България ще връща десетки милиони евро по ФАР

България вероятно ще трябва да върне сумата за европейско финансиране по десет проблемни пътни проекти, които са на обща стойност 32 млн. евро и са осигурени по програма ФАР.

Обратно в новината

Коментари - България ще връща десетки милиони евро по ФАР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато има пари по различните програми...има и много мухи......лепят се като на МЕД........и те са едни и същи.....докато е така все ще връщаме.В България има не само мухи които лапат но и хора които работят - тези хора са извън лапането защото са свикнали да си вършаг работата.Докато управляващите не се обърнат към тях ще има доста да връщаме...още доста години ще се питаме дали ще се оправят нещата и хората да заживеят по добре.

Ами това е трагичното на цялата история! Парите са в джобовете на разни проспериращи крими-бизнесмени като Людмил Стайков и сие, а ще трябва сега да ги връщат всички други хорица, които нито са ги видяли, нито знаят нещо за тези пари, защото правосъдието не може да върне откраднатото! Би било демократично, ако се дава отчет пред народа - какви средства са получени от ЕU и за какво са изразходени? И най-после и най-дръзките крими-бизнесмени и политици трябва да разберат една проста истина, че никой от Европа няма да даде пари за нещо, без да контролира после дали тези пари се изразходват по предназначение, правомерно и разумно.

Още дълго ще се сърба стореното от алчните комуняги

Тези скапаняци от МВФ и Европейския съюз вместо да се занимават с банкрутиралата си финансова система, са дошли у нас за да видят какво може да бъде окрадено за да спасят себе си , а не нас. Работещата до вчера в МВФ заместник финансова министърка Михайлова и представителя на Световната банка и настоящ министър на финансите г-н Дянков усложливо съдействат на тези международни спекуланти да ни вкарват във финансови операции при които притежаваните от нас средства се предоставят на управление на МВФ и СБ. Парадоксалното в случая е, че тези измамници от МВФ с предоставените им от нас нари ни създават задължения. Определяйки начина на ползване на тези средства МВФ налага условия които не кореспондиран с интересите на България. Налаганите от тях санкции се свеждат до отказ да бъдат преведени средствата по някой от траншовете. ИЗТОЧЕНАТА ОТ БАНКРУТИРАЛАТА АМЕРИКАНСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА НАРЕЧЕНА МВФ, ОТНОВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПЪЛНЕНА. Тези които ще я пълнят сме ние абуригените от България, а тези които ще папат за наша сметка са господата от САЩ и Европа. НИЕ МОЖЕМ БЕЗ ТЯХ ТЕ НЕ МОГАТ БЕЗ НАС.

Несамо тези пари ще връщаме на ЕС, но и парите които ще ни бъдат отпуснати за да гледат сеира на новото правителство.За да не стане това трябва да се ,,изритат не само министрите от тройната коалиция, но и всички тяхни кадри, които са поставени като началници на отдели, директори, и т.н. в министерства, митници, полиция, съдебна система и т-н.Това са хора, които са генно модифицирани само да крадът и да грабят.

НАРОЧНО КИЦУ!! ПОГЛЕДНИ В ПЪРВАТА ЧАСТ ПРОСТО СЕ ЗАЯЖДАМ . ОЧАКВАХ ДА МИ ОТГОВОРИШ ПО НЯКАКЪВ СЕЛЯНДУРСКИ НАЧИН / НЕУКИЯ ГОВЕДАР / МИ ХАРЕСА / МНОГО СЕЛСКО !! ТИ В БАЛКАНА ЛИ ЖИВЕЕШ МОМЕ

Предлагам да им върнем барабар с милионите и членството в ЕС защото нищо добро няма да видим от тази измислена организация. И много моля не взимайте заеми, които трябва да връщаме десетки години от джобовете си. Данъците на хората не стигат, че и заеми почнахте да взимате за да закърпите бюджета. Що не вземете да въведете закон за възпроизводството на циганите. Ако ги докараме поне на половин милион (защото сега са към 1 млн.) бюджетния дефицит бързо ще изчезне.

ами аз съм забранила да връщат кък тъй шъ връщат, нема такива работи, сичкото - в СИ банката ...шъ връшат , смешници

ДОКАЗВАШ , ЧЕ СИ МНОГО СЛАБ ЧЕТЕЦ...БОЛОНКА СЕ ПИШЕ С О И О!!! НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПОВЕЧЕ НЕУКИЯ ГОВЕДАР...

Явно ,че акълът ти е по малко от на болонката кица на тебе как ти казват мекица или обща цица . И като заминеш за чужбина какво ние ТУК ще се побъркаме от яд ,че една с куче КИЦА е заминала в чужбина ... в чужбина .Сложи ново име на булонката примерно -КИЦУ нали знаеш,че татуировките с ейроглифи са модерни щото това име е много тъпо и невероятно селско а впрочем и по селата ли има булонки / това е отговорът ми на 1-во и 2-ро

носи нашето правителство!Триглав змия трябва да бъде зазидана в пандиза заедно с отрочетата си за вечни векове!А имотите й да покрият дълга на България.Особено крадливите азиатци,които извършиха този грабеж!

Нека сме на ясно по едно много простичко, но от огромно значение за България (и финансово, и за международните й позиции, и за нас обикновените данъкоплатци) нещо : ЕК (че и ние дори) е идентифицирала и доказала, че България има борчове ; ....добрият партньор, бил той и осрамен от действия на шайка махленски шмекери, трябва да се издължи ; ...........точно в това начина на издължаването, се състои нашият шанс (а и право никой вън от България няма да ни командва как ; всичко лежи на плещите на нашите избранници)

А може ли да си ги връщат тези които са ги взели, а не България .т.е. целия народ????

АКО В БЪЛГАРИЯ ИМА НОРМАЛНИ ХОРА , ТО ДА СИ ХВАЩАТ ЧУКАЛАТА И ДА БЯГАТ...1-ВО ЩЕ ОСТАНАТ САМО РОМИТЕ - ТЪКМО ДА НАВАКСАТ С ПЛАЩАНЕТО, ЧЕ ВСИЧКО ИМ Е БЕЗ ПАРИ НА ТЯХ, 2-РО ЩЕ СА ТУК И НОВОБОГАТАШИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ - НЕКА СЕ ОПРАВЯТ ТЕ С РОМИТЕ И С ВРЪЩАНЕТО НА МИЛИОНИТЕ! БЯГАЙТЕ , БЪЛГАРИ, НАВСЯКЪДЕ Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТУК!

Да ги връща ГЕРБ. И Боце смучеше от тази програма за София.

ИМА , ИМА !!! Пишеш няма интелигентен циганин а ? много ми е чудно ,че не си написал ,че българина не цапа, не си изхвърля болкуците от балкона , че не хвърля цигари пред асансьора преди да се качи в него , че не бърка в кофите за боклук , че не краде ,че не лъже. Не си го написал защо ли ... защото не смееш дори да си го представиш ... е като това не може да си го представиш как ще си представиш ,че може да има и цигани с добро образование свали капаците от очите Обама стана президент, света се променя не само циганите трябва да се интегрират но и българите В Е.С

типична извадка :)

Да ги върща Триглагия Змей, що народа?!

Защо да ги връща България, да ги връщат комунистите и турците!!!

Защо толкова време са крили от тройната коалиция????????

Лиляна Павлова Николова Заместник- 06.12.1977 г. Образование: по икономика Магистър Публична администрация и европейска интеграция, Варненски свободен университет Черноризец Храбър Бакалавър Международни икономически отношения, УНСС Специализации: г. Следдипломна квалификация Право, ИСК при УНСС, София Професионал кариера: 2002 2009 г. Началник отдел в дирекция Национален фонд, Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС) 2002 г. Експерт в дирекция Национален фонд, Министерство на финансите 1999 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството 1 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС 1998 1999 г. Офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари 1997 1999 г. Финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 Програма за обучение на мениджъри Чужди езици: Английски, руски Ресор: Гла дирекция Програмиране на регионалното развитие Дирекция Изпълнителна агенция - Програма ФАР Дирекция Европейски инфраструктурни проекти

Пропуснах!Вашият Бойко също !Той ги изхарчи и сега го сложихте мин.предсидател!Боже прикрива всичко нагло с глупави медийни изяви за разследвания!!Но както разбирам и Европа и светът е на този принцип устроен!

България вероятно ще трябва да върне сумата за европейско финансиране .. Това бяха скъпоценни пет минути на смях, как всички в Министерството на ограбиха и сега ние ще връщаме хахахахахахахахахаха

Хей софийска напаст!Като циганската сте!!Да връщате парите на народа които присвоихте нагло ,престъпно от бюджети ,фондове и данъци!За метра ,пътища за 4-5 милиона лева за км.Сгради ,палати ,заплати като за принцове.Далаверите ви нямат край!Станишев и престъпното му обкръжение,Костов и боклуците около него ,Орешарски наглия тип,Първанов свързан с циганската мафия за вторични суровини разрушила половин България-желязо за Перник.Всякакви измислени през 1991 и след това бизнесмени.Всичк в пандиза!

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВРЪЩА ВЗЕТИТЕ НЕПРАВОМЕРНО ПАРИ ОТ МУТРИТЕ ИВАН, ДРАГАН,..... АКО СТЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА МЯСТО, ТО ИВАН, ДРАГАН,... ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ, А ПЪК АКО ТРЯБВА ДА СТАНАТ КЛОШАРИ. САМО ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ НА Б.Б. ЧЕ НЕ НАДУМИ, А НА ДЕЛА ИСКА ДА СПРЕ КОРУПЦИЯТА И РАЗГРАБВАНЕТО.

интелигентен циганин ЩО ЗА ТЕРМИН Е ПРИХВАЩАНЕ ? Екак, Плевленлиев да внимава какво може да прихване от замесничката си. То на тая снимка не личи, ама е пухкава и доста цицеста. Има за какво да се хване.

Абе цървул, Бат-ти Бойко ли окради парите по ФАР бе.То бива демагози амат туй на нищо не мяза.

Терминът прихващане означава, че сумите ще бъдат приспаднати от следващи плащания към министерството.

Бойко, избрахме те да вкараш крадците в панделата, джанъм, ако щеш прави специален народен съд, каквото искаш.

не, че е много важно - ама Николова ли е или Павлова??? Каква й е фамилията последно?

Неща аз и децата ми да връщат парите похарчени за джипове, мутреси и хотели. Ебати държавата крадлива.

BRAVOOOO,NEKA JENITE RAJDAT ROBI KOITO ,DA VRASHTAT PARITE.

Чета и не вярвам на очите си. ГЕРБ били виновни? Не е истина .

ее, разбойко, то и аз мога така, да ми дадат 1 мрд евро да плащам масрафа, пък после друг да ги връща! а за тия 32 млн, разбойко, стисни за гушата тоя, който се е нагушил, и не пускай докато не ги върне!

Важното е че са намерени виновните, осъдени са и вече са в затвора! В петото измерение..

не България да ги връща, а тези които са си ги присвоили иначе ще бъдат анатемосани от целия изстрадал български народ

ДА ГИ ВЪРНАТ КРАДЦИТЕ ДПС И НДСВ!!!

Световната банка ли чух.. Бегаййййй

Да ги връщат тези, които са ги взели!!! Защо ние да плащаме, че някой си е вдигнал палат или си е напълнил паркинга със скъпи коли?! Нали затова избрахте Бат' Бойко?!?!?!

Може ли да ми обясните следните думи цитирам : Николова посочи, че ако се наложи средствата да бъдат върнати, това няма да стане от бюджета, а на принципа на прихващане. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев / какъв е този принцип на ПРИХВАЩАНЕ - това не е ГРИП или ТРИПЕР става дума за дадени пари по проекти .

Това че парите няма да се връщат директно от бщджета мене не ме грее. Че нали като не влязат тия пари от Брюксел, трябва да ги вкараме ние - от парите си за лекарства, от данъците, от джобните пари на децата си...Бат Бойко хич да не се помайва, ами да хваща за врата бившия министър ( Май беше Гагаузов ) който забърка тази каша и... по законния ред.

Ще ги прихванат с 19-те милиона дето ни дават по САПАРД и ще ни останът да дължим още 13 милиона. Тях може да платиме със заем от МВФ, нали си платихме вече вноската в тая световна ВСКаса от резрва на осигуряването. Евала на тебе Бате Гойко. Евала праим и на твойта министерска дружина.

..това няма да стане от бюджета, а на принципа на прихващане. Ela me prihfani za k...a. Evrata otdavna sa usvoeni v bankovite smetki na goce-serGey-simoment

Опа, каква станя тя! Ама как ще връщаме? Нали щяхме да лапаме? Нов гаф на Яйцеглавия.

Защо ние да ги връщаме????? Да ги връщат тези, които ги откраднаха. Това вече на нищо не прилича !!!!!!

Защо казвате България / тоест хората в тази държава трябва да върнат сумата от 32 млн. евро / да попитам: защо не ги вземете от ТЕЗИ на които сте ги дали , не ме интересува да ли са цигани ,българи или индианци - ЗАЩО трябва да ги плащаме НИЕ . Колко хора ще бъдат осъдени и на колко ще им бъде отнето имуществото . АЙДЕ СТИГА то и циганите вече не сме толкова прости и вместо зам .минисътрката ни занимава с подобни глупости да занесе папките с проектите и имената на хората в съда , в ДАНС или където трябва АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ !!!

И кой ще понесе наказателната си отговорност за тези суми, които отново ще бъдат взети от нас? Кой открадна парите и не свърши нищо? Кой се измъква безнаказано? Защо не се търсят парите от този, който ги е откраднал? Как така ще взимат 1 млрд заем за проекти, които би трябвало да се финансират от ЕС? Знаете ли колко са лихвите по тези заеми? Кой ще ги плаща? Какво става отново? Ако ти прихванат половината от заплатата пак ще гладуваш, нали? Нещо не ми харесват такива неща...

Не България! Да ги връща този, който ги е взел!

I kva stana tq sega-vru6tat ni 19 mln po Sapard i ni vzimat 32 mln po FAR,mi to Bat Boiko si idva na 4erveno ot EK,lelele i toq se okaza grandiozen lujec!!!

c c