Проучване: Повече държава в икономиката

Повечето хора искат правителствата им да имат повече контрол над управлението на националните икономики.

Обратно в новината

Коментари - Проучване: Повече държава в икономиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А! Язък за барута! Ние тук толкова се старахме и тъкмо всичко държавно разтурихме, разбихме и разграбихме и сега...

Най-болната нация с една от най-големите продължителности на живот - без коментар.

Хей, раят е само един и той е на небето...

бог да ни пази от американския начин на живот, но там има доста хора които го знаят, даже повече от тук, тук всеки се тъпче кола бъргери чипс, пакетирани отрови и пушат като комини подържам Аурора

Не знам дали съм ти кака, но ти със сигурност си доста ограничен интелектуално, независимо от възрастта. Един средно интелигентен човек с някакво образование бързо може да осъзнае, че в САЩ отдавна няма класически маркетинг, а има промиване на мозъци и създаване на нужди, които са нереални, всъщност, те не са нужни на потенциалния потребител! На него му се набива в тиквата денонощно, че той е длъжен да купи това или онова, или просто му се натрапват стоки с определен срок на годност, който е много кратък, и той купува все нови и нови парчета от същия боклук. Храната е такава, че се налага да се купуват хапчета - за смилането й, за премахване на последиците от мазнините, които са прекомерни, за отслабване след сладкишите, които са отровно сладки - опитвала съм, отврат! За ГМО не ми се говори - много се говори и пише, чети! Това отдавна не е пазар, където търсенето определя предлагането - това е машина за насилствено набутване в ръцете и домовете на робите на стоки и стоки ... Но и това не е всичко. Истинският просперитет на това общество за няколко десетилетия идваше от чудовищното военно производство - на оръжия и муниции, които се изстрелваха по разни горещи точки /специални хора ги поддържат постоянно нажежени и се активизират много, когато някой се опита да спре да воюва!/, като за това плаща също, разбира се, робът, винтчето в системата. Друга голяма яма за хвърляне на пари /овеществен труд/ е т.нар. здравеопазване - САЩ е страната с най-развито и най-модерно здравеопазване, в която няма нито един здрав човек, нито един брой! Новородените са с алергии към мляко, 36 милиона малки деца имат астма и са на лекарства, общо около 150 милиона американци имат хронични заболявания, за които са диспансеризирани. Това е огромна, чудовищна индустрия за производство на болни хора и хапчета, които те пият. И операции, процедури и прочие. От това никой не се е излекувал, защото не това е целта на тая центрофуга за пари и човешки животи. Целта е увеличаване на печалбите на производителите на лекарствата и докторските услуги. Целта на страстта да изглеждат млади и бодри, пословичните им целолуидни усмивки и бели зъби с едни телчета по тях е същата - печалбите на пластичните доктори и производителите на резервни части за човешки тела! И т.н. - до безкрай, до пълно безумие! Има и други начини за прекарване на живота, и те съвсем не са фашистки или комунистически, просто става дума за друго качество. Дълго е за обясняване, но ако знаеш какво е книга, опитай се да прочетеш някоя - може и да научиш нещо. Има една Зен, или изкуството да се поддържа велосипед, тя е добра за целта. американска е, не е нова, но откакто е написана, там положението е станало още по-трагично!

кретени, или нас ни мислят за такива!!! Забележете: Според британците финансирането на банковия сектор в крайна сметка е добре и за цялата икономика, както и за спестяванията на гражданите. А кой да финансира частния банков/лихварски сектор? Данъкоплатеца, разбира се, след което същия ще трябва да върне кредитите си, заедно с лихвите. Тройна кражба от гражданите, в името на банкерите и спекулантите. Това е върхът на цинизма, наглостта, алчността и идиотизма!

Е, много си тъп, малкия! Спекулативният икономически модел на УСА е издухан, ясно! Доларът им вече не е световна валута, а и никой по планетата няма намерение да влачи робията, заради разкоша на хамериканците - освен дебилите като теб, разбира се. Добре е да дойде комунизма - няма да има войни, богаташи, експлоатация, мародери, а паразитите ще трябва да се работят, за да живеят. Ще има ред, законност, справедливост и работа за всички. С други думи паразитите, живеещи от спекулации и кредити нямат шанс. А ти, пубер, раздавай съвети когато започнеш сам да си изкарваш хляба и поемеш отговорността да издържаш на семейство. Дотогава нямаш думата!

Aurora and ir - vie mai VII Karl Marks ste zavurshili, ama s komynisticheski prevodi na US referati? :) A i posle mai NISHTO ne ste procheli. I izobshto kakvo obshto ima komynizma s durjavna regylaciq - poveche socialna zashtoita garantirana ot durjavata, za s-ka na poveche danuci; po-chisti i yredeni putishta; bezplatno osnovno obrazovanie ...

Безкрайното потребление и кредитно/аукционерно казино дето някои го наричат пазарно общество е фиаското на пазарната икономика и може да я финализира много по-добре от всеки комунизъм. Не му е тука мястото да обяснявам - но когато търсенето отиде под контрола на предлагането пазарна икономика няма. Вижте себе си, замислете се вместо да излагате аргументи от рода на Щом в САЩ еди какво си начи тукеди какво си, Щом в Китай, Русия еди какво си то еди какво си. Всички теореми в училище ги пишат на дъската но тя няма нищо общо с доказателството.

Виж ти! Близо 3/4 от хората в най-благоденстващите капиталистически страни искат социализъм! И моделът впрочем се взема от САЩ, които го прилагат откакто започна новата капиталистическа криза. Накъде върви светът?

Како, ако погине щатския модел нали се сещаш какво идва....комунизъм или фашизъм, все тая. Единствено модела на маркетинга, на вечния растеж може да съчетава интересите на олигархията с интересите на нормалните хора. Акционерното общество на америка е един от най-добрите модели до момента. Или предлагаш вместо това да гледаме Русия или Китай ? Робския лагер Китай...или гангстерското блато Русия....

Лельо, сама ли си ги съчиняваш тези глупости или някой май ти диктува? И какво значи потребителско общество - естествено че като получаваш голяма заплата и цените по магазините са ниски, ще си купиш нещо. Ти какво искаш , да направим дарение на КГБ ли ?

Вселената и човешката глупост са безкрайни. За първото не съм сигурен.

Е-е-е, добре ,че някои се сетиха да направят проучване какво мислят хората.Да по- вече държава, по-строг контрол и по- малко богатеещи на превития ни гръб.Енергетика, здравеопазване,телек и т.н и т.н бяха дадени в ръцете на чужди частни компании да се обогатяват, ание да си лапаме парата им и да ни скубят по народни цени.

Повече държава е социализъм.За комунизма е рано.Трябва още много да учим и да знаем.Ще дойде неизбежно и в целия свят.

Ще се разбере постепенно безумието на Харвардския модел на световната икономика и вечния растеж, ама няма да е лесно! освен намеса на държавата и регулиране на някои процеси, би трябвало също така да се обяснява още от училище, че безмерното потребление е невъзможно, дори нуждите на хората са крайни, а и способностите им да усвояват благата, които са си накупили в порив за шопинг-терапия /лакомия и неврастения, иначе казано/, така яростно стимулирана в САЩ и други потребителски алчни общества на некадърни и ненаситни лапачи! Идеята за живот на кредит и вечно изплащане на къщата с басейна в задния двор, с кола за всеки член от домакинството, която се сменя на две години и GSM, който се сменя два пъти годишно и съдържа екстри, за които никой не знае, се оказа пагубна-а-а-а! Добрутро, дами и господа лапачи, сега ще трябва малко да се събудите и да установите, че някои кредити не си струва да се правят, защото после не може да се плащат! И да повличате целия свят след вашите идиотщини на безмерното потребление! Много се радвам на частичното изтрезняване, което е отразено в това проучване, дано да обхване и повече дървени глави в западните държави!

Хората са се напатили от грабители и искат комунизъм.