. :)

mnoo si prost. Ha vzemi se obrazovai ne samo ot televiziata i vesnicite i togava govori po temi kato anomalii i stud po vreme na globalno zatopliane. Aman ot oligofrencheta deto ne vijdat po-daleche ot nosa si.

До Да - ама че глупости си написал, че то по твоята логика България сега нямаше да съществува, снегът и студът там не са нищо повече от това което тук се случва почти всяка година. Че то януари 2008 в Свищов имаше 1м сняг, в Русе 75 и т.н., то тия градове трябваше да са измрели по твеоята логика.

Еми зима е. Нормално е да вали сняг и да е студено. Ама нали трябва да се повтаря мантрата за глобалното затопляне: глобално затопляне СО2 глоб затопляне глобалнот затопляне СО2 глоб затопляне СО2 глоб затопляне ...... г затопляне глобалнот затопляне СО2 глоб затопляне СО2 глоб затопляне Видяхте ли сега до какво води ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ? Нищо, че всъщност е студено. Студено е защото има ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ. И СО2 има. Повтаряйте си го по 200 пъти на ден и като ни напраскат данък СО2, безропотно да си го плащаме. Щото има ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ. Нищо, че е студено.

Значи преди 30 години пак е валяло снаг на острова:) А може би и преди 60, 160, 600 ... 6000 ... А ако аномалия е това да НЕ ВАЛИ?

няма страшно-другата седмица всичко ще се оправи.идва атанасовден,денят расте,зимата си отива,вадят старата плоча-не излизайте навън от 13 до 16ч.,т. до 40гр. на сянка.

Причината е точно в намаляването на дебита на Гълфстрийм, което се наблюдава от години и явно вече е станало значително. При нормални обстоятелства, ако Гълфстрийм изчезне там ще има ледници. Всъщност в ледниците ще стигнат почти до България. Причината за намаляването на Гълфстрийм е предполагаемо глобалното затопляне. Очевидно ситуацията в Англия и западна Европа не е обичайната - не забравяйте, че тях зимата не ги изненадва всяка година, като в София. Само вижте кадрите от новините. Вижда се, че огромно количество техника чисти непрекъснато снега. Ако нещо толкова необичайно се случи тук, загиналите ще са хиляди. Тук е достатъчно да завали малко дъжд и отнася цели села. Всяка пролет в София текат реки на мястото на пътищата, щото нещо толкова елементарно, като поддръжката на каналите отпушени е недостъпно за тая държава. Същото важи за дупките по улиците. Не се правете на остроумни, а мислете за разнообразие.

Глобално затопляне...глупости Аномалии - глупости. Сняг през януари? А кога да вали през август ли? Това, че англичаните, като в София, са готови за работа в зимни условия през август си е тяхна работа. Лошото е че и ние сме така. За зимата сме готови през август, а снегът през януари ни изненадва...

Май вместо глобално затопляне, ще има ледников период. Дали защото е време да се сменят полюсите? Нищо не е сигурно - всичко е само хипотези... Само едно е истина - цикличността на процесите на Земята. Това, което се е случило в историята и като периоди, пак ще се случи.

така ,като се правиха на отворени когато се събраха да решават проблемите на земята ,пада им се :)

Aideee pochnaha testovete s mashinata za globalno izstudiavane...

Нека да е лятоооо, сама да е лятоооо.....