Антуражът на държавния глава определи неразположението му като незначително, предаде БНТ.
54-годишният Саркози бе настанен във военната болница Вал дьо Грас в Париж, където традиционно се лекуват френските лидери. След първоначална консултация с личния си лекар държавният глава е подложен на допълнителни изследвания. Съпругата му Карла е до него, добавя източник от антуража.
Страданието на Саркози се изразява в кратка загуба на съзнание заради свръхактивност на специфичен нерв, който забавя сърдечния ритъм, поясняват медицински източници пред Франс прес. Според тях подобни кризи изглеждат впечатляващо, но не представляват опасност за пациента и не се нуждаят от специално лечение. Инцидентът е станал в ранния следобяд в парка на резиденция във Версай, където президентът тичал за здраве.
Саркози е подчертано спортна натура, запален бегач и велосипедист. Той тича няколко пъти седмично в продължение на един час. Последният бюлетин за здравето му бе публикаван на 3 юли. В него се казваше, че сърдечно-съдовите и кръвни показатели са в норма. Саркози пое президентския пост през май 2007-ма. В предизборната си кампания той обеща редовно да информира обществеността за здравословното си състояние – чувствителен проблем за Франция след укривания с години рак на Митеран.
Френският президент Никола Саркози ще остане под наблюдение във военната болница "Вал дьо грас" поне до понеделник сутринта, въпреки че резултатите от извършените прегледи са нормални, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на говорител на Елисейския дворец.