Светилището на Орфей било по-старо от пирамидите

Светилището на Орфей в Родопите е с хиляда години по-старо от египетските пирамиди.

Обратно в новината

Коментари - Светилището на Орфей било по-старо от пирамидите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-старо е от на баба ви киселите гащи,но не и от Пирамидите.Малоумниц факти и открития ги разправяйте във Факултето и Столипиново,дано там Ви повярват.Некадърници

Проф. Даниела Агре е с титла специалист, тя няма дори докторска степен! А проф. Овчаров, великият откривател на траките, е ст.н.с. степен в секцията по Средновековна археология!!! Направете си справка в сайта на АИМ и после се радвайте на самозвани, самозабравили се, болни за власти и популярност некадърници!

Това е нещо наистина важно и там е много красиво.Затова пиклювци засрамете се от такива като вас България вече не се слави с добро отношение и ованжение като преди 40години

абе таза сензация я пишат за незнам кой път, много би било добре ако е така, но как на 200 квадратни метра скала откриват все нови и нови факти, намирисва на - давайте още и още пари - този Овчаров май иска да се пенсионира там, а ежегодното му слънчасване му помага да халюцинира по-добре. Ако е имало дворци къде са камъните от стените им бе Овчаров, да не би каракачаните да са ги пренесли на гърбовете на овцете, за да си построят къщи

navremeto, v nachaloto na 80-te, imahme uprajnenie po antropologia. Okaza se che edin s edin ne si prilichame po antropologichni belezi. Ot deset choveka grupa, deset razlichni proizhoda.

Едва след като се направи генетичен тест на етническите българи, може да се пише за траки, пра-българи и славяни. Да не стане така, както стана в Британия, където тамошното население се оказа от 70 до 95% автохтонно, т.е. блъзк до баските етнос... Не е ясно и какво е отношението между траки и славяни, и дали това не е един и същ етнос. Защото и в момента в познатия свят след индусите най-многобройни и най-разединени са славяните - около 270 милиона души (без погерманчените, романизованите, потурчените и затритите от комунизма и Втората световна война). Т.е. САМО масов ДНК тест може да покаже какви сме. Дотогава нека не се пънем с разни скалъпени теории! Фактите са важни.

Това нещо да ви намирисва на новата туристическа атракция след смъртта на парк Странджа. Не се и съмнявам, че там вече са щръкнали сергийки със свирките на Орфей.

А гърците оттдавна са си направили Орфей запазена марка, пък ние дгд.

И какво от това пак сме в гъза на географията.

Mitko,ai stiga gluposti!Ne znaeli koga bili postroeni!Horata im znaqt vsichkite care i hilqdata dinastii,obache ne znaqt koga sa postroeni piramidite!!Blqsykyt na chistata glupost! Gordeq se, che sym roden v BG, i po specialno v Trakiq!

Браво Български археолози - получавате по малко от общи работници,но все пак имате желанието да се борите и да откривате! Браво! България е стара земя...тепърва ще Ви разкрива тайните си...успех!

СЛЕД ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТКРИЯТ И КИВОТА

divaka si ti, tap komlexar!

Даниела Агре....една приятелка работеше с нея и какви работи ми е разправяла - не е истина. Крадла от световна величина!!!

Доста грозни коментари прочетох тук. Лошо...Аз съм горда че живея по тези земи!!!

pitam se kakvo stana s istoriata za kovchega na Noi deto go tarsiha s koraba na instituta po okeanologia-BAN? Dokoga bulgarite shte prodaljavat da izbivat kompleksi s tezi divotii?

naslednicite na aleksandar veliki skoro shte stanat shiptari! Chestito!

От това което се пише по форумите или като коментар на едно или друго събитие, може да се разбере защо държавата ни е на този хал. Има една басня за орела, рака и щуката - нашата нация е нещо подобно - всеки тегли в различна посока. Иначе и аз съм на мнение, че малко се възползваме от природните и историческите си дадености - ако ви прави впечатление, където копнем, излиза я светилище, я гробница. Изобщо защо до сега не са направени тези разкопки и открития, а иманярите разграбваха приказни богатства и ги продаваха за жълти стотинки на колекционери в чужбина. Защото тези съдове и накити са на практика безценни - в тях е закодирано миналото на тези земи, майсторството на хората, които са ги направили и са вложили душата си в тях, а ние ги оставяме да се изплъзнат измежду пръстите ни като пясък. Ще ми кажете, че за да се организира една експедиция/разкопки са необходими средства. Според мен държавата трябва да се включи активно като страна в тази дейност - в крайна сметка това са неща които представляват интерес за света, биха привлекли туристи с по-интелектуални интереси, а не само любители на пийването и веселия живот:))

Makedontsite sa naslednitsi na Aleksader Veliki, a Bulgarite na Orfei!!!!!

Мнението на Светла представя очевидни факти и колкото да се злобее, ПОВЕЧЕТО българи мислято по този начин - просто МЕДИИТЕ и МОДЕРАТОРИТЕ вече години, вкл.по инерция ни пробутват изказванията на невежи и съответно неосъзнати комплексари - наистина имаме всички природни и исторически дадености да превърнем страната си в прекрасна туристическа дестинация. Не са ни необходими комбинати тип Кремиковци (добавям и нефтопроводите, Белене и други натрапени отвън проекти)! Прекрасна природа, море, планина, минерални извори, исторически забележителности със световно значение....Какво повече ни е необходимо? Разум и желание за работа за да развием потенциала на националните си природни богатства и да живеем по-добре. Само че кой мисли на висшите етажи за създаване на държавна стратегия в тази област, за подготовка на кадри, за инфраструктура, за реклама? Вижда се с какво са заети управляващите - с преразпределение.

Копирано от Нюз БГ, автор Пантерата: Едно време имаше виц за гроба на Марко Кралевити. Вървели сърбин и Чех по сръбско и каквото сърбинът показвал като исторически паметник, чехът все викал: Ми то маме в Празе. Накрая сърбинът показал два заоблени огромни камъка и казал, че това е част от мъжествеността на Марко Кралевити. Чехът пак се обадил, че имат и това в Прага. Тогава сърбинът извикал разярен, че в Прага е само една част от мъжествеността на Марко, а двата камъка са страничните и важни части. Не пиша с истинските изрази, защото трябва да внимавам-вицът е циничен. Така се присмивахме на чехи и сърби с тяхното завишено национално самочуствие. Да не се окаже, че у нас имаме флейтата на Орфей, а певецът си е бил Африканец?! По-кротко, момчета-археолози. Откритията правят ученият откривател само, когато са неоспоримо доказани. Би било великолепно Перперикон да е по-стар от пирамидите, но и да не е-Младостта не е порок! Не само Пирамидите са исторически ценни...

Много странни коментари от мухльовци които дори незнаят какво коментират. Скоро бях там прекрасно е . и дори е много величествено.

Абе то ако вярвате на набдения професор Божидар Димитров Адам и Ева са българи а Едем е другото име на първата българска държава.АИДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ

радиовъглеродния метод трябва да каже, другото са открития

Боже колко прост народ!

Според археолозите вече може да се твърди, че това е гробницата на Орфей - абе не усещате ли че нещо намирисва на пропаганда, каква гробница на орфей, нали били праисторически жилища??? толкова много простотии са включили в тоя репортаж че важната информация минава покрай ушите. отвратителен начин на структуриране на историята - и включили някво си село Стройно на всичкото отгоре - къде е Орфей, къде е Стройно... Що ли изобщо ги четем и слушаме тея предразсъдъчни нагласени материали...

Аз съм горд, че съм Българин и че живея по такива места. България отново може да забжлести с такива исторически ценности.

Боли ме като чета тези коментари.Нямате ли малко достойнство и чест.Иманярите крадът и разпродават богатствата на древните , а когато учен изкаже хипотеза го нападате.Срам и позор за пишещите.Гордея се , че съм БЪЛГАРИН и , че нашите земи са част от люлката на цивилизацията.

От такива тъпунгери като ''митко и аин'' Българите нямат никакво самочувствие на един от най- древните и достойни народи в света.

Имаме всички природни и исторически дадености да превърнем страната си в прекрасна туристическа дестинация. Не са ни необходими комбинати тип Кремиковци ! Прекрасна природа, море, планина, минерални извори, исторически забележителности със световно значение....Какво повече ни е необходимо? Разум и желание за работа за да развием потенциала на националните си природни богатства и да живеем по-добре. Само че кой мисли на висшите етажи за създаване на държавна стратегия в тази област, за подготовка на кадри, за инфраструктура, за реклама? Май всички са заети да мислят преди всичко за себе си...

Стига глупости . Никой не знае кога са построени Пирамидите . А този Овчаров май е решил да правеи сензации , да не би да има нещо общо с крадливия и лъжливия Овчаров .

аиде стига с овчаров , платено мекере , никои на запад не му вярва на глупостите , мутри спрете му парите и ще си отиде

Нека се трупа археологичен материал,това дава възможност на историците да правят по-точни/в научно отношение/ изводи.Другите много важни източници са писаните,които се намират в архиви и библиотеки по целия свят,но до които все още достъпът е ограничен/по политически,религиоз и пр.причини- и не само за нас...-такъв е света.../.Да,вероятн и с ДНК може да се направят нови заключения-лично аз мисля-не какви сме,а от къде идваме и с кого сме се смесвали най-много/.А главният въпрос-всеки си го решава-аз-БЪЛГАРИН съм.