В. Симеонов иска удължени визи за чужди сезонни работници

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви на брифинг във Варна, че е ускорена процедурата за издаване на визи за работници от трети държави за летния сезон.

Обратно в новината

Коментари - В. Симеонов иска удължени визи за чужди сезонни работници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винкел за кои страни искаш удължени ви,след като основните с някакво българско население нямат проблеми с визите?Май натискаш и ти за циганията да стои повече в България!Предател!

ако не беше тъжно!Към дира 10 и половина вечерта не е достатъчно късно за да храним бг полит.мижитурки с кор,хой и др.благословии!Някой дрскащи сме с часова разлика :П

При масова скрита безработица бизнесмените получиха своето - още по евтина работна ръка от чужбина с което се засилва разслояването и обедняването на работещите. При огромен ръст в туризма заплатите там не са мръднали и са просто смешни дори под минималната. А наште бизнесмени плачат че нямало квалифицирани кадри и поискаха безброй сертификати всеки за по 250 до 500 лв за да напълнят гушата на поредното протеже на правителствените и партийни чиновници. Хора с езикова гимназия и други дипломи от езикови школи, работили години в чужбина, трябва да платят 250 лв за сертификат за всеки език който знаят. Оделно поне 500лв за сертификат за професия като екскурзовод. И какво мислите че ще получат ако се изтръскат с 1000лв и почнат работа като екскурзовод на морето - за 3 месеца няма да изкарат и 3пъти по 200лв. чисти. Всичко останало са данъци, осигуровки че на много места и принудително плащане по 180лв на месец за обяд и вечеря в хотела на туристите, поради липса на близки заведения за по евтино хранене /то на морето в сезона няма такива/ .С други думи плати си за да работиш за нас. А чуждестранните работници лесно можете да ги пързаляте и дори по малко да им плащате. Ако са недоволни ще ги върнете обратно у дома ум, и няма да има кой да ви държи сметка за робската експлоатация. И не мислете че се получават бакшиши. Лакомите собственици така са раздули цените че никой турист не мисли да даде бакшиш

И хич не ме трийте.... Какъв "ПАТРИОТ" Е ТОЗИ ДОЛЕН ТАТАРИН, КАТО НЕ МИСЛИ ЗА РОДНИТЕ БЪЛГАРИ-ЗА ТЕХНИТЕ ДОХОДИ, ЗАЕТОСТ -НЕЩА С КОИТО ГИ ЗАБЛУЖДАВАШЕ ...А ЗА ... Ч У Ж Д И .....Ч У Ж Д И .... СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ .... ОСВЕН ВОЛЕН И ТОЗИ Е ДОЛЕН КУМ И КУМЕЦ -ЛИКА-ПРИЛИКА ...

Че България няма ли си безработни?.... Но не е там работата... Българският бизнес иска роби....

АААахахахахахаХААХАХААХА! Поредната гавра с местното население!

За всеки руснак или македонец с български произход, би трябвало да се решава ОТДЕЛНО... И защо ще дават работа на чужденци, без български Произход ??? При турското робство, всякакви войводи и хайдути са убивали предателите- чорбаджии( богати българи в Османската империя). Взимали са им парите и са ги ползвали за Освобождението на БЪлгария... Ако тия Депутати дават работа на Ар-аби и неггри, направо трябва да ги убиват заедно с ара-бите и неггрите. Арабите искат да вземат Работата, Парите, Къщите и Държавата ни...

Кво толкоз! Бедните руснаци ще идват да ни бачкат!

Бойко лута сиз,вратеняци! Началниче, Божичко Мили, толкова ли сме, съгрешили? А нали бяхте го проверили?

За Протокола : - поредният Високо'специализиран' по ТроянскоКоние 'наш' - Хептен 'блесна' ! ----- Халал да им е на Вси'наште' ... ...а ОттукНататък - Трябва Отма Всичките да ги подкарваме Кошер.

Бачкат ?! ...или ХептенЯвно доЗагробят !

НЕ се цитира да е за такива, Колега... - Е Стриктно проДнешноКремълски 'изделия'.

Струва ми се сте Пропуснали Фундаменталното, Колега... - Се отнася за ДнешноКремълски 'изделия' .

Това е глупост че някой от Украйна ще дойде да им бачка за българска заплата Те в Киев взимат повече а още повече заработват в Полша Обаче ще напълнят курортите с такава престъпност която нито полицията нито армията ни може да победи Живял съм в Украйна и знам Сега там е пълно с утрепки дето за една цигара ибиват човек Криминални елементи колкото искаш Безработни с военни специалности диверсанти снайперисти колкото искаш За тях Слънчев бряг ще е като Ел Дорадо

Браво бе "Дърводобивник" ...Я запали "HUSGVARNA"-та и ги мятай ,пък това което още шава ,аз ще го окасря с балтията ... Този път ми харесваш ,въпреки ,критиките ,които ти пращам не толкова за стила ти на писане ,колкото до съмнението ми ,че си ...ТРОЛ ! Може и да си такъв ,но щом изразяваш мое мнение ...с теб съм !

Прави се всичко само и само да не се вдигнат заплатите

Е Казано - срещнаха се и Се познаха/Сбраха. (Благодаря Ви !) ---- Вирджиненият бе за СъвсемКратко у Нас. ...ама маймай Се изказа ЗА Двустъпковата.

Ще бачкат на мутрите а те ще им дават твоята заплата

А защо ли В. Симеонов не иска повишено заплащане за наши сезонни работници, вместо да внасяме чужди?! Може би защото е робовладелец?

а тека. сега знаете как се чуфстват британците като им изипат сезонни работници на по-ниско заплащане.... четито! сега сте равни на британците и знаете от какво се оплакват!

Явно чуждите сезонни работници са още по-евтини и от българските. Срам и позор - алчни БГ бизнесмени

ГЯУРИТЕ МНОГО АЛЧНИ ... ИСКАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ КАТО НА БЕЛИ ХОРА , А ВАЛЕРИ ОЧИТЕ - СВОДНИКА НА СИК В БУРГАРСКА ОБЛАСТ ТОВА НЕ ГО УСТРОЙВА - БЪРКАТ Ъ В ХХХА ( УПС - ХОТЕЛСКИЯ БИЗНЕС):))

Те пък като се юрнат сега от всички краища на света да прииждат хора да чистят стаи по морето ;)

Гагаузин. Може да има място само в правителство на Борисов.

Реално, борбата срещу комунистическата номенклатура започна още преди 30 години! Над 2 милиона българи- в по голямата си част специалисти, се изнесоха от България!По този начин некадърната номенклатура с раздадените пари- крадени от народа,не можа да укрепи бизнес средата в която да се развие и да печели! Единственото ,което остана като възможност е, да развива схеми за присвояване ,да създава корупция,и да доубива собственият си народ чрез недоимък,лошо образование и болести! Геноцид и безпределна жестокост срещу населението на тази територия! Ще дойде времето когато ще раздават български паспорти на килограм само и само да има кой да им бачка за жълти стотинки!

не си прав. комунистическата номенклатура е неспособна да създава и управлява. те са си свикнали да крадат. властта я държат само с демагогия и сила.

Господ ще им сложи прът в колелата, и на циганина и на циганеещия се българин. А нас дано изправя!

Моята заплата си я вземам в бяла държава от 28 години! Мутрите си стоят въпреки усилията Ви да ги премахнете! И ще си стоят още 100 години! Причината е че имат крадените пари на населението! И най -лошото е че представителите им в политическото пространство са подкрепяни от брюкселската номенклатура! Какви инструменти имате за да се борите срещу половината свят? НИКАКВИ! Не се пънете толкова по форумите,защото ставате трагично смешни! Гледайте семействата ви да са добре,децата ви нахранени и родителите ви да бъдат живи и здрави и добре лекувани!

Валерка, робовладелецо, да ти припомня старата римска поговорка: "Колкото роби- толкова врагове!" С други думи: помисли си дали са ти нужни още роби.

Точно това съм писал! Че тази номенклатура ,няма как да създаде реална среда за бизнес,условия за развитие и конкуретноспособност ! А,ако някой реши да промени нещата,и сложи дори и отговорни хора,то тогава пък ще липсват специалисти в всички области! Омагьосан кръг от който излизане няма! Ясно е ,че населението на тази територия ще бъде подменено с друго с много по ниски изисквания за преживяване! На паразита му трябва приемник за да оцелява!

/четвърт век!/ българите работят в страни като Гърция, включително в туризма. Какъв ти е проблемът?

Става дума за работни визи.

Господ не сложи прът в колелата на руско-татарските орди ,при затриването на Волжска България! Нито пък на османските орди да затрият Византия! Стой та чакай -господ да оправи нещата! По скоро Сатаната е слязъл на Земята и раздава право с пълна сила! Войни ,глад унищожения преселение на народи,между-етнически конфликти и т.н

Има риск в близко бъдеще, при въвеждане на мажоритарна система в България 40% от депутатите да са от ДПС. Не гледайте САЩ и др. страни където няма ромове.

Каквото си решат-това и ще направят! Подмяната на населението на етническата същност-тече с пълна сила! Никой не може да ги спре! Няма инструмент за въздействие! Срещу пари се тръгва с много пари! А те владеят капитала на България!

ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ, ИСКАМ 60 ДЕПУТАТА И 1лв. СУБСИДИИ.ИСКАМ ЕДНО ВИЦЕ НЕ 4, 8 МИНИСТЕРСТВА НЕ 17 С ОГРОМНИ РАЗДУТИ ЩАТОВЕ ЗА ПОСЛУШНИТЕ ТЪПИ И КРАДЛИВИ КАЛИНКИ

Да лишим българите и от сезонната работа, да си внесем "българи" от Беларус, например.

Волжска България е приела исляма, преди набезите на татарите, Борис също е избирал между исляма, юдаизма и християнството. Хазарите избрали юдаизма и хазарският хаганат престанал да съществува като държава, защото само християнството признава национални държави, за исляма и юдаизма по-важна е религията. съвременните ислямски държави са създадени след Първата световна война от християнска Европа на абсолютно случаен принцип.

И с какво чуждестранните работници ще подобрят скапаното обслужване в скапаните ни курорти - хаххаахахх

Дава ли си някой сметка,че капиталът на България -към 300 милиарда долара,беше откраднат присвоен ,следите замазани умело без да може да се стигне до първоизточника! Разбира се това се случи под умелото ръководство на Кремъл и КГБ! Вземете им парите и им дайте демокрация! Всички политически лидери,всички политически партии в политическото пространство са в схемата! КАк питам ,може човек да се бори законно срещу тази гангстерска империя притежаваща стотици милиарди долара собственост,налични и политическа поддръжка дори от брюкселската европейска номенклатура?

Няма случайност братче! Пакта Сайкс-Пико разделя Остатъците на Османската Империя на отделни държави без да се пита местното население с колониално присъствие на Англия и Франция! Така се създадено най-голямото зло,което се проявява в днешно време! Радикалният Ислям!

Някой да си спомня тези хора НЯКОГА да са предложили и приели нещо нормално ? Има една причина излизането на България от ЕС да не е належащо. Тя е, че ни управлява откровен криминалитет, а сега, поне формално и по някои въпроси, криминалните трябва да се допитват до брюкселските зелки. Изборът не е между добро и зло, а между зло и ужасно.

Човекът отговаря за демографската политика.Нали трябва да се прави,че върши нещо.

някой поеми!Власт /права/ се вземат и дават с кръв!Какво спечелиха източно-германците от обединението?Напълниха се с турци и араби :Д

Това с кръвта е за тъпата популация! За да се стигне до там винаги е имало много пари и злато! В съвременният свят няма кой да ти даде пари за революция и нови социални експерименти! Отдавна е решено! Идва Новият РЕД!

"работници от ТРЕТИ държави за летния сезон." Трети държави или от Третия свят? Кой иначе ще работи за 550 лв по 12-16 часа?

И от Бангладеш искат поне 1000 евро на месец ,за да могат да преживяват на чуждата територия и ако остане да изпращат на семействата си! Явно за бедни руснаци става на въпрос,защото те с кило водка ще забравят и глад и трудности!

заплащане на британците,че не могат да си купят нова кола и да отидат в чужбина на почивка :Д В БГ-гетото не можеш да си покриеш разходите от 1-ва необходимост затова се плюе по политиците и бизнесмените некадърници!