Трима на съд за ”златния” ремонт в МРРБ

Служителки в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са заработвали по още една месечна заплата като консултанти по "златния" ремонт на сградата на ведомството, съобщи вестник "Стандарт".

Обратно в новината

Коментари - Трима на съд за ”златния” ремонт в МРРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Присъединявам се към написаното от m, не може да има търг, организиран по правилата и да спечели оферта с такива високи цени, както твърди г-н министъра. Просто трябва да се търси! Случаят наподобява този с ремонта на гара Русе - пътническа - печелят приятели на бившия вече ген.директор на НК Железопътна инфраструктура, плаща се договорения аванс и след три месеца всички пари по договора свършват, а работата 30% свършена. Така е, след като приятелитепосещава ген.-директор по всяко време и сами се хвалят за това, а служителите му не смеят дори да му докладват за нередностите на които са свидетели.Сигурно няма писмено разпореждане, то остава следи, а подчинените от страх да не загубят работата си изпълняват усни разпореждания, които почти не могат да се докажат.

Ако един министър не знае какво се случва в едно министерство -защо трябва да съществува тази длъжност. Ако един министър не знае за какво се харчат средствата в повереното му ведомство и колко направо трябва да се осъжда за безстопанственост,за се изразходват огромни средства.а той е на това място за да ги контролира. Ако един министър допусне някой от служителите му да придобива суми от ведомството в което работи или в ПОДЧИНЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ извън ТРУДОВИЯ МУ ДОГОВОР е абсолютно невежество не е както някой казват конфликт на интереси,а престъпление и следва да се възстановят средствата и този.който е разрешил подписването на граждански договор за същото ведомство

то за това и синчетата ГлавБолгарСтрой карат коли за по милион лева...

хитро. натиска девойките защото знае че от там ще се пропука.

Главата на рибата и по-малките рибки

Вие да сте видяли или чули за строителна фирма или каквато ида е тп българска фирма, да е играла по правилата? Чиновниците скубят яко всички фирми - не само при миналото правителство, при по-миналото и т.н. Откак е дошла демокрациата, дейностите под тезгяха се развихриха със страшна сила. Аз не вярвам, ч есега ще спрат. просто ще работят за други господари.

ама направо си нямате на представа какво крадене стана с тоя ремонт в това министерство, какви боклуци се слагаха, и как по-голямата част от ремонта е само на хартия!

Добре де, ама такава сделка не може да стане без знанието, подписа и участието на Гагузов... Той защо не е в списъка? Или всичко си е постарому? Май ще осъдят няколко дребни риби ей така, от кумова срама, а главните виновници и най-едрите крадци ОТНОВО ще се измъкнат. Явно промяната е само на думи... Жалко, а аз вярвах, че Бойко ще донесе истинска промяна.

ГБС е една от най-големите строителни фирми у нас. Но в никакъв случай не е единствената, която може да свърши такава работа. Това, че нямало нередности по закона за обществените поръчки, обаче, не мога да го разбера. При един нормален търг (както би трябвало да се отдават такива поръчки), не виждам как ще спечелят с такива цени. Няма начин, просто. Просто трябва да се търсят доказателства за уговорен търг с един кандидат, например. За неспазване на процедурите по обявяването и реализирането на търга. А че ГБС не могат да пипнат и с пръстче е ясно. Няма нарушение. Грешките са на общината (държавата) и то на някакви дребни чиновничета, обикновено. Които, най-много да ги уволнят. Единствения шанс да се уличи такава фирма е, да се хване на калъп, в момента на даване на подкупа. И понеже това е в минало време, следите са се изпарили и шансовете са практически нулеви. Абсурдистан. Не знам дали има другаде държава, където да могат да ти откраднат апартамента. Или някаква друга недвижимост.

Този Гагаузов е в основата на всичко.Той беше декларирал,че взел на заем от своя съпартиец ГУЩЕРОВ/известен от Г-13,които навремето се биеха в гърдите,а сега се скриха,като плъхове в чужбина/ заем от няколко стотин хиляди евро ,за срок от 20 год. без лихва,за да си купи апартамент.Колко ли още други ще посочат ,че Гущеров им е дал пари назаем ,,само и само да оправдаят откраднатите пари.Ами къде са парите от БАТКО и БРАТКО,къде са парите от ремонтите,къде са парите от Хаинбоаз,къде са парите отдругите обекти,като магистрала Люлин и др .и др.

Гагаузов, на голям гявол са правиш, но си правиш криви сметки! Човек трябва да е малоумен да ти повярва, че 42 милиона могат да бъдат похарчени ей така, без ти да разбереш! Наглостта ти е безгранична, мислиш, че ние българите сме гората.... Сега да видим какво ще направи ББ! Казусът Гагаузов е пробен камък за правителството. Чакаме!

Това не е конфликт на интереси,а злоупотреба със служебно положение.Не може да работиш в дадено учреждение да контролираш изпълнението и да вземаш хонорар от изпълнителя. А що се отнася до минисъра ,че не е подписвал-това няма никакво значение.Затова е министър и ако е аторизирал някой да подписва той отговаря за неговата дейност,а да не говорим,че става въпрос за такива огромни суми за които не може да не знае,че излизат от министерството,което ръководи.Ако е собственик на фирма ще знае за всеки стократно по малък разход ,колкото и да е зает.

Нали прочетохте - всичко е законно. Крадците си гласуват сами законите. Докато това не се промени е все тази кой е на власт.

Явно потенциала ти стига само за 15 пъти copy/paste. Само ми кажи кой защитаваш БСП или ДПС?

Главболгарстрой преди няколко години измаза и изцяло отремонтира кооперацията на Софиянски на ул.Марин Дринов и никой от живущите не е дал и стотинка ,естествено и Софиянски също ,просто подаръче за кмета....

Не мога да отмина безучастно някой от коментарите, особено що се отнася до ГБС. Какво сте хукнали да хулите фирмата. Фирмата е фирма като всички останали в строителния бранш, с тази разлика, че има възможности да строй всякакви обекти от всякакъв мащаб, а не някоя триетажна кооперацийка с някой и друг гараж отдолу. С тази разлика, че ГБС осигурява всичките си служители на реалните им заплати, а не на минималните, както е в 98% от другите строителни фирми. С тази разлика, че ГБС е голям данъкоплатец и не укрива никакви данъци, защото ежемесечно правят ревизии от Данъчното. С тази разлика, че обектите на ГБС са известни в доста страни по Европа и Азия и то с хубави неща. И така нататък и така нататък . . . .

Вие какво си въобразявате, че може да се сключи сделка за 42 милиона лева без благословията на министъра? Едно трябва да е ясно - такива неща могат да се решат само от министъра, даже не и от неговите заместници. Да не би да си мислите, че министърът не е наясно, колко реално струва подобен ремонт. Той отговаря за това, което се случва в министерството и какви пари се харчат. И да не си измива ръцете с това, че други са подписвали, което не намалява и тяхната вина. Но трябва да се има предвид, че отношенията в едно ведомство са такива, че принципните хора, когато не изпълняват волята на шефа, обикновено си загубват работата. Като пример, пак в това министерство - момичето, което беше уволнено за това, че направи бележка на министъра ( какво нахалство от нейна страна! ) да спазва закона и да не пуши! Сега ще разберем дали Бойко си спазва обещанията и накаже истинските виновници, а не дребните риби. Само така и следващите ще си опичат акъла. И да не ни излизат с номера, че това зависи от прокуратурата и съда, този номер вече няма да мине. И по-бързо да променят съответните закони, така че да има истинско правосъдие, а не да го отнасят само дребните риби!

Не бъркайте фирмите моля !!! Главбулгарстрой, Главбулгарстрой-Софи ГБС, ГБС-Инфраструктура.. това са много и различни фирми :) Ясно е кое е общото, но на тях никой, нищо не може да им направи и това е факт. А колкото до подкупите, ГБС печели много повече от подкупите от подизпълнителите които наема :Р

Дим и пушилка+++ Чакаха да дойде новият месия а той се оказа антихриста. Даже се изненадвате, все едно рогата му не бяха толква големи и преди изборите.

Някой да знае за сделка на ГБС без игра под масата ?

Осъден министър-това виц ли е?

gnusno, naglo kradlivo pleme - da gi sudqt podred - da im zaporirat smetkite i da im konfiskuvat imushtestvoto do 3-to kolqno

Вятър и пушилка............. бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер Република България, а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява. После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел. Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го хване. За да бъде промяната нагледно демонстрирана. Он ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища? Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж. Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на Главбулгарстрой 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата! И още и още, абе ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ, ама ДО КОГА?????????

Тоя филм сме го гледали...

Хайде надуйте друг балон! Тоя ми омръзна!

Естествено, ГБС пак нямат нищо общо. Няма ли кой да се разрови в кирливите ризи на тая фирма. Ако не се спре тая фирма държавата НИКОГА няма да се оправи. Всички големи корупционни схеми минават през нея. Заради ГБС спряха всички европейски пари, точно заради корупция още при обществената поръчка. Затова където те строят цената е 2-3 пъти по-висока от нормалната. Всичките им сделки са такива!!!

Министри, министри и министър-председател искаме !

Съгласен с първите две, но не и с последното. Иначе все едно да те осъдят теб за ремонта, нищо че не си се подписвал никъде ;) Ако имат акъл служителките да свидетелстват срещу министъра и да отърват наказания.

Тези дейци от партията на Костов ли споменаваш, или такива без агентурно минало?

Разбира се, че са виновни служителките, а не този който им е наредил устно. А за ГБС - НИЩО!?!?!

Мущровка му е майката..по цял ден 9 часа да маршируват на плаца ..мошеници..а тези кокумявки някой ги и накарал да подписват..Гагауза не е прост той чрез зам.министър е карал да се подписват ..лапане голямо като за световно ..баси хората, а днес започваме да учим децата на честност, как да си честен ще питат децата като министрите крадат и лъжат..как ще им отговорим на нашите деца..ще мълчим и главите ни ще са наведени надолу..срам и позор

Този Гагаузов е голям тарикат, но доста е поокрадил.

ако Гагаузов се отърве, ебаси майката, ебаси държавата и ебаси новия стар начин на управление!

Присъединявам се към написаното от m, не може да има търг, организиран по правилата и да спечели оферта с такива високи цени, както твърди г-н министъра. Просто трябва да се търси! Случаят наподобява този с ремонта на гара Русе - пътническа - печелят приятели на бившия вече ген.директор на НК Железопътна инфраструктура, плаща се договорения аванс и след три месеца всички пари по договора свършват, а работата 30% свършена. Така е, след като приятелитепосещава ген.-директор по всяко време и сами се хвалят за това, а служителите му не смеят дори да му докладват за нередностите на които са свидетели.Сигурно няма писмено разпореждане, то остава следи, а подчинените от страх да не загубят работата си изпълняват усни разпореждания, които почти не могат да се докажат.

Ако един министър не знае какво се случва в едно министерство -защо трябва да съществува тази длъжност. Ако един министър не знае за какво се харчат средствата в повереното му ведомство и колко направо трябва да се осъжда за безстопанственост,за се изразходват огромни средства.а той е на това място за да ги контролира. Ако един министър допусне някой от служителите му да придобива суми от ведомството в което работи или в ПОДЧИНЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ извън ТРУДОВИЯ МУ ДОГОВОР е абсолютно невежество не е както някой казват конфликт на интереси,а престъпление и следва да се възстановят средствата и този.който е разрешил подписването на граждански договор за същото ведомство

то за това и синчетата ГлавБолгарСтрой карат коли за по милион лева...

хитро. натиска девойките защото знае че от там ще се пропука.

Главата на рибата и по-малките рибки

Вие да сте видяли или чули за строителна фирма или каквато ида е тп българска фирма, да е играла по правилата? Чиновниците скубят яко всички фирми - не само при миналото правителство, при по-миналото и т.н. Откак е дошла демокрациата, дейностите под тезгяха се развихриха със страшна сила. Аз не вярвам, ч есега ще спрат. просто ще работят за други господари.

ама направо си нямате на представа какво крадене стана с тоя ремонт в това министерство, какви боклуци се слагаха, и как по-голямата част от ремонта е само на хартия!

Добре де, ама такава сделка не може да стане без знанието, подписа и участието на Гагузов... Той защо не е в списъка? Или всичко си е постарому? Май ще осъдят няколко дребни риби ей така, от кумова срама, а главните виновници и най-едрите крадци ОТНОВО ще се измъкнат. Явно промяната е само на думи... Жалко, а аз вярвах, че Бойко ще донесе истинска промяна.

ГБС е една от най-големите строителни фирми у нас. Но в никакъв случай не е единствената, която може да свърши такава работа. Това, че нямало нередности по закона за обществените поръчки, обаче, не мога да го разбера. При един нормален търг (както би трябвало да се отдават такива поръчки), не виждам как ще спечелят с такива цени. Няма начин, просто. Просто трябва да се търсят доказателства за уговорен търг с един кандидат, например. За неспазване на процедурите по обявяването и реализирането на търга. А че ГБС не могат да пипнат и с пръстче е ясно. Няма нарушение. Грешките са на общината (държавата) и то на някакви дребни чиновничета, обикновено. Които, най-много да ги уволнят. Единствения шанс да се уличи такава фирма е, да се хване на калъп, в момента на даване на подкупа. И понеже това е в минало време, следите са се изпарили и шансовете са практически нулеви. Абсурдистан. Не знам дали има другаде държава, където да могат да ти откраднат апартамента. Или някаква друга недвижимост.

Този Гагаузов е в основата на всичко.Той беше декларирал,че взел на заем от своя съпартиец ГУЩЕРОВ/известен от Г-13,които навремето се биеха в гърдите,а сега се скриха,като плъхове в чужбина/ заем от няколко стотин хиляди евро ,за срок от 20 год. без лихва,за да си купи апартамент.Колко ли още други ще посочат ,че Гущеров им е дал пари назаем ,,само и само да оправдаят откраднатите пари.Ами къде са парите от БАТКО и БРАТКО,къде са парите от ремонтите,къде са парите от Хаинбоаз,къде са парите отдругите обекти,като магистрала Люлин и др .и др.

Гагаузов, на голям гявол са правиш, но си правиш криви сметки! Човек трябва да е малоумен да ти повярва, че 42 милиона могат да бъдат похарчени ей така, без ти да разбереш! Наглостта ти е безгранична, мислиш, че ние българите сме гората.... Сега да видим какво ще направи ББ! Казусът Гагаузов е пробен камък за правителството. Чакаме!

Това не е конфликт на интереси,а злоупотреба със служебно положение.Не може да работиш в дадено учреждение да контролираш изпълнението и да вземаш хонорар от изпълнителя. А що се отнася до минисъра ,че не е подписвал-това няма никакво значение.Затова е министър и ако е аторизирал някой да подписва той отговаря за неговата дейност,а да не говорим,че става въпрос за такива огромни суми за които не може да не знае,че излизат от министерството,което ръководи.Ако е собственик на фирма ще знае за всеки стократно по малък разход ,колкото и да е зает.

Нали прочетохте - всичко е законно. Крадците си гласуват сами законите. Докато това не се промени е все тази кой е на власт.

Явно потенциала ти стига само за 15 пъти copy/paste. Само ми кажи кой защитаваш БСП или ДПС?

Главболгарстрой преди няколко години измаза и изцяло отремонтира кооперацията на Софиянски на ул.Марин Дринов и никой от живущите не е дал и стотинка ,естествено и Софиянски също ,просто подаръче за кмета....

Не мога да отмина безучастно някой от коментарите, особено що се отнася до ГБС. Какво сте хукнали да хулите фирмата. Фирмата е фирма като всички останали в строителния бранш, с тази разлика, че има възможности да строй всякакви обекти от всякакъв мащаб, а не някоя триетажна кооперацийка с някой и друг гараж отдолу. С тази разлика, че ГБС осигурява всичките си служители на реалните им заплати, а не на минималните, както е в 98% от другите строителни фирми. С тази разлика, че ГБС е голям данъкоплатец и не укрива никакви данъци, защото ежемесечно правят ревизии от Данъчното. С тази разлика, че обектите на ГБС са известни в доста страни по Европа и Азия и то с хубави неща. И така нататък и така нататък . . . .