Русе е домакин на изложение за жп макети

Международно изложение по железопътен моделизъм ще бъде организирано в Русе от 13 до 15 май тази година.

Обратно в новината

Коментари - Русе е домакин на изложение за жп макети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един от от клуба ми е приятел и твърди, че този път са се постарали много. Големият макет ще е НО и в него са вложени над 10,000 лв. Като се има впредвид, че повечето членове на клуба саобикновени хора, изкарващи прехранатаси с честен труд, разбирай със средназаплата около 1,000 лв, може да си представите колко скъпа е тази диорама за тях.

Попрочетох какво другите са писали. Това Полезно, а и доста скъпо Занимание - хоби, Няма Нищо Общо с Ополитизиране и аналогия с вече Загиналото родно БДЖ. Сегашното дередже е Агония. До Бургас можеш да стигнеш с Две Прикачания за към 8-9 часа. То Дилижанс да беше в Ню Мексико, ще да е по-добре...

Ще отида обезателно - живея до "Канефф". Това е много интересно занимание - хоби. В Германия съм гледал подобно нещо - сбирка на колекционери. "Скриха ми топките" - освен с моделите на композиции от ретро до съвсем актуално, но и с невероятно пресъздаден ландшафт и ж.п трасета. А за автоматизацията на макетите - там онемях.

какъв моделизъм- в Канев център! това да не кръжок за малолетни!От колко години се канят да "приватизират" т.е. да продадат товарните превози ала БГА Балкан след което ще фалират пътн.превози и хоп- влаковете ще се разредят,някои линии ще закрият, а билетчетата ще скочат наполовина. А ние електората ще гледаме жп макети.

Една приятна и интересна новина, и пак се намери кой да го обърне на политика и негативизън. Ей, страшна пасмина сте :)

Не забравяй, че Искрен Мацолиновските тролове трябва да заработят някоя стотинка за пица.

Проучих - в Канеф център е. Ще е интересно, мисля да отида.

Би било много хубаво ако дир.бг отрази със снимков материал това събитие.

Ами да го направят. Преди време имаше във Варна изложба на корабни макети. А аз съм запалянко на тази тема, но нямах възможност до отида. Направо пропуск за мен. Но ДИР-а излезе с доста подробен снимков материал. Поне видях Високо Ниво на работа.Те, тези неща не са чак толкова сложни за отразяване, поне визуално.

"Тя ще отразява периода 1970-1980 година, като подвижният състав ще е копие на движилите се тогава влакове." НКЖИ и БДЖ също живеят още в тези години. Така че, изложбата ще представя съвременения подвижен състав в България.

Ако започнем да се съобразяваме с мнението на несретници из коментарниците - края няма да има :)