Сутринта те бяха предупредени да напуснат мястото до края на деня в присъствието на представители от РПУ-Царево и на “Гранична полиция“. Това съобщиха от общината в Царево, цитирани от БТА. В лагера пети ден има младежи от Франция, Чехия, Австрия, Полша, Словакия, Румъния и Белгия. На морския бряг, на площ от 80 декара, попадащи в природния парк “Странджа“, са разположени палатки, камиони и стотици леки автомобили.
Сред младежите има и българи, уточниха от общината. Кметът Петко Арнаудов е отправил молба до съветник в посолството на Чехия за съдействие при разрешаването на случая.
Местни жители са подали сигнал за незаконния лагер, тъй като музиката, която чужденците слушат, е толкова силна, че се чува чак в Ахтопол и Царево.
Няма правно основание, с което технофеновете да бъдат прогонени от терена до с. Варвара. Това каза пред говорителят на ОДП-Бургас Цветелина Рандева, цитирана от "Фокус". “Ако те хванат един добър адвокат, ще осъдят държавата, защото ние реално искаме да им ограничим правото на свободно придвижване. Най-лошото в цялата ситуация е, че тези хора не могат да разберат защо ние ги преследваме. Ние не можем да ги подведем под отговорност и по Наредбата на общината, защото те не са в населено място", обясни още тя.
Кметът Арнаудов обаче е издал заповед, с която разпорежда на началника на полицейското управление да предприеме мерки за осигуряване на ред в района. Тези хора замърсяват природата, къде са сега природозащитниците да протестират, попита кметът.
Вчера един от любителите на техномузиката се е хвърлил от скалите и се е наранил тежко. Наложило се е да му бъде оказана медицинска помощ и е спасен.
>Вижте още снимки