Коментари - Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя | Днес.dir.bg

Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя

Наследниците на тракийските земи имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка българска земя, констатира в "Геноцид" Любомир Шопов.

Обратно в новината

Коментари - Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя | Днес.dir.bg

Коментари

А АКО СЕ ПРИСЪЕДИНИМ КЪМ РФ , МОЖЕ ДА ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИТЕ ОТ ИСТАНБУЛ ДО КАЗАН НА ВЕЛИКАТА РЕКА БОЛГА ... ВКЮЧИТЕЛНО ОКУПИРАНИТЕ БЕСАРАБСКИ ТЕРИТОРИИ :))

България, в последните около 120г. , не е имала правителство, което да защитава Българската памет!!! Това е позор за Българския народ, защото не защитава тази памет!!!

става дума? За географската или за народът траки. Народът Траки е живал до 3845/46 n. Chr. Rhoimetalkes III.както е м историята до 46 година след Христос, значи стотици години преди да са дошли славяни и после българите. Всичко може да се прочете. Всеки пише по нощо.

Всяква сволоч се гаври с нещастието на тракийските българи без никва загриженост към тях. Сто години българската държава няма доблестта да компенсира тези нещастници. Пращат ни за зелен хайвер и си водят пропаганда инполитически пиар с нашето нещастие . Гнусни нечисти отрепки , много добре знаят , че Турция няма задължение по Ангорския договор да компенсира българите, както и България турците. Българската държава си прилапа имотите на заминалите турци срещу имотите на бежанците българи както е по договора, но не обезщетява българите срещу чийто имоти е прилапала турските и най- подло праща изгубилите имотите си българи да си ги търсят от Ердоган, че и пропаганда води за мръсната си политика. Нечисто племе, България е пълна абстракция за тези скотове, които използват името и за лична реклама , за тях България няма общо с българите и правата им , с които се гаври. Ако знаеха кви боклуци ги мобилизират, дедите нямашв да колят и морят турци , амо първо щяха да видят сметката на това мръсно и долно политическо племе, което се изгаври във войната и досега с живота, имуществото и правата им.

Ако си честен и истински български патриот пожелавам ти да отидеш в Париж там в техният военен архив има доста достоверен документиран материал показващ как редовна българска армия ръководена от генерал Генев е участвал в клането на мюсюлманско турско население в Дедеагач и Драма извършено от българските комитаджии. Всичко това е документирано във френските архиви , това го знаят и турските историци. Етническата омраза е най опасното заболяване на века, затова моля българските медии да не обръщат внимание на такива лумпени, като този не добре познаващ историята на Балканският регион.

Парите от заграбените имотите и покьщина добитьк на тракиските БЬЛГАРИ са всенени в ОТОМАН БАНК/с централа Иерусалим БНП Париба дьржи дьлго активите на ОТОМАН Банк като по Ердоганово втреме ги предоставя на близката до сцрцето иджоба на премиера Борисов ГАРАНТИ Банкаси/тия дето дьржат Гаранти КОЗА/ бОРИСОВ строи Софииското МЕТРО с турския холдинг ДОГУШ ве Тиджарет /киото е част отт Холдинга на Гаранти Банкааси/ 1,5 милиарда евра от ЕСфондове заБГ отидоха даньк ДЕВШЕРМЕ за Турско-ОТОМАНския холдинг Гаранти

След зверства цели родове, села и паланки напускат Тракия и идват да се заселят и оцелеят в...днешна Хасковска област. Знацчи целият регион заедно с прилежащите села Криво поле, Малево и др., трябва да бъдат обезщетени по някакъв начин. Не че ще е на 100 % / човешки живот и жертви не се връщат/, но все пак би бил един жест на съпричастност и помирение. В по-ново време - какво да кажат нашенците около и в Одринско? Абе, това Балканите си е един голям батак и редкеш.

3,5 млн дка Че то толкова земя има ти нам?

Най-правилно и честно е да си вземем земите обратно и да ни платят 105 годишна рента плюс компенсации за всички убити и загубите претърпяни от нашите бежанци. Това е най честното и справедливо уреждане на този спор.

Любомир Шопов е роден на 24.09.1942 г. в София. Завършва дипломация в Московския държавен институт за международни отношения /МГИМО/. Работи в посолството на България в Москва. От 1979 г. до 1984 г. е посланик-ръководител на правителствената делегация на НРБ на поверителните преговори по разоръжаване между НАТО и Варшавския договор във Виена. От 1985 до 1988 г. е началник на отдел Балкански странивъв външно министерство. От ноември 1988 г. до декември 1989 г. е завеждащ отдел на ЦК на БКП, отговарящ за работата с българските турци. Автор е на книгите Отдел Трети (2012 г.), Геноцид (2014 г.) и Турският въпрос и държавната сигурност (2016 г.) Член е на Асоциацията на разузнавачите от запаса и на Национална асоциация Сигурност .

всичко е кьорфишек на комунягите нали и нашия род са бежанци но само че от беломорска тракия и какво оставили са над 100 дек земя къща имущество и накрая около 1992 год получиха 100 лв обещетение така че от това нищо няма да излезе а другарите комунисти воглаве с призидента си правят пияр че много мисляг за народапознаваме ги много добре от 1944 година

Преди 89 година Русия ни беше дала едни ракети,с които можехме да сринем европейска Турция за ЧАС.НАрязахме ги,дори и границата си не пазим.е,как да искаме каквото и да е,сега сме способни само да даваме

Както казва един мой приятел на име Ахмед, турци в България няма. Всички родени тук са чисти Българи и по документи и по манталитет. По-голямата част дори са служили в Българската армия. Тези които твърдят, че са т.н. Български турци, в Турция ги наричат предатели, защото военната служба там е задължителна .. Т.н. Български турци обаче умело се укриват от нея чрез двойното си гражданство .. И да ви кажа Ахмет е прав.. На който не ну изнася да е Българин, да заминава да се стреля с кюрдите по турските граници... Останалите тук са ди чисти Българи и България ги е приела със всичките им различия . Религиозни , културни и езикови. Умната част от от тях го знаят и признават, останалите никой не ги ще .. Нито тука, нито в Турция. Те са си просто предатели.

А да си носят ли документо от 1314-та или ша процедираме като след Освобождението 1978-а и Приватизацията след 1989-а? Демек само за "нашите" ....

няма как да се срещне в родното село на президента, защото те не са тракийци, а са старобългари там живеещите, правиш ли разлика, шегата ти е неуместна. само говорят за Одринските тракийци от Източна Тракия, а за Беломорските тракийци, от Западна Тракия, кой ще им напомни на гърците или турците, тук зная, че Гърция и Турция са подписали договор Ангорски през 1913 или 1923,

ние трябваше да изгоним турците от българските земи след Освобождението, а не да се правим на много толерантни. Сега ядем отровните плодове на тази толерантност.

Бай ви Тошо ги изгони, за благодарност беше свален, а паметник трябва да му се издигне, че единствен искаше да разреши етническият проблем и можеше !!!

Просто не си заслужава да се чете този дирник...Заблуждение от всякъде. Замислете се върху сравнение между 3,5 декара и 3,5 милиона декара...Замислете се ,че в новината сте заблудени в съотношение 1: милион

Ти гледай турците да не отворят Османските архиви , които са реални и научно подкрепени, а твоите са измислици и нямат никаква реална подкрепа. Данните които си ги дал са само с политическа цел с цел маскировка на военните престъпления извършени от балканските съюзници срещу мирното турското население живеещо на Балканите. Турция води много деликатна политика спрямо нетурското балканско население , но за съжаление това не се приема ,не се чува и не се показва в българските медии.

Кого плашиш с тия архиви? И малките деца са виждали снимки с рязани глави на мирно население на потчи всички съседни на Турция държави. Впрочем - ти къде, и като какъв се слагаш и кой въобще те брои?

Даже има вьв Википедия СНИМКИ 18+ ;Клането на о-в ХИОС с отрязаните глави на местните гьрци /все едно гледате репортаж на Ал Дцазира от Завладяните от ИД сирииски земи/

"Турция води много деликатна политика спрямо нетурското балканско население , но за съжаление това не се приема ,не се чува и не се показва в българските медии." Турция или Османската империя , или то е едно и също ?

Да води, да води, колко да води? Кой рекъл, че техните архиви са валидни? Що не притежанието 100 години преди да помиришат въздуха в Европа? 200? 300? 400? То по този път никъде не се стига, винаги ще има някой преди която и година да посочиш... Плюс това, Турция съществува от миналия век. Османската империя не е баш Турция, колкото и да му се ще на Ердоган.

Към Тайпи : "Стари рани ти отвори!!!!!!!!..."

Искам да попитам всички мюсулмани в БГ, които до един се прехласват по Ердоган (умишлено не казвам Турция): - Защо не живеете там? - Защо и сега има такива, които се връщат оттам, а някои направо си се крият тук? - Защо Ердоган умишлено се дистанцира от такива като "Вас" наричайки себе си "ЧЕРЕН турчин". -Защо, когато миналата седмица властите в Истанбул конфискуваха къщите на над 30 опозиционно настроени семейства (бивши изселници), мълчахте като НАС? Иначе не пропускате да се проявите хвалебствено, когато имате изгода. Срам Ви е от нас българите, но истината е, че макар да сте мюсулмани и да наричате себе си турци сте с нашия манталитет. Харесва ви свободата ( и политическата) и не ви отървада сте истински турци. Затова и там ви подмятат. Затова така я карате - и там и тук.Освен това и за двете страни винаги ще си останете предатели. В турската култура тях никой не ги уважава. Знаете много добре за какво говоря.

ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ДО ДНЕС Е ИМАЛО 4-5 ИЗСЕЛВАНИЯ НА ТУРЦИ. НО ТАМ ГИ ПОСРЕЩАТ С ДУМИТЕ "ГЯУРИ". И ТУРЦИ ЛИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ?!?!? КАКВО СА ЗНАЕЛИ ТЕХНИТЕ ПРЕДЦИ, ЗА ДА НЕ ЗАМИНАТ ЗА ТУРЦИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО?!?! ЕДНА СТАРА НАША СЪСЕДКА ТУРКИНЯ , ПОПИТАНА КОГА СЕ СЕЕ ЗЕЛЕНИЯ БОБ ОТГОВОРИ- МОЯТА БАБА КАЗВАШЕ, ЧЕ КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРУПКИ НА ЯЙЦАТА ПАДНАТ НА ЗЕМЯТА -ТОГАВА СЕ СЕЕ ЗЕЛЕНИЯ БОБ. КАКВА Е БИЛА БАБА Й, ПРАБАБА Й..... САМИ СЕ ДОСЕТЕТЕ.

Абе питанка ,защо трябва да се чувстват предатели тези хора,кого са предали ,и ако наистина искаш да разбереш колко са патриоти те, виж азбучният списък на загиналите български войници по време на балканската война ---------ето само един от тях -Акиф Али Джевизов чин: редник част: 46-и пехотен полк, 14-а рота месторождение: гр. Курт бунар, околия: Куртбунарска, сегашно название: гр. Тервел дата на смъртта: 3 юли 1913 г., къде е загинал: с. Белут, околия/държава: Босилеградска от какво е починал: убит къде е погребан: с. Белут, околия/държава: Босилеградска ДВИА, ф. 39, оп. 1, а.е. 1, л. 3

глупости гарнирани с омраза

Tози т.н. "бивш консул" от погледа му личи че е невменяем. луд уморa нема .. само се поти както се казва. Kнигата му е пълна измишл6отина и няма никаква стoиност. Mного боклук много нещо бре ... кои и как ще го изчисти това бог знае?

като син на Григор Шопов, кога държавата Р.България ще компенсира хората за заграбеното през "комунистическия" (кавичките не са случайни) режим. Големи обещания след 9-ти ІХ.1945 г., а накрая се оказа, че "комунистите" са най-големите капиталисти - ФАКТ.

прости хора ей, гледат само собствения си интерес, само тяхното съществува!? А с турските земи в България кво се е случило бе? Ако Ердоган каже, дайте обезщетение сега кво правим!!??

Абе турски земи в Българя никога не е имало и няма! Турция е агресор и след като е заграбила български земи и имоти, естествено, че трябва да върне! Одрин и всичката земя до него е изокно българска! Срам за турчолята, потопили са Балканите в кървища и имат очи и да искат. НИщо не са донесли тук, а са заграбили - да връщат!

Гадно е да го призная ама така се действа...като фесовете. Гониш и режеш и така в бъдещето няма проблеми с тези хора. Ние не сме правили така и зарад туй имаме 2 турски партии в България.

Учудих се какви са тези смешни три и половина дка.

Булгаристан също дължи обезщетения за изгоненото турско население през Руско турската война и Балканската грабителска война. Например жителите на Тъмръш са изгонени, тоест избягали са за да не бъдат избити. А също и много други. За безразборните убийства на турско население и грабежите в Одрин може да се отвори съвсем друга тема. Булгаристан трябва да плаща

Жителите на Тамръш обитават селото си и след Руско-Турската война...

Да и правят Тъмръшка република, независима от Източна Румелия. Бягат през 1912-та от озверелите булгаристански диваци, жадни за кръв и убийства

ахмеде, ахмеде и ти си ял български хляб и ти си "пострадал" от българската добрина, която още те търпи, докато на тракийците не са дадени и 24 часа преди изселването

АХМЕДЕ, АКОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА РАЗРУШЕНИТЕ НИ ДВОРЦИ, ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ТВОИТЕ ПРЕДЦИ КИРЕЧ, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗАВЗЕТАТА НИ ТЕРИТОРИЯ, КОЙ ЩА ПЛАТИ ИЗБИТИТЕ????? КОЙ ЩЕ МИ ПЛАТИ ИЗБИТИТЕ МОИ БЛИЗКИ???? ОСВЕН ТОВА ПРИ ВСИЧКИ ИЗСЕЛВАНИЯ ТУРЦИТЕ ПРОДАВАХА ИМОТИТЕ СИ, ДРУГИ ГИ ЗАПАЗИХА. И ТЕ НЕ СА ИМ ОТНЕТИ. НЕ ИСКАМ ДА ГО КАЖА, НО ТИ МЕ ПРОВОКИРА - ХАЙДЕ ДА СИ КАЖЕМ ВСИЧКИ ИСКАНИЯТА , ПРЕТЕНЦИИТЕ И... АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА - ИДЕЕТ В ТУРЦИЯ. НИЕ НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕМ. ТОВА Е НАШАТА РОДИНА.... ВСЪЩНОСТ, КОГАТО ТВОИТЕ ПРЕДЦИ ИДВАТ ТУК, ТО И МАЛА АЗИЯ Е БИЛА НАСЕЛЕНА С БЪЛГАРИ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРАКИЯ.

на всички ахмедовци и разни али ще кажа че в БГ не е умесно да си показваш тъпотията с протурски номера. ако не ти харесва отиваш и живееш другаде без двойно гражданство и не определяш нещата тук.

Те барем бягали през войната... Ключовата дума е войната. За предните тъй 5 века нещо да претендираш? Абе верно, туй големите турколюбци, дето толкова ахкате по Ердоганя и България толкова ви пречи, що си не ходите дома? Ей го де е ... Много гадно в България, ама седите? Нещо мазохизъм сигурно ще е туй ... Прав е Ьовиги по горе, хем много рядко съм на едно мнение с него... Много бонуси сте получили... Трябвало е като гърците да ви изринат ... В Германия сте много повече, ма не виждам да ревете за новини на турски, турски партии и тн... Що така? Ми те ви подтискат правата хептен бе! Ма от там хептен не бягате обратно... Имам приятели турци, никой от тях не претендира като теб, нормални хора като всички. Само разни гламави се пускат по политическата вълна и си въобразяват тъпотии като теб ...

Фашистките Кобурги са виновни за избиването и разоряването на траакийските българи. После монархо-фашиста Борис ТРИ сключва договор в полза на Турция за имотите. В договора няма нищо конкретно. Турколюбецът за пореден път предава България.

оправете си заглавието!

Не са криви турските правителства.Криви и позорни са нашите,които упорито мълчат по темата с трагедията с тракийските българи."Геноцид"-точно това е думата за събитията тогава.Какво помирение,какви европейски цености с Ердоан,когато този въпрос не е изчистен!?Мълчат нашите дупед-вци,като п-тки мълчат.От страх и лизачество пред чужденците.Срам и позор. /гърците играят не-по малко гадна роля в тези събития.Гонят,убиват,асимилират етнически българи от Беломорска Тракия и Егейска Македония/

въпрос пред турското и гръцкото посолства,а не пред медиите,там някъде е истината за забвението на тракийските ни сънародници изгонени по силата на западен сговор,а тия западните си траят и се хилят на бездушието ни

Коментари - Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя | Днес.dir.bg

Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя

Наследниците на тракийските земи имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка българска земя, констатира в "Геноцид" Любомир Шопов.

Обратно в новината

Коментари - Тракийци имат право на обезщетение върху 3,5 млн дка земя | Днес.dir.bg

Коментари

А АКО СЕ ПРИСЪЕДИНИМ КЪМ РФ , МОЖЕ ДА ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИТЕ ОТ ИСТАНБУЛ ДО КАЗАН НА ВЕЛИКАТА РЕКА БОЛГА ... ВКЮЧИТЕЛНО ОКУПИРАНИТЕ БЕСАРАБСКИ ТЕРИТОРИИ :))

България, в последните около 120г. , не е имала правителство, което да защитава Българската памет!!! Това е позор за Българския народ, защото не защитава тази памет!!!

става дума? За географската или за народът траки. Народът Траки е живал до 3845/46 n. Chr. Rhoimetalkes III.както е м историята до 46 година след Христос, значи стотици години преди да са дошли славяни и после българите. Всичко може да се прочете. Всеки пише по нощо.

Всяква сволоч се гаври с нещастието на тракийските българи без никва загриженост към тях. Сто години българската държава няма доблестта да компенсира тези нещастници. Пращат ни за зелен хайвер и си водят пропаганда инполитически пиар с нашето нещастие . Гнусни нечисти отрепки , много добре знаят , че Турция няма задължение по Ангорския договор да компенсира българите, както и България турците. Българската държава си прилапа имотите на заминалите турци срещу имотите на бежанците българи както е по договора, но не обезщетява българите срещу чийто имоти е прилапала турските и най- подло праща изгубилите имотите си българи да си ги търсят от Ердоган, че и пропаганда води за мръсната си политика. Нечисто племе, България е пълна абстракция за тези скотове, които използват името и за лична реклама , за тях България няма общо с българите и правата им , с които се гаври. Ако знаеха кви боклуци ги мобилизират, дедите нямашв да колят и морят турци , амо първо щяха да видят сметката на това мръсно и долно политическо племе, което се изгаври във войната и досега с живота, имуществото и правата им.

Ако си честен и истински български патриот пожелавам ти да отидеш в Париж там в техният военен архив има доста достоверен документиран материал показващ как редовна българска армия ръководена от генерал Генев е участвал в клането на мюсюлманско турско население в Дедеагач и Драма извършено от българските комитаджии. Всичко това е документирано във френските архиви , това го знаят и турските историци. Етническата омраза е най опасното заболяване на века, затова моля българските медии да не обръщат внимание на такива лумпени, като този не добре познаващ историята на Балканският регион.

Парите от заграбените имотите и покьщина добитьк на тракиските БЬЛГАРИ са всенени в ОТОМАН БАНК/с централа Иерусалим БНП Париба дьржи дьлго активите на ОТОМАН Банк като по Ердоганово втреме ги предоставя на близката до сцрцето иджоба на премиера Борисов ГАРАНТИ Банкаси/тия дето дьржат Гаранти КОЗА/ бОРИСОВ строи Софииското МЕТРО с турския холдинг ДОГУШ ве Тиджарет /киото е част отт Холдинга на Гаранти Банкааси/ 1,5 милиарда евра от ЕСфондове заБГ отидоха даньк ДЕВШЕРМЕ за Турско-ОТОМАНския холдинг Гаранти

След зверства цели родове, села и паланки напускат Тракия и идват да се заселят и оцелеят в...днешна Хасковска област. Знацчи целият регион заедно с прилежащите села Криво поле, Малево и др., трябва да бъдат обезщетени по някакъв начин. Не че ще е на 100 % / човешки живот и жертви не се връщат/, но все пак би бил един жест на съпричастност и помирение. В по-ново време - какво да кажат нашенците около и в Одринско? Абе, това Балканите си е един голям батак и редкеш.

3,5 млн дка Че то толкова земя има ти нам?

Най-правилно и честно е да си вземем земите обратно и да ни платят 105 годишна рента плюс компенсации за всички убити и загубите претърпяни от нашите бежанци. Това е най честното и справедливо уреждане на този спор.

Любомир Шопов е роден на 24.09.1942 г. в София. Завършва дипломация в Московския държавен институт за международни отношения /МГИМО/. Работи в посолството на България в Москва. От 1979 г. до 1984 г. е посланик-ръководител на правителствената делегация на НРБ на поверителните преговори по разоръжаване между НАТО и Варшавския договор във Виена. От 1985 до 1988 г. е началник на отдел Балкански странивъв външно министерство. От ноември 1988 г. до декември 1989 г. е завеждащ отдел на ЦК на БКП, отговарящ за работата с българските турци. Автор е на книгите Отдел Трети (2012 г.), Геноцид (2014 г.) и Турският въпрос и държавната сигурност (2016 г.) Член е на Асоциацията на разузнавачите от запаса и на Национална асоциация Сигурност .

всичко е кьорфишек на комунягите нали и нашия род са бежанци но само че от беломорска тракия и какво оставили са над 100 дек земя къща имущество и накрая около 1992 год получиха 100 лв обещетение така че от това нищо няма да излезе а другарите комунисти воглаве с призидента си правят пияр че много мисляг за народапознаваме ги много добре от 1944 година

Преди 89 година Русия ни беше дала едни ракети,с които можехме да сринем европейска Турция за ЧАС.НАрязахме ги,дори и границата си не пазим.е,как да искаме каквото и да е,сега сме способни само да даваме

Както казва един мой приятел на име Ахмед, турци в България няма. Всички родени тук са чисти Българи и по документи и по манталитет. По-голямата част дори са служили в Българската армия. Тези които твърдят, че са т.н. Български турци, в Турция ги наричат предатели, защото военната служба там е задължителна .. Т.н. Български турци обаче умело се укриват от нея чрез двойното си гражданство .. И да ви кажа Ахмет е прав.. На който не ну изнася да е Българин, да заминава да се стреля с кюрдите по турските граници... Останалите тук са ди чисти Българи и България ги е приела със всичките им различия . Религиозни , културни и езикови. Умната част от от тях го знаят и признават, останалите никой не ги ще .. Нито тука, нито в Турция. Те са си просто предатели.

А да си носят ли документо от 1314-та или ша процедираме като след Освобождението 1978-а и Приватизацията след 1989-а? Демек само за "нашите" ....

няма как да се срещне в родното село на президента, защото те не са тракийци, а са старобългари там живеещите, правиш ли разлика, шегата ти е неуместна. само говорят за Одринските тракийци от Източна Тракия, а за Беломорските тракийци, от Западна Тракия, кой ще им напомни на гърците или турците, тук зная, че Гърция и Турция са подписали договор Ангорски през 1913 или 1923,

ние трябваше да изгоним турците от българските земи след Освобождението, а не да се правим на много толерантни. Сега ядем отровните плодове на тази толерантност.

Бай ви Тошо ги изгони, за благодарност беше свален, а паметник трябва да му се издигне, че единствен искаше да разреши етническият проблем и можеше !!!

Просто не си заслужава да се чете този дирник...Заблуждение от всякъде. Замислете се върху сравнение между 3,5 декара и 3,5 милиона декара...Замислете се ,че в новината сте заблудени в съотношение 1: милион

Ти гледай турците да не отворят Османските архиви , които са реални и научно подкрепени, а твоите са измислици и нямат никаква реална подкрепа. Данните които си ги дал са само с политическа цел с цел маскировка на военните престъпления извършени от балканските съюзници срещу мирното турското население живеещо на Балканите. Турция води много деликатна политика спрямо нетурското балканско население , но за съжаление това не се приема ,не се чува и не се показва в българските медии.

Кого плашиш с тия архиви? И малките деца са виждали снимки с рязани глави на мирно население на потчи всички съседни на Турция държави. Впрочем - ти къде, и като какъв се слагаш и кой въобще те брои?

Даже има вьв Википедия СНИМКИ 18+ ;Клането на о-в ХИОС с отрязаните глави на местните гьрци /все едно гледате репортаж на Ал Дцазира от Завладяните от ИД сирииски земи/

"Турция води много деликатна политика спрямо нетурското балканско население , но за съжаление това не се приема ,не се чува и не се показва в българските медии." Турция или Османската империя , или то е едно и също ?

Да води, да води, колко да води? Кой рекъл, че техните архиви са валидни? Що не притежанието 100 години преди да помиришат въздуха в Европа? 200? 300? 400? То по този път никъде не се стига, винаги ще има някой преди която и година да посочиш... Плюс това, Турция съществува от миналия век. Османската империя не е баш Турция, колкото и да му се ще на Ердоган.

Към Тайпи : "Стари рани ти отвори!!!!!!!!..."

Искам да попитам всички мюсулмани в БГ, които до един се прехласват по Ердоган (умишлено не казвам Турция): - Защо не живеете там? - Защо и сега има такива, които се връщат оттам, а някои направо си се крият тук? - Защо Ердоган умишлено се дистанцира от такива като "Вас" наричайки себе си "ЧЕРЕН турчин". -Защо, когато миналата седмица властите в Истанбул конфискуваха къщите на над 30 опозиционно настроени семейства (бивши изселници), мълчахте като НАС? Иначе не пропускате да се проявите хвалебствено, когато имате изгода. Срам Ви е от нас българите, но истината е, че макар да сте мюсулмани и да наричате себе си турци сте с нашия манталитет. Харесва ви свободата ( и политическата) и не ви отървада сте истински турци. Затова и там ви подмятат. Затова така я карате - и там и тук.Освен това и за двете страни винаги ще си останете предатели. В турската култура тях никой не ги уважава. Знаете много добре за какво говоря.

ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ДО ДНЕС Е ИМАЛО 4-5 ИЗСЕЛВАНИЯ НА ТУРЦИ. НО ТАМ ГИ ПОСРЕЩАТ С ДУМИТЕ "ГЯУРИ". И ТУРЦИ ЛИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ?!?!? КАКВО СА ЗНАЕЛИ ТЕХНИТЕ ПРЕДЦИ, ЗА ДА НЕ ЗАМИНАТ ЗА ТУРЦИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО?!?! ЕДНА СТАРА НАША СЪСЕДКА ТУРКИНЯ , ПОПИТАНА КОГА СЕ СЕЕ ЗЕЛЕНИЯ БОБ ОТГОВОРИ- МОЯТА БАБА КАЗВАШЕ, ЧЕ КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРУПКИ НА ЯЙЦАТА ПАДНАТ НА ЗЕМЯТА -ТОГАВА СЕ СЕЕ ЗЕЛЕНИЯ БОБ. КАКВА Е БИЛА БАБА Й, ПРАБАБА Й..... САМИ СЕ ДОСЕТЕТЕ.

Абе питанка ,защо трябва да се чувстват предатели тези хора,кого са предали ,и ако наистина искаш да разбереш колко са патриоти те, виж азбучният списък на загиналите български войници по време на балканската война ---------ето само един от тях -Акиф Али Джевизов чин: редник част: 46-и пехотен полк, 14-а рота месторождение: гр. Курт бунар, околия: Куртбунарска, сегашно название: гр. Тервел дата на смъртта: 3 юли 1913 г., къде е загинал: с. Белут, околия/държава: Босилеградска от какво е починал: убит къде е погребан: с. Белут, околия/държава: Босилеградска ДВИА, ф. 39, оп. 1, а.е. 1, л. 3

глупости гарнирани с омраза

Tози т.н. "бивш консул" от погледа му личи че е невменяем. луд уморa нема .. само се поти както се казва. Kнигата му е пълна измишл6отина и няма никаква стoиност. Mного боклук много нещо бре ... кои и как ще го изчисти това бог знае?

като син на Григор Шопов, кога държавата Р.България ще компенсира хората за заграбеното през "комунистическия" (кавичките не са случайни) режим. Големи обещания след 9-ти ІХ.1945 г., а накрая се оказа, че "комунистите" са най-големите капиталисти - ФАКТ.

прости хора ей, гледат само собствения си интерес, само тяхното съществува!? А с турските земи в България кво се е случило бе? Ако Ердоган каже, дайте обезщетение сега кво правим!!??

Абе турски земи в Българя никога не е имало и няма! Турция е агресор и след като е заграбила български земи и имоти, естествено, че трябва да върне! Одрин и всичката земя до него е изокно българска! Срам за турчолята, потопили са Балканите в кървища и имат очи и да искат. НИщо не са донесли тук, а са заграбили - да връщат!

Гадно е да го призная ама така се действа...като фесовете. Гониш и режеш и така в бъдещето няма проблеми с тези хора. Ние не сме правили така и зарад туй имаме 2 турски партии в България.

Учудих се какви са тези смешни три и половина дка.

Булгаристан също дължи обезщетения за изгоненото турско население през Руско турската война и Балканската грабителска война. Например жителите на Тъмръш са изгонени, тоест избягали са за да не бъдат избити. А също и много други. За безразборните убийства на турско население и грабежите в Одрин може да се отвори съвсем друга тема. Булгаристан трябва да плаща

Жителите на Тамръш обитават селото си и след Руско-Турската война...

Да и правят Тъмръшка република, независима от Източна Румелия. Бягат през 1912-та от озверелите булгаристански диваци, жадни за кръв и убийства

ахмеде, ахмеде и ти си ял български хляб и ти си "пострадал" от българската добрина, която още те търпи, докато на тракийците не са дадени и 24 часа преди изселването

АХМЕДЕ, АКОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА РАЗРУШЕНИТЕ НИ ДВОРЦИ, ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ТВОИТЕ ПРЕДЦИ КИРЕЧ, КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗАВЗЕТАТА НИ ТЕРИТОРИЯ, КОЙ ЩА ПЛАТИ ИЗБИТИТЕ????? КОЙ ЩЕ МИ ПЛАТИ ИЗБИТИТЕ МОИ БЛИЗКИ???? ОСВЕН ТОВА ПРИ ВСИЧКИ ИЗСЕЛВАНИЯ ТУРЦИТЕ ПРОДАВАХА ИМОТИТЕ СИ, ДРУГИ ГИ ЗАПАЗИХА. И ТЕ НЕ СА ИМ ОТНЕТИ. НЕ ИСКАМ ДА ГО КАЖА, НО ТИ МЕ ПРОВОКИРА - ХАЙДЕ ДА СИ КАЖЕМ ВСИЧКИ ИСКАНИЯТА , ПРЕТЕНЦИИТЕ И... АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА - ИДЕЕТ В ТУРЦИЯ. НИЕ НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕМ. ТОВА Е НАШАТА РОДИНА.... ВСЪЩНОСТ, КОГАТО ТВОИТЕ ПРЕДЦИ ИДВАТ ТУК, ТО И МАЛА АЗИЯ Е БИЛА НАСЕЛЕНА С БЪЛГАРИ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРАКИЯ.

на всички ахмедовци и разни али ще кажа че в БГ не е умесно да си показваш тъпотията с протурски номера. ако не ти харесва отиваш и живееш другаде без двойно гражданство и не определяш нещата тук.

Те барем бягали през войната... Ключовата дума е войната. За предните тъй 5 века нещо да претендираш? Абе верно, туй големите турколюбци, дето толкова ахкате по Ердоганя и България толкова ви пречи, що си не ходите дома? Ей го де е ... Много гадно в България, ама седите? Нещо мазохизъм сигурно ще е туй ... Прав е Ьовиги по горе, хем много рядко съм на едно мнение с него... Много бонуси сте получили... Трябвало е като гърците да ви изринат ... В Германия сте много повече, ма не виждам да ревете за новини на турски, турски партии и тн... Що така? Ми те ви подтискат правата хептен бе! Ма от там хептен не бягате обратно... Имам приятели турци, никой от тях не претендира като теб, нормални хора като всички. Само разни гламави се пускат по политическата вълна и си въобразяват тъпотии като теб ...

Фашистките Кобурги са виновни за избиването и разоряването на траакийските българи. После монархо-фашиста Борис ТРИ сключва договор в полза на Турция за имотите. В договора няма нищо конкретно. Турколюбецът за пореден път предава България.

оправете си заглавието!

Не са криви турските правителства.Криви и позорни са нашите,които упорито мълчат по темата с трагедията с тракийските българи."Геноцид"-точно това е думата за събитията тогава.Какво помирение,какви европейски цености с Ердоан,когато този въпрос не е изчистен!?Мълчат нашите дупед-вци,като п-тки мълчат.От страх и лизачество пред чужденците.Срам и позор. /гърците играят не-по малко гадна роля в тези събития.Гонят,убиват,асимилират етнически българи от Беломорска Тракия и Егейска Македония/

въпрос пред турското и гръцкото посолства,а не пред медиите,там някъде е истината за забвението на тракийските ни сънародници изгонени по силата на западен сговор,а тия западните си траят и се хилят на бездушието ни