Кметът иска да се възстановява инфраструктурата след ремонти

Нова наредба да регламентира условията и реда за извършване на ремонти на инфраструктурата, предлага кметът на Русе Пламен Стоилов.

Обратно в новината

Коментари - Кметът иска да се възстановява инфраструктурата след ремонти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който иска да разкопава градската мрежа взима разрешение, след това възстановява и следва изготвяне на протокол от компетентни органи за съответствие на възстановителните работи с изискванията. Кьораво и сакато копае и копае - мобилни оператори, ВИК, енергийни дружества, кой за каквото се сети, после замазват отгоре с малко кал и готово докато не се натресеш с колата си в дупките. Освен това г-н кмета да бъде така добър да забрани движение на товарни превозни средства над 10 тона по градските улици, тъй като същите не са пригодени за подобен товар и сериозно увреждат уличната настилка. Ако фирмите, които са построени на ръба на закона в населените квартали имат нужда да се зареждат с такива автомобили, следва да вземат разрешение от общината за използването на градските пътища до техните фирми и да възстановяват за своя сметка пътното платно. Визирам фирма нунки, която с огромни тирове натоварени с по 10-15 коли редовно нарушава знака забранено движението на коли над 10 тона и си джитка из комплекс Чародейка, тирове, които зареждат фирма Дион - отново в Чародейка, но примери могат да бъдат дадени колкото искате. Градските улици са разбити и каквито и средства да се отделят ще бъде да се пълни пробито ведро. Следва да се въведе видеонаблюдение и при всеки опит за нарушаване - било от подобни тежки товарни машини или за копане моментално да се реагира с адекватни глоби от Общината и от КАТ.

Като толкова иска, да възстановява. Да си вземе кирка, лопата и каквото друго му трябва и да дерзай.

преди извършване на ремонти да се изпрастат съобстеня на гражданите/както се прави в цивилизованите държави/,за да няма изненади.след ремонтите всичко да се възстановява в перфектен вид/както в цивилизованите държави./