Учени откриха как да мием чинии само с вода

Хората, на които им е омръзнало да търкат упоритите мазни петна в кухнята, със сигурност ще се зарадват на новината, че американски учени са създали самопочистващ се кухненски материал, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха как да мием чинии само с вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз открих,че може и без вода-давам ги на котката да ги облизва.

Това нищо не е! Аз открих как въобще да не ги миете.....! Най-простият и естествен начин е да ги тръшнете на...жена си! От това нововъведение по-хубаво - здраве му кажи! И патент си извадих даже......Остава да го откупят и разпространят из Западна Европа.....Идеята се казва Бай Ганьо домакин...!

Tova z alistata na lotusa e mnogo interesno....Admirir progresa, no sam izbiram kakvo da zaema i kakvo ne.

За да си спестим труда от миенето на съдове,сме готови да замърсяваме още и още земята,която вече се задъхва от човешкото безхаберие.Преди години ни казваха,че ще дойде време да пием вода само от бутилки-ето това вече е факт.Водата от чешмите на места не става и за говене даже.Гответе се да си плащате и за чист въздух в кислородните камери,защото и той е на изчезване.Хубаво се замислете преди да дращите глупости........

Наскоро гледах предаване за тези материали. Идеята е взаимствана от листата на лотуса, които не задържат вода (дори и мед) и когато водата се оттича реално повлича със себе си мръсотията. Дори някакви германци бяха направили пердета от такава материя и ги държаха 4 дена във вода и като ги извадиха си бяха сухи. Цаката се криела в миниатюрни конуси които отблъскват водата. А колко са вредни или не са не знам а и не казаха по филма дето го гледах, защото все още било тайна. И вместо да говорите глупости може малко да се разтърсите из нета и да напишете нещо по темата

Не бе, Aurora не е втори Дедо Йоцо! Дедо Йоцо е трансвестит и се е преоблякъл като Aurora!

Екип от балкански учени в състав Асан Ооглу, Нане Вуте, Влад Дракула, Джука Джукич и Маке Македонски откриха начин да не се мият чиниите. Или че се руча с пръсти от тенджерето или че се лижат паниците.

Все още нобеловата награда за миене на чинии очаква някой българин да патентова олизването.

Ако открият как да живеем с 300 лв заплата ще е по-добре.

Уважаема do:Swako! Уверявам те, че когато излизам аз изобщо не паса, а поглъщам промишлени количества бира, употребата на която е съпроводена с унищожението на солиден брой шишчета, кебапчета, риба и т.н. Не зам в кръчмите какво ползват за миене - не ме и интересува, в интерес на истината. :)))

Ами прабаба ми ги миеше с пепел от огнището.

За мръсни политици работи ли тази технология? Ако - не - то нека още поработят учените...

Там където ги четете тези работи за тигани, ги попитай за общото между тефлона и тежките метали, който поглъщаш?? Браво, тези откриха топлата вода.... интересно колко ли пари са дали за проучване

E kato izmislqt kak da gi miem bez voda togava 6te e dobre!

To ti mai nqma6 nujda i ot pribori...samo izliza6 i pase6!!! Kravite i ovcite vse edno gi interesuva praha za prane!!!

u naze zenata mie chiniiet taka tche ne mi puka s kvo gi mie hehe

Това отдавна е изобретено. :-) :-) Доста отдавна ледах филм /мисля по Дискавъри беше/, че един японец дошъл в България да се запознае с технологията, която нашите баби и дядовци са използвали за пране. Тя е без сапун или прах, само вода и приспособление прикачено на воденицата!! Човека после изобретил пералня на същият принцип, която пере без прах. Естествено продал патента си на производителите на прах и този патент потънал в небитието. :-) :-)

Българските мъже се справят с проблема и без такова покритие.Нужно е само да ги оженят!

Тия учени много учени майна.

Има от какво да се притесняваш - с този препарат и само един дъжд и край - боклуците като тебе са изчезнали!

до Aurora: Помня този прах - Икономия - беше супер, и миеше супер, и чиниите наистина блестяха ... в чест на истината дядо ми беше отговорен за измиването на чинии, тенджери и тигани и мн. често ми се налагаше да ходя до бакалията (на Графа - срещу руското търговско) .... :)

Стига с тия есета бре... Целия свят вече се крепи на тези материали... Това че не могат да се разградят естествено, не значи че не може въобще. Хвала на тия дето викат не взимайте найлонови торбички, а хартиени и си носят леба в отсечено дърво...

То всъщност Бат Бойко чинии не мие - те сами се мият, само като го видят...

Аз пък мислех, че изобретението е на Бат Бойко :-))) Той нали всичко може. Чудя се даже как не са му го приписали още...

Ако това стане ,какво ще првят бояджийте?

А колко ли ще е вреден за здравето този тънък слой полимер? В последно време четем, че тиганите с незалепващо покритие са вредни за здравето, защото от повърхността име се отделят тежки метали и попадат в организма.

до Swako много си зле

А този свръестествен полимер дали може изобщо да се разгражда в природата, или получените обработени плоскости остават с нас на Земята навеки?! Стига замърсяване със синтетични изобретения! Да се възроди един препарат - Икономия, имаше го някога в нашата държава, представляваше много ситно смлян пясък или нещо като хума, измиваше суперски всякакви мазни петни и други също, и е напълно естествен материал. Какво ще оставим на децата си? Не остана незадръстено с пластмаси парче земя вече...

Ми че аз отдавна съм го открил това! Яжте само моркови, зеле, карфиол и други подобни гнусни творения на природата и няма да имате нужда от препарат!

Това нищо не е! Аз открих как въобще да не ги миете.....! Най-простият и естествен начин е да ги тръшнете на...жена си! От това нововъведение по-хубаво - здраве му кажи! И патент си извадих даже......Остава да го откупят и разпространят из Западна Европа.....Идеята се казва Бай Ганьо домакин...!

Я че ситурим на куро от тоа полимер та да може гат ми дуат да са пучиства сам :)))