История на слънчевите затъмнения - от драконите до Луната

В древността загадъчните слънчеви затъмнения са приписвани на свръхестествени причини.

Обратно в новината

Коментари - История на слънчевите затъмнения - от драконите до Луната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Исус Навин 10:12-15 ние четем за една молитва произнесена в жара на битката, която моли слънцето и луната да спрат, за да могат по този начин израилтяните да победят аморейците. Тогава говори Исус Господу, в деня когато Господ предаде аморейците на израилтяните, като рече пред очите на Израиля: Застани, слънце, над Гаваон, И ти, луно, над долината Еалон. И слънцето застана и луната се спря, Догдето мъздовъздадоха людете на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана всред небето, и не побърза да дойде почти цял ден. Такъв ден не е имало ни по-напред ни после, щото така да послуша Господ човешки глас; защото Господ воюваше за Израиля.

Срамувам се за българина,толкова много злоба,толкова много,че чак се задавя от злоба!Те тъпи,а ние не!?Излиза,че българите са невероятно умни и интелигентни,толова много самонадценяване до позеляване!

Нима познаваш няколко милиона българи за да направиш тези обобщения? Още повече, че участниците във форумите не могат да се считат за представителна извадка. Злобни хора има навсякъде по света. Не бих казал, че в България те процентно са повече.

кат мръкне - Сев, Корея да ги поосвети...

Като ги знам колко са тъпи и ограничени, горките има да се чудят какво става!

да, да , уникално : Gaius Pinius Secundus писал , Strabo - Geographica описал , убеден съм и при Платон да намерим текстовия пасаж . Днес имах среща с любимият ми детски психатър , където сега работи като профилиер в Виена , хотели , Сахар Торти , Щрорумите . Викам , видя ли снощи ? Вика тя , да , видях . Само че приличаше на пълна чаша отколкото на някоя забелижително затъмнение . Питам , защо ? Абе , било като оная сделка за евро-глоби в Божуреца : 10 милионаи за една година , но за една година всичко продадено за 10 милиона .

големи приливно - отливни вълни и ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ в района на сянката.

Е, ЧЕ ЯВЛЕНИЕТО СЪВПАДА СЪС ЗВЕЗНО НЕБЕ КОЕТО В ТОЗИ РЕГИОН ВОДИ ДО ПОЯВАТА НА Т.Н. "ПЪТ НА ТОРНАДАТА", появяващи се 3-4 дни по късно. Да се надяваме, че всичко ще се размине благополучно.

ШИСТОВАТА РЕВОЛЮЦИЯ, КОЯТО ПРЕВЪРНА ТЕКТОНИЧНИТЕ ПЛОЧИ В ХОЛАНДСКО СИРЕНЕ. Убеден съм, че този път разминаване НЯМА ДА ИМА. РЕЗУЛТАТА ОТ ДЕЙСТВИЕТО ЩЕ Е КЪМ 23-24 АВГУСТ. Последиците ще са СКОК В ЦЕНАТА НА БАРЕЛ ПЕТРОЛ , и спад в дената на ДОЛАРА!

НА НОВИЯ ЗАВЕТ ПОКАЗВАТ ЕДНО СЪБИТИЕ СВЪРЗАНО С ХРИСТОВАТА СМЪРТ НА КРЪСТА - пълно слънчево затъмнение , което е при фаза НОВОЛУНИЕ!! Но нали ПАСХАТА е при ПЪЛНОЛУНИЕ?! КАК Е ВЪЗМОЖНО при Христовото смърт на кръста ЛУНАТА ЕДНОВРЕМЕННО ДА Е и В ПЪЛНОЛУНИЕ и в НОВОЛУНИЕ ?? Не се ли е случило събитието на друг празник - ПУРИМ , който е свързан не с това което евреите честват в момента?! Какво знаят за звездата ПУРИМА /в превод чиста свята/ и с какво е свързано името й ?? Знаят ли в кое съзвездие е? ЕДВА ЛИ. Пък и защо им трябва!

Да, астрономическите събития могат да се предсказват с много висока точност. Десетки хиляди години напред. Кой астероид или комета откъде и как ще мине, кога и къде ще има слънчево или лунно затъмнение. Знаем след 14 538 години в даден ден, час и минута къде точно в небето ще бъдат планетите, звездите и галактиките. Обаче за след определен период от време астофизиците отказват да правят такива изчисления. Заради натрупването на странични и непредвидими фактори се увеличавала несигурността дадена прогноза да бъде точна или изобщо да се сбъдне. Те пак ще ви сметнат, че точно след 53 473 години, 3 месеца, 2 дни и 8,45 часа над БГ ще има слънчево затъмнение, но ще ви кажат и процент вероятност това изобщо да не се случи.

А съвременните българи са гласували за Бойко Борисов за да не скрие слънцето!!! Това е положението, всяка епоха по-дива от деугата.

Да бе, древните не знаели. От хиляди години в Индия са били изчислени доста точно Раху и Кету - възлите в които лунната орбита пресича равнината на орбитата на слънцето. Раху - възходящия възел (главата на змея) Кету - низходящия възел - опашката на змея..... А за познанията в Шумер, Асирия, Вавилон и Персия да не говорим