Обучават младежи в занаятчийски умения

Предстоят четиридневни летни занаятчийски работилници за обучение на младежи в Русе от 22 август.

Обратно в новината

Коментари - Обучават младежи в занаятчийски умения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България вече не останаха майстори за всички специалности:стругари, шлосери и т.н. Да не говорим, че липсват висши технически кадри. Всеки учи за социолог, политолог, за адвокат.

В Русе нали Селскостопанският институт бълваше стругари, шлосери и т.н. Но те предпочетоха да го преименуват и да създават социолози, политолози и адвокати, които ставаха магазинери и сектетарки. На младите им писна и сега няма кандидати нито за хуманитарните, нито за техническите и вуза е пред закриване, а индустриалните традиции в града изчезнаха.

Някакъв тип

РУ не е бил селскостопански институт. Беше машиностроителен за селскостопански машини плез 60-те години. Селскостопански означава да обучава селскостопански специалисти. Стигна ли до главатапти? Защо ли всеки ден се налага да обяснявам на 40-годишни индивиди като на малки деца? Между другото, защо досега никой не те е виждал с жена, дори на кафе?

Някакъв тип

Не мисля, че има право да дава акъл и въобще право на мнение по важни въпроси човек, който на около 30 години е написал следното: ------ Стара Загора - градът на нощния живот (Продължение на статията "градът на мечтите", която можете да намерите тук: http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=stzagora&Number=1 945391314&page=0&view=collapsed&sb=5&part= ) Автор: Евгени Павлов Здравейте отново от мен. Това е втората ми статия посветена на Стара Загора. Надявам се първата да ви е била интересна. Стара Загора освен град, в който мечтите стават реалност е и град на нощният живот, който никога не умира. Както ни е вече известно Берое освен прави улици има и страхотно осветление. За да бъде спестявана енергия и остатачните пари да бъдат инвестирани в нови строежи и за задоволяване на потребностите на постоянния поток от емигранти от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Враца и Лом градът използва стълбове с енергоспестяващи лампи. Градът има и първите в страната автомати за заплащане на паркинг. Това улеснява непрекъснатия поток от автомобили от провинцията, коите се отбиват от автомагистрала "Тракия" просто за да видят или останат за винаги в Стара Загора. Стара Загора има 32 клуба с разнообразна музика. Това е единствения град, в който скоро ще бъде построен втори "Планета Пайнер" клуб, който ще бъде на 3 етажа и ще предлага вместимост 12 000 души. Там ще се наслаждавате на творчеството на поп-фолк творци като Мария и Анелия. Освен поп-фолк клубовете градът има 3 джаз клуба, в които гостуват както известни български музиканти, така и световни величия като Кейти Мелуа и Уинтън Марсалес. За тези, които слушат клубна музика, хаус и чилаут има избор между 4 специалзирани клуба, които предлагат на изисканите посетители музика по техен избор и приятна обстановка с канапета и табако в ориенталски стил. За почитателите на рок музиката има един единствен клуб с вместимост 3 000 души, от който радио Тангра излъчва всяка вечер наживо онлайн своят 4 часова програма за нова рок музика. Клубният живот не е единствената атракция на нощта в Стара Загора. В градът, който единствено може да се конкурира със София и все пак я превъзхожда в пъти функционират 17 денонощни ресторанти и 52 денонощни супермаркета. По проект на "Кентмарт АД" се строят и първите 2 денонощни хипермаркета в страната и в цяла Европа. Въпреки многочислените нощни барове и ресторанти, поради големият поток от емигранти от другите градове, заведенията са непрекъснато пълни, дори и през нощта. Високите цени, по-високи и от тези в София, по-високи заради икономическия растеж на града не спират старозагорци да изкарват приятно цели нощи навън. Благодаря за вниманието!

А ти путка ли си?

Там е бъдещето....Калайджии ще има ли?

Абсолютни глупости.