Огънят тръгнал от сграда на ул. „Борис І” 172 в близост до жилищни сгради. Тя била използвана за склад и е много стара, съобщиха жители на района, предаде "Фокус". Според очевидци, когато е започнал пожарът, в сградата не е имало хора. Гъсти кълба дим бяха забелязани от високите етажи на сгради в центъра на София, съобщиха очевидци, намиращи на улица "Раковски". Полицаи отцепиха района и не допуснаха хора наблизо в радиус около 20-ина метра. Три пожарни гасиха огъня.
Сигналът за пожара е подаден в 12.25 часа, съобщи пред журналисти главен оперативен дежурен в Столична дирекция „Пожарна безопасност и спасяване” Тошко Тошев. Тогава било съобщено, че на ул. „Антим І” и „Борис І” гори кофа за боклук. Един пожарникарски екип тръгнал към мястото и видял, че се издига гъст черен дим. Тогава той повикал още четири екипа.
Той потвърди, че при възникване на пожара в сградата не е имало хора. Първоначалният сигнал е бил, че вътре има две деца, но по-късно те били намерени извън сградата. По думите на Тошев сградата е необитаема. Не е възможно димът от пожара да е токсичен, е неговото мнение. Сградата е горяла и преди.
Тепърва ще се изясняват причините за възникване на пожара. Все още не е установена и собствеността на сградата. В момента пожарникари работят върху огнището на пожара. На ул. „Борис І” все още има две противопожарни коли.