Депутат се обяви за премахването на имунитета

Депутатският имунитет е излишна екстра. Имунитетът няма отношение към престъпността и корупцията и за тях е нужна политическа воля, а ключов момент в това е премахването на имунитета, заяви зам.-председателят на парламента Атанас Семов пред Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Депутат се обяви за премахването на имунитета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз подкрепям падането на имунитета, както повечето пишещи тук! Че за какво им е имунитет, като се знае, че за простотията имунитет и лек няма?!....

ГРЕШКА! Трябва да има депутатски имунитет. Или повечето от вас не мислят, или са подлоги - надявам се първото, защото то е временно състояние и всекиму се случва, а второто е болест. Ако се свали имунитета, за 3 месеца всеки неудобен депутат ще стане подсъдим. За още един месец самоцензурата ще убие всякаква опозиция. 1: Прокуратурата (хората, които повдигат обвинения) е в ръцете на комунистите. 2: Ако се направят кадрови промени в прокуратурата (много трудна и необходима работа), те ще са авторитарни - който не слуша мафията (ГЕРБ и т.н.) - да доказва, че няма сестра. Така че, ако искате да имате 5 честни депутата от 240, трябва да има депутатски имунитет. Ако искате 240 кукли на конци - не ви трябва депутатски имунитет. Мислете, че и по-лошо има.

Не би трябвало депутатите да са с повече права от избирателите си. Смятам, че имунитета при тях е напълно излишен.

За месец юли депутатите ще получат ли заплати? А кой ще им плати транспорта, храната, хотелите и нерегламентираната почивка? И от коя партия има най-много депутати? И колко пъти новата външна министерка ходи да Брюксел? А ББ нали ходи да Меркел и даде пари за пострадалите от наводнението? И праща самолен в чужбина за моряк? Колко ли струва всичко това, да не би повече от разноските за 4 години при старата правителство? Дир. БГ публикувайте въпросите ми, за да чуем отговорите, моля!

За месец юли депутатите ще получат ли заплати? А кой ще им плати транспорта, храната, хотелите и нерегламентираната почивка? И от коя партия има най-много депутати? И колко пъти новата външна министерка ходи да Брюксел? А ББ нали ходи да Меркел и даде пари за пострадалите от наводнението? И праща самолен в чужбина за моряк? Колко ли струва всичко това, да не би повече от разноските за 4 години при старата правителство? Дир. БГ публикувайте въпросите ми, за да чуем отговорите, моля!

И аз се чудя за какво е на депутатите имунитет! Освен ако не сикат да вършат престъпления ненаказано. Аз лично подкрепям!

правилно Семов ! теорията е ясна, Действай !

Погрешно е настроенията срещу депутатите се пренасят срещу демократичността и да се отменя имунитета. Иминитетът е нужен, както и механизми за отмяната му. Сега има и едното, и другото, нали? Друго е нужно. Никакъв проект за закон да не може да се гласува от депутатите без да е одобрен от гражданите чрез референдум.

Tova e zashtoto fshizm nadiga glavata v BG- tova mojesh da vidish i iz sofia kydeto dory perdeta na nijakoi apartamenty s fashistski simvoli i znamena. I koj spored tebe shte se bory s tova javlenie? Vsichki prtii kakto obiknoveno shte se skrijat kato strausite, osven ednata.

Имунитетът трябва да се заслужи! С работа, с поемане на отговорност и други такива позабравени вече категории. А не като сега - всички престъпници, следствени и други гангрени за да получат отпуск от ареста се кандидатират я за депутати, я за застъпници и получават имунитет. А и журналистите ни едни, каквито междувпрочем са и депутатите ни. Продъниха ни ушите с излизането от ареста на братя Галеви , Зладко баретата и останалата плеяда престъпници. Да ни бяха информирали и като са се върнели зад решетките.

Смешници! Нали депутатите трябва сами да приемат този закон? Кой реже сам клона на който седи? 100% няма да искат.Вие ги вкарахте в Парламента, сега ще видите как те ще изпълняват вашата воля. Никой от тях не чете форуми, никой не се интересува от мнението на избирателите си. Аз не гласувах за никой и съм с чиста съвест , че не съм докарвал това мутренско управление и 100% олигархичния ни парламент.

Кой е този адвокат Марковски? Значи дупетатите и съдиите имали имунитет не щото са си вързали гащите при злоупотреби и корупция, а щото ги е страх да не бъдат преследвани от закона за изпълняване на дълга си. МУХАХАХА в САЩ сенаторите/конгресме имунитет имат ли? питам и отговор от теб не искам!

Не може така! Аз съм с имунитет..срещу всички видове грипове! Как така да махнем имунитета - ами ако се разболеем фатално? Оставете това, ами ако вече сме болни, а не го знаем и признаваме?

Добре, че тук ни преразказват същността на сутрешния разговор в студиото на Челюсти, защото лично аз не можах да го чуя въпреки усилията си. Причината е хиперактивността на водещата, която така и не даде думата на своите гости. Явно маниерите на друг титан във воденето на живо предаване - г-н Бареков, чийто специалитет е просторното и пламенно дрънкане за сметка на гостите е заразителен... Много жалко! Все пак размяната на ролите много трудно може да се приеме за професионализъм.

Против премахването на имунитетите. Демократичната традиция е създала имунитета не случайно, а за да е препятствие пред репресии срещу представителите на народа. Не цените уважаеми форумци малкото дадена ви свобода. За пореден път се убеждавам, че тука гъмжи от комунисти и фашисти...

и трябва да се забрани на гейовете да стават депутати!

Проблемът не е дали имат имунитет. В крайна сметка да не би престъпниците като маргините да имат имунитет - а пак са неосъдени

аз пък съм за преминаването през затвора на всички бъдещи депутати! да постоят в панделата по време на предизборната кампания, че да знаят какво ги чака ако се омажат

КАКЪВ ПАРАДОКС- АЗ ГО ИИЗБИРАМ А ТОЙ ЩЕ ИМА ИМУНИТЕТ.НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА.ЗА МЕН ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗА ПРИМЕР. АЗ АКО НЕ ОТИДА НА РАБОТА 3 ДНИ БЕЗ УВАЖИТЕЛНИ ПРИЧИНИ ЩЕ МИ БИЯТ ШУТА СЪЩОТО ТРЯБВА ДА ВАЖИ И ЗА ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ.ШУТ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ВЛИЗА СЛЕДВАЩИЯ.ЗАТОВА ИМАТ ДЪЛГА ЛИСТА.ДАВИДИМ ТОГАВА ДАЛИ НЯМА ДА ИДВАТ НА РАБОТА.ОЩЕ В 6 ЧАСА ЩЕ СА ПРЕД Н.С.

Мнението на адвокатите винаги е пречупено през техния адвокатски интерес , да печелят пари, затова законите са като сита с едри отвори и бандитите са по улиците.

Семов, не бъди наивник и не прави нас на такива, самият знаеш( а и ние знаем), че няма да се приеме, 99 %( а и самият) сте влезли в паралмента именно за този имунитет. Всички сте бъкани от корупция и престъпления, лично или като поставени лица на олигархията...

Защитаваш дупедати,расте ти коремчето Марковски..Ще имаш доста клиенти от настоящите БСП-ари в парламента.Дано само дотогава не се пукнеш от дебелина.

Не може така! Аз съм с имунитет..срещу всички видове грипове! Как така да махнем имунитета - ами ако се разболеем фатално? Оставете това, ами ако вече сме болни, а не го знаем и признаваме?