Сватбен устрем заради поредната символика

Българинът пощуря по търсенето на символика в датите, на които взима съдбовни решения. Последната масова истерия е сватба на 20 септември 2009 г. Причината е повторението в изписването на датата и годината - 20.09.2009.

Обратно в новината

Коментари - Сватбен устрем заради поредната символика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ето това е най-хубавата дата за брак

явно днешните млади са толкова тъпи, че ако сватбеният им ден не е на една толкова лесна за запомняне дата, ще забравят кога да си празнуват годишнините :))))))))

Неви, ще се омъжиш ли за мен???;-)

До Александра: Първо следната корекция - Бог се пише с главно Б да не се впускам в обяснения защо. Второ - явно не сте запозната със историята на първия брак, за да си помислите тутакси, че съм се пообъркал с Божиите дарове и благословения. Моля прочетете първите три глави от книгата Битие и пак ще говорим. Е вече казах че Набор 73 е господин...

Като чета изказванията на разните тук семейни, морални и високо грамотни лелки и чички направо ме е страх дори да си помисля за брак! Като гледам вие до какво положение сте се докарали...тва бракът явно води до абсолютно затъпяване! Ужас, ужас....абе няма ли там некви хапчета за такива като вас бе дееба?

А иначе по основната тема - за мен са пълни глупости суеверията, свързани с определени числа. Едни познати чакаха луната да им е в не знам каква си фаза, когато се женят... Сега не могат да се понасят, нещо като във филма Да спиш с врага си. Та накратко - не е от числата или от луната, или от не знам си какви си бабини деветини - всичко си е до човека и до това, доколко след сватбата ще продължиш да мислиш единствено и само за себе си. Тогава ти е спукана работата, ако ще и всички звезди да са били благосклонни към теб.

Според вас най-висшата цел на един човек е да си намери някакава работа, да се ожени, да направи деца и така да му мине целия животец сив, скучен и безсмислен докато един ден си отиде. Мило момиче, това е цитат от втория постинг на 30-годишен, който явно си пропуснала да прочетеш. Него имах предвид, като реших да пиша тук. И ако смяташ, че моето мнение е злобно, тогава прочети неговото. Това, че някой го е мързяло да си учи уроците, моето момиче, докато е бил ученик, за мен не е повод за гордост, така че ще продължа да държа на правописа и на синтаксиса на онова, което чета, а хора като 30-годишен в моите представи няма да присъстват като субекти, достойни за възхищение. По повод представите ви и разбирането ви за брака - ще ти кажа само едно, понеже 30-годишен съвсем не е вече чак толкова млад, за колкото се смята, не те знам ти на колко си, но сега не е никакъв проблем като си харесаш някоя мацка да си я заведеш вкъщи или тя да те покани и да си правите секс, дори мама и тате да са в съседната стая. Не е проблем и да си живеете заедно и да си раждате деца, а когато ви писне да си гледате физиономиите, да кажете - аз съм свободен, майната ти... Та така, леля ви, която е 10 години по-голяма от 30-годишен едно време се съобразяваше с хората около себе си, както и съпругът ми. Възпитавали са ни, че бракът и семейството са ценност, а и в тях има морал, който сега на вас много ви липсва. Много държа на тази дума, но най-вече на съдържанието й. За какъв морал може да ми говори човек, който мисли само за това как няма да може да изтегли 10 бона, за да иде на море, защото се взимал предвид дохода на семейството и т.н., и т.н. Ами да ви кажа на мен ми се струва доста странно да мислиш само за себе си и никога да не слагаш в сметките си друго същество, с което да разделиш и добри, и лоши моменти. Струва си, повярвайте ми. Леля ви има стаж и опит, на който можете да се доверите, но трябва и желание, а и морални устои. Дебело го подчертавам.

на 50 годишен ерген. :) Приятелю каза им ИСТИНАТА точно! Разчитат на това, че сме прекалено тъпи за да я осъзнаем сами. :) Бабини деветини, предразсъдъци и шаблони по-стари от света управляват обществото ни през 2010 година. Хайде стига все същата плоча сте въртели де не виждате ли че не работи вече. Много е оздраскана а и грамофонът стар - вие, прескача, мъчи се.

Много злобно бе госпожа. Недей така с тия нерви ше си докараш некоя болест. Като ти чета злобния постинг май нещо си останала на опашката и си стара мома и затова те е яд толкова на свободните мъже. Спокойно все ще се намери някой пиян и теб да те огрее :)))))))

Хей,тука на изпит по български език ли се явявате!Българските учители нямат работа в у-щата и се преместиха по форумите!Има една приказка-Простотия не ходи по дърветата,а по хората!Такива са и тези хора дето си измислят такива дати-Те се чудят къде да си харчат парите и какви глупости да измислят!Такива са им и браковете-Ден до пладне!Догодина има супер дата за такива умници-10.10.10г

Простотия е да се търсят специални дати за сватбата. Както и някакви изгъзици за да могат после младите парвенюта на маса да има какво да разправят. А иначе на фона на големия кич по сватбите елате да видите какви циркове има по време на разводите.

запетая се слага веднага след буквата и тогава следва интервал, и сватба се пише с т а не с Д идиот такъв!!! Не е истина колко неграмотни хора има, много жалко, сигурно 70% са неграмотни?

Аман от хора, търсещи правописни грешки във форумистите. Важно е какво е изказването на човека. Много издребнявате. Та нали това не е писмен изпит или дипломна работа. Що се отнася до брака - всеки сам си преценява дали да се бракосъчетава. Имах една съседка, която ми казваше: Бракът е застраховка за жената! И до ден днешен смятам, че е била права. Само знаещите, препатилите и юристите знаят защо!

Zashto se zanimavate s 30-godishnata ameba? Neka ne suzdava semejstvo, a ako moje daje i da ne se vurzproizvejda. I bez tova v BG e pulno s takiva - neka si izmrat. A nie, ostanalite, shte izgradim novo, po-zdravo obshtestvo. Proshtavajte za latinicata.

До: Динев (22.08.2009 г. 13:07ч.) За тебе може да е черна, дришляк, ама след тази дата, та до преди двадесет години си живяхме царски и доматките бяха по пет стинки! Пък и по свободен се чувствах, знам ли защо, да ме прощаваш!

Такава простотия трябва да се забрани със закон!

Moite baba i dyado ca ce ojenili na 12.02.1939(nikakva simvolika) v Katolicheckata tzurkva v Sofia.Posle na restorant ca hodili samo s kumovete(bez gosti).No byaxa zaedno 45g.Day,Boje vsekimu!Az iskam svatba kato tyahnata :v Katolicheckata tzurkva(az sum krustena tam,vzela sum Purvo Prichastie tam,kakto i sestra mi,mayka mi,vuycho mi),skromno subirane s priyateli(do 20 choveka) i zaedno tzyal jivot.Moje braka da e staromoden,no sujitelstvoto bez brak e delnichno,obiknoveno i neofitzialno.Podaret si edno istinsko turjestvo na lyubovta,obvurjete ce ofitzialno,priemete ce seriozno!Jivota e edin mig.Izvinete za latinitzata!

Вие комплексите ли си избивате като се заяждате с правописа на 30 годишния? Госпожо 666, вие изобщо не сте схванали за какво ви говори човекът. Той не казва нищо против децата ... А пък и сте доста агресивна и обиждате много грубо. Един удовлетворен от живота човек е позитивно настоен не прави така.

Всичко е точно така, както си ги написал. Бракът е възникнал като икономическа социална единица. Днес обаче условията са други и хората се насилват да живеят и да се нагодят към един вече нефункциониращ модел. Деца могат да се създават и без брак. А на госпожата, която е писала че бракът е дар от бога искам да отговоря че нещо не е доразбрала децата са дар от бога, не тъпият брак, който за един малко понезависим човек си е чист затвор.

Айдеееее още един неграмотен.Не се пише свадба а сватба.

Тая дата 09.09.09 сие направуна 666!!!

Все не мога да разбера защо някои хора непременно искат да се женят на определени дати с уж някаква символика. От това ли зависи колко ще е щастлив бракът им и кое му е толкова романтичното и невероятното? А и да, съгласна съм с първия пост - може ли мама и тате на една учителска (примерно) заплата да си вадят душичката с кредити и т.н., за да вдигат едни сватби, кич и безвкусица за един ден, а после кво? Ей това не мога да го разбера у нас - може да умира от глад и да ходи като прошляк, ама кредит ще изтегли сватба да прави.

Защо за 30 годишните са приоритет единствено материалните блага и съзират в брака опасност да ги загубят. Нека стане ЯСНО Брака не е човешко хрумване, а Божи дар. Прочетете малко Библията, за да се просветят умовете ви...

Абе кво сте се заяли за правописа на 30 годишния? Той просто си изказва мнението. Който иска да сключва брак да го направи, който не иска да не го прави. Живеем в свободна държава. Брака няма нищо общо със създаването на деца. Няма абсолютно никакъв проблем да имаш деца без брак. Толкова сте задръстени че дори не искате да се огледате какво става около вас. Вероятно на някои от вас децата им също живеят без брак и не им пука за вашето мнение :)))

Ako raboti6 za 700-800lv. i gleda6 deca s teja pari nikuf roditel ne si. Njama da ima6 pari edni svjastni maratonki da mu kupi6. 30 godi6nija e pi4 ama vie ste utrepki ne6astni i njamate akul da go ruzberete

ЕХ , А КАКВА ЛИ ДЯВОЛСКА СВАДБА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ НА МАСОНСКАТА ДАТА 09.09.09 ????

ти вред ли си чак пак черна дата .Такива са били времената.Да си научим урока,просто число.Като съм се родил на тази дата какво?Хубаво число9,става и на 669

А, и още нещо, уважаеми 30-годишен, леля ти от годините взе да забравя, та се налага по два пъти да пише - не се хвали, че си толкова образован, защото от написаното от теб ме напушва смях. Явно са ти изсмукали мозъка заедно с граматиката и правописа. Не зная как са ти оценили и с колко конкурсната работа на приемния изпит, защото леля ти е държала такъв преди много години, та тогава се взимаше под внимание правописа, ама то в днешно време всичко се купува. Освен това нито за секунда не съжалявам, че завършвайки висшето си образование, съм се омъжила и родила две деца... Както и не съжалявам, че имам работа, семейство - за мен наистина стойностни неща, които носят истински емоции, каквито ти никога няма да изпиташ с егоистичната си натура и мислене. Яд ме е, че администраторите на DIR се бавят, докато одобрят коментарите, та е възможно да се напиеш или да се надрусаш, преди да прочетеш това, което съм ти написала. Но и да успееш да го прочетеш - няма да го разбереш. А, повярвай ми, понякога романтика има и в това да имаш кола, дом, две деца, да работиш от 9 до 5 /макар на мен да не ми се случва, за съжаление/ и като се прибереш тези две деца да са щастливи да те посрещнат и да те обичат безрезервно. Но ти това не можеш да го разбереш.

всичко, което си написал е много хубаво но: написал си два пъти особеННо, едва ли от бързане, а за ИЗТЪРВАМ букви ........няма нужда да се коментира, със здраве

до 30 годишен (22.08.2009 г. 15:14ч.) Извинявай за репликата, но схващанията ти са нагледно доказателство за моралната деградация на част от поколението, което представляваш. Тъжно ми е, но не мога да ти се сърдя, в крайна сметка си наше момче. За множеството правописни грешки обаче, които си допуснал в краткия си постинг, заслужаваш не само сръдня , но и сериозна подигравка! се, че има хора, които мислят така. Честно казано, напоследък ми се плаши окото от ширещото се консуматорско мислене не само сред 30-годишния и компания, но и по-младите от него. Тъжно, наистина.

Много елементарни обяснения, моето момче...Добре, че родителите ти не са разсъждавали така , защото сега теб нямаше да те и има :-)

Боже мили, няма нито един пост без правописна грешка - какво става бе хора - този език за нищо ли го нямате вече!

Чичковците и лелките с техните много, много години зад гърба и висок морал се размърдаха :))) Прегледах си постинга за правописни грешки и открих няколко печатни. Нали знаете ние младите хора не сме като вас на клавиатурата с едно пръстче лека-полека да би да напишем нещо грешно че да се изложим....:))) Аз не гледам кийпада като пиша и понякога изтървам букви или закачам съседни клавиши и не обръщам особенно внимание на това. Леко не съм спазил граматиката но това е форум в интернет, а не статия във вестник така че не ми пука особенно. Много е вероятно да имам по-високо образование от теб, защото съм завършил икономика и право, а ти сигурно си правил сватби и деца като си бил/а на моите години. След като ти изказваш мнение за моето поколение нека и аз да ти кажа мнението си за вашето. Според вас най-висшата цел на един човек е да си намери някакава работа, да се ожени, да направи деца и така да му мине целия животец сив, скучен и безсмислен докато един ден си отиде. АМИ АКО МОЖЕШ ПОВЕЧЕ? КАКВО ТОГАВА? ДА СЕ ИЗВИНЯВАШ ЗА УСПЕХА СИ НА ТИЯ ДЕТО НЕ МОГАТ ЛИ? Поздравявам ви с текста на една песен ако не сте прекалено дърти и задръстени ще се сетите на кого е /Hello mi name is Smith, I am very please to meet you, I have car I have a wife and I work from nine to five..../ И така до края на света:)))

Представям си каква жалка конвейнра история ще бъде в този ден в обредните домове и православните църкви.Булките и селските момци ще се бутат на изхода и едвам ще се изчакват, а на лицемерния поп ще му иде да се гръмне в този ден.Какво му е оригиналното, като ще си от стадото ЕГН-та подписали на този велик ден.

И аз съм на 30 и се ожених преди 2 месеца.Ти си глупак.Винаги има начини за врътки в доходите, лизингите и т.н.Детето ти един ден ще е объркано копеленце без истински родители.

Явно много сми изпростяли щом като датата е определяща за какво? А да за щастлив брак пълен смях

Само невежите и наивните вярват в тези измсилени дати и т.н. Господина под мен дето не вярва брака му препоръчвамд а прочете някоя и друга книга и да види върху какво се гради модерното общество. Смешник.

A muje, koito si misliat, cha sa MUJE , samo zashtoto imat edin grozen i veroiatno mirizliv izrastuk mejdu krakata si, po koito si misliat, che jenite pripadat /ama samo si misliat/, sa edni jalki nishtojestva.Vzemi se skrii niakude s purvosignalnite si , tipichni za tvoa pol opiti za razsujdenia.

Бракът е май най-първичната биологична нужда!

Извинявай за репликата, но схващанията ти са нагледно доказателство за моралната деградация на част от поколението, което представляваш. Тъжно ми е, но не мога да ти се сърдя, в крайна сметка си наше момче. За множеството правописни грешки обаче, които си допуснал в краткия си постинг, заслужаваш не само сръдня , но и сериозна подигравка!

защо тия сухи пари да се дават на лудо ами като ги имат родителите или младоженците нека си ги запазят без много шум не е необходимо дали ще има самолет или ръчна количка е безмисленно

.... top idiot.

е, никой не е казвал, че всички хора на 30 са пораснали и излезли от пубертета ;) Бракът, семейството и децата не са на дневен ред, когато единствените планове се въртят около задоволяване на първичните билогични нужди ;)

Тъпотиите български краЍ нямат!

Журналистите полудяха да пишат глупости! Летен сезон е и нищо не се случва, затова и си измислят статии като тази. Догодина ще я прочетете препечатана същата, но с друга дата.

tova ne e viarno

Елате в Варна да видите колко струва изнесения ритуал-цели 630 лв + 300 лв ако не започне ритуала на време т.е.ако младите закъснеят .Това е кощунство.

какъв 9.09. -може ли на тази най-черна дата от по-новата история да се бракосъчетава човек!Ако сега беше комунистическо,щяха да забранят да има сватби на 20.09.,а да ги пренасочат на 09.09.-гадно до непоносимост!

a posle kolko davat za razvod. i tazi data li izbirat s takava preciznost