Избухна най-мощният в историята космически взрив

Международна група астрономи наблюдава най-мощния в историята космически взрив, съобщи университетът в Саутхамптън, цитиран от Лента и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Избухна най-мощният в историята космически взрив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С ''мъдреци'' като сегашните дето управляват света , и мислят само за пари и ние можем да светнем така някой ден !!! Язък за офшорките !!!!

Мощен космически взрив чийто резултат може би сме ние.

А това е от 2008г: https://link/novini/nasa-zaseche-naj-iarkata-kosmicheska-eksploziia-dosega-mashtaben-vzriv-na-energiia-na-75-mln.-svetlinni-godini-ot-nas

и защо казват, че нашия свят е холограма

Най-вероятно става въпрос за ЯДРЕНА ВОЙНА на далечна за нас цивилизация. Не са могли да се разберат кой да докопа природните ресурси и накрая са стигнали до широкомащабна война с използването на усъвършенствано ядрено оръжие. Вероятно тая цивилизация се е самоунищожила. И ние сме били много пъти на косъм и това ни очаква в близкото бъдеще.

тоест избухнал е преди 2,6 милиарда години...

А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

Така се започва . Първо една кола катастрофира в разстояние на 1 година, а сега десетки хиляди катастрофи на ден. Молете се да не дойде бързо до нашта галактика, че ще ни лашка от една слънчева система в друга.

ХАХАХ ХАХАХАХ "ИЗБУХНА НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОСМИЧЕСКИ ВЗРИВ"... ЛЪСНА ГОЛИЯТ ЛЪЖЛИВ ЗАДНИК НА НАСА ИСИЕ, ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВИДЯ "КОСМИЧЕСКИТЕ" ИМ ЛЪЖИ Къде е този "космос" :) Как го видяхте :) КОККО ВИ ПЛАЩАТ ДА ЛЪЖИТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО

То не е лесно да си рядко тъп

Заглавието не е коректно. Взривът не е избухнал СЕГА, както се констатира от горепосоченото, а преди 2 милиарда и 300 милиона земни години. Просто сега е видян от Земята.

* и 600 милиона години, грешка при писането.

И ти не си много коректен. S=VxT. В случая S е 2,6 млрд. V-скороста на светлината и можеш сам да си изчислиш преди колко време.

1 светлинна година е РАЗСТОЯНИЕ за ЕДНА ГОДИНА, а не - време или разстояние.

е по-бързо от скоростта на светлината, и то значително по-бързо. Кое е това нещо ли? Това е скоростта на човешката мисъл. След като се съобщава за събитието, веднага мисълта ни се прехвърля там, като че ли ни се иска това събитие да се е случило СЕГА, вчера или преди няколко дена. Наистина съжаляваме за новината, когато разберем, че това се е случило преди милиарди години. Взрив, скорост на светлината, милиарди години, констатираме го сега, ние хората, с нашите мижави 70-80 години живот. Просто несъвместими понятия, господа. Доста илюзорно, нали?

Мисълта ли ходи там, или инфото идва от там в мисълта ти, носено от светлината ? П.С. Не прекалявай с алкохола, забавя мисълта още повече.

предполага реалност на събитието, независимо кога се е случило. Без ИНФО мисълта може да сътвори и свободни съчинения в които не участва скоростта на светлината.Примерите са безбройни.

Не е вярно твърдението за скоростта на мисълта.Не е тя най-бързото нещо в света. Най-бързото нещо е диарията - докато си помислиш и.....вече си се насрал !

За всички има достатъчно Космос и каменяци...Като "Титаник", капитана-оптимист и водата...Вие гледайте дорде стигнем дотам, да не се изпотепате сами, че много пуцате и се колите за било и не било. И нема да видите чудото после. А язека с пенцийката че си докретам дор до неколко милярда годинки със старецо и че ви каем кво е и що е.

На мен пък ми е любопитно, ако се получи ефекта на доминото и вследствие на този взрив не започнат да се взривяват обекти отстоящи още по-близо до нас, какво би се получило.

ами след 2,6 милиарда години ще разбереш :)

Ще те попитам от по-отдалеч, казваш че цялата Вселена се намира на 2,6 милиарда години от нас, така ли.

В историята на ДИР.БГ ?

Всичко хубаво, само че това което сме видяли се е случило преди млрди светлинни години. От гледна точка на днешната действителност там може да има нещо съвсем друго......

Да ,взривът е станал преди два-три милиарда години (с отместването). Сега чакаме осколките!

dir-а, корегирайте заглавието. примерно: "станахме свидетели на най-големия регистриран до сега космически взрив"

КорИгирам се пише с "и", а не с "е"! Досега е ЕДНА дума!

Казва се КОРЕКЦИЯ а не корикция, така, че правописът е правилен. И това дето го правиш е безсмислено заяждане!

преди 2 млд. години ,а ние чак сега го скиваме

Някои от звездите дето ги виждаме може вече да не съществуват и да са избухнали, а всъщност виждаме техните призраци, заради огромните разстояния в Космоса. Тоест направи си сметка колко е бърза светлината и колко време и трябва да стигне до нас милиони и милиарди години, което показва че Вселената е мега огромна.

Зорг, казах ти да не натискаш зелено-безцветния бутон !

Закъснели сте с новината около 2.6 милиарда години

Ярко електрикавото СИНЬО цвета на УМИРащите звезди и галактики .Ярко СИНЬОто цвета на ЕНП Либерализма и бг-партия ГРОБ

Дали някога човечеството ще опознае галактиката, освен ако не се видоизменим, а за други галактики да не говорим?!

Ти първо опознай комшиите, обкръжението и земята си, пък после мисли за галактиката и вселената.

Ние ще се изпотрепем дори преди да стигнем до последната планета на Слънчевата система, ти за Галактиката говориш! Което, разбира се, е жалко, но както сме тръгнали, пътят ни сочи в една посока - към гробищата...ако има кой да ни погребе след някоя дивотия от някой идиот...

и каква лента цитирате, не научихте ли английски поне малко

Сигурно lenta.ru

Учените са забравили версията че това може да е Квазар, те излъчват огромна количество енергия и могат да бъдат няколко милиарда пъти по-ярки от слънцето или например образуване на нова черна дупка.

Сериозно ли са забраливи? От цял свят учени масово да забравят, какво би причинило най-големия зрив! И Хоп, от България, някой любител е разбрал, че това може и да е било Квазар! По скоро това е новината на деня! "Българин от някое село, обори хиляди учени, че взрива е бил Квазар, а не нещо си друго!" Браво

За разлика от теб се интересувам от Вселената и съм чел и гледал док. филми. Даже съм и автор в един БГ сайт и пиша. Прочети нещо в Уикипедия за квазарите, или статията Наблюдаваха най-мощното изригване от квазар обясняващо вида на Вселената. Енергията от квазар може да бъде 2 трлн. пъти по-голяма от слънчевата, така че Ганьо като не си компетентен недей да лалаш.

Квазарите Ганьо, техният диаметър е 400 милиарда километра по-големи от цели слънчеви системи или малки галактики. Смята се, че източникът на тяхната енергия са огромни черни дупки в центъра на галактиките. Освен най-големите тела, те са и най-бързите, движещи се със скорост почти една трета от тази на светлината.

сека жте зе обрасува ли джерна дубка?

За всичко има много просто обяснение. Някое извънземно просто е забравило лампата в тях пусната.

И КОГА ТВА, ПРЕДИ НЕКВИ 2-3 МИЛ. ГОДИНИ? НА КОГО МУ ПУКА?

Защо си мислите че това събитие е станало преди милиони години?

ами казаха - 2.6 милиарда светлинни години. та за да стигне светлината до нас сега - тя е пътувала 2.6 милиарда години...

Ами да, на чалгаджиите не им пука. Те дори не правят разлика между милиони и милиарди години. Все им е едно, нали чалгата дъни.

Преди много^много години в една далечна галактика...

За коя история става дума? Защото такива наблюдения, за които са нужни уникални технически средства, се правят от неотдавна... Аман от бомбастични, безсмислени заглавия...

Не им потрябва много време на д'жихадистите, пуснати да се изтеглят от Рака, да се прояват.

По разпореждане на другаря Борисов избухна най-мощният в историята космически взрив. Другаря Борисов веднага разпореди да бъдат изпратени 16 линейки за помощ на пострадалите.

И двете хипотези на учените в статията са грешни. Първата защото колкото и да е масивна една звезда, нейното термодинамично равновесие не се променя рязко, което е необходимо условие за рязка промяна в интензитета на термоядрените реакции във ядрото на звездата и близките до него зони със сходен химичен състав, което е свързано с освобождаване на милиони пъти повече енергия, за да може тази енергия да предизвикат детонация с такива мащаби видима от талкова голямо разстояние. В действителност няма естествено условие това да се случи в интериора на една звезда. Свръхновите са винаги със свръхестествен произход. Втората защото черните дупки, които са следствие на общата теория на относителността (теория на хаосът и кръговата логика) и чрез която нейните автори и защитници се опитват да отричат абсолютите в битието в което живеем, независими от времето и положението в простанството, каквито са всички физични закони, константи и фундаментални силови взаимодействия, не съществуват в реалността. Те същестуват само във въображението на създателите на тази теория като не съвсем коректна математическа спекулация, която води до делене на нула. В този ситуация тези хора твърдят че при радиус нула интензитета на гравитацията ставал безкрайност и в тази сингулярна точка пространството се разпадало и преставали да действат физическите закони. Но в същност това което се разпада е собствената им теория, която няма връзка с реалността и няма научна стойност, понеже порядъкът в битието и обществото не може да се дефинира и поддръжа без абсолюти независими от времето и положението в пространството. Това е причината хората да използва в техниката и бита универсални мерки и теглилки, и международни страндарти, които са локални абсолюти, за да не настъпи хаос в тези сфери на живота. Представете си какъв хаос би настъпил ако всеки вземе да мери със своя морална или физичка мярка. Затова тази анти научна теория и нейните деривати и до ден днешен са несъвмести с физическите теории.

Появи се новия Айнщайн. Сега ще оспорва законите на Нютон, Галилей,Архимед и Ом.

Обяснете защо ако оспорвам теорията на относителността, която е неинтуитивна защото няма връзка с реалността, противоречи на нашият емпиричен опиткоято и е непроверима, трябва да да оспорвам законите открити от Нютон, Галилей, Архимед и Ом, които са проверими с научни методи и потвърдени от емпиричната наука? Как правите връзка между тях и такива спекулативни предположения? Аз съм се аргументирал за разлика от вас и аргументите ми са логични, разбираеми и проверими.

А бе, събота е, пийте си ракията и не се занимавайте с глупости.

Мюсюлмански братя ли ще поемат отговорността за този взрив? Или може би са Ал Кайда?

ИД вече е поела вината и то без мезе

Значи да очакваме появата на организирана система на планети, живот, организми и цивилизация. Нали така ни учат в училище - че след големия взрив е започнало всичко. Това никак не отговаря на човешкия опит, където след голям взрив обикновено се срутват неща, не се създават, ама то учените хора вярват в по-големи чудеса и от най-религиозните фанатици.

Ами не. Всяка голяма и разрушителна война при човечеството дава след това силен тласък в развитието му, в науката, техниката, медицината. Странно, но факт.

Аз освен страдание и смърт не виждам други последствия от войните. Науката се дължи на нашето естествено желание да опазнаваме света в който живеем, заложено от нашият свят Създател, защото така винаги стигаме до Него. Ако човек очаква света да се е появил по случайност без причина и живота няма смисъл, никога няма да има стимул да го изследва защото няма да очаква да има рационално обяснение. Но понеже и битието в което живеем и самите ние сме създадени от един и същ рационален Създател, затова очакваме то да има рационално обяснение и затова се занимаваме с наука. В основата на творчеството е любовта, която носи мир, ред и сигурност, а не омразата която е разрушителан сила и принцип на хаосът , които водят до хаос, тирания, робство и смърт.

Това надали ще да е станало без намесата на Путин. Пак той е направил нещо в Космоса.

Бойко Борисов разрешил ли е на тази свръхнова да гръмне? Или свръхновата е експлодирала без разрешение ?

Смятай какви ленти ще се режат и какви хвалби ще са в Европа.

Пардон, на колко милиарда години беше Вселената? 4-5 май? Ако има някакво вселенско огледало може и да си видим собственото излюпване някой ден.

по-скоро на 14-15 млд. години.

Или се връщаме обратно.

13.8

Вселена 13-14 милиарда години (сега се смята, че толкова). Слънчева Система респективно Земя - 4.5 милиарда години. Живот на Земята - 4.3 милиарда години.

13.8 милиарда години

ама милиардите за нищо ги нямаш... - 13.8 от Големия взрив - не можем да видим нищо преди това - 4.5 от формирането на Земята - 3.5 от първата клетка - преди 4.3, както си написал ти, Земята е представлявала кълбо от разтопена лава...

Простете ме, сбърках, опущение ще да е, но първо като видях снимката и си помислих, че Волгин и останалите руснаци пръскат мозък на високо ниво. Може би Корнела и Иво Христов нещо да са се сблъскали с "Панагюрската железница" по нанадолнището, но пък ги нямаше на снимката.

Взрив станал преди 2.6 милиарда години. Зъкъсняла информация.

Какво значи избухна??? Та това е станало преди 2,6 милиарда светлинни години! Това, че астронавтите сега са го видели, си е наш проблем.

Всичко е относително, Кънчо.

Астронавти, астрофизици, компютри, компоти...

На некой джедай му е грамнАл бойлера и тука вече голема сезация праиме.

Центъра на НАШАТА галактика е на 26 000светлинни години....Но дебилите така и така са си дебили и политици.

Така е - дебилите са си такива. Центърът на вашата галактика може да е на 26000 светлинни години, но този взрив е в центъра на галактика, намираща се на 2,6 милиарда светлинни години от Земята.

прочети внимателно и после се изказвай :)))

а аз от 45 години си мисля, че най големият взрив е бил ония ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ с който било започнало всичко, както ни учиха в седми клас, пък то явно този взрив е по взрив от ония взрив!! сега вероятно идил ще поеме отговорност за този взрив.

Ако е вярно, че времето не съществува, то това би трябвало да е самият той.

Аз

Писано е "в историята". А "историята" е човешката история. Демек - допреди стотина хиляди години максимум, зависи как ще я смяташ.

ранди, историята , това е наука която изучава миналото не само на човека! ти вероятно не си и чувал, но има геоложка история история на вселената еволюционна история, космическа история и тнт.

Може би това е поредната "телеграма" от Господ, ама кой да я разчете!

не вярваме на американските глупости, ама все натам бягат главно отрочетата на баш комунистите. Корнела мълчи за това, че синът ѝ завърши университета Бъркли - най-скъпия и от там са излезли поне 7 нобелови медалисти Синът ѝ и той мечтал да стане нобел, ама засега работи в банка на РОтшилд - Голдман Сакс СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРЯ НЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ.

Веднага усетих срив в силата. Като че ли милиони живи същества изкрещяха. Империята пак настъпва.

то било съвсем скоро бе,как съм пропуснал да го видя на живо

след 2,6 милиарда години ще усетиш ударната вълна.

може и да е по скоро... :)

И това се е случило точно преди 2.6 милиарда години. А ние чак сега го разбрахме. Алооо журналистите, къде спахте?

Аз докато се наведа и Той се шмугна в храстите ;-)

Най-вероятно причина за взрива е наличието на комунисти в този район! Само те имат опит в подобна дейност.

Дано да достигне до тук и да унищожи всички дебили. Не мога да повярвам, че каквато и да е новината всичко се обръща на политика. Незнам какви са тия уроди по форума де им се привиждат всеки ден само комунисти и нло-та. Пийте си хапчетата и излезте малко да подишате чист въздух, че с тия компютри и телефони мозъка ви е уврял!

Съвети от червенодупести комунисти не приемаме!

Ако искам да съм средностатистичезки коментарът ми трябва да е нещо такова: Хъхъ, Бойко Борисов, хъхъ комунистите, хъхъ колко съм умен аз, ааа Григор Димитров е мизерник, когото и аз щр победя, хъхъ.

Да не би да си искал да се направиш на чех и затова да напишеш средностатистичешки, а то вместо да се получи нещо оригинално се е получило дивна тъпня?

А откъде "астрономите" знаят, че не е имало по-мощен взрив преди това? Или за Гьобелс, това не е от значение?

a и след това. то за 2.6 милиарда години знае ли някой какво може да се случи? например от разни микроорганизми плуващи в океана се пръкнала няква маймуна... и то само на една от безбройните парчета скали дет се носят в космоса

Докажи, че е само на една!

Тези само са наблюдавали Сътворението дефакто.