Два ТИР-а се удариха челно на Околовръстното

Тежка катастрофа между два ТИР-а стана на моста на река Искър в северната дъга на Околовръстния път на София към Нови Искър, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Два ТИР-а се удариха челно на Околовръстното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия горе в парламента заслужават само едно:да ги изтрепеме до крак,не ги ли е срам и това го наричат международен път,боклуци мръсни,ама кво им пука нали си прибират парата а ние да се спасяваме и да си трошиме и ебез това старите коли-боклуци на запада.

Ако мислите че там може да се кара бързо минете и тогава да се говори.Точно там е УЖАС

Отдаван околовръстното трябваше да е автомагистрала, но даже там където е - участъка между Цариградско и Ботевградско шосе, автомагистралата се унищожава, като се строят обекти плътно към асфалта и скоростта е ограничена на 60 км/ч от услужливата община. А моста на Искър е просто ужасен. Винаги минавам със страх по него.

kakvato ni vlasta takivani i ptijtata RAZBITI GOSPODA MINISTRI

Май е и чудо, че тоя мост не се е сринал сам до сега ! И без да има нещо минаващо на него в тоя момент точно. Ето това е чудо. А, че има ясно оформени коловози от изтласкан на страни асфалт...това си е едно на ръка, всички го знаят. То и по-голямата част от околомръсното е май с релси- да не би да изпаднем от правият път. На това му се вика загриженост от обшината и агенцията по пътищата. Въпроса е: кога ще се променят нещата там (в положителна насока) и трябва ли за целта първо да се утрепа я някой от общината, я от пътната агенция...???

Всички които сме минавали по този път и най-вече по този мост можем да кажем: Чудо е ,че чак сега се случи! При това състояние на околовръстното...

Каква война на пътищата,като няма такива.По-добре войната на кръпките и какви са тези пошли надписи на разбитите кръпки,наречени околовръстно,че този участък се поддържа от еди коя си фирма.Това хвалба ли е или какво,егати парите ни взимат и накрая дупки,в Швейцария годишната венетка е 30 евро и зимата им е зима,ама си нямат агенция Пътища,иначе сигурно щяха да ходят пеша,като римски легионери.

TIR-Toshko Iznese Rodinata

Граждани, спрете войната по пътищата!

Cialata severna duga na okolovrusnoto e ujasna, vse edno ne e okolovrasno, a mejdu-niven put, celia v neravnosti, takova neshto ne triabva da se dopuska vuv nikakav sluchai, no v BG e normalno, sega shte kajat i che niakoi ot shofiorite e vinoven za nespazvane na putnia relef! Kato minavam s kola ot tam tia si hodi kudeto si iska, asfalta e otvrat i putia tesen! Vreme niakoi da osudi obshtinata ili durjavata i malko po-malko da pochnat da go opraviat tova platno! Niamam dumi napravo ...

Тир е транспортно средство за превоз на товари, може и голям бус да бъде!

На това място пътя е дупка до дупка,а даже и дупка в дупка!Освен това е много тесен,натоворен и нищо чудно,че са се ударили!

Почти всички коментирате проблема едностранчиво, а той е комплексен. Както много правилно е отбелязал първия коментатор не само турски тираджии катастрофират(между другото процентът на ПТП в Турция е много по-нисък от този в България), което иде на рече че вина не носят само шофьорите. Пътищата в цялата държава са под всякаква критика, книжки се купуват срещу 400 лв., а ние които не сме си ги купили също често нарушаваме правилата. Решаването на проблема трябва да започне от самите нас - ние да се стремим винаги да шофираме изправни автомобили и да спазваме правилата за движение, да въздействаме на водачите да го правят ако сме пътници. Трябва да бъдем и доста по-критични към разни кметове и тем подобни управници, които с обществени средства ремонтират пътища. Трябва да ги питаме, как така ремонт на километър път струва почти един милион и на следващата година същия път прилича на швейцарско сирене? Ако не предприемем тези и редица други действия такива инциденти ще зачестяват и ще се отнемат все повече човешки животи по пътищата на България.

прав си, но тук е БГ в други страни на магистралата ако бутнеш човек нищо не ти правят

patq si e super az kato si minavam s traktora ot tam sam skasal samo 2 gumi ko iskate bat boiko ne minava ot tam za bankq

При това ОКАЯНО състояние на Северното Околовръстно и предстоящата зима е въпрос на време да бъдем свидетели много други подобни сакътлици. Ако има дефиниция на това, що е път, то това НЕ Е северната дъга на софийското околовръстно. По-скоро може да се определи като полигон за тестване на автомобили - да видим коя ще издържи повече. Да го определят като всичко друго, но не и за международен път, да го затворят докато не бъде приведен в някакви допустими норми!!! Срамота и за Агенця Пътъща (Мафия и корупция), и за Община, и за Държава. СРАМОТА!!!

само така за пресичащите неправилно пешеходци. особенно на бул. България. Подлезът им е под газъ но не, трябва да пресечем от горе. Не трябва да има наказани шофьори ако се згази някой там. Аз лично даже ги гоня с колата с надут клаксон. съдете ме

Е това,трябваше да стане на този мост,та той не е в Българистан,моста е на река в Афганистан.Чудя се как не е паднал в реката още.

Уффф моето момиче ти уцели направо в 11-ката. За TIR можеш да си измислиш цял куп неща (включително и твоето transport insuarance routing), но в случая означава Transports International Routiers!!! Така че TIR не е нужна да е голям, да има ремарке и да вика брм-брм-брм-брм!!! Може и да е каруца но да е така оборудвана, че да отговаря на куп изисквания на митнически, гранични, данъчни и т.н. закони. Transports International Routiers е по французки, пък аз да си призная не го зная много, много... така че, от Хан Тукту à tout hasard

ВСИЧКИ , КОИТО ПРАВЯТ ЗАДРЪСТАНИЯ СЛЕД 17ч. НЯМАТ ПРАВО НА КОМЕНТАРИ ПО ТАЗИ ТЕМА!ПО ЦЯЛ ДЕН СИ СЕДИТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ И СИ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА , КАВО Е ТРАФИК , МАГИСТРАЛА ,ИЗМИСЛЕННО ОКОЛОВРЪСТНО С МИЛИОН ДУПКИ И БЕЗ МАРКИРОВКА И КАКВИ ТРЯБВА ДА СА НИ ПЪТИЩАТА!!!

Колко пъти карам с около 80 -100 тира зад мен с пълна газ ще мине през мен и ме изпревара.И риск е да го догониш.КРАЙНО ВРЕМЕ Е НА ТЕЖКОТОВАРНИТЕ КАМИОНИ ДА СЕ ОГРАНИЧИ СКОРСТТА ОТ 60-80 КМ в час.Карат като луди.

какво умувате всички!отдавна цялото околовръстно трябваше да бъде в едната посока с три ленти.точно в тази отсечка до разклона за костинброд пътя е с коловози като черните коларски пътища по селата а дупките са като бомбени ями.стига сте плакали и за проверки-има ли допир на човешка ръка-особено шофьорска-няма нарушение!ей шофьорите са като армия и сталин се е предал пред тях.а за движението на тирове в събота и неделя,не цяла европа-половин европа го е въвела но само за страните в които тираджиите получават месечно възнаграждение от 4000-5000 евро заплата....дали пък ще работи и събота и неделя - и без ограничение а ?:))

Всъщност, T.I.R. е абревитура за Transports Internationaux Routiers.

Това е мостът над р. Искър, който е минавал оттам знае - платното между мантинелите е много тясно, асфалтът е много нагънат, а какви дупки има... Възможно е ударът да е станал именно заради това (не че някой е изпреварвал - личи си, че не е челно). Иначе като кмет Бойко кърпеше околовръстното; сега да отиде и да каже на човека в Пирогов как всичко е наред. Дано хората се оправят. Общината може да бъде осъдена винаги ;)

Айнщайн: Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. Второто все още не е доказано.

Първо се информирай малко всички камиони иавтобуси имат скоросто ограничители които не позволяват по висока скорост от 88 км. А пътя точнжо на това място е отвратителен.

Хм,тука има доста коментари дето изкарват шофьорите на ТИР-ове че го правят едва ли не нарочно. Ами я помислете,както вие оставате в офиса след работно време така и те карат повече от полагащите им се 8 часа за деня. Обаче! Винаг има едно обаче което бърка цялата работа и това са шефовете на тези транспортни фирми,имам приятел който караше автовоз,какво правеше шефа му за да налапа големите пари поставяше на шофьорите си безумни срокове,кара ли са и с по 2 карти зашото знаете по другите страни как е.Въобще всякаквите еквилибристики и минавания по тънката лайсна се прилагат само и само да се допипа некой лев отгоре! Другото за което закона мъчли е това че човек от страх да не си загуби работата /особенно в днешно време/ започва да играе по свирйката на шефа си дори това да не е правилно. Сигурен съм че са се ударили защото са карали повече време от позволеното но не защото те го желаят,няма такъв човек който ще си жертва времето за почивка за да работи ей така! Та закона мълчи ако хванат някого гори шофьора. Я да ги подгонят с проверки постоянно да им гледат пътни листове,планове и срокове като се сметне 1 курс от т.А до т.Б с почивки и т.н. се прави за толкова време. Аааа ама тук виждаме че Пешо от вашата фирма е дошъл с 1 ден по-рано значи е бързал и не е почивал,дай сега да видим тахографа/повечето вече са електронни/ и се почва разнищване до дупка. Освен това време е вече в почивните дни да се забрани движението на тези камиони като в Европа. Естествено това тук няма как да стане,те ще си карат повече от позволенто а ние ще седим повече по офисите това е,иначе нещата се променят но с твърда воля и единогласие от всички ни! Естествено дебело подчертавам че всяко стадо си има и мърша!

Споко бе, ???!Аз какво съм ти виновен, че пътя е лош, ако исках офроуд щях да си карам на село по нивата.А ще си ходя където искам, нали живея в демократична страна, няма някакъв софииски дришльо да ми дава акъл.

Ами аз я виждам двойна непрекъсната, а не съм и пил!!!Какво от това?!?

двойна непрекъсната при това

Абе идиоти такива,вие знаете ли че там където са се ударили,на моста при Н.Искър,пътя е на коловози и е в ужасно състояние.Как може да има такива коментари,все тировете са ви виновни,че не можете да карате селяни прости и сте дошли от село в София!!!

samo na men li mi se vijda neprekusnata linia na asfalta.

Не са TIR-ове; точното пончтие е товарен автомобил. Товарните автомобили с влекач и ремарке се назовават - ПРИЦЕПИ; когато са от две части (камион и ремарке) са ХЕНГЕРИ; а хенгер без ремаркето е просто ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ - КАМИОН. Ако трябва да сме прецизни. TIR е съкрашение от: transport insuarance routing; иначе казано: гравданската застраховка на камиона и превозваната стока!!!!

Абе на всички тираджии и на почти всички шофьори от градския транспорт трябва да им вземат книжките за определен период, за да научат знаците и какво е това предимство.Качило се на голяма машина и давай да гази наред.

само не можах да разбера защо пътната настилка Ви е виновна? че по-голямата част от пътищата са в окаяно състояние, това всеки го знае. но все си мисля, че и всички знаем какви шофьори сме...

Ще си купувате ама друг път и да ми се кланяте пак сам ще си я изльокам.Ха-ха , нещасните ми гражданчета.

Човек, изумих се, че нито един, не можа да разбере правилно 1вия коментар. Жалко, че такива елементарни хора дават мнения със самочувствието, че са прави.

Човека има предвид да не плюем само по турските тирове, ето че и нашите са се изплющали леко и неангажиращо...

Киро, ТИР означава камион с ремарке, така че и малкият камион също е ТИР, независимо че е малък. Да го знаеш от мен.

Няма ли да се обърне внимание и на северната дъга от околовръстното.Писна ми само за южната да се мисли.Ще има Някога и северна тангента.КОГА???

Нима сте учудени това тираджиите не само че карат като луди ,не само че се гаврят с по- малките автомобили , като ги притиксат в мантинелите и ги карат да излизат извън платното ами и помежду си не се уважават

Добре, че има кой да се наеме да разясни, какво е искал да каже човекът с първия коментар? Толкова ли е трудно за 9 от 10 лумпена да схванат елементарния сарказъм?

Знаете ли господа за какви дупки, ями и коловози става въпрос в този участък. Всеки ден минавам и е кошмар.Срам и резил за България. Не са виновни шофььорите а гадните пътни настилки.

дано им няма нищо на шофьорите. Как са се ударили челно не мога да се сетя

Как няма да има катастрофи като пътя /имам в предвид пътя по околовръстното от Световрачане до Люлин/ е под всякаква критика.Целият е на коловози, дупки и отстрани така се е надигнал асфалта че е като бордюр.Тези който правят ремонти на пътищата са за убиване само пари прибират .

неса два тира а един тир и един малак камион и при удара стана експлозия

Сигурно е виновен този от Ямбол;) Вчера един софийски клошар по ТВ каза че като правителството вдигне акциза на ракията, щял да си я купува от селяндурите

дупките там са, огромни ями, от асфалта са се образували коловози, тясно и....

az buah tam kogato stana i se udariha edin Tir s edin malak kamiaon.Pri udata izbuhna ne6to ot kamion4eto no neznam kakvo

Ot katastrofata tche sa dovolni samo razni vetchi litcha,koito praviat pari pri delata...Dano otcheleiat postradalite...