Новата власт срещу 7,6% безработица

Вече са похарчени парите, предвидени за полугодието. Това каза пред БНР Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика.

Обратно в новината

Коментари - Новата власт срещу 7,6% безработица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми българи, обществото ни трябва да разбере, че от 20 години се води геополитическа битка в коя геополитическа орбита да се привлече България- в тази на САЩ или в тази на Западна Европа. Към това се стремят САЩ, да привлекат източноевропейските млади демокрации в своята орбита, да ги направят сателити и чрез тях да подриват ЕС и държат Европа разделена. Единен и силен ЕС със силно евро не е изгодна на монетарната система на САЩ нито на долара му. САЩ това постигат чрез въвеждане ПЪРВО на своя икономически модел- неолибералния рейгънов модел ,който значи -всичко частно и държавата вън от всякъде, С въвеждането му, станало у нас с Прана Райн Ът се унищожи нашия предишен икономически модел на регулирания планов капитализъм, каквото има и другата Западна Европа и продължава да има. Въвеждане на този План Ран Ът ни унищожи изцяло икономиката, а нямаш ли икономика ,нямаш и държава и ставаш лесна играчка в ръцете на чужди сили.По този начин ни отдалечават от Европа. А този икономически модел води до авторитарни режими и тоталитарна държава със слаби държавни функции. ВТОРО: Икономическия модел е в основната на обществения модел и социалната система Смени ли се вида на икономиката, сменя се и обществени модел и най- важно, сменя се социалната система, нейните две най важни обществени функции-здравеопазва и образование стават изцяло частно, като държавата се изхвърля от там и милиони хора са оставени да се лекуват и образоват само на икономически фактор-ако имат пари, ако нямат- на бунището. Така жестоко се нарушава социалното равенство, стимулира се създаването на класи и обществото живее по латиноамериканки модел с много бедни и групичка богати олигарси, държащи цялата реална власт в ръцете си,.така ни изкарват от Европа. ТРЕТО - след това ставаме слаба държава и лесна играчка ръцете на чичо Сам, той от тогава започна да ни изстисква с вземане на заеми от него с огромни лихви и ни заборчава-нямаме независима икономика, нямаме и независима външна политика, пълни сме със заеми към него, ставаме негов сателит. Изстискването е резонна и стара политика на САЩ към сателитите си. Най-големите проводници на американските интереси са СИНИТЕ КОУМНИСТИ от СДС- то. Всичките им организации: Отворено общество, Центъра за либерална стратегии, Център за демокрация, ИПИ( Институт за пазарна икономика), псевдо- Европейски институт и прочее са създадени от Сорос и финансирани от него. Това са най-национално безотговорните предатели и отрепки , които не са носители нито н грам от национално отговорните десни политически идеи и партии на Европейския запад, нито на какъвто да е обществен морал- те само са крадци и бандити. За съжаление поради ниско качествения си кадрови състав моделиран от ТИМ, Борисов няма кадри и сините успешно се опитват да се вклиняват и да ръководят задкулисно държавата ни. чрез управлението на ГЕРБ. Г.Ч.

Алооо безименните тирета( (09.08.2009 г. 22:02ч.), какво пречи да се въведе справедливата здравната система на развитите стари членки на ЕС(без Англия) с държаното равнопоставено здравно осигуряване и автоматично да бъдат застраховани от държавата всички социални слоеве, без сам да си бъркаш в джоба? Защото пречи престъпно въведения 10% плосък данък ли? А защо го няма този плосък данък в Стара Европа-нито една от старите членки го няма този данък, а имат прогресивното облаган.Имат го от новите Словакия и Естония но там надхвърли 28% и вече са на път за се откажат. Какво пречи на правителството на ГЕРБ да се откаже от него и да върна прогресивното облагане? По простота причина че в него са свили гнездо пристъпните сини, които са ръководени директно от Белия дом и изпълняват негови нареждания. Под тяхно искане бе да се откажем от енергийните проекти, така иска Белия дом срещу Русия.Тяхната престъпна Сороска организация Отворено общество предлага американския здравен боден, използвайки факта, че ЕС няма единни критерии за социална система. Пак някой ще каже- А циганите? Циганите с тях трябва да живеем и може да ги интегрираме и регулираме само с икономическия и цивилизационен фактор, но насочени мерки към всички еднакво, без привилегии за малцинствата. Привилегиите не са приоритет на демократичните общества. Но трябва силни вложение в икономиката за възстановяване на икономиката и създаване на нови производства на принципада се произвежда от пиле мляко С.И.

Вярно е, че помощ при спешни случаи не може да се отказва, независимо дали има осигуровка. Проблемът с неосигурените е комплексен. От една страна всеки може да се осигури сам дори и работодателят му да не го е осигурил. Тук проблемът е, че тогава е по-скъпо, някои не желаят да се осигуряват сами, а някои не могат да си го позволят, докато работодателя често поема по 80%, дори до 100% от осигуровките. Това са сериозните големи фирми. От друга страна има комунални болници именно за социално слаби и такива, които не могат да си позволят осигуровки и платено лечение. Липсата на осигуровка се отразява и на цената на лекарствата. Има обаче различни програми, които изискват минимален трудов стаж за да започнат да се изплащат помощи за лекарства. Проблема със здравната система на САЩ е да се обхване по-голяма част от населението с осигурителни планове и да се намали стойността на осигуровките и медицинското обслужване като цяло. За тази цел се обсъжда да се задължат работодателите да предлагат здравни осигуровки. Това е непрекъснат процес и затова винаги е на дневен ред. Не зная от къде ви е информацията за съкращаване на болници, но не изглежда да е вярна. При нужда от медицинско обслужване първо се уреждат формалностите - осигуровка, начин на плащане и т.н. и тогава се предприема обслужването. Това гарантира, че болниците/лекарите ще си получат парите. Обикновено огромната част от сметката се плаща от осигурителя, така че дори пациента да не си плати неговата част болницата няма да фалира, тъй като те са си взели парите с печалба още от осигурителното дружество. Съдене на длъжници за медицински разходи също няма. Има така наречените колекшън компании, които се опитват да съберат дължимото, но те не могат да направят кой знае какво освен да досаждат по телефона. За неплатени медицински сметки не може да се дава информация дори когато се разглеждат заявления за кредит, т.е. те не се взимат предвид. Поради медицински разходи се фалира, но това е предимно при нужда от дългогодишно лечение, когато се налагат много дейности непокрити или недостатъчно покрити от осигуровката. Ясно е обаче, че това е по-скоро изключение и би било прецедент сериозен бизнесмен да фалира поради такава причина. За тези, които са нито бедни, нито богати и без осигуровки, сигурно е вярно, че това най-често води до фалит, но както вече казах, те би трябвало да са се погрижили за осигуровката си навреме. Да са я платили сами или да са започнали работа във фирма, която предлага осигуровки. Повечето от тях обаче мислят, че това са излишни разходи и са си сами виновни. Накратко, в повечето случаи проблемите им идват от безхаберие или тарикатлък, а не защото е нямало начин да се осигурят. Надявам се да осветлих донякъде въпросите. Ако има още - давай!

Има една българска приказка:Покрай наш Илия, намразили и Свети Илия. Тя подхожда точно за вас. Покрай нескопосаната ви и отживяла времето си пропаганда тип Априлски пленум, вие отблъсквате много хора от някои иначе хубави и полезни неща от социалните западни държави. Както по соц. време смятате, че никой не си е показвал носа извън България и вие можете да си приказвате спокойно всякакви измислици за другите държави. Има хора, които са живяли по 20 и дори повече години в Западна Европа и САЩ, много добре знаят за какво става въпрос и могат да ви преценят демагогиите и лъжите. В случая не става въпрос за нещо негативно за Чичо Сам, а за откровени лъжи и манипулации. Бих се извинил за думите си ако ми кажете къде и кога е публикувано, че има 50 милиона американци умиращи по улиците. Ако не отговорите или не дадете тази информация на всички ще е ясно, че действате по принципа на Гьобелс и комунистите, а именно, че една лъжа повторена 1000 пъти се превръща в истина. Зная прекрасно разликите между САЩ и Европа, но вие не ги знаете, защото познанията ви за САЩ са предимно от разни книжки. Приличат на Наръчник на агитатора отпреди 30-40 години. Дедо Йоцо не е от най-възприемчивите, така че нямам намерение да губя време и да обяснявам пак. Всичко е казвано и предъвквано многократно във форума.

Това че 1 млн не се осигуряват не означава че всички са безработни.Просто са се съгласили -голяма част от тях да работят без да се осигуряват.И това е споразумение между алчни работодатели и работещи,които са принудени да правят компромиси,или се смятат за големи тарикати,и като дойде моментът да ползват здравни,пенсионни и др.услугеи тогава почват да реват че държавата име виновна.Никой не знае колко е реалнатабезработица, това,че тези които не получават обезщетения и помощи -не се регистрират,т.е.не търсят работа или поне не от Бюрата по труда,а голяма част от тези които са регистрирани и получават такива помощи и обезщетения в същото време работят на черно.Тъй че танто за кукуригу.

В САЩ явно има закон за безотказно обслужване при спешно живото-застрашаващи състояние ,но не е уточнено кой да плаща за неосигурените и в резултат банкрутират всички-1. болници се съкращават или сливат ,за да намалят разходите след неизплащане половината дейност при спешност,2.съдят се индивидуално всички длъжници и това е причина номер едно за банкрут сред бизнесмени и други индивиди,които не са осигурени,но и не са бедни,за да минат като бедни,осигурени от държавата-това го пише.в уикипедията.Но добави подробности...

Не забравяйте,че тук имаше обратна и несправедлива дискриминация,която даваше работа на роми и турци, и на по-ниско квалифицирани да останат на работа или се предпочетат при програмите за временна заетост,и затова има хиляди образовани и квалифицирани българи без работа от много години,които мизерстват до срам и повече от ромите,за които има подпомагане,но за българите няма,а и МНОГО ОТ НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ С ВИСШЕ И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ БЪЛГАРИ ОЩЕ НЕ СА РАБОТИЛИ ПО ПРОФЕСИЯТА СИ , А ИЛИ ПО-НИСКО КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТА ИЛИ НИЩО ОЩЕ, А И ТЕ ИМАТ НАДЕЖДА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ -ЗАТОВА СА УЧИЛИ,ПОЛОЖИЛИ НЕИМОВЕРНО МНОГО УСИЛИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ,ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В ПРОФЕСИЯ ЗА СОЦИАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ И СТАНДАРТ, А ГЛАДУВАТ ПО ДВЕ СЕДМИЦИ ПЕРИОДИЧНО БЪЛГАРИ ТУК

Когато се каже нещо негативно за чичо ви Сам, вие американофилите настръхвате като котка на горещ ламаринен покрив.А, че аз не си ги измислям тези цифри, това са официално изнесени цифри, цяла Европа и света ги знаят, най-малкото иди в страниците на CIA и ще ги прочетеш. От времето на Кенеди всички американски президенти обещават, че ще оправят здравната система на САЩ, но тя до сега не се е мръднала, даже проблема се задълбочи с кризата. Понапрегни си акъла, прочети книжки по въпроса да видиш защо е така, да разбереш огромните разлики между Европа и САЩ в цялостната обществена система С.И

В най-развитите демокрации се подчертава,че РАВНОПОСТАВЕНОСТТА ИЗИСКВА РАВЕНСТВО И ПО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА КВАЛИФИЦИРАН ТРУД,ДАНЪЦИ,ОБРАЗОВА И ВНАСЯНЕ СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ЗА РАВНИ ПРАВА/или за по-малко задължения-по-малко права и повече ограничения-пропорци диспропоциите довеждат до криза и катастрофа/..ВСЯКА ДЪРЖАВА Е ДЛЪЖНА ДА ОСИГУРИ ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ И ПРИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОТЪРСИ МЕЖДУНАРОДНО СЪДЕЙСТВИЕ -ПО ХАРТАТА НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА...и какъв е срока за търсене и предлагане реализация?! Продъл зависимост от помощи ,без поемане на ангажимент за образование и работа в някакъв срок, а даже отгреждане много -до 20 деца на помощи,ползване на луксозни къщи и коли на помощи,неплащане сметките от разходите за живот в размер над СРЗ на тези,които дават помощите, получаване помощи над СРЗ години наред или цял живот по критериите за право,икономика и т.н. предствалява експлоатация и заробване

Дедо Йоцко ти се изхвърли много сватбарската - 50 млн умиращи по улиците в САЩ. И гаргите ще ти се смеят:) Би ли светнал също неуката аудитория що за животно са тези здравни застраховки?!?!

г-н Т.МЛАДЕНОВ, 7,6 % безработица , не отговаря на ИСТИНАТА, още от сега са ви подали неверни данни за процента на безработицата , обиколете страната и вижте колко народ е БЕЗРАБОТЕН /Северна България/ ПОТЪЛНАЛ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД . 20 г, на тези хора им беше ОТНЕТО ПРАВОТО на ТРУД, защото беше въведена ВЪЗРЪСТОВА и РАСОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ, на пазара на Труда, те бяха подложени на ИЗТРЕБЛЕНИЕ. Това донесе ДЕМОКРАЦИЯТА НА НАРОДА НИ. ПРОВЕРЕТЕ ОТНОВО ДАННИТЕ, защото това е смешно , което се пише в тази статията. В МОМЕНТА Вие работите с част от персонала на г-жа Масларова, защо не ги СМЕНИХТЕ, Директорите на АСП И ДСП , който веднага направиха наколенки пред новия заместник Министър на Труд, то не бяхя , подаръци и кошници от цвята , изпратени с коли до кабинета на Вашия заместник, за да градят отново кариера ЗАКРИЙТЕ тази голяма администрация към Вашето Министерство, колка много шапки има под това Министерство, това и при другаря Живков ГО НЯМАШЕ. Незабравяйте народа Ви гледа ПОД ЛУПА.

Не ми хвали САЩ, там има абсолютно различна обществена система от тази на развитите страни от Северна и средна Европа и значителна на по-ниско ниво. В САЩ има 50 милиона без здравни застраховки и си умират на улицата. Такова нещо обаче в ЕС страни стари членки няма да видиш, там всички са застраховани автоматично от държавата в държавното здравна сфера, без разлика в социалния статус- безработен ,работещ, учащ пенсионер .В ЕС има-РАВНОПОСТАВЕНО ДЪРЖАВНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ С НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ. За изследвания се дават огромни пари в самия ЕС, далеч вече повече от САЩ. Турците в Германия НЕ СА КАТО НАШИТЕ ТУРЦИ, те са свързани с Турция, дошли от там Турция им дърпа конците с пантюркистка политика, за това трудно се интернират по вина на самата Турция, но пък германците имат здрава и гъвкава политика относно гражданството- на турци НЕ дават двойно гражданство, но на германци от старата емиграция идващи от САЩ и Канада дават първото да си запазят двойно гражданство. Нашите турци са си наши и ние можем да ги интернираме като използваме цивилизационния и икономически фактор-труд и хляб на всеки, стига да пресечем опитите на Турция за икономическо навлизане у нас със специална държавна политика за инвестициите и произхода на капитала каквато имат всички западноевропейски страни. Също и с РАВНОПОСТАВЕНА ПОЛИТИКА, не само за малцинствата ,а за всички. Многодетни майки сред ромите да раждат безразборно в ЕС страни няма, намират начин чрез социалната политика да регулират този процес-просто ги квалифициращ и трудоустрояват и те започват да живеят по нормите на обществото.Такава програма за обединена на социалната сфера с икономиката и трудовия пазар Гражданско движениеИдея за Българияима заложена в програмата си За бъдещето на България. Ще намерите сайта ни в Гугъла с търсачката и ключова дума Идея за България алтернатива на статуквото. ДА

Когато самотна майка или семейство с деца не може да осигури чрез трудов доход/ и от компенсации за безработица -та са 6 месеца +3 безвъзмездни помощни / продължително време самотната майка не работи, а само ражда всяка година по едно -до 5-10 деца и не се образова, и не образова децата, а ги кара да просят или проституират от деца-вземат ли социалните децата до промяна на обстоятелствата или ги оставят в ръцете на такива майки-ромки???? В някои държави,ако родетелите не са добросъвестни социалните им вземат децата,докато родителите се коригират и се ограмотят и работят! В Германия има около 2 млн неинтегриращи се турци, с които ще се работи -за ограмотяване,квалифи ,но в срокове и крайни срокове за интеграция там и основно защото и децата им стават проблемни -казаха това по Евронюз....В САЩ отделят 3 пъти повече средства от ЕС за изследвания и открития на нови лекарства,техники,тр поколение атомни АЕЦ има вече...Модернизацият с нови технологии и материали в икономика,основана на знанието и земеделие за изхранване на цялото население с достатъчно храна и чиста вода,изискват квалифицирани човешки ресурси, а тези 30% деца на многодетни мюсюлмани там оставали недостатъчно интегрирани в образователната система,което води до прогнози за недостиг на квалифицирани кадри в ЕС....как ще ги образоват достатъчно тези деца там родени??

А? Дедо ви Йоцо да мисли предварително? Той мисли само после!

Добре написано,ама да бее казал и как да стане у нас. Де ги в БГ онези огромни инвестиции та да ги вложим както казваш? И защо не го написа това и на предните управляващи белким го прочетат и да бяха направили нещо. Ако не бяха изхарчили 4 млрд бюджетен излишък сега нещата може би щяха да са малко по-добре.

За кое полугодие са похарчените пари? Ако са за първото е добре, ама ако са за второто - много лошо :(

Вече били похарчени парите за полугодието?!Към м.август това лошо ли е,г-н Тотю Младенов?Постигнахте и друг голям успех,защото пенсиите няма да плащате вие,а ще ги плаща лично премиера.Нали е вярно?Моля,не казвайте,че г-н Борисов се е пошегувал.

Защо се смята,че който ходи на работа не е безработен а не е получавал заплата от ноември 2008г?

Бойко, имаш един министър - небългарин, който държи областният управител на Кърджали да бъде с турско име. Голяма глупост! Стане ли това хем ГЕРБ в Кърджали ще умре, хем Доган ще ти прати баклава - 24rodopi.com

Деде, дай малко цифри, да видим колко е безработицата в Швеция и да разберем за какво става въпрос. В интернет всички лъжат, че била по-висока отколкото у нас:) Не че нашите вършат добра работа, но май и вашите не са кой знае какво:)

Потенциално безработни са си 70% от трудоспособното население... В часните фирми е като в държавната администрация...всек директор си взел на работа любовниците,роднинит и приятелите...а това демотивира другите да работят... А фирмите са с едни пирамидални структори на управление.Със сигурност няма да устискат на световната конкуренция...

Да , силно занижен процент в сравнение с реалността . Да не говорим , за ХРАНТУТНИЦИТЕ , дето населяват учрежденията , и администрациите ,и в общи линии на всеки РЕАЛНО работещ с ръцете си (тоест - реално изкарващ материални блага) се падат по колко ? - 2 ,3 или 4 , началници , чиновници , пенсионери , цигани , милиционери и прочие и прочие сволач и сган . Така че , как очаквате да приличаме на европейска държава и да имаме някакъв стандарт на живот - ?? Комунизъм си е другарки и другари - феодален комунизъм !

Кви са тия 270 000 безработни 7,29% от какво? Щото за 100 % се връзват към 3 860 000 и това трудоспособното ни население ли е от всичките около 6 млн и нещо българи в Бг или броите и емигрантите и всички работещи по чужбина? По вашите сметки останаха само 2 млн за пенсионери, студенти, инвалиди , непълнолетни, по майчинство и пр. неработещи?:):):)

Какви са тези произволни направени цифри и заключения? Безработицата е значително по-голама. Вижда се от над 1 милион без здравни застраховки. От нацията това е не 7,6% а значително по -голама цифра?!

Абе този министър имали си представа от европейската политика срещу безработицата? ПЪРВО, за да се справят и намалят безработицата, развитите европейци вкарват огромни инвестиции за развитието на икономиката и създаване на нови работни места.Там имат златното правило за всяка икономика- трябва да произвежда от пиле мляко, за да трудоустроява чрез нови производства. А имат десетки начини държавата да стимулира новите производства и иновациите , най вече чрез държавните гаранционни фондове които отпускат безлихвени и с държи гратисни периоди държавно гарантирани заеми и безвъзмездни субсидии без горна граница ВТОРО европейската социална държава е пришила социалната система към икономиката, двете взаимно се обуславят-едното зависи от другото и колкото ръст има в БВП отива за обезпечаване и развитие на социалната сфера ,ТРЕТО- икономиката и социалната сфера са свързани тясно с трудовия пазар- пак взаимно се обуславят и ЧЕТВОРТО- за да няма мизерия и бедност европейската социална държава е въвела реален социален минимумза всеки гражданин по определена формула която не дава възможност хората да останат на улицата, да загубят дома си, да бъдат обезпечено с най нужното от бита- жилище, храна и облекло и никой гражданин не може да падне с доходите си под този реален минимум. Този министър го съветвам да се разходи до Германия или Швеция или коя да е друга западна стана на Европа да поразучи малко за европейската социална държава и след това заедно с министъра на икономиката да направят далекоперспективна икономическа политики за възстановяване на унищожената икономка на България ОТ НУЛАТА. Идея за България

treti zam ministar???eex BB zapo4na s obe6taniata.........

КОМЕНТАРА Е МНОГО ПРАВИЛЕН И ТОЧЕН, ПЛАНА РАН-ЪТ Е В ОСНОВАТА НА БЕДИТЕ , КОИТО НОСИ НА ГЪРБА СИ НАШИЯ НАРОД, приет от Иван Костов и Луканов , за УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. предполага , че си забравил да направиш съпоставка в този коментар с ДОКТРИНАТА на АЛЕН ДЪЛЕС- 1953 г. нека да знаят, КОЯ Е ПРИЧИНАТА ЗА ДА СЕ СЛУЧАТ ТОЛКОВА НЕЩА ЗА ТЕЗИ 20 Г. В ИЗТОЧНА ЕВРОПА. п р о д ъ л ж а в а й -успех.