В. Симеонов иска удължени визи за чужди сезонни работници

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви на брифинг във Варна, че е ускорена процедурата за издаване на визи за работници от трети държави за летния сезон.

Обратно в новината

Коментари - В. Симеонов иска удължени визи за чужди сезонни работници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Будалите в България работещи за жалки пари или направо ограбвани без заплащане са на път да свършат и търсят да си внесат от вън но и това няма да им реши проблема щом искат да експлоатират без да плащат подобаващо .Крадоха ,строиха безобразно колкото се може повече но накрая ги чакат фалити и рециклиране на голяма част от абсурдните им бетони .

То ако остане валери да намира сезонна работа и друга досега бяга умрели. Не ми е приятен този другар. Има нещо отвратително в погледа му, а и е комуняга, номенклатурен кадър, с далавери от него и от тати в поделението , крадат на поразия от нашите данъци,

Тоя "изкукал" човек е срам голям за всички българи !! Елементарен, без нужен ценз като политик, без никакво поне дар слово !! БГ ХОТЕЛИЕРИТЕ НЕ СЪЗДАВАТ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА РОДНИЯ БГ ПЕРСОНАЛ, РАБОТЕЩ ВЪН, А ЩЕ ВКАРАТ РАЗНИ НЕДОКАЗАНИ ПРОШЛЯЦИ БЕЗ ЦЕНЗ. ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА "ПАТРИОТА" ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ !! ТОЗИ ЧОВЕК ОСВЕН ГЛУПОСТИ - ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ !!

А бе, патрЕота Симеонов, за чужденците си се замислил, а за българските работници и пенсионери? За тях само лъжи и обещания преди изборите ли имаш?

дали в Испания и навсякъде другаде взимат работници само от тяхен произход? Всичко турци отишли в Германия преди 50 години са от германски произход/?/

На глупавите им е смешно, нормално е.

Обединените руски патриоти, се борят за руска работна ръка ...... По Ми Яр !!!!!

Валери Симеонов - Бухенвалдски още ли не е подал оставка?

СЛЕД завършване се очаква напускане на бг и след време няма кой да плаща заплати, пенсии, умни депутати, ама колко умни, западни държави контролират нещата, ако остане на тях тежко и горко на народа ни

Тоя още ли не си е подал оставката?Скрийте го някъде.Вече надмина и веждито по простотия и изцепки.

Ей ги на, патриотите! Нали щяха да защитават интересите на българския народ?! Таратанци! Вижте ги как добре защитават интереса на избирателите....

Аз съм само един ачкьопек без кожааа!Плача защото многоо ме е яд че ми няма кожатааа,плача че не завърших 8 клас,щото трябваше да паса овцетеее!Обичам всичко турскооо и шарени шалвари,просто съм си ориенталско кьорпеее!

Лошо ние в турскоо,копат само какаотвата плантация,искам си аз един добър и бял лИбовник!

Искам да ме чеше оджата както по турско,аз сам ще си сменя името с ТУРСКО!Мелезите и продажниците стават по турци от турците!

Осигуриха работа и европейско заплащане за нея на варненци и българи, сега се загрижиха за сезонните работници. Предвиждам, че от локални скандалите ще станат международни.

Особеност на българския патриотизъм , производна от ченгесарския му садизъм , е че българинът трябва да е роб и да работи без пари и да е горд от това. Ако замине садистът вече не го смята за българин, т.е. роб и го лишава от това име и иска да му се отнеме и правото на глас. Може би и затова и за да го задържи в робско положение се пропагандират реални, а не метафорични робско корени.

Преди 89г нашите събираха реколтата на българските робовладелци. Добре че ни изселиха в Турция та нивите да им пустеят и сега в Турция ни пенсионират мъжете на 40г,жените на 38г с минимална пенсия 411 евро.Сега се върнаме в бащините къщи......и пей сърце.

Станахте робовладелци в Турция?

вие станахте ли аги в ЕС? :)))))

А да питам тук, що пише, че за мъже е 60, а за жени 48. А през 1999-та е била 48 за мъже и 38 за жени? А ниската пенсионна възраст означава само едно нещо - нисък стантарт и продължителност на живота.

Принуден съм да цитирам български медии"Haй-ниcĸaтa пeнcия в Typция cтaвa 865 тypcĸи лиpи (411 eвpo) cлeд пpeизчиcлявaнe, пpи ĸoeтo e билo взeтo пpeдвид нивoтo нa инфлaциятa пpeз втopaтa пoлoвинa нa 2009 г. и пoвишaвaнeтo нa зaплaтитe oт янyapи 2010 г, инфopмиpa тypcĸият в. "Зaмaн" и БTA. Увeличeниeтo нa пeнcиитe e c 2,6 пpoцeнтa......."

Ей резакоооо,нали вашите проятели от ДПС са н власт годиниии,като сте толкова нпредничъви и работливи,защоооо нищо не направиха а само плюете България!Вие гниди трябва да сте само в Анадолааа,там да ви онождат кюрдите!

Може ли някой да ми каже какво става в тази европейска България? Няма ли синдикати на работниците които да не допускат всичко това? Заплатите на българите никога няма да се повишат ако се внасят работници, които работят за ниско заплащане, което в техните държави не могат да го получат. точно така е и с българите които работят на запад за по- ниско заплащане, но обърнато в левове са много пари.

Българският националист с характерния си садизъм спрямо сънародниците си мечтае българинът да му работи без пари. След като си поокрал едно - друго и си натъкмил далаверата, остава да се реши основният въпрос с , който по света почват бизнеса, какво и на ква цена да се прави и най-важно кво си измислил , че да си пред другите. И понеже нищо не е измислил, крадльо гледа да реши въпроса винаги по измисления начин - като не плаща или му работят без пари или за смешни пари. Това гордо наричат национален капитал и изпадат в оргазъм - неспособен крадльо бил основа на държавата и българщината. Като не иска и не може да измисли как да подобри бизнеса- та той е обикновен крадец, не по различен от долния мангал , и не може да плаща на българите достойна заплата , крадльо мечтае да си внесе безплатни заместители и тръби чрез рупори като Симеонов. Така се създава неконкурентноспособна икономика, българинът мизерства, а крадльо продължава да се издържа чрез кражби и и робство и да се прави на бизнесмен .

Мораълт у нас обикновено се оказва въображаем идеал, който реално никога не намираме у отсрещната страна. Затова има такива големи разлики между работа в България и работа в Германия. Другата основна разлика е т.нар. бизнес среда. Но тук ще ме разберат само тези, които някога са били работодатели. Фиктивно у нас имаш 10% данък и това изглежда добре. Реално имаш цяла купчина закони, които ти пречат да се развиваш, защото дори елементарно планиране не може да си направиш. Например никога не можеш отгатна кои дни ще бъдат работни и кои почивни. С това се съобразяваш, когато ти бъде спуснато от онези в политиката. Друг интересен момент е заплащането на работника. Някой знае ли точно колко струват на работодателя 1000 лв заплата с всичките и данъци и такси? Същото се отнася и до заробващите работодателя клаузи за "защита" на един работник. Затова, доколкото ме разбирате, у нас по закон работодателят ви е длъжен, дори в случаите, когато нищо не е направил! Работникът трябва да идва всеки ден, защото не може да сключиш почасов договор, нищо, че това е оптимално за дейността. И в крайна сметка затова става така, че работодател просто няма. А защитеният ви работник стои на борсата вече 15 години! Имаме ли полза от това? Как мислите?

Позволи ми до някъде да не съм съгласен , стова разбира се не искам да умаловажавам използването на властовите позиции у нас за слагане ръка на всяка възможна инициатива , но във връзка с данъчбното бреме искам да те попитам знаеш ли какво е то в Норвегия или Швеция , и защо аджеба никой тамошен не се оплаква...???

Само една не мога да разбера, как в чужбина плащат 10 пъти повече за работна заплата , осигуровки и данъци и са на печалба и спазват по- тежко закони, пък тука ни плащат , ни закон спазват , пък и се оплакват и правят на жертви. . Аз си го обяснявам , че там има работодатели , които нещо измислят и иновират и предварително со правят сметката и ако не успеят фалират. Пук тук са крадльовци , дето нищо не разбират и се правят на бизнесмени , за да не влязат в затвора, нищо не управлват и измислят и законът и работниците са им виновни и трябва да мамят държав и работник , за да не фалират..

И ето "ВЕЗДЕСЪЩИЯ" ПИТРИОТ , НАЙ-ГОЛЕМИЯ ОТ ГОЛЕМИТЕ , НАЙ-МОЖЕЩИЯ ОТ МОЖЕЩИТЕ ... АБЕ НАЙ- НАЯ ОТ НАЙОВЕТЕ , след като оправи концесиите с плажовете , мутрите в Бургас , застрояването в курортите , защити палавите комедийни съпартйици фотолюбители , и докато реши още кой икога ще съди и кой скалп е наред , най-накрая реши да оправи и заетостта . Така и ако някой случайно си е помислил че най-накрая политик ще се опита да намали безработицата , не уважаеми профане в политическите дебри , не не и пак не , МНОГОУВАЖАЕМИЯ ГОСПОДИН НЯМА ДА СТИМУЛИРА НАЙ-БЕДНИТЕ БЕЗРАБОТНИ В ЕС , НЕ НЕ И ПАК НЕ , ЩЕ ИМ ПОКАЖЕ ТОЙ НА ТИЯ ПОСЛЕДНИТЕ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ КАК НЕ Е ПРОБЛЕМА В ЗАПЛАЩАНЕТО А В ТЕХНИЯ ПОСЛОВИЧЕН МЪРЗЕЛ И НЕСКОНЧАЕМО ЖАЛВАНЕ... Та само не разбрах кое му е патриотското в това да стимулираш вноса на работна ръка , плодове и зеленчуци вместо да стимулираш родните такива , или това е някакъв нов ВИСШ патриотизъм , който ние простите никога няма да разберем...

Гнусния Валери да подава оставка. Ако е останал някой в ДАНС с българско самосъзнание да разследва ОП безродниците.

Каквото посеем, това ще пожънем!

ПРЕДАТЕЛ И МАЙТАПЧИЯ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

В Гърция, Италия също има сезонни работници, но и самите собственици работят здраво. Къде у нас сте видели подобна сцена ? Собственик мутра да ви сервира ? И за какво им е като плащат на политиците, вместо данъци в хазната. ОП ? Плужеци на хранилката на народа.

Нормален човек, в нормална държава при гаф подава оставка! Питам имали нещо нормално в РБ?

Ся кат ви дойдат едни работни украинки, та кат разчекнат едни кълки, еха много работа ше падне}:-))) дръжте се момчета лабаво нема...

Рускини и украинки идват в България да търсят истински мъже....не като вас руснаците меки китки..ха.ха.ха

Ти ли си истински мьж ве гомняк прайдов? мбухахаха До вчера оди да сьбираш подаяния за София прайд! хахахах

Търсят сезонни работници ТЕЗИ, които не плащат заплати. Мислят, че чужденците ще им излязат по-евтино? Не включват квартирни, пътни ... заплатата ще стане 800 лв. Дъщеря ми 3-та година ще работи на морето, /на един и същи хотел/заплатата й върви всяка година нагоре. За 2 дневни, 2 нощни и 2 почивни дни вече ще й плащат 1200 лв., 300 лв. пътни. За сведение - хотела е руски. Заплати масово не плащат българските шефове.

Освен някакви курвета да внесе ,дето ще бачкат стария занаят за еврота,-друго няма кво да дойде! Ама ще се поизбият за територия с местните и ще бъде голем сеир!

Чуждестранни сезонни работници. Няма пенсионно, здравно осигуряване, нормални работни заплати. Това е меда за Валерката, а жилото за ......ужилените.

Като е такъв голям патриот, В. Симеонов да прати дъщеря си на Сл. бряг ... да работи за 500 лв. по 12 часа на ден. Кога патриотите ще разберат, че това не е заплата, че има доста опарени българи, които вече не желаят празни обещания .... час по-скоро ТРЯБВА да се приемат предложенията на Мая Манолова за криминализиране на шефове, които не плащат заплати, за недопускане на закриване на фирма, докато не си изплати всички задължения... Да има бързи ефективни присъди, дали ще стане???

Не можем ли да земем малко от придошлите специалисти при Меркел? Така хем задника и ще оближем,хем ще си напълним и хотелите с безработни?

Патриотарската измет прави обратно на обещаваното -българите вън щом не искат да работят без пари!!

Ах . . тия "Патриоти" . . . . кви ги приказваше преди, кви ги върши сега!" Не разбирам "много" от икономика, но ми е ясно едно . . . Няма кадри в България, защото това което се мисли и е читаво отива в Германия или казано в ЕС за по-добро заплащане. В резултат - Терминал 2 РАБОТИ. Вдига се пара за демографския сриф в България и как ще го "лекуваме" - като вкарваме в БЪлгария хора, които са готови да работят (колко е така е друг въпрос) за 250 евро. Сиреч Симеонов "нашибано деяние, намери оправдание", ще внася бежанци и пак през Терминал 2 ще заминава читавото, а "умното" и "можещото" ще остава в България - патриотично ще "сменим", принудително ще изгоним читавото етническо българско. На следващо място - приказките, че ПАТРИОТИТЕ "работят" за изравняване на доходите - вятър и мъгла. Има едно правило в пазарната икономика - едно нещо, като не стига се вдига цената - сиреч, вместо да внасят, ако са ПАТРИОТИ, да вдигнат заплатите и подорят условията на труд. Обаче Симеонов е собственик на маса хотели, телевизия . . . . . ако "даваш" повече пари, по-малко остават за теб. . . . . .ах, че и гласувах за тия "хубавци" . . . . . но . . . .дано излезе Кеворкян прав, дано НАРОДЪТ най-сетне се опомни . . . . а тоя Симеонов да си ходи . . . . . че и на масата за енергийните проекти се "нареди" . . . . . .определено с тая теория Симеонов, изобщо ПАТРИОТИТЕ, нищо патриотично няма - ще превръщаме България в едикаква си станция

на интереси,когато имаш хотел и се правиш на политик уреждащ евтин персонал за хотелиерският бизнес :Д

Няма сезонни работници ,които биха се съгласили да работят за без пари .Дори и от третия свят! Обаче при последните проевропейски политики на кабинета на тиквата се забелязва ,че има съзнателно прикриване на следите от недалечното минало за произхода на парите на сегашните управляващи! Явно са постигнали компромис с европейските камаради,че в миналото няма да се рови,ще се гледа само настоящите леееки далавери без да се стига разбира се до крайности с тежки присъди ,или отнемане на имущество и капитали! А като казахме КАПИТАЛИ-сакън! Капиталистическа държава сме! Няма да излагаме европейската си същност я! По добре е да не се пипат капиталите,че веднага ще ни набедят,че сме просъветска комунистическа държава,която тормози капитала и бизнеса!

До вчера Валерито блокираше границата ина скимтеше срещу българите в чужбина, че нямат морално право да гласуват, днес е пръв защитник на българите по света, само и само да дойдат да опъват каиша за 300 евро по 12 часа на ден в родината, която ги е напълно изоставила...

"работници от ТРЕТИ държави за летния сезон." Трети държави или от Третия свят? Кой иначе ще работи за 550 лв по 12-16 часа?

И от Бангладеш искат поне 1000 евро на месец ,за да могат да преживяват на чуждата територия и ако остане да изпращат на семействата си! Явно за бедни руснаци става на въпрос,защото те с кило водка ще забравят и глад и трудности!

LeGrandTulup

Не е зле да си свериш часовника. Ела да видиш какво става по нашето море и как скъпите ни хотели са заети от платежоспособни руснаци. Които по традиция отиват на почивка за 2 седмици. Наскоро ходих в Сингапур - там нощувки под 300 лв почти не могат да се намерят, това без храна. Търсенето на хотел го правих с booking com. Преобладават отзивите от руснаци. Много са тези отзиви, много ходят там, в това прескъпо място. А и само там ли? Ако не вярваш, влизаш в букинг ком и проверяваш за какво ти говоря. Така че забрави за бедните руснаци с водката под тежкия хомот на Путин.

Те сега ще видят шефовете, как ще ТРЯБВА да изплащат заплати! Не са българите-студенти, млади момичета да им кажеш - няма пари, накрая на сезона или ... щом напускаш - няма заплата! Яко ще си го вкарат. Ще се намесят от посолства и ще плащат като попове.

Човекът отговаря за демографската политика.Нали трябва да се прави,че върши нещо.

ще ги внася да не им развалят рахатлъка на местните дерибеи-другите народи не са овце,като болшинството БГ!Вадят се ножове и се пуска кръв за едната чест :Д

Някой да си спомня тези хора НЯКОГА да са предложили и приели нещо нормално ? Има една причина излизането на България от ЕС да не е належащо. Тя е, че ни управлява откровен криминалитет, а сега, поне формално и по някои въпроси, криминалните трябва да се допитват до брюкселските зелки. Изборът не е между добро и зло, а между зло и ужасно.

Дава ли си някой сметка,че капиталът на България -към 300 милиарда долара,беше откраднат присвоен ,следите замазани умело без да може да се стигне до първоизточника! Разбира се това се случи под умелото ръководство на Кремъл и КГБ! Вземете им парите и им дайте демокрация! Всички политически лидери,всички политически партии в политическото пространство са в схемата! КАк питам ,може човек да се бори законно срещу тази гангстерска империя притежаваща стотици милиарди долара собственост,налични и политическа поддръжка дори от брюкселската европейска номенклатура?

някой поеми!Власт /права/ се вземат и дават с кръв!Какво спечелиха източно-германците от обединението?Напълниха се с турци и араби :Д

Това с кръвта е за тъпата популация! За да се стигне до там винаги е имало много пари и злато! В съвременният свят няма кой да ти даде пари за революция и нови социални експерименти! Отдавна е решено! Идва Новият РЕД!

И с какво чуждестранните работници ще подобрят скапаното обслужване в скапаните ни курорти - хаххаахахх

Да лишим българите и от сезонната работа, да си внесем "българи" от Беларус, например.

ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ, ИСКАМ 60 ДЕПУТАТА И 1лв. СУБСИДИИ.ИСКАМ ЕДНО ВИЦЕ НЕ 4, 8 МИНИСТЕРСТВА НЕ 17 С ОГРОМНИ РАЗДУТИ ЩАТОВЕ ЗА ПОСЛУШНИТЕ ТЪПИ И КРАДЛИВИ КАЛИНКИ

Има риск в близко бъдеще, при въвеждане на мажоритарна система в България 40% от депутатите да са от ДПС. Не гледайте САЩ и др. страни където няма ромове.

Каквото си решат-това и ще направят! Подмяната на населението на етническата същност-тече с пълна сила! Никой не може да ги спре! Няма инструмент за въздействие! Срещу пари се тръгва с много пари! А те владеят капитала на България!

Валерка, робовладелецо, да ти припомня старата римска поговорка: "Колкото роби- толкова врагове!" С други думи: помисли си дали са ти нужни още роби.

Реално, борбата срещу комунистическата номенклатура започна още преди 30 години! Над 2 милиона българи- в по голямата си част специалисти, се изнесоха от България!По този начин некадърната номенклатура с раздадените пари- крадени от народа,не можа да укрепи бизнес средата в която да се развие и да печели! Единственото ,което остана като възможност е, да развива схеми за присвояване ,да създава корупция,и да доубива собственият си народ чрез недоимък,лошо образование и болести! Геноцид и безпределна жестокост срещу населението на тази територия! Ще дойде времето когато ще раздават български паспорти на килограм само и само да има кой да им бачка за жълти стотинки!

не си прав. комунистическата номенклатура е неспособна да създава и управлява. те са си свикнали да крадат. властта я държат само с демагогия и сила.

Точно това съм писал! Че тази номенклатура ,няма как да създаде реална среда за бизнес,условия за развитие и конкуретноспособност ! А,ако някой реши да промени нещата,и сложи дори и отговорни хора,то тогава пък ще липсват специалисти в всички области! Омагьосан кръг от който излизане няма! Ясно е ,че населението на тази територия ще бъде подменено с друго с много по ниски изисквания за преживяване! На паразита му трябва приемник за да оцелява!

Господ ще им сложи прът в колелата, и на циганина и на циганеещия се българин. А нас дано изправя!

Господ не сложи прът в колелата на руско-татарските орди ,при затриването на Волжска България! Нито пък на османските орди да затрият Византия! Стой та чакай -господ да оправи нещата! По скоро Сатаната е слязъл на Земята и раздава право с пълна сила! Войни ,глад унищожения преселение на народи,между-етнически конфликти и т.н

Гагаузин. Може да има място само в правителство на Борисов.

Те пък като се юрнат сега от всички краища на света да прииждат хора да чистят стаи по морето ;)

ГЯУРИТЕ МНОГО АЛЧНИ ... ИСКАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ КАТО НА БЕЛИ ХОРА , А ВАЛЕРИ ОЧИТЕ - СВОДНИКА НА СИК В БУРГАРСКА ОБЛАСТ ТОВА НЕ ГО УСТРОЙВА - БЪРКАТ Ъ В ХХХА ( УПС - ХОТЕЛСКИЯ БИЗНЕС):))