ГЕРБ: Здравната каса ще започне да плаща най-после

Няма да има политически интереси в здравеопазването. Можещите ще се развиват, заяви зам.-председателят на парламента и председател на здравната комисия Лъчезар Иванов от ГЕРБ по Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Здравната каса ще започне да плаща най-после | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЗОК е паразит, а този на снимката - тъп като галош.

моля проверете случият Куманов каде продаде сърцето на Мирослав защо не го върна на близките не вярваме да е изхвърлено има ли закони за трансплантация искаме всичко по случия

По тъпо същество е трудно да се намери! Кажи си направо искаме да си турим нашите хора в касата и това е. Няма защо да се демагогства и да се мамурка народът. Ясно е, че ще се въведат частни каси и който си има яка заплата ще си ползва медицинските услуги, който вади 500-600 лева да тича за здраве. Колкото за животоспасяващи операции - продаваш де що имаш, близките ти сключват заеми до живот или по-елементарно умираш!

Първо оправете абсурдите в Позитивния списък.

Лъчезар Иванов : - Здравната каса ще започне да МИ плаща най-после!

Тоя си бие жената и децата.Не му вярвайте.

Как да няма регистър на онкоболните.Аман от некомпетентни ръководители откриватели на топлата вода. Българският национален раков регистър съществува повче от полвин век и май още толкова години са необходми на някои да проумеят нещата.

Това с клиничните пътеки сигурно го няма нийде по света. наскоро девер ми получи тежък мозъчен кръбоизлив, беше на ръба между живота и смърта, но на 8 ят ден от лечението го изписаха защото клиничната пътека за това заболяване била толкова. не че пациентът се оправи, просто го изхвърлиха от болницата да се спасява сам както може. Това не е нормално нали?

Абе тоя не е ли за освидетелстване ? Научил е едни фрази и клишета и си пее, пее, дрънка глупости. Такива хора два-три пъти като ги прекъснеш и забравят това което рецитират

За пореден път големи приказки, нищо конкретно и без покритие. Основни кусур на здравеопазването е ясен-нарича се недофинансиране. За това обаче никой не говори. Разбираемо-трябва да се дават пари. Само с идеи не става. Касата трябва да сключва договори не с Лекарския съюз, а със здравно осигурените. В договора ясно да пише-даваш толко, получаваш това. За всичко останало плащаш от джоба или от доброволното осигуряване. По въпроса за цените питай в лекарския съюз и виж какво пише на вратата на лекаря, когото търсиш да те лекува. Ако не ти харесва не плащай осигуровки, плащай си всичко от джоба. Ако искаш ходи и при Тотка от Плевен.

v kasataa pabotqt mnoqo nekompetentni chora i nicho ne pazbirai kacnali ot nqkade. znam tova. ne mozhe nekompetentni da proverqvat kompetentni

Няма да се промени нищо със здравното, докато не дойде на влас Идея за България. Не деите да плащате осигуровки защото така наливате пари в бездъна яма. Докато не се запушат всички дупки коритото все ще си потъва.

За всеки е ясно, че от 2006-та година до сега не е сключван нов НРД (Национален Рамков Договор). За да е ясно - НРД е договорът между НЗОК и БЛС. НЗОК плаща и като платец се стреми към по-ниско заплащане, повече услуги, по-висока ефективност. БЛС от своя страна се стреми към по-високо качество на услугата (съответно по-скъпа), по-високо заплащане на лекарите, повече медицински консултации от повече специалисти (за да е по-сигурна диагнозата и лечението). След като няма договор, т.е. има, но той е едностранен, от страна на НЗОК, то от 2006-та година насам се спазват само изискванията на касата. Тя поставя своите условия и това е.

тогава махнете лимитирането и в доболничната помощ-не може да се работи нормално -не може -нацията ни се обрича съзнателно но геноцид и гибел

че какво е плащала????най редовно казваме :това не се покрива от здравна каса! ...а това , което изплаща, е с лимит, т.е. ограничено...е какво е това???

Плащаше, плаща и все още плаща. И аз наскоро говорих с един икономист и му викам: Здравната каса не плаща! А той учудено ми вика - е как, плаща и не бави пари?! Така е, плаща и не бави пари. Но представи си да продаваш банички. Една баничка струва един лев, защото при тази цена хората купуват банички, остава ти печалба за заплата, стигат ти да направиш баничката с кори и малко извара, дори и олио, и съседа две преки по-надолу прави баници на подобна цена, а твоите са по-добри. Сега си представи, че идва касата, която ПЛАЩА, но заплаща за баница 40 ст. И ти казва: ако искаш да продаваш баници, това е положението, ще ти ПЛАЩАМ редовно! Искаш или не, съгласяваш се. Започваш да продаваш баници по 40 ст и грам не ти пука дали някой е доволен от баницата. Не те интересува нищо, освен това как да направиш производството на баницата по-евтино (ако преди си плащал произв. цена 60 стротинки, сега я докарваш някак си до 35). И друго - как да минат повече гладни хора, на които няма да им пука дали баницата е хубава или не. Те просто трябва да минат да изядат една баница, защото нямат време да ходят другаде, защото са адски гладни и нямат време. Хората естествено са недоволни, защото баницата ти е СКАПАНА. Но ти всички си направил според изискванията - има еди колко си белтъчини, еди колко си мазнини. Голяма работа, че мазнината била свинска маз, била 5-та употреба и малко гранясала. Голяма работа, че вместо брашно слагаш какви ли не боклуци, само си само баницата да ти излезе с една стонка по-евтина. Еми да, баницата се заплаща, при това на ясни и обявени цени, при това редовно. Спор в това няма - плащат се цели 40 стотинки!

Какво значи най-после? Досега не е ли плащала? Що за жаргони измислят?!

По тъпо същество е трудно да се намери! Кажи си направо искаме да си турим нашите хора в касата и това е. Няма защо да се демагогства и да се мамурка народът. Ясно е, че ще се въведат частни каси и който си има яка заплата ще си ползва медицинските услуги, който вади 500-600 лева да тича за здраве. Колкото за животоспасяващи операции - продаваш де що имаш, близките ти сключват заеми до живот или по-елементарно умираш!

Разследван за поземлени далавери ще става областен на Кърджали, защото министър Рашидов настоява за формулата задължително с турско име. Доган е доволен от глупостта и праща баклава на Бойко Борисов, а както е тръгнало Кърджали вече завинаги ще има турчин за кмет - 24rodopi.com