Светилища на 35 века откриха на Перперикон

Археолози откриха на Перперикон уникални каменни светилища подобни на тези в Крит и Египет от преди 35 века. Олтарите образуват огромен култов комплекс с площ от 12 квадратни километра.

Обратно в новината

Коментари - Светилища на 35 века откриха на Перперикон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога турците са дошли на Балканите?!!! Сега и историята ни крадът.

ИВАН МИХАЙЛОВ, Че траките са българи е вярно, но славяните са измислени от Шльоцер много преди да се измисли комунизма. После Златарски му приглася, също много преди 9ти 49та. Ако ще забърквате политиката с историята то го правете коректно.

Да, да, а в ковчега са били кокалите на богинята Пастет, които са откарани в българската зона 51 (цариченската дупка), шеф на екипа е била Людмила Живкова, после по мистериозен начин всички от екипа умират (и шофьора на хеликоптера вкл.), даже и Людмила. А котките сринаха цариченската дупка, за да може тяхната богиня да си почива в мир. Хе хе хе...

ДО ИВАН МИХАЙЛОВ (17.09.2009 г. 01:31ч.) Браво Иване ! Подкрепям те ! Дано има още Българи тук и те да те подкрепят !

Ако човек посети гробниците на египетските фараони и тракийската гробница в Казанлък ще остани ужасен от приликите. За мене е явно, че са имали връзка траките с египтяните тогава.

СЕГА НАПРАВЕТЕ МУЗЕЙ, ПР И НАЙ-ПОСЛЕ ПОКАЖЕТЕ ЧЕ ТАЗИ ЗЕМЯ ИМА ИСТИНСКА ИСТОРИЯ

До: история (16.09.2009 г. 20:37ч.) Сигурно малоумният ти мурук се е крил в храстите и е видял всичко. Не ти ли е казал марката на вертолета? Те, комунистите и самолети с пачки долари са изнасяли, гадовете връсни!

О, неразумни юроде! Колко от пишещите в тоя форум са ходили на училище. И ако са били там - какво са правили? Препоръчвам да прочетете отново Омир и да научите от него колко тракийски владетели имат пряко отношение към Троянската война. Че траките са били един велик народ и че тепърва предстои да открием много за тях, е ясно за всеки, който е ходил в музей и е прочел поне три глави истинска история. З

БРАТЯ БЪЛГАРИ , ДА ПЛЮЕМ НА КОМУНИЗМА И НЕГОВИТЕ ПРОРУСКО-БОЛШЕВИШКИ ПАНСЛАВЯНСКИ ИЗМИШЛИОТИНИ , ПЕРПЕРЕК Е НАШЕ ТРАКО-БЪЛГАРСКО СВЕТИЛИШЕ , А НИЕ СМЕ ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ , НАЙ-СТАРИЯ И НАЙ-ВИСОКОКУЛТУРЕН НАРОД В ЕВРОПА И В СВЕТА .

Няма данни светилището на Дионис да е било в Родопите. Проблемът при дребните находки е, че никога няма да разберем дали произхождат от Перперек или Овчаров ги е купил от иманяри.

Такова нещо Перперикон няма - наименованието е измислено от Овчи, че звучи по-секси и алъш-вериш. Перперек е името, уважаеми българи. И Перперек не е открит от Овчи, а още Богдан Филов е правил разкопки на Перперек. Това просто е едно тъповато парче, което обича да се показва по вестниците. Хората вече не му се връзват на смехориите. То е тъпо като персийски галош.

и уникалните български учени Пепел ти на устата драги ми националисте :) Аман от дебили дебнещи коментрите по новините в нета. Дето се вика смех на парцали :)))))

Абе за какви траки и какви траколози си говорите тук???? Чакам накрая да споменете и А. Фол, за да ви тегля съвсем една яка майна. Стига се тези соц измислици и фантазии ......

абе не знам лъжа или истина, но тука ме подразни коментар в които се спонемават тюрки и гърци, ами само да споемена на коментатора - по това време нито тюрките нито гърите са знаели какво са. :)

Открили са 35 нови турски кръчми с гнусно ядене около измишльотината Перперик,,,, бррр не мога да го изпиша дори. Хора това е кьор-фишек ( като тото ). Не се лъжете да ходите там, мазни турски манджи с вкус на овча мас ви се серивра от сервитьор миришещ на турски парфюм ( не къпън от 1 година )

Ти колко безплатни археолози познаваш? Лошо ли е на някого да му се заплаща за труда, който полага? Или смяташ, че всички трябва да са еднакво бедни и гладни, и уникалните български учени да живеят на същия стандарт като българските цигани, например, които убиха професор Калоянов, и досега няма ни един арестуван и обвинен за това гнусно деяние?! Така скоро няма ни един грамотен човек да остане в тая държава, само едни чалгарки - още по-добре платени, но за тях парите не ги жалите, нали, те са заслужили?!

И се нарича ПЕРПЕРЕК , а не елинизираното Перперикон, лично съм питал Овчаров и той ми каза, че още не е времето ?!?!?!?! за кое не е времето?!?!?!? да си кажем че Траките не са Елини????

И възторзите и оплюването са неуместни. Вярно, че дори новите находки са с 1000 години по-млади от пирамидите, но всяко нещо от бронзовата епоха си заслужава рекламата. И не е вярно, че се е знаело за Перперикон всичко. Знаеше се за средновековната крепост, но не и за селището от бронзовата епоха. А това, че там било Светилището на Дионис - не е невъзможно, но доказателствата са неубедителни.

от лъжливото овчарче!

Овчаров май е гръцка подлога.

Още по времето на комунизма с вертолет от там е изнесен голям ковчег с кой знае какво вътре, но това е станало със знанието на властта!Отдавна богатсвата са заграбени, не се заблуждавайте!

Ако слушате Овчаров след известно време може да каже,че там се е родил ИСУС ХРИСТОС.Всичко при него е измишльотини.Помните ли как откри златната маска-предварително приготвени камери ,изсипва пръстта от маската и изревава:Маскааа! Римският калдаръмен път покрай Перперикон се знае от местните хора от столетия ,крепостта също и сега той открива нещо ,за което винаги се е знаело.

Всичко на Перперикон е открито и изнесено много отдавна.Защо трябва да бъдат заблуждавани хората?Че още по времето на Т.Живков се е знаело прекрасно какво има и какво не на Перперикон.В България има невероятни и изключително ерудирани траколози,но....Овча никога няма да бъде сред тях.Той е платен,аз лично не му вярвам.

а кога ще построят хотели и спа центрове........веро скоро

Браво, но за съжаление се съмнявам във всичко открито и датирано от Овчаров.

Има още какво да се открие там! :) Браво на Археолозите!

Има ли древногръцки надписи на мястото на откритието? Имаше някаква сензация наскоро, но гръцки ли бяха, турски ли...

Neveroiatno kulturno nasledstvo imame.. Andrea, Zlatka, patka i sie nikoi niama da gi zapomni.

дебиииииил тъпак, идиот, кретен деееа писна ми овчарчето, то бива дебелокожие и дебилизъм, ама вече прекали.( Професоре ако не престанете ще пиша по всички форуми как сте станали пофесор. То бива, бива, но вашия профанизъм и некомпетентност мина всички граници. Първо, това което държите не е фибула, а заготовка. Второ, студентите в СУ, втори курс археология, би трябвало да знаят, че фибулата е 6-5 пр. Хр. Некомпетентно, селско, брутално и просташко. Минахте всички граници. Тъпак и простак! Друго определение за вас нямам!

NASKORO SE OTZOVAH S EDIN JIJNO BALGARSKI KMET DO SELO BUKOVO NA VRAH DRAGOINA!! TAM ENTUSIAZIRANA GRUPA ARHEOLOZI ME VAVEDOHA V SVETA NA TRAKITE---BESHE VALNUVASHTO !!!AZ NA 48 ZA PRAV PAT VIDIAH ARHEOLOZI I RAZKOPKI---OBI4AM SI BALGARIA NO JIVEIA IZVAN NEIA!!!!!! SLED TOVA S PARVOM:KMET I ARHEOLOZITE IZIADOHME EDNO AGNE---SUPER BESHE TOTZI DEN NA VRAH DRAGOINA

NASKORO SE OTZOVAH S EDIN JIJNO BALGARSKI KMET DO SELO BUKOVO NA VRAH DRAGOINA!! TAM ENTUSIAZIRANA GRUPA ARHEOLOZI ME VAVEDOHA V SVETA NA TRAKITE---BESHE VALNUVASHTO !!!AZ NA 48 ZA PRAV PAT VIDIAH ARHEOLOZI I RAZKOPKI---OBI4AM SI BALGARIA NO JIVEIA IZVAN NEIA!!!!!! SLED TOVA S PARVOM:KMET I ARHEOLOZITE IZIADOHME EDNO AGNE---SUPER BESHE TOTZI DEN NA VRAH DRAGOINA

Тия скоро може и марсианци да открият в някоя пещера хахахх........

Дори под шапката на Индиана/ личи му мутрата посрана.