Четирима души пострадаха, когато около 150 роми атакуваха кафене до Виетнамските общежития в понеделник към 22.40 часа. Цял ден полицията разпитва участници в мелето. Пострадалите, клиенти на кафенето, са били с бръснати глави, но не скинари, твърдят от МВР. Вероятно са били нападнати, тъй като в квартала от известно време има група от 15-20 души, вкл. скинари, която напада ромите, коментира жител от квартала. Според версията на ромските биячи причина за мелето е вендета заради сбиване от миналата нощ, когато няколко скинари нападнали роми. При него са бити трима роми, като един от тях е в „Пирогов” в тежко състояние със счупена челюст. Полицията разследва случая. с
В полунощ след сбиването в кв. Красна поляна бяха лидерът на Еврорама Цветелин Кънчев и зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. Пред събралите се роми зам.-министърът обеща, че хората, които са отговорни за побоя над момчето, прието в “Пирогов”, ще бъдат намерени и наказани, предаде "Фокус".
Категорично може да се твърди, че в конфликта не са участвали скинари, каза по-късно полицай Добрин Перфанов, цитиран от БТА. Той посочи, че при боя са пострадали хора, които случайно са се озовали на мястото на инцидента. Според полицаите в скандала не са участвали повече от 150 души. Полицията осъществява постоянно наблюдение над района. Засилено полицейско присъствие обаче не се налагало, тъй като скоро там конфликти не е имало. Кметът на район "Красна поляна" Васил Караиванов също е категоричен, че това е първият подобен случай в квартала за последните четири години.