Делегатите на партийния форум в Денвър изразиха гласно резултата от преброяването на гласовете, предаде БТА.
Името на сенатор Клинтън беше също вписано в избирателната бюлетина като признание за изключителната и кампания по време на първичните избори и високия брой гласове, които получи.
Хилари Клинтън, която предварително заяви, че ще даде своя глас за Барак Обама, но ще остави на своите привърженици да вземат сами решението си, се появи лично на подиума на партийния форум, за да обяви избора на щата Ню Йорк, откъдето е сенатор. Тя обяви, че прекъсва гласуването и прехвърли всички свои делегати в полза на Барак Обама, за да бъде избран по думите й "с очи, обърнати към бъдещето, и дух за победа" за следващия президент на Съединените щати.
Бившият президент Бил Клинтън също даде силно рамо на стремежа на Барак Обама за Белия дом, изтъквайки пред делегатите на конгреса на Демократическата партия, че Обама "е готов да води Америка и да възстанови американското лидерство в света".
Бившият президент оприличи стремежа на Обама към президентския пост на собствената си кампания през 1992 г., когато "републиканците казваха, че съм твърде млад и неопитен да бъда главнокомандващ". "Звучи ли ви познато?", попита той. Предизвикателството пред речта на Бил Клинтън беше голямо, тъй като самият той се опитваше да постави под съмнение способността на сенатора от Илинойс да ръководи страната и дори го обяви за напълно неподготвен, припомня АП.
Вижте снимки