Чавес приема рублата за резервна валута

Венецуела е готова да стане първата страна, използваща рублата като резервна валута, е заявил президентът Уго Чавес на преговори с руския премиер Владимир Путин в резиденцията Ново Огарево край Москва, съобщава РБК.

Обратно в новината

Коментари - Чавес приема рублата за резервна валута | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оле-оле-оле!

Братушките не успяха да се сдобият със Задунайская губерния, дали пък няма да се сдобият със Задокеанская такава?!?!

Работя в Руска фирма, в момента сме в криза! Но пак имам повече пари от всеки скапаняк дето плюе Москва.

За първи път съжалявам Путин. С такъв шут да преговаряш без да се изкикотиш, не му е било лесно. А кой знае, може пък това със световните валути (рублата, боливара) да е само просташка ирония от страна на Ого Чавес.

Дядо Илия, браво. Много точно си обяснил нещата, но се страхувам, че тези които имаш предвид няма да разберат - това е психоанализа, а тя е нещо, за което те и понятие си нямат.

Само така братко Чавес!Дерзай!!

Стой си в нищото и не се бъркай в нашите неща. И без това си толкова далеч от всичко наоколо...

Нещо ти прегрява жицата - гледай да не те тресне късо съединение! Тук има няколко форумни идиоти, капацитети по всички въпроси - ти си един от тях! Я, направи една лекарска консултация - може и да ти помогнат!

Готов съм да помогна на всички считащи американските долари за ненужни хартийки да се отърват от тях!

Пишещите против комунизма често употребяват обидни думи и противни оскърбления вместо сериозни доказателства и аргументи.Влагането на агресия в анонимните мнения издава комплекс за малоценност,формиран от липсата на знания и от посредствен интелект.Българската нация се стопява /с 34 000 души годишно!/ и колкото е по-силна взаимната ни омраза,толкова по-скоро ще настъпи фаталната промяна.Направете я-вие я заслужавате!

Чавес,малоуми тъпанарино, аз ще те посъветвам да приемеш за резервна валута български грош.Ха-ха-ха...Кому мекере.палячо.

всяка валута-дори и албанската има МНОГО по голяма стойност от долара-долара не струва и хартията на която е отпечатан...

И ТОЗИ СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА СИ КАКТО РУСНАЦИТЕ. САМО БОЛЕН МОЗЪК ПРОПИТ ОТ КОМУНИЗМА МОЖЕ ДА СЕ ОБВЪРЗВА С МОСКВА.

Да проверява още от сега цената на хартията на международния пазар.

Тоя еб майката на хубавата държава! Рублата загуби голяма част от стойността си, и няма тенденция скоро да си я възвърне.

Haide sega vsi4kite traboprovodi i zentrali da minat pres Venezuela

Има една супер игрица - Тропико. Като гледам как управлява, изглежда че или играта е гениална и пророческа или че Чавес също е геймър и не може да схване разликата между реалност и фикция. Последното е диагноза, между другото :)

Този изтрещял индианец ще ме умори от смях!

при теб стана като в прословутия виц за компютрите и компотите. Не Чавес са го сваляли, а той се опитва да сваля законното предишно правителство за което беше осъден, лежа в затвора (където стана човек:)), а по-късно беше помилван. Като цяло народа не си умира от любов по него, но с манипулации и репресии над инакомислещите той успя да се закрепи два мандата, а миналата годна след втори референдум взе и трети. Първия референдум го отхвърли, но той се погрижи за противниците си, изгони от страната чуждестранни журналисти за да не гледат какво става и мина на косъм на втория. Чавес скъса договорите с американските компании за съвместна разработка и експлоатация на петролните находища на Венецуела и национализира всичко без да плати и един цент. Скоро обаче осъзна, че не е толкова лесно дори и само да помпаш нефт и да продаваш и затова се хвърли в обятията на Путин, като разчита и на евентуална военна помощ ако американците някога се опитат по военен начин да го свалят. Затова и подари на руснаците цял остров за да си направят военна база след съвместните учения по-рано тази година. Не че някой е тръгнал да го сваля, но гузен негонен бяга. Тук съм съгласен с думите на НикиБ и искам да добавя, че Чавес няма много голям избор. В региона, близките на Чавес по идеология са по-бедни и по-слаби от него и не му вършат работа, докато по-силните и богати той окраде. Опита се да играе и с Китай, но не успя да постигне много.

Тоя ме радва с всеки изминал все повече и повече. С нетърпение чакам следващото му велико решение. А аз си мислех, че само ние сме опитни мишки.

Почна се детронирането на долара като резервна валута, и заедно с нарастването употребата на електрически коли (и намаляване употребата на петрол) ще доведе до края на западната икономическа система !

поредният луд, привлечен от лошотията. По това си приличат Ю. Америка и Балканите

Чета и обяснявам: Ние направихме грешката да търсим приятелството на САЩ /далеч/ и да си създадем враг /наблизо/ Русия. Чавес прави същата грешка: Търси си приятел /надалеч/ Русия и си създаде враг /наблизо/ САЩ. Сега ясно ли е?

Хахахахахахахахахаха Ебати клоуна! Тъп псевдоиндиански палячо, главатар на племе.

Тоя Питин зе намери гъзолизец от гза на географията. Пък Чавес задмина по подлизурковщина дори нашия Тато - то не бяха целувки с Кадафито, Ахмадинеджад а сега и този. Абе ще плъзне някоя венерическа болест по върховете на банановите реСпублики и тогава ... дпе да ни е яко!

Ugo e prosto neveroiaten! Na vseki drug, rysesht podobni biseri, bih se prismjala, no toj e unikalen slu4aj - kato pticata Fenix se vyzrazhda sled vseki opit za prevrat, kojto mu sprjatat! Dori imashe period, v kojto za njakolko meseca go bjaha svalili ot vlast, a toj vze, che pak se vyrna na bjal kon.. Ne znam, izvyn politi4eskite razdelenia sigurno ima nesto v nego, koeto go pravi tolkova privlekatelen za naroda ..

Ники, братче, я прочети още веднъж какво си написал! Е та кой е по-далече от тях - Щатите или Русия???

Хуго, не прави като нас , българите! Не си търси приятели надалеч и врагове наблизо!

4aves me kefi maximalno. Mnogo po-lesno bi mu bilo da si navede gza kum amerika i da si napravi edna srednostatisti4eska latino republika s mnogo petrol i mnogo mizerstva6to naselenie. S kakvo bulgarskite politici sa pomognali na durjavata si i naroda si osven da hraniat mafiata i da usvoiavat evropeiskite fondove? A 4aves si e nacionalist i si goni interesite na naroda :)

ее, Уго взе да изтрещява и все повече да заприличва на гоце...

луда работа....

Този компаньеро е решил да надмине Фидел.

Смех, смех.

А така, да се готвят и другите (без САЩ - те ще ползват низи с мидени черупки)

Любов, любов... :D

Аз давам с два евроцента повече за долар от колкото John Doe. При по-големи суми може да платя с рубли или боливари!