Това каза на пресконференция заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА. 
Министерството на регионалното развитие и благоустройството управлява по ФАР общо 513 проекта на стойност 133 млн. евро. Голямата част от сроковете по проблемните пътни договори вече са изтекли и за тях не може да се иска удължаване, обясни заместник-министърът. Тя уточни, че става дума за 10 проекта, от които за шест е изтекъл срокът на изпълнението им по ФАР, а за четири - не е изтекъл, но те са проблемни.
От ЕК са изразили притеснение, че при сключването на договорите по тези проекти има процедурни проблеми. Павлова посочи, че ако се наложи средствата да бъдат върнати, това няма да стане от бюджета, а на принципа на "прихващане".
Лиляна Павлова информира още, че в началото на декември на заседание на Комитета за наблюдение по ИСПА и съвместно с ЕК ще бъдат изяснени рисковите проекти, тяхната категория и за всеки едни проект ще бъдат уточнени конкретните искания за удължаването на сроковете им.  Детайлизирането на удължаването срока на ИСПА ще стане проект по проект, след оценката на риска.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев предупреди, през следващите шест месеца България ще бъде "под лупа". Той каза, че този срок е златен шанс за страната да покаже чрез няколко качествени проекта и действия, че в България може не по-зле да се правят нещата от европейските й партньори.  Той съобщи, че при срещите му с ръководството на Европейската инвестиционна банка са били обсъдени възможностите за финансиране на проекти по ОП "Транспорт" и на други инфраструктурни проекти по линия на банката. Преговори ще се водят и със Световната банка. Става дума за искане за заем от един млрд. евро.