Албанският Сталин

Албанският вожд Енвер Ходжа е един от малкото лидери на държави, които са успели да се скарат с целия свят. И то в двуполюсния свят на Студената война.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сайта е пълен батак.

Не гледайте в канчето на други!Гледайте,колко сме богати "НИЕ"?Смешници!!!

5-7000 убити по политически причини? Че какъв диктатор е тоя, народната власт е убила при нас 10 пъти повече.

У нас българския Ходжа- е руския михлюзин- ташко ахмака ерменков! Всяка вечер без гащи целува иконата на Сталин и клепа Бойко по радиостанцията на Масква !

Отидете сега да видите и сравните с Бг. Разкошна дестинация. В пъти по-добра от Македония.

Такива са били времената едно време. Живяла съм няколко години в Германия. Там е пълно с подобни бетонни сгради. С много малки прозорци, доста грозни. Много здрави, за да може да издържат на бомби. Разположени са по централните улици на градовете. Стоят заключени, някде се използват за нещо. Но не се събарят. Сега като се задава отново война явно ще се окажат добра инвестиция.

Авторът сериозно е скаран с пунктуацията.

Не говори глупости.....явно си бил преминаващ.....там в момента е се едно България през 91-93г..........хубавото е само в отделен квартал на Тирана

каква поука от албанското минало-никаква или автора иска да каже в европа има по изостанали от нас.

той поведе и завърши борбата с ислямския фундаментализъм в отделно взета държава - направо изкорени исляма

с повечето от фактите около управлението на Енвер Ходжа!

Тъй като в Албания беше забранено да имаш като частна собственост доста неща, например кола, а също и телевизор имаше един виц, че говорителят по албанската телевизия всяка вечер като почвал да чете новините вместо "Добър вечер, драги зрители" казвал "Добър вечер Енвер Ходжа" защото само премиерът имал телевизор. Тъй като се бяха изолирали от света Енвер Ходжа беше обявил, че Албания ще произвежда за собктвени нужди всичко - коли, влакове, самолети и т.н. В тази връзка имаше много вицове за албански автобуси, албански самолети, албански подводници и т.н. Ето един за албанската подводница. Албанците построили свръхмодерна подводница - последна дума на техниката. Показват я на световно военно изложение. Зрителите гледат, че подводницата плува ту под вода, ту над вода и питат албанските конструктори защо е така, а те им отговарят: "За да могат гребците да си поемат въздух" :-))))

кАТО НЯМАШ КАКВО ДА ПИШЕШ , НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙ С НЕЩА КОИТА НЕ РАЗБИРАШ. ВИЖ АЛБАНИЯ СЕГА АМА НЕ ТИ ДОСТИГА КОМПЕТЕНЦИЯ. ПРЕПИСВАЧ.

столицата Тирана. Иди ти я виж, ама се разходи и в провинцията и тогава пиши глупости.

Като всяко нещо- с хубави и лоши страни. Красива природа, развиващ се туризъм, много млади хора, обработени земи, нови къщи. Е има си и "Бум-бригади" при неуредени отношения (счупени колони на къщи). А тук - излез от основният магистрален пръстен - пустош и цигания.

Кво ми дрънкате за Албания - имало голям град, наречен на Сталин? А в Българя? Помни ли някой, че и в България е имало такъв? Варна колко години се е казвала Сталин?

АЛБАНИЯ с наи-висок прираст на населението % в ЕС. Кочината на Боико наи-бьрзо изчезващата нация 1 по СМЬРТНОСТ в ЕСи 2в Света

Средна възраст на населението - 28 години! А, в Косово - 24-25 години! Работлива и умна нация! Но, албанци.....

Към 1989 година 80% от населението са католици! 10% източно право славни и 10% други....! Инвер Ходжа също е бил католик!

И адвокатската професия е била забранена там до 89г. Но на никой не му е приятно да дава такъв пример у нас . Най-вече за явната връзка между наличието на престъпност и наличието на адвокати .

учудване как видите ли имало хора дето предпочитат онова време макар да им забранявали да имат дънки, западна козметика и ред други такива благини. Ае кауни, че те сега в изобилие ли тънат а? Кое от обещанията на шаманите се е сбъднало?